Teror v Parizi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Teror v Parizi

Príspevok od používateľa Lub0$ »

och, dal si to velmi dobre, citim sa porazeny :(

(kidding, nechce sa mi tu proste precuravat niekoho, dost som tu uz prispieval, a nikde to nevedie, moj nazor som tu uz napisal, podlozil som ho faktami a statistikami, viac k tomu nemam co povedat)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dakujem za ucast, dalsi prosim (p4ra sa aspon snazil)

hughito:
Inak ja neviem odkiaľ berie beardie ten stále opakovaný nezmysel: bez akejkoľvek kontroly.
odtialto:
V skratke: útočníci v Paríži neboli len občania Francúzska a Belgicka. Viacerí z nich boli hlavne islamisti a bojovníci Islamského štátu, vycvičení v Sýrii. Stalo sa presne to, pred čím varovali realisti: Islamský štát využil nechránené hranice a ,,otvorené dvere“ Európy na to, aby do Paríža poslal teroristov. Ukrytých medzi nešťastnými utečencami…
Jeden z útočníkov, ktorý mal pri sebe sýrsky pas s menom Ahmed al-Mohamed, prišiel do Európy z Turecka. Podľa agentúry Reuters francúzske úrady už podľa odtlačkov prstov potvrdili, že bol v októbri zaregistrovaný v Grécku – spolu s utečencami. Pas mohol mať falošný. Odtlačky prstov nie.
Podľa zdroja z macedónskej tajnej služby, ktorého citovala Reuters, mal mať Mohamed aj komplica. Spolu mali prísť z Turecka do Grécka. Tam sa zaregistroval, aby získal úradné povolenia na pobyt a tranzit.
A keďže štáty EÚ tolerujú ilegálnu migráciu, voľne sa vydal na cestu.
Cez Balkán do strednej Európy a do Paríža... Reuters pripomína, že jeho cesta bola rýchla aj vďaka tomu, že úrady ,,poháňali“ migrantov cez balkánsku trasu k nemeckým hraniciam.
Ďalším voľne migrujúcim teroristom bol Omar Izmail Mostefaj, francúzsky občan, pôvodom Alžírčan. Zradikalizoval sa v moslimskom gete na predmestí Paríža. Podľa agentúry AFP mal v roku 2013 odísť do Sýrie – bojovať za Islamský štát. O jeho odchode do Sýrie ani o jeho návrate do Paríža nie sú zatiaľ nijaké záznamy.
Predpokladá sa, že Mostefaj nekotrolovane migroval aj do Sýrie, aj zo Sýrie cez Turecko späť do Európy.
A do Paríža, kde sa pridal k samovražedným atentátnikom.
Samy Amimour takisto patril k francúzskym radikálom. Dokonca bol monitorovaný bezpečnostnými službami. Napriek tomu sa mu podľa The Guardian podarilo odísť do Sýrie, kde bojoval za Islamský štát. A bez stôp a cestovných záznamov sa mu podarilo prísť späť do Európy a do Paríža.
Bilal Hadfi, najmladší u útočníkov (20) sa pre zmenu zradikalizoval v moslimskom gete na predmestí Bruselu. Na jar tento rok mal odísť do Sýrie, kde bojoval za Islamský štát. Aj on sa bez cestovných záznamov vrátil do Európy a pripojil sa k útočníkom v Paríži.
A nakoniec, aj Abdelhamid Abaaoud, organizátor útokov, mal dve identity. Belgickú ako štátny občan (marockého pôvodu). A identitu bojovníka Islamského štátu v Sýrii.
Medzinárodne hľadaný džihádista Obaaod mal striedavo pôsobiť v Sýrii aj v Európe, kde naplánoval niekoľko teroristických útokov. Väčšinu z nich včas zneškodnili francúzske bezpečnostné služby. Piatkovému útoku v Paríži však zabrániť nedokázali.
Bezpečnostné služby po útokoch nevedeli potvrdiť, či je opäť v Európe (o jeho pohybe, pochopiteľne, neexistovali cestovné záznamy).
sumar:
Teda: väčšina útočníkov patrí medzi nový druh, ktorý by sme mohli nazvať ,,teroristickí migranti“. Odišli z Európy do Sýrie. Vycvičili sa. Bojovali za Islamský štát. A potom sa nekontrolovane vracali späť do Európy.
Zámerne sa vyhýbali letiskám, kontrolným kamerám a cestovným záznamom. Aby nezanechali stopy. Na migráciu pravdepodobne využívali nestráženú turecko-grécku migračnú trasu. Nestráženú vonkajšiu hranicu Európskej únie. A tolerovanú ilegálnu migráciu vnútri únie.
netvrdim, ze je to tak, ale je to imho dost pravdepodobne, samozrejme, je mozne, ze isli aj inymi cestami, ale toto mi pride ako najpravdepodobnejsie (preplavit sa z Turecka do Grecka, odtial prejst cez Macedonsko a ostatne krajiny taxikmi az po hranicu Schengenu, vdaka Merkel bola madarska hranica otvorena a odtial kamkolvek bez akehokolvek problemu v ramci Schengenu, napr aj do Francuzska)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To sú Danišove táranice, veď tie pasy boli falošné, už sa dokonca našli aj dva rovnaké, informovali o tom Srbi. Podstatné je, že útočníci boli francúzski občania (a belgickí). Ďalej na jednej strane operuješ akože nejakými štatistikami z predchádzajúcich rokov o tom, ako tu už útočili a na druhej strane chceš utečenectvu ako fenoménu pripísať alá Fico obrovskú hrozbu. Ale veď útoky boli aj pred ním, na nejakú migráciu teroristi nie sú vôbec odkázaní, hoc by sa tam aj medzi tými státisícami utečencov našiel nejaký teroristický privandrovalec.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie, mam iny myslienkovy konstrukt
moslimovia su nachylnejsi na radikalizaciu a teda cim viac moslimov v Europe, tym potencialne viac utokov
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čiže ty to vidíš takto jednoducho - čím viac moslimov v Európe, tým viac teroristických útokov v Európe.
beardie
Redeemer
Redeemer

sam predsa vies, ze cim je horsia socialna uroven imigrantov, tym viac su nachylnejsi k radikalizacii, preto je ta vyssie spomenuta myslienka viac aktualna
tu kriminalitu statistiky potvrdzuju
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

viete co je najsmutnejsie na nazoroch ludi ako je beardie alebo fico?
ze oni vlastne nevedome spolupracuju s ISISom :)

ISIS na vychode hlasa nenavist k zapadu, ku krestanstvu a celkovo nasej kulture. ludia co tomu veria sa pridavaju na ich stranu (radikalizuju sa), ti co tomu neveria utekaju prave sem do europy.
tu vsak vdaka prave takymto ludom nachadzaju nehostinne prostredie, nenavist, pohrdanie, skarede pohlady a u niektorych extremnejsich ludi dokonca nasilie...
takyto ludia sa bud dobrovolne (alebo nedobrovolne vyhostenim) vracaju naspat do svojich rodnych krajin a urcita cast z nich sa pravdepodobne aj prida k ISISu, kedze sami na vlastnej kozi zistili ze ISIS hlasa pravdu...

no a to povedie k dalsim teroristickym utokom, co povedie k tomu ze beardie pekne potlapka sam seba po chrbte, pretoze sa nakoniec ukazalo ze mal pravdu.

ISIS spokojny, beardie spokojny, fico spokojny... dokonala symbioza.
beardie
Redeemer
Redeemer

Môžem snáď ja za to, že polovica z nich sa nevie integrovať medzi majoritu?
Ani len na tom slnieckarskom západe, kde sú všetci mojim opakom? :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ty samozrejme nemozes za nic. za vsetko moze niekto iny...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

V mene beardieho ďakujem za sarkastickú poznámku.

Ešte raz, koho je to chyba, že sa polovica z nich nevie integrovať? Alebo, položím otázku z opačnej strany: prečo sa niektorí integrovať vedeli? Na nich ten "hrozný západ, ktorý spolupracuje s ISIS" neúčinkoval, alebo ako to mám chápať?

Za ďalšie, nedá mi nezareagovať na tvoj absolútne dementný predposledný príspevok. V prvej časti hovoríš, že svojim spôsobom môže ideológia nás, resp. západu za teroristické útoky (nie za všetky, samozrejme), a v druhej časti hovoríš, že tí, čo z domu utiekli pred ISIS (alebo proste tamojším svetom), páchajú tie útoky, neintegrujú sa a šíria agresiu kvôli tomu, že tu nenašli zem zasľúbenú? Nebije sa to tak trošku? Niekto utečie pred teroristicky zmýšľajúcimi ľuďmi z východu na západ, ale tu sa mu nebude páčiť, tak sa odpáli? Zdravý človek bombu neodpáli, zdravý človek nevykradne obchod. Zdravý človek neznásilní náhodnú matku na ulici. Zdravý človek sa prispôsobí - tak, ako to spravili desiatky miliónov moslimov po svete (táto veta len pre prípad, aby si si nemyslel že ich škatuľkujem). Čiže celá tvoja myšlienka o "našej spolupráci s ISIS" nedáva logiku. Som sa rozpísal trošku viac, než som chcel.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Hensyn ku radikalizacii dochadza u nasledujucich generaciach, nie u tej prvej co ma naozaj chut vybudovat novy zivot...
beardie
Redeemer
Redeemer

aacid napísal:ty samozrejme nemozes za nic. za vsetko moze niekto iny...
wow, vyhravas cenu 'tupý príspevok tyzdna', a to je ešte len utorok ráno... Nabuduce mi to radšej napíš do SS, nech sa nestrapnis verejne...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

hughito napísal: Ale veď útoky boli aj pred ním, na nejakú migráciu teroristi nie sú vôbec odkázaní, hoc by sa tam aj medzi tými státisícami utečencov našiel nejaký teroristický privandrovalec.
V tom s tebou suhlasim, nie su odkazani. Ale ako si mozes byt isty, ze to nevyuzivaju? Davnejsie sa ISIS vyhrazal, ze prenesie front zo Syrie, Iraku, Afganistanu do "vasich" miest.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

beardie napísal:dakujem za ucast, dalsi prosim (p4ra sa aspon snazil)
Ja som sa neprestal snazit, len proste tebe je (z mojho pohladu) nieco zbytocne hovorit hovorit, pretoze ty mas svoj pohlad, ja mam svoj pohlad. Ja ti nechcem vnucovat svoj, a tiez si nemyslim, ze ten tvoj je spravny. Ale temu si citam nadalej a urcite zareagujem aj v buducnosti, ked budem mat co povedat k teme.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Hensym, trosku si nepochopil ze to bolo myslene viac menej ako zart. v skutosnosti si naozaj nemyslim ze beardie spolupracuje s ISIS.
skor som narazal na to ze vela ludi v europe sa aktualne snazi hlasat uplne rovnake hovadiny ako hlasa ISIS, teda odsudzovat cele spolocenske skupiny na zaklade fabulacii a generalizacie.

k tomu integrovaniu... musi to byt pre nich fakt tazke sa integrovat, ked im palime ubytovne, nadavame im na ulici, kopeme do nich pred kamerami a staty si ich prehadzuju ako petardu v hovne...
rovnako by ma zaujimali statistiky kolko z nich sa ozaj nevedelo integrovat, pretoze tvojmu "polovica" moc neverim... podla teba je v poriadku ze nas pan premier aktualne hlasa ze kazdy moslim na slovensku je sledovany? to je predsa proti ludskym pravam, nie?

beardie:
au, od teba to boli extra moc.
beardie
Redeemer
Redeemer

Oni sa nevedia integrovať od začiatku migrácie, čiže od tých 50-tych rokov, keď prišli prví Turci do Nemecka. Potom po Africkom roku začalo to isté aj vo Francúzsku, nejde tu o nejaké krátkodobé udalosti, trvá to 50+ rokov. K tým štatistikám, spolu sme sa o tom bavili v polke septembra, keď som ti vysvetľoval štatistiky Eurostatu, nájdi si to.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal:k tomu integrovaniu... musi to byt pre nich fakt tazke sa integrovat, ked im palime ubytovne, nadavame im na ulici, kopeme do nich pred kamerami a staty si ich prehadzuju ako petardu v hovne...
No pozor, tak tu s tebou nesuhlasim. Oni su v mnohych pripadoch podobni, ako Cigani. Nezalezi na tom, ze kolko das, nikdy nie je dost. Bohuzial.

Ak utekam z krajiny, v ktorej je moj zivot ohrozeny a nie som ekonomicky migrant, tak v prvej bezpecnej krajine zapustim korene a som rad, ze som si zachranil holy zivot, a som vdacny za kazdy kusok latky a chleba, ktory je mi poskytnuty. Toto bohuzial u nich tak nie je. Ale aj to ma svoje logicke vysvetlenie. Ludia v Europe (schvalne nepoviem na Slovensku, aj ked tu byvam) su po vacsine hlupi. Jednoduchy priklad. Vidia utecenca s iPhone-om a uz placu, ze naco utekaju, ked maju iPhone. No preto, nez zacali vsetky tieto sracky, tak v Syrii bol prosperujuci zivot a ludia sa mali dobre. Podobne, ako v Lybii a dalsich krajinach. Dokonca lepsie, ako na Slovensku, alebo v mnohych dalsich krajinach EU. Cize, ked su na uteku, cakaju, ze budu zit aspon tak, ako zili predtym (aj ked su na uteku, ale proste chcu prosperujucu, bohatu krajinu, v akej raz zili). A za toto ich z ludskeho hladiska chapem, aj ked nehovorim, ze je spravne, ze robia to, co robia a zanechavaju za sebou spust. Nehovorim, ze to robia vsetci - to nie, ale proste su to pripady. A staci par pripadov, ktore sa zdokumentuju a mame tu vyborny priklad na odsudzovanie celej komunity a tisicov ludi, ako to robi napr. beardie alebo nas uzasny JUDr. Pobirmovany Katolik Bezkrky CSc.

Staty si ich prehadzuju prave z tohto dovodu. Ze nevedia, co s nimi maju robit. Slovensko, Chorvatsko, Srbsko, Madarsko, atd. - budme realisti - nikdy neponuknu take moznosti, ako Svedsko, Nemecko, ci Velka Britania. Z toho dovodu ich tie slabsie krajiny posuvaju dalej, aby jednak znizili problemy pri migracii (bordel, kriminalitu, atd.) vo svojej krajine, a aby sa aj zbavili svojim sposobom zodpovednosti. To je realita dneska.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nejak asi nechapem co znamena "nevediet sa integrovat", asi by som potreboval to vysvetlit...
beardie
Redeemer
Redeemer

Dlhodobá nezamestnanosť 50+ %, cely život prežitý v ghette, neschopnosť naučiť sa jazyk krajiny, v ktorej žijem, ako príklad to snáď stačí

P4ra: som tvrdo proti ekonomickej migrácii, ak ti ľudia nemajú čo ponúknuť. Z toho vyplýva radikalizacia, keďže sa nebudú vedieť realizovať. Pri tých aktuálnych množstvách je to nereálne, hlavne ak pochádzajú z kultúrne vzdialených krajín. História to potvrdzuje a to sem neprudili státisíce ľudí behom 1 roka
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:P4ra: som tvrdo proti ekonomickej migrácii, ak ti ľudia nemajú čo ponúknuť.
V tomto s tebou absolutne suhlasim na 100%. Nehovoriac o tom, ze na Slovensku som proti akejkolvek ekonomickej migracii. Nevieme sa postarat o vlastnych ludi a ponuknut im adekvatnu pracu, nepotrebujeme tu ludi zvonka, kym nevyriesime vnutorny problem. Uplne jasne.
Napísať odpoveď