Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning
vyriesene cezshark uz to mam vo vacku, a ja tu grafiku chcem dat spat do tej starsej zostavi
lebo som sa nakoniec rozhodol ze kaslem nato a kupil som 960-4G :Duz tam musim len narvat ten starsi HDD a moze sa zacat moje gamblerstvo 
Ako pozeram, aj tak si kupil podla seba, aspon co vidim zdroj. Neni to Corsair?
-
Runes
Addict
pred par rokmi som kupil PC kde bola Nvidia 9600 ta sla do lovist a kupil som tu 465 ktora potrebovala ale 2x6 pin, takze som kupil aj zdroj. Ten zdroj som ted vybral a pichol do mojho noveho PC a proste neviem preco som to uz vtedy neriesil redukciou
cize ten zdroj (corsair) je starsi a asi ho vymenim casom za daky co sa daju odpajat aj kable z neho.
A hej podla seba proste obcas pride rada ktoru aj tak nakoniec neprijmes a to sa u mna stalo teraz
dako som sa vnutorne rozhodol ze to AMD nechcem a chcem ten skylake. A za dosku som dal sice o 25€ viac ako som musel ale zasa obcas ti robia radost aj malickosti
vzdy som mal pouzivane PC pripadne ho stavali bratia, tento som staval prvi krat ja a proste lubilo sa mi to dizajnovo
Proste nechcem vyzerat ako ten co pride po radu a aj tak si spravi po svojom ale teraz som to urobil ale teism sa jak maly s toho PC
akurat tie ramky ma stvu ze som nezohnal cervene 
A hej podla seba proste obcas pride rada ktoru aj tak nakoniec neprijmes a to sa u mna stalo teraz
Dat dable management.
Nemas nahodou naopak SSD? Aj chladic CPU?
ten zdroj - Corsair VS rada - sa predáva aj doteraz a kvalitou je to riadny odpad, pamätám si ako jeden chalan na zahraničnom fóre robil rozborku a mal z toho naozaj chuť blejt, čo sa mu nečudujem...ale to je OT
čo sa týka ostatných vecí, tak ako bolo spomenuté...máš ventilátor na fere tak, že vyfukuje smerom dozadu, kde je perforácia, že ? či nedajbože, že ťahá zozadu a fúka cez rebrovanie ? rovnako to SSD máš zbytočne naopak namontované ale to nevadí...
bral si asi Spec-01 alebo 02, že ? tie nemajú zadný ventilátor a to je problém..ten je viac než dôležitý, tak odporúčam ešte investovať pár eúr - https://www.alza.sk/cooler-master-silen ... 357737.htm alebo https://www.alza.sk/noctua-nf-s12b-redu ... 146172.htm
čo sa týka ostatných vecí, tak ako bolo spomenuté...máš ventilátor na fere tak, že vyfukuje smerom dozadu, kde je perforácia, že ? či nedajbože, že ťahá zozadu a fúka cez rebrovanie ? rovnako to SSD máš zbytočne naopak namontované ale to nevadí...
bral si asi Spec-01 alebo 02, že ? tie nemajú zadný ventilátor a to je problém..ten je viac než dôležitý, tak odporúčam ešte investovať pár eúr - https://www.alza.sk/cooler-master-silen ... 357737.htm alebo https://www.alza.sk/noctua-nf-s12b-redu ... 146172.htm
-
Runes
Addict
a zdroj netusim vtedy som ho kupil a odvtedy bol
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 21:06)
inak tak ma napada co sa tyka SATA III kablov kde to berete v Bratislave ked to chcete vo farbej ja to chcem v cervenej
-
hrban
Addict
lol asi pošlem foto z mojej skrini, aby bolo vidno cable management.
-
Runes
Addict
hmm sak pohoda
ako u mna je najvacsi bordel kable dole co sa nepouzivaju a potom naprd je lokalizovane napajanie procaku tie kable cervene hore tomu sa nevyhnes jedine nalepit do bednea ten kabel v pravo je USB 3 na bedni. V principe nefim ako inak to spravit ale je mi to jedno
zasa nebudem robit zo oktavky bentley 
hrban, moja rada, ak nepoužívaš toľko diskov, tak maj všetky vo spodnom koši a ten vrchný daj preč
runes, ináč neviem, či to som tu dal ale toto by mal byť výrez práve pre 8pinový
runes, ináč neviem, či to som tu dal ale toto by mal byť výrez práve pre 8pinový
-
hrban
Addict
je nejaký dôvod ho dať dole ? Ináč idem dokupovať ešte jeden disk, i keď i ten sa vojde dole, ale prečo by som ich mal dávať tam ?
Hej to je výrez na 8 pin CPU ale potom runesovi nebude vidno ten červený kábel
a on by si to mohol oveľa lepšie poupratovať ale asi sa mu moc nechce.
Hej to je výrez na 8 pin CPU ale potom runesovi nebude vidno ten červený kábel
a on by si to mohol oveľa lepšie poupratovať ale asi sa mu moc nechce.
dropdead to asi myslel v tom zmysle, aby si tym padom mohol ten horny kos na disky vybrat a tym pomohol prietoku vzduchu od prednych vetracikov. 
BTW nejake foto mojho buildu.
BTW nejake foto mojho buildu.
Spoiler
FX-8320E @ 4.3
MSI R9 380 4G
ASUS M5A97 R2.0
Kingston HyperX Blu 8GBx1 DD3 1333
HDD WD Blue 1T
SSD Samsung EVO 850 250G
Evga 600B
Gelid Solutions Tranquillo rev. 2
Zalman Z3 Plus
Taktiez dakujem dropdeadovi za jeho nekonecnu trpezlivost a ochotu.
MSI R9 380 4G
ASUS M5A97 R2.0
Kingston HyperX Blu 8GBx1 DD3 1333
HDD WD Blue 1T
SSD Samsung EVO 850 250G
Evga 600B
Gelid Solutions Tranquillo rev. 2
Zalman Z3 Plus
Taktiez dakujem dropdeadovi za jeho nekonecnu trpezlivost a ochotu.
-
Runes
Addict
lol cerveny kabel som kupoval len preto ze modra by tam moc nepasovala
ja to v pohode rad skryjem
sak to rozoberem a prerobim kapanek
kupim stahovacie pasky male a premiestnil som s prace suchy zipstak to dako hadam vymyslim
rovno tam pridam 750GB WD CB z povodneho kompu potom hodim sem na kritiku 
chcem sa opytat daju sa niekde kupit tie biele kritky k bedni na grafiku atd ? skirnku mam zalman z1hrban napísal:lol asi pošlem foto z mojej skrini, aby bolo vidno cable management.
-
hrban
Addict
tie biele som mal ku skrinke, dosť často majú skrinky pár náhradných záslepiek, ale ak by nie, tak sa dajú kúpiť kdekoľvek napr aj na alze https://www.alza.sk/search.htm?exps=pci%20bracket ale mi to príde relatívne drahé. Ináč tie záslepky musia mať vo všetkých obchodoch čo majú aj servis PC. Najlepšie sa popýtať tam, isto spravia lepšiu cenu.
on ten koš je celkom pekne dierovaný, čiže prietok tam je a s teplotami problémy nie sú, ono sa mi nechce ten koš moc vybrať, bo ho isto niekde stratím a ono ho časom bude treba. A takto mám chladený ten horný HDD.
on ten koš je celkom pekne dierovaný, čiže prietok tam je a s teplotami problémy nie sú, ono sa mi nechce ten koš moc vybrať, bo ho isto niekde stratím a ono ho časom bude treba. A takto mám chladený ten horný HDD.
diky moc
inak co to je za skrinku hrban ? zalman ?
To je na 100% Fractial Design, ale presny model neviem.
-
Runes
Addict
tak dneska som to kukal a nic s toho kabel by som pretiahol ale maticna ide tak na doraz ze presiel by tade mozno tak flex-kabelDropDead napísal:hrban, moja rada, ak nepoužívaš toľko diskov, tak maj všetky vo spodnom koši a ten vrchný daj preč
vetrak som prelozil na opacnu stranu chladicu aktualne spredu nasava vzduch a zo zadu a hore vytahuje vzduch s bedne
Fractal Define R5kzS^ napísal:diky mocinak co to je za skrinku hrban ? zalman ?
Runes...t.j. ventilátor na chladiči prefukuje jeho pasív a vyfukuje von zo skrinky ? mimochodom ako som hovoril, mal by si dokúpiť ventilátor dozadu
či ty máš ešte ďalší ventilátor v hornej pozícii ?
Potrebujem poradit s kancelarkym PC. Zlozil som zatial toto.
CPU - Intel Core i3-4360 162,31€
RAM - Corsair 4GB DDR3 23,90€
SSD - Samsung 850 EVO 250GB 95,96€
MB - ASUS H97M-E 77,90€
PSU - Enermax Triathlor ECO 350W Bronze 57,92€
CASE - Fractal Design CORE 1100 45,60€
Niesom si isty s MB kedze uz nemam prehlad ktory socket je vhodnejsi. Procak by mohol byt aj pentium/celeron ale zatial to neham na i3 nech je rezerva.
CPU - Intel Core i3-4360 162,31€
RAM - Corsair 4GB DDR3 23,90€
SSD - Samsung 850 EVO 250GB 95,96€
MB - ASUS H97M-E 77,90€
PSU - Enermax Triathlor ECO 350W Bronze 57,92€
CASE - Fractal Design CORE 1100 45,60€
Niesom si isty s MB kedze uz nemam prehlad ktory socket je vhodnejsi. Procak by mohol byt aj pentium/celeron ale zatial to neham na i3 nech je rezerva.