Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Hensym »

Fúha, a všetky rovnako náročné? To si neviem predstaviť, že by sa to dalo stihnúť.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Zmenili to asi práve kvôli tomu, že v zimnom je DSA a OS, kde je zadaní dosť a k tomu ešte PKS by asi bolo už aj na fiitkárov veľa.
Až tak náročné neboli ale zabil si tým dosť času a minimálne prvé bolo aspoň z môjho pohľadu zbytočné. Teraz zostal len UDP komunikátor ak sa nemýlim?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Kto vlastne teraz prednasa PKS? Ja neviem ci sa dobre pamatam my sme mali analyzator paketov, udp komunikator a packet tracer. A co znamena v DSA popolvar a socialna siet?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ešte minulý rok sme aj my mali tie tri. Teraz zostal už len ten komunikátor. Prednáša asi stále Kotuliak.

Sociálna sieť je na AVL-stromy(dalo sa riešiť aj inak) a popolvár je hľadanie najkratšej cesty v grafe.
Hensym
VIP
VIP

Kotuliak, ale neviem, na prednášky nechodím.

Zadanie bolo UDP komunikátor, analýza packetov a packet tracer máme ako 10 bodové testy, resp. zadania na cviku. Packet tracer bude napríklad tento týždeň, ale bude to len nejaké menšie zadanie, ktoré musíš za 2 hodiny stihnúť na cviku.

Sociálna sieť na DSA bol rýchly algoritmus na lajkovanie a odlajkovanie rôznych používateľov pre rôzne stránky, a potom vyhľadávanie k-teho používateľa, ktorý lajkuje nejakú stránku. Aby ti to vzala Peoplia tak bolo treba nejaké samovyvažovacie stromy, nejaký hash, a podobne.

Popolvár je grafová úloha. Máš "hraciu plochu" NxM. Začínaš na nejakej pozícií. Na mape je 1 drak a 3 princezné. Musíš nájsť a zabiť draka, a potom zachrániť všetky tri princezné, v časovom intervale, kým sa drak nezobudí, a musíš nájsť najkratšie možné riešenie. Plocha pozostáva z obyčajných ciest, lesov (2x pomalšie), nejakých prekážok, cez ktoré sa nedá prejsť, lanoviek (1-9), ktorými sa dostaneš na iné miesto na mape, časovo podľa nejakého vzorca, a generátorov pre lanovky (1-9), ktoré musíš nájsť a zapnúť pred tým, aby si lanovku použil. To ešte len bude sranda. Termín je do 7.12. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym napísal:Zadanie bolo UDP komunikátor, analýza packetov a packet tracer máme ako 10 bodové testy, resp. zadania na cviku. Packet tracer bude napríklad tento týždeň, ale bude to len nejaké menšie zadanie, ktoré musíš za 2 hodiny stihnúť na cviku.
Udp komunikator bol jeden z anlhsich projektov v druhaku. fakt to dost zlachcili.
Ja som mal ako prve zadanie s PKS paket traser, s asi 20-timiprotokolmi nad IP, TCP aj s rozlisovanim inicilizacie komunikacie a potom dalsie protokoly nad HTTP,.... nad UDT a ARP som zabil 2 tyzdne :lol:

Viesm, ze vela ludi nadva na OS-ka, podla mna maju svoj zmysel, ale skor ako sito a naucia cloveka regularne vyrazy a find, no ti co nan nadavaju este nevdia co ich caka na PSI (ak sa to este tak vola).
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Je pravda, že to bolo jedno z najľahších zadaní ale podľa mňa aj jedno z tých najzaujímavejších, nie ako tie spomínané vo videu.

Ešte minulý rok sa robil analyzátor packetov, kde si sa babral s protokolmi. Pritom to bolo všetko na tom prvom teste, na ktorom si sa to naučil, takže to bolo čisto len o zbytočnom programovaní. A kedže si to pravdepodobne robil v tvojom "najobľúbenejšom" jazyku, potom ťa šľahlo, keď UDP komunikátor si nemohol robiť v tom istom ale musel si si vybrať iný. Aj keď z pohľadu výučby to nie je zlé, aspoň som sa pozrel na python.

A bohužiaľ, PSI je stále PSI.

Hensym: Ak máš dosť bodov, tak to nie je až také ťažké.
Hensym
VIP
VIP

Inak, k tým OS-kám, ja už som viac menej zmierený s tým, že ich prenesiem. (Môj cieľ momentálne je preniesť iba OS :D). Neviete, či Steiny na leto vypína Osu? Lebo to je predmet, kde sa dá minimálne na zápočet celkom slušne naučiť cez leto, ak tomu venujem pár hodín do týždňa (v lete to je asi ťažké, ale snáď.)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ako su oska teraz 2 zadania a 2 zapoctovky? Si pamatam tu druhu zapoctovku, to bola cista biflovacka par programov v ccku, lebo inac to nebola sanca spravit.
Hensym
VIP
VIP

1 zadanie, 3 zápočtovky. Tretí zápočet je nakódenie jedného zo zadaní (CSH, Bash) (náhodného (okrem toho, čo si robil vrámci zadania)). Ono to je trošku na hlavu, s tým zadaním sa aj tí zdatnejší s*ali niekoľko dní, a potom to na teste treba nakódiť za 2 hodiny, a vraj sa na "otestovanie" čaká aj cez 10 minút. Po minulé roky to podľa starších bolo tak, že Steiny robil pravidlo, že ak si mal napr. v rámci zadania nejaké ID 7, tak na teste si mal +1, teda si vedel, že máš osmičku. Všetci vedeli, čo budú mať a tak im stačilo nakódiť a zapamätať si jedno zadanie. Minulý rok sa ale nejaký exot vraj Steinyho pýtal, či to pravidlo stále platí, a tento rok už je to údajne čisto náhodné. Teraz sa už týždeň všetci teda učia všetky zadania naspamäť, čo sa asi ani nedá stihnúť nakódiť na 100%, a nedá sa ani pomáhať, lebo s plagiátorstvom je to na OS tiež na hlavu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Hensym napísal:Inak, k tým OS-kám, ja už som viac menej zmierený s tým, že ich prenesiem. (Môj cieľ momentálne je preniesť iba OS :D). Neviete, či Steiny na leto vypína Osu? Lebo to je predmet, kde sa dá minimálne na zápočet celkom slušne naučiť cez leto, ak tomu venujem pár hodín do týždňa (v lete to je asi ťažké, ale snáď.)
To si neviem, za mojich cias bola este na fyzickom zeleze, teraz je plne virtualizovana. No slo sa na nu prihlasit do zaciatku ddlaiseho zimneho semestra.
Alebo pouzi studenta (student.fiit.stuba.sk), ja som na trening pouzival aj toto http://bellard.org/jslinux/ ma to rovnaky vykon :D. Na studentovi som si testoval aj DSA zadania.
Plus hint, najskor si vybrat zadanie a podla neho sa ucit csh alebo bash, lebo ja som musel v bashi vymslat 50 riadkove escapovanie stringu, a pritom v csh zan stacilo napisat :q .
A treba sa naucit pouzivat vim poriadne, funguje v nom mys, zvyraznovanie sytaxe aj intelisense (na C-ecko mi to pripadlo viac usefrendly ako Eclipse).
A este nebat sa pouzivat legalne tahaky, ak su este dovolene.
Pascalwb napísal:Ako su oska teraz 2 zadania a 2 zapoctovky? Si pamatam tu druhu zapoctovku, to bola cista biflovacka par programov v ccku, lebo inac to nebola sanca spravit.
Praveze tie veci v C-ecku mi prisli milionkrat lahsie ako shell, tam stacilo vediet nakodit find, nejake to forkovanie, dup a clovek to dal lavou zadnou.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravíčko, raz som to tu už riešil ale tentokrát je to na ostro tak len prejstotu (možno sa dozvem niečo nové) sa spýtam ešte raz.

Kvôli testom ktoré som napísal som automaticky prijatý na informatiku na masarykovej, VUT, STU a ešte MFF UK. Čo sa týka STU tak som ju viac menej vyradil ale neviem sa 100%tne rozhodnúť medzi ostatnými troma, o každej píšu niečo iné a mám pred tým rozhodnutím rešpekt tak to nechcem nechať na ľahkú váhu :) díky za rady
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Choď na školu, na ktorú si najviac neveríš
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Mr-Freek - MUNI je viac teoretická (budeš Mgr), VUT viac praktické (Ing). ľudia to často kombinujú a bc robia na VUT a dalej idú na MUNI. Aspoň toľko viem od kamarátov z týchto fakult :)
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Idem na MUNI s tým že sa pokúsim rozvrh zostaviť tak aby som dosť aj programoval :) ak sa mi to nebude páčiť kvôli kope teórie tak o rok prestúpim na VUT. No uvidíme :) ešte vybrať obor :D
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

caute ludia :) Mate kamaratov ktori odisli studovat druhy stupen informatiky ( informacne systemy, soft. ing ) do zahranicia ? :) Zaujima ma kde to maju prakticky smerovane, po anglicky a najlepsie free of charge :D Rad by som znova skusil skandinaviu lenze napr keby chcem ist do Finska musim este 3 roky makat ako bc...+tie ceny.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

caute, da sa na SR studovat behavioralna ekonomia alebo odbor tomu podobny? zatial som vela o tom nenasiel, diky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na kazdom ekonomicko-manazerskom studijnom odbore by mala byt aj nejaka forma zakladov psychologie, pozeral si si predmety jednotlivych odborov?
PtM
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa PtM »

Nejdem zakladať novú tému tak sa opýtam tu. Nepozná niekto podobnú stránku ako www.zadania-seminarky.sk ale v angličtine?
dummies
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dummies »

Mr-Freek napísal:Idem na MUNI s tým že sa pokúsim rozvrh zostaviť tak aby som dosť aj programoval :) ak sa mi to nebude páčiť kvôli kope teórie tak o rok prestúpim na VUT. No uvidíme :) ešte vybrať obor :D
Nazdar nejdes pozriet na DOD do Brna?? Ja chcem ist pozriet aj na MUNI aj na VUT...
Napísať odpoveď