Uz vidim, ze ludia tvojho rozmyslania budu buducimi "kormidelnikmi" SR a mne je z toho zle. Nevysporiadali ste sa tu z bolsevikmi a tarate nezmysli. Co ty mozes vediet o totalite, alebo tvoji rodicia ho stale vychvaluju?Holubar napísal:Tak ako sa nam to hnusi uz dlhsie Les,diskusie s tebou (ak ich tak vobec mozem nazvat) nemaju najmensi vyznam, stale akoby si mal klapky na ociach a v na prstoch zaseknutu platnu, lebo pises stale len to iste. Uz niekolko ludi ti tu jasne dokazalo, ze sa mylis, no este ani raz som po tebe nenasiel uznanie vlastnej chyby, casto ani nevies o com pises, no predsa len to musis napisat, len aby si provokoval a tvoril si tu tvoju "armadu" z deti, ktore oblbnes svojimi bajkami. Je mi z teba casto na vracanie, ale za to mi nestojis. Mohol by si sa zamysliet nad svojou dalsou existenciou tu na fore...
Ako som bol bezdomovcom v USA
btw ak nevies, kazdy musel ist volit a ked nesiel tak prisli domov s prenosnou schrankou, toto by si si snad mohol pamatat, ale pochybujem, lebo vtedy si este asi nezilLes napísal:To ti, ktori tu ostali podporovali socializmus uz len tym, ze chodili volit a mohli volit len jednu stranu KSCS. Nieje to pre blbcov?
Narozdiel od teba, prave z tohto "armenskeho" chlapca bude normalny Slovak a clovek s normalnym rozmyslanim. Hoci ma nevermind len 16 rokov, uz toho zazil v zivote dost co sa tyka tej vojny. To, ze nebude presne takym "Slovakom" akym si ty, tak tomu sluzi len ku cti.stans napísal:chlapča arménske... nič proti tebe, máš 16 rokov, tvoji súčastní rodičia (verím tomu, že sú to slušní ľudia) sa obetovali a adoptovali si ťa, ako dieťa, ktorému určite chceli dať a možno zo svojho pohľadu aj dali všetko to lepšie, čoho by si sa v svojej domovine asi nedočkal... solídnu výchovu, materiálne zabezpečenie, vzdelanie... je toho určite viac. Na jedno však nemysleli - s teba nebude nikdy Slovák! Možno sa naučíš (ešte lepšie) ovládať tento jazyk, ale vždy ti bude chýbať pocit spolupatričnosti s týmto národom, nikdy sa nenaučíš porozumieť duši Slováka - bude ti to cudzie a preto ti budú názory ľudí typu "Les-a" bližšie. Porozmýšlaj o tom - máš ešte trošku času...
Nedaj sa ovplyvnovat od takych ludi, akym je stans. Slusnych a normalne rozmyslajucich ludi je na Slovensku vacsina. Chcel by som vidiet stansa, ktory o totalite nevie ani h... utekat cez hranice v roku 1974 (keby bol zil) tieklo by mu h... do gati, lebo kazdu sekundu by mohol byt odstreleny.nevermind napísal:ach jaj chape, ja som povodom armen a adoptovali si ma slovaci a tak aj ja som vydedenec? Kto za to moze ze v armensku bola obcianska vojna? ze ti v dome stenou lietali gulky, to som ja prezil a nezelam nikomu ale k veci:
Les odisiel do USA lebo bol komunizmus. ty si ho nepametas lebo si bol decko a tovj mali mozog na urovni jablka to este nevedel pochopit co sa okolo teba deje...a preto ti to je jedno co bolo prv ako si zacal chapat svet realnejsie, ale to uz "bohuzial" (pre teba) komunizmus nebol.
Maj sa a prajem ti vela stastia do buducna. Kedze ako si pisal, si adoptovany, tak uz z toho vidim, ze mas slusnych rodicov. Tak ahoj, maj sa.
-
fuCKYou
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
yakze komunizmus skoncil v 89 ... dnes bude rok 06 takze ty mi chces povedat ze ked si mal 5 rokov tak si pametal vsetko co sa okolo teba dialo?t0m4s3 napísal:slusne som sa opytal kolko mas rokov a ty za tym hned vidis to co chces vidiet. Netvrdim ze kazdy 16rocny ma zle nazory, ale urcite 16rocny nech nic nerozprava ako sa zilo za komunizmu a socializmu, pretoze o tom nema ani paru.
-
fuCKYou
Medium Professional
Ja nechcem byt slovakom, nie ze by som nechcel ale ja mam rad moje rodne armensko a proste zostanem armenom takym akym som bol.Les napísal:Narozdiel od teba, prave z tohto "armenskeho" chlapca bude normalny Slovak a clovek s normalnym rozmyslanim. Hoci ma nevermind len 16 rokov, uz toho zazil v zivote dost co sa tyka tej vojny. To, ze nebude presne takym "Slovakom" akym si ty, tak tomu sluzi len ku cti.
-
fuCKYou
Medium Professional
Sak ale v slobodnej krajine kde mozes povedat nahlas svoj nazor je ovela lepsie a nikomu nemozes vycitat ze je vystahovalec lebo vela slovakov zije v zahranici a tich je niekolko percent. poznas nejakeho obycajneho cloveka ktoremu sa situacia AJ DNES na slovensku vidi lepsia ako v ktorej kolvek rozvinutejsiej krajine?
O totalite viem určite viac ako ty. Nebudem o tom polemizovať. Utekali prevažne ľudia, ktorí spáchali nejaký trestný čin (zlodeji, vrahovia, podvodníci atd), prípadne sa jednalo o ekonomickú emigráciu (chceli sa mať lepšie materiálne). Z tých ľúdí čo ušlo alebo chcelo újsť bolo mizivé percento tých, ktorí museli utiecť pre to, že totalitný režim neakceptoval ich názory, presvedčenie, vieru atď., alebo ich dokonca za to prenasledoval a trestal. Takých si vážim a obdivujem. Ty si však medzi nich nepatril. Ty si bol typický ekonomický emigrant, ktorý podľahol pozlátku kapitalizmu, vysvieteným reklamám v ORF Wien a jednoducho ušiel. Za plné brucho, za rozheganý cadillac za vnútený pocit slobody si vymenil svoju vlasť. Keby neprišiel rok 1989 (ale chvalá že ano), tak by si doteraz ronil slzy za domovom. V polovici 80-tých rokov som ako športovec pochodil pól západnej Európy - čiže možnosti ako "utiecť" bolo habadej. Neušiel som. Ale to ty "emigrant" nikdy nepochopíš.Les napísal:Nedaj sa ovplyvnovat od takych ludi, akym je stans. Slusnych a normalne rozmyslajucich ludi je na Slovensku vacsina. Chcel by som vidiet stansa, ktory o totalite nevie ani h... utekat cez hranice v roku 1974 (keby bol zil) tieklo by mu h... do gati, lebo kazdu sekundu by mohol byt odstreleny.
-
fuCKYou
Medium Professional
Este raz zdoraznujem ze ten kto je emigrant neni nejak nizsie postaveny clovek, kazdy clovek na tejto planete si teraz vybere ten LEPSI zivot pred tim horsim a to ze si pochodil polovicu zapadnej europy je dobre, ja som bol nespocetne vela razi v thajsku a strasne sa mi tam pacilo, a nebyvam tam. ale teraz asi nechapete co myslim lebo to neviem vysvetlit prepactestans napísal:O totalite viem určite viac ako ty. Nebudem o tom polemizovať. Utekali prevažne ľudia, ktorí spáchali nejaký trestný čin (zlodeji, vrahovia, podvodníci atd), prípadne sa jednalo o ekonomickú emigráciu (chceli sa mať lepšie materiálne). Z tých ľúdí čo ušlo alebo chcelo újsť bolo mizivé percento tých, ktorí museli utiecť pre to, že totalitný režim neakceptoval ich názory, presvedčenie, vieru atď., alebo ich dokonca za to prenasledoval a trestal. Takých si vážim a obdivujem. Ty si však medzi nich nepatril. Ty si bol typický ekonomický emigrant, ktorý podľahol pozlátku kapitalizmu, vysvieteným reklamám v ORF Wien a jednoducho ušiel. Za plné brucho, za rozheganý cadillac za vnútený pocit slobody si vymenil svoju vlasť. Keby neprišiel rok 1989 (ale chvalá že ano), tak by si doteraz ronil slzy za domovom. V polovici 80-tých rokov som ako športovec pochodil pól západnej Európy - čiže možnosti ako "utiecť" bolo habadej. Neušiel som. Ale to ty "emigrant" nikdy nepochopíš.
Ty to mas "rozhegane" v hlave. Je to zbytocne s tebou debatovat, dokazat to nevies, ci si pocestoval za totality polovicku Europy ako pises. Ako sportovec, ktory chodi na Zapad za sociku si urcite mal velmi velke vyhody, bony atd. Nezabudaj, ze som pracoval v CSOB a taky ludia ku mne chodili t.j. sportovci, lekari z Lybie, z Ghany, kamionisti a pod. Viem svoje, vsak som mal moznost vidiet ich ucty... Teraz ich nachadzam v zoznamoch StB, ale samozrejme nikoho neudali a nikomu nikdy neublizili... To si sa naozaj musel citit "volakym" za toho krasneho byvaleho rezimu. Poznal som jedneho takeho osobne, pracoval pre Dunajsku plavbu a videl som jeho byt. Samozrejme, ze vsetci mu zavideli (tak ako teraz mne...) mal farebny telkac, chladnicku z Rakuska, sportovy dvojmiestny Fiat ale ako vidim nebolo to tak celkom zdarma, moralka trpela, lebo jeho meno sa nachadza v zoznamoch StB ako Agent a "prepozicany" byt. Ten asi tiez teraz nadava na demokraciu.stans napísal:O totalite viem určite viac ako ty. Nebudem o tom polemizovať. Utekali prevažne ľudia, ktorí spáchali nejaký trestný čin (zlodeji, vrahovia, podvodníci atd), prípadne sa jednalo o ekonomickú emigráciu (chceli sa mať lepšie materiálne). Z tých ľúdí čo ušlo alebo chcelo újsť bolo mizivé percento tých, ktorí museli utiecť pre to, že totalitný režim neakceptoval ich názory, presvedčenie, vieru atď., alebo ich dokonca za to prenasledoval a trestal. Takých si vážim a obdivujem. Ty si však medzi nich nepatril. Ty si bol typický ekonomický emigrant, ktorý podľahol pozlátku kapitalizmu, vysvieteným reklamám v ORF Wien a jednoducho ušiel. Za plné brucho, za rozheganý cadillac za vnútený pocit slobody si vymenil svoju vlasť. Keby neprišiel rok 1989 (ale chvalá že ano), tak by si doteraz ronil slzy za domovom. V polovici 80-tých rokov som ako športovec pochodil pól západnej Európy - čiže možnosti ako "utiecť" bolo habadej. Neušiel som. Ale to ty "emigrant" nikdy nepochopíš.
Normalny Slovak co vlastne ani Slovakom nechce byt a pochadza z Kaukazu. Ale navadi, vsak ja si pamatam co pre teba znamena narod.Les napísal:Narozdiel od teba, prave z tohto "armenskeho" chlapca bude normalny Slovak a clovek s normalnym rozmyslanim. Hoci ma nevermind len 16 rokov, uz toho zazil v zivote dost co sa tyka tej vojny. To, ze nebude presne takym "Slovakom" akym si ty, tak tomu sluzi len ku cti.
Heej? Odkedy je to pre teba tak? Ci podla nalady ?Les napísal:Slusnych a normalne rozmyslajucich ludi je na Slovensku vacsina.