Fallout 4

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Fallout 4

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak myslis survival, tak to som sice nehral, ale pozeral som jeden videonavod k tomu. Problem je v tom, ze si to zjednodusili a v tomto mode mas akurat menej zdrojov, ty vydrzis menej a nepriatelia viac. Cize sa ti neoplati bojovat a lepsie je vyhybat sa subojom. Ak ide o setrenie municiou, tak existuje perk, ktory ti zvysi DMG pri utoku zo Sneak-u, to moze pomoct. A rovnako si mozes skusit zvysit luck, tym padom budes mat viac criticalov.
Ja to hram na hard a zo zaciatku to bolo tak akurat, utocim vacsinou sniperkami a zo sneaku, ale uz to asi zvysim na Very hard, lebo sa mi nazbierali stimpaky :D Dost pomahaju aj legendary zbrane, sluzia ako dobry zaklad z ktoreho si craftovanim spravis velmi silnu zbran. Ja mam napriklad Hunting rifle, ktora ma 2xDMG ak ma nepriatel 100 % zdravia. Ak sa to spoji s 2.5x DMG pri utoku zo sneaku a criticalom, tak viem dat supermutanta na 1 ranu do hlavy.
A na liecenie mozes pouzivat Purified Water, len si niekde v settlmente postav cisticku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

na municiu je dobry perk pod luck, ktory ti zvysuje sancu nahodne najst naboje. ja uz v nom mam 2 body a s municiou problem nemam.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Radioactive_Mouse napísal:
Spoiler
bude hlavny quest kde budes musiet pouzit power armor
Ak myslíš hľadanie Virgila, tak tam power armor nepotrebuješ... ja som ho zatiaľ použil asi 2x (som level 27 alebo tak nejak), neplánujem ho už použiť vôbec, je to príliš hlučné a pomále, aj keď totálne vymodovaný X-01 Mk.V s jetpackom sa mi aj celkom páči :) (ale tomu sa mi zase teraz nechce venovať čas)
Grond napísal:neviete nejake tipy na zarabanie a municiu?
hrajem na poslednej obtiaznosti som lvl 15 a ledva vyzijem, nedavno som mal misiu pri satelitoch kde boli supermutanti daval som to asi 2 hodiny lebo ku koncu som sa musel ohanat bajonetom, lebo municia nikde :? , taktiez mam akutny nedostatok stimpackov takze cely inventar mam nabaleny radioaktivnou zeleninou aby som sa aspon nejako vedel doplnat
používaj zbrane ktoré majú takú muníciu ako nepriatelia :) ja pri každej zastávke u obchodníka pri predávaní šrotu nakúpim všetky nedostatkové náboje ktoré pri sebe má, a už dávno mi žiadne nedošli... keď mal jeden obchodník málo tak som ich obehol niekoľko a hneď som mal dosť nábojov :) a tip na zarábanie? Neviem ako na survival, ale inak je to veľmi jednoduché, zbieram hodnotné zbrane a šrot ktoré vypadnú z nepriateľov a keď som plný tak to idem predať. Vždy som takto v pluse a teraz mám asi 10000 caps, a to som nakupoval niektoré blbosti za 2000 a viac.
GothaR napísal: Ja to hram na hard a zo zaciatku to bolo tak akurat, utocim vacsinou sniperkami a zo sneaku, ale uz to asi zvysim na Very hard, lebo sa mi nazbierali stimpaky :D Dost pomahaju aj legendary zbrane, sluzia ako dobry zaklad z ktoreho si craftovanim spravis velmi silnu zbran. Ja mam napriklad Hunting rifle, ktora ma 2xDMG ak ma nepriatel 100 % zdravia. Ak sa to spoji s 2.5x DMG pri utoku zo sneaku a criticalom, tak viem dat supermutanta na 1 ranu do hlavy.
A na liecenie mozes pouzivat Purified Water, len si niekde v settlmente postav cisticku.
Ja som začal na normal, potom hard a teraz very hard... neviem no, stále dávam "bežných" supermutantov, raiderov a inú háveď na jednu ranu do hlavy, nemusí to byť ani s tým sneak bonusom... a keď si človek zoženie poriadnu zbraň (napr vymodovanú gauss rifle) tak sa na jednu ranu dá dať aj "bežný" deathclaw, a to na survival obtiažnosti.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Lvl 35 tu. Prepol som na survival a dava to docela zabrat. Akurat ze mi rychlo dosli naboje do brokovnice. Inak myslel som ze na survival to bude take ze naboje maju hmotnost, treba vodu pit atd... ak sa nemylim tak to bolo v predoslej casti take. nie? Mozno taka mala anketka. Ktore zrudy najviac neznasate. Pre mna su to jednoznacne Mirelurkovia. Kinga som este nestretol ale uz 2 queeny mam za sebou. Niekedy ta hra ma uplne iny podobu ako sme zvyknuty. Hlavne ked sa zmeni pocasie na nejake nepriaznive. Mam pocit ako by som hral nejaku hororovku. Raz som prehladaval jednu budovu a mal som zapnute radio a isiel som podla signalu. Vtedy som si pripadal ako v alien isolation. Teraz som sa akurat zasekol. Neviem sa dostat druhy krat do intitutu. Nevie niekto poradit ako orpavit ten stroj?
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

jo, súhlasím, mirelurkovia, potrebujem cca 4 rany zo sniperky na ne

+ nakoniec naozaj zvažujem (i keď som si chcel sťažiť survival s tým, že žiadne perky na náboje) nad perkom na náboje lebo je to riadne o hubu - bol som v kameňolome a vystrielal som tam cca 120 nábojov zo sniperky (.308) a asi 300 nábojov zo samopalíku (.38)
Spoiler
mal som dilemu, či tých lurkov na spodku v ohradách nechám žiť ale nakoniec s ľútosťou v očiach som ich dal dole ...boli expy
Gothar
Moderátor
Moderátor

Predtym sa to volalo Hardcore mode a bolo to iba v New Vegas. Ale myslim, ze sa tam dala upravit obtiaznost. Cize si mohol hrat na normal, ale zaroven hardcore. Mne sa ten mod pacil prave preto, ze sa nedali zbierat naboje vo velkom. Teraz ich mam kopu a iba striedam zbrane ak nahodou jeden druh dojde.
Normalnych Mirelurkov davam bud headshotmi alebo vyuzijem legendary macetu (Kremvh's Tooth). Tu je navod ako sa k nej dostat, akurat ze na Hard obtiaznosti ma damage tusim 70-80.

Ked som narazil na Queen, tak padli 2 atomovky, par rakiet a granaty. Aj tak bol problem zabit ju. Druhu som este nastastie nestretol :D
PsychoS
Professional
Professional

Docela naprd bol este glowing mirelurk legendary. Na survival daval na 1 ranu a ze bol ranged... islo ma mrdnut z toho. Inak ten kamenolom som dlho obchadzal kedze bol na zaciatku pre mna tazky. A ked som sa k nemu vratil tak mi dalo ze mission failed. Ale precistil som ho az na same dno, aj vnutro. Husta atmosfera tam dole. Zem sa triasla. Cakal som nejakeho deathclawa no ten bol kusok dalej v muzeu. Tiez riadna psina. Zvyknem to riesit minami. Dam na kopu vsetko a nalakam to tam. Aj tu queenu.
DropDead
Addict
Addict

ono ten kameňolom má dve časti
Spoiler
prvýkrát, keď tam prídeš by tam mal byť týpek, ktorému máš pomôcť opraviť pumpu na odpumpovanie vody z lomu
druhýkrát to je už obložený lom raidermi
len tá mapa...ja som si to až včera poriadne všimol...tá mapa je možno z 2/3 ako F:NV a pokiaľ sa nemýlim aj tá bola v porovnaní s F3 menšia

to potom bude asi každé DLC na vlastnej mape, aj keď také, že by rozšírili aktuálnu mapu by ma potešilo viac

a nakoniec tá logika, že spravím jednu misiu pre chalana a už im rulujem a už staviam ako chcem...hlavne bez supply lajny je to quite impossible, tak som si natrieskal tri voľné perk pointy už teraz do 2x navýšenie charizmy na 6 (a to ešte bobblehead na char bude ale nevadí..ja rád char 10) a do LL perku
PsychoS
Professional
Professional

A ja ked som prvy krat prisiel do toho kamenolomu tak tam boli uz raideri. A vyhnali ma.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ta queen v hrade sa dá ľahko zabiť, treba ju len oblbmúť, má debilnú AI. Stačí ísť za rozbúranú stenu (je tam jedna taká špeci) a ona si sama prepne target na niekoho iného, potom len znova vykuknúť, dať jej 2-3 rany do hlavy a zaliezť. Takto opakovať kým neskape. Max treba pobiť tých malých zmrdov, ale to riešim altom.
DropDead
Addict
Addict

aha aha, sranda, zaujímavé, nečakal som to, človek je zvyknutý, že či ideš niekam na začiatku hry alebo na konci na levely 5641984 a s legendárne legendárnym equipom, tak sú stále tí istí v tom istom armore v rovnakom stave
Steju
King
King

Medzičasom som prišiel na to, čo mi na F4 vadí úplne najviac... akokoľvek sa snažím, stále som ten istý charakter postavy (v rámci hlavnej quetovej línie), ufňukaná patetická mamička, na rozdiel od starších dielov sa to absolútne nedá zmeniť, aspoň čo sa dialógov týka :roll:
Spoiler
fňuk fňuk, šooon, fňuk fňuk
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď máš Water purifier kde sa ti zjavuje voda?
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

das vo workbench - transfer? alebo transport niesom si isty ako sa to vola a tam to najdes
//krevety sa mi az take otravne nepridu, viac hc je to ked sa clovek necha obkolesit ghulami, ked je clovek bez obleku tak ma daju tak na 2 rany, inac ako zabit assassin bota ? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

uz vysiel mod co meni dialogy z toho yes/no/maybe/... na presne znenie odpovede.

http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1235/?

asi dnes vyskusam aj ked som nechcel nijak modovat aspon kym neprejdem hlavnu liniu.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

vymodovanou gausovkou, s tou dávaš na jednu ranu do hlavy aj bossov. Dá sa jedna kúpiť v diamonds city za 2600. S dobrými modmi má +-350dmg a 110 accuracy 260 range.
Steju
King
King

videl som taku ktora davala 630 dmg, ale ta bola myslim legendary... hadam to nebolo nacheatovane :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jo ona sa dá spraviť aj silnejšia ale na úkor dostrelu a presnosti.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Damage je priorita pri počte nábojov.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Kde nachádzate ináč cool brnenie aj dobré? Ja mám samé super-mutant/raiders/institute črepy a maximálne pár outfitov s S1-A1 alebo P1/A1... Som už level 20+ ale je pravda, že Daimond city som len našiel a nič som tam nerobil ani Valentina som ešte nevyhľadal.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja som robil questy pre Prestona (unos, vycistenie osady, atd.) a pocas toho som za 25 levelov nazbieral brnenie kde ma kazdy kusok cca 11-15 ochranu. Zatial to staci a ak nie, tak beriem power armor. Ten som cely vylepsil na model B a asi 3 diely z neho mam uz z T-60 power armor. To som nasiel u nejakeho raidera ani neviem kde.
Teraz mam level 29 a prvykrat som vosiel do Diamond city :D Nahratych mam tusim 39 hodin a cely cas som dufal, ze questy pre Prestona raz skoncia, ale uz sa zacali opakovat a doslo mi, ze to bude asi nekonecne. Ale aspon mam precestovanu mapu :)
PS: zvazte vyuzitie perku Idiot Savant (pod Luck) na level 2. Podla tejto analyzy sa tym da ziskat 140 % expov pri INT 6:
https://www.reddit.com/r/fo4/comments/3 ... xperience/
Nahodne to dava za akcie 3x, resp. 5x viac expov.
Napísať odpoveď