Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie

Príspevok od používateľa strapaty »

AllGoneDead

tak pre arabov ma mozno tento vstah uplne iny vyznam a mozno aj pr e an glicanov ... ale u nas a je cielom to co som napisal... u nas tento pojem znamena to co som napisal a za tym si stojim ...

ako sa zabavaju na filipinach to neriesim .. je to ich vec.. moze to bit celkom zaujimava skusenost zazit ukrizovanie... (aj ked osobne po tom netuzim ... viem si to zivo predstavit.. ) myslim ze su ukrizovany len chvilu a pod dozorom lekarov... (myslis ze S and D je normalne?? )zapojil si sa do debaty ale nevies koli comu som tam daval to porovnanie .. skus si precitat par stran dozadu ... niekto tu obhajoval dnesny islam ako "bezne" nabozenstvo... u nas niekomu vadi ze homosexuali nemozu mat oficialny vstah ... a ked moslimovia verejne vrazdia homosexualov tak je to normalne nabozenstvo...
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

strapaty napísal:tak pre arabov ma mozno tento vstah uplne iny vyznam a mozno aj pr e an glicanov ... ale u nas a je cielom to co som napisal... u nas tento pojem znamena to co som napisal a za tym si stojim ...
Nesuhlasim, ja osobne si to nemyslim. Opytal som sa dvoch dalsich ludi a ani jeden mi nepovedal to co ty. Takze to asi ani u nas neplati vseobecne.
strapaty napísal:ako sa zabavaju na filipinach to neriesim .. je to ich vec.. moze to bit celkom zaujimava skusenost zazit ukrizovanie... (aj ked osobne po tom netuzim ... viem si to zivo predstavit.. ) myslim ze su ukrizovany len chvilu a pod dozorom lekarov.
Ale mal by si, ide o krestanstvo. Je to rovnake akoby som povedal ze islam v turecku je iny ako vo francuzku alebo v emiratoch... K tomum, ze to moze byt zaujimava skusenost sa radsej nebudem vyjadrovat. A to ci tam je lekar alebo nie neznamena, ze pri tom ludia neumieraju. Ono ukrizovanie je asi dost neprijemne aj z hladiska dnesnej mediciny.
strapaty napísal:(myslis ze S and D je normalne?? )
pod S and D si moze clovek prestavit cokolvek, tak to prosim konkretizuj.
strapaty napísal:zapojil si sa do debaty ale nevies koli comu som tam daval to porovnanie .. skus si precitat par stran dozadu ...
Ako si mi poradil v minulosti, mozes mi to najst a skopirovat este raz.
strapaty napísal: niekto tu obhajoval dnesny islam ako "bezne" nabozenstvo
Ano je to bezne nabozenstvo, totiz patri medzi svetove.
strapaty napísal:u nas niekomu vadi ze homosexuali nemozu mat oficialny vstah ... a ked moslimovia verejne vrazdia homosexualov tak je to normalne nabozenstvo
Ano je to normalne NABOZENSTVO, taketo veci najdes v historii mnohych nabozenstiev. Ale zas netvrdim, ze nabozenstvo je nieco, co by som charakterizoval ako normalne 8)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead
aky je ciel manzelstva podla teba??
vsetky formy S and D
"bezne" mal som na mysli s civilizovanými princípmi ... aj fasizmus bol v 30tych rokoch bezny... to neznamena ze mal nieco spolocne s civilizovanym spravanim...
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:aky je ciel manzelstva podla teba??
Ulahcenie zivota zo stany statu parom, ktore sa uz aj tak rozhodli spolu zit.
strapaty napísal:vsetky formy S and D
Kedze netusim co TY myslis ked napises S and D tak sa k tomu nebudem vyjadrovat...
strapaty napísal:"bezne" mal som na mysli s civilizovanými princípmi ... aj fasizmus bol v 30tych rokoch bezny... to neznamena ze mal nieco spolocne s civilizovanym spravanim...
V tom case to bolo civilizovane spravanie. Totiz ako uz nazov napoveda, tak je to spravanie v tej ktorej civilizacii. Alebo inak povedane, konkretna uroven spolocnosti. Takze pre nich mozu byt nejake veci uplne v pohode. Ak by si sa narodil v state, kde je hlavne nabozenstvo islam tak by si to bral uplne rovnako.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

mam tusenie ze strapaty pod D a S mysli toto, len je smutne, ze odsudzuje za to ludi, co to nemaskuju za nazbozenstvo
Prílohy
Nylao1I8q.jpg
Nylao1I8q.jpg (47.7 KiB) 1252 zobrazení
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Mna najprv napadlo toto, a kedze neviem co sa mu zenie hlavou tak sa radsej opytam :D
Prílohy
393_sexdrugsrockandrollsti.jpg
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

AllGoneDead

ulahcenie si robis srandu nie... v nasom state sa neoplati zit ako manzelia... vacsina zákonov je proti.. od vyzivovacej povinnosti ... cez zivotne minimum ... az po povinnost spacat dlhy tvojej polovicky ked jeje nahodou prepne ... pripadne deti ci rodicov... exekúcie spolocneho majetku atd...

S and D je bezny vyraz pre sadomaso...

ak je fasizmus pre teba civilizovane spravnanie zacinam chapeat preco je nasa komunikacia tak obtiazna... nebola civilizovana ani v tedy ani nikdy ... fasizmus totiz nebol civilizáciou ale barbarstvom ...

harrison314
kde som ich odsudil??, pytal som sa na nazor..
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

strapaty napísal:kde som ich odsudil??, pytal som sa na nazor..
ale neznelo to tak
(myslis ze S and D je normalne?? )
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:ulahcenie si robis srandu nie... v nasom state sa neoplati zit ako manzelia... vacsina zákonov je proti.. od vyzivovacej povinnosti ... cez zivotne minimum ... az po povinnost spacat dlhy tvojej polovicky ked jeje nahodou prepne ... pripadne deti ci rodicov... exekúcie spolocneho majetku atd...
Nie nerobim, len ty zjavne nemas zaujem stravit cely zivot s tvojou polovickou. Vsetko co tu pises je v stave, ked uz spolu zit nechcete, alebo nevnimas(nezaujimas sa) co tvoj partner robi. Mimochodom vyzivovaciu povinnost mas az po rozvode, nie? A ty ako hrdy krestan rozmyslas nad rozvodom?
strapaty napísal:S and D je bezny vyraz pre sadomaso...
No pre mna to bezne nie je, ale je samozrejme, ze clovek co sa o to zaujima bude vediet. Len neviem ci to je ok pre poctiveho krestana :oops: :oops: Inak uz druha vec v tvojom prispevku, ktora mi nesedi na niekoho, kto zije "krestanskym" zivotom.
strapaty napísal:ak je fasizmus pre teba civilizovane spravnanie zacinam chapeat preco je nasa komunikacia tak obtiazna... nebola civilizovana ani v tedy ani nikdy ... fasizmus totiz nebol civilizáciou ale barbarstvom ...
1. Nevkladaj mi do ust nieco co som nepovedal, ani sa zo mna nesnaz spravit fasistu. Okrem toho fasimuz bol v taliansku a v nemecku bol nacizmus.
2.Netvrdim, ze s tym suhlasim. Ale zjavne nechapes co vravim, tak skusim este raz. Pre aztekov bolo uplne bezne, ze zajatcov obetovali svojim bohom, bolo to sucastou ich civilizacie, rovnako ako koncentraky patrili k vtedajsej nemeckej civilizacii. Dalej definicia civilizacie z wikipedie.
Civilizácia je úroveň spoločenského vývoja, ktorý dosiahla určitá spoločnosť, súhrn jej materiálnych a duchovných výdobytkov.
Myslim, ze na zaklade toho sa da odvodit ake je civilizovane spravanie. Ak stale nechapes co chcem povedat, tak zial lepsie ti to asi nevysvetlim...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

A ja som si myslel, ze v Cesku to je lepsie

V tom videu je hadam vsteko :D
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

harrison314

(myslis ze S and D je normalne?? )...ale tesne predtým poukazoval na nenormalnost filipincov ktory sa dali ukrizovat ... cize netvrdim ze SD je normalne alebo nenormalne ...

AllGoneDead
nieco ako rozvod u mna neexistuje...

neni to ked ludia uz spolu nechu zit ...ale vtedy ked sa ludia dostanu do úzkych (napríklad pridu o robotu ...) ked su single posudzuje sa kazdy zvlast aj ked ziju spolu .. (dostane zivotne minimum, podporu atd) ak su manzelia posudzuju sa spolu .. cize museli by prist obaja o robotu a nemat z coho zit... cize su trestany za to ze maju legalny papier o svojom spoluziti inac by sa o nich stat postaral a prispieval im... nehovoriac o detoch ...

pytal som sa na S D aky je rozdiel ked sa da niekto ukrizovat a chce precitit bolest vykupenia nasich hriechov a ked to niekto urobi z sexuálneho uspokojenia??? obaja to robia dobrovolne...

na zaklade tvoojej definicie civilizácie mozes povazovat za civilizaciu a civilizovane spravenie vsetko a vseky civilizácie...
civilizovany je synonymum pre ludsky ... a ani asteci neboli ludsky... je to rpesne to co som hovoril o moralke ... my ju neurcujeme ... ale spoznávame ... dobro a zlo je dane od boha...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Co znamená S a co znamená D?
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:nieco ako rozvod u mna neexistuje...
A pises o vyzivovacej povinnosti....
strapaty napísal: neni to ked ludia uz spolu nechu zit ...ale vtedy ked sa ludia dostanu do úzkych (napríklad pridu o robotu ...) ked su single posudzuje sa kazdy zvlast aj ked ziju spolu .. (dostane zivotne minimum, podporu atd) ak su manzelia posudzuju sa spolu .. cize museli by prist obaja o robotu a nemat z coho zit... cize su trestany za to ze maju legalny papier o svojom spoluziti inac by sa o nich stat postaral a prispieval im... nehovoriac o detoch ...
Davky mozes poberat aj ked si v manzelstve, istotne tam su nejake podmienky(napr. pocet odpracovanych rokov). Ked mas dojem ze nie, tak sem postni konkretny zakon v ktorom sa to spomina. Ja nemam cas to teraz hladat. Okrem toho si potom mozes zvazit, co sa vam vyplati viac. Prijem tvojej manzelky alebo podpora ktoru budete obaja poberat. Este ma vsak napadol tvoj postoj k ulohe zeny v rodine, nemoze byt skutocny problem prave tam?
strapaty napísal:pytal som sa na S D aky je rozdiel ked sa da niekto ukrizovat a chce precitit bolest vykupenia nasich hriechov a ked to niekto urobi z sexuálneho uspokojenia??? obaja to robia dobrovolne...
Pretoze pre niekoho je to prirodzena tuzba, ktoru by mal nehladiac na akekolvek nabozenstvo. Ale nechat sa ukrizovat sa nechaju len fanatici, ktorym vymyli mozog. A na takyto cin ma vplyv jedine ich nabozenstvo.
strapaty napísal: na zaklade tvoojej definicie civilizácie mozes povazovat za civilizaciu a civilizovane spravenie vsetko a vseky civilizácie...
Bingo, pretoze taka je definicia civilizacie. Alebo mi chces povedat, ze Aztekovia nemali civilizaciu? To, ze ich civilizacia sa nezhoduje s nasou neznamena, ze to civilizacia nie je.
strapaty napísal:civilizovany je synonymum pre ludsky
Najdimi mi jeden zdroj, ktory potvrdzuje tuto hlupost co si napisal.
strapaty napísal: a ani asteci neboli ludsky... je to rpesne to co som hovoril o moralke ... my ju neurcujeme ... ale spoznávame ... dobro a zlo je dane od boha...
Nemam sil ti znovu vysvetlovat vyznam slova moralka. Takze si pozri ako to je definovane....
http://lmgtfy.com/?q=moralka+vyznam+slova
http://lmgtfy.com/?q=moral+meaning
A potom ked budes rozumiet slovu moralka a moralne tak sa o tom mozeme rozpravat.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strapaty napísal:S and D je bezny vyraz pre sadomaso...
ja som si vzdy myslel, ze sa tak oznacuje S+M

vidim, ze krestania maju siroky obzor :)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Strapaty keby si napísal SDMS pochopím hneď. :D
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

//autoeditácia príspevku (06 Dec 2015, 21:02)
AllGoneDead

kazdy rodic ma voci svojim detom vyzivovaciu povinnost do 25 rokov ... cize ked dieta skonci skolu a nema pracu musis ho zivit stravovat a ubytovat ... dokonca aj ked pracu ma ... s rozvodom to nema nic spolocne.

ja len tvrdim ze manzelia maju aj voci sebe vyzivovaciu povinnost .. predstav si ze ty zarobis 600€ a tvoja partnerka 400€ pride o pracu a nema ziaden prijem bude posudzvana samstatne cize ak nema narok na podporu v nezamestnanosti dostane socialnu davku ... ale ak ste manzelia ak nema narok na podporu v nezamestnanosti tak nema narok ano na socialne lebo sa berieic spolocny prijem + vselijake vvyhody ...obedy za 5 centov preplatenie cestovného detom fakticky ak zena ma 4 deti a je socialny pripad moze dostat na dávkach v cistom okolo 700 € ak ste manzelia a ty zarobis viac ako je vase zivotne miminum (na 5 clenu rodinu cca 600€)nedostanes nic..

vysvetlim ti to asi takto .. opak civilizovaného je barbarske ... divoske ... pre europana je civilizovane ine ako pre astekov ... myslim ze ani ja ani ty niesme asteci ... ani fasisti ..

beardie
vydis to je dokaz ze moje vyznanie nie je výsledkom indoktrinacie ale postupného vyvoja...

Oficialna skratka je S&M.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Takze z toho co pises, ty chces vlastne homosexualom pomoct...
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

strapaty napísal:kazdy rodic ma voci svojim detom vyzivovaciu povinnost do 25 rokov ... cize ked dieta skonci skolu a nema pracu musis ho zivit stravovat a ubytovat ... dokonca aj ked pracu ma ... s rozvodom to nema nic spolocne.
Zle, vyzivovacia povinnost rodica trva dovtedy, pokial sa o seba dieta nevie samo postarat. Bezne sa uvadza do 26 rokov, ale to nie je pravidlo. Ak sa manzelia rozvedu tak maju nadalej vyzivovaciu povinnost voci detom a musia im prispievat v urcenej vyske. Ale uznavam, ze je som pisal o druhej moznosti. Okrem toho aj ked je dieta nezamestnane, tak to neznamena, ze ho musis zivit.
strapaty napísal:ja len tvrdim ze manzelia maju aj voci sebe vyzivovaciu povinnost .. predstav si ze ty zarobis 600€ a tvoja partnerka 400€ pride o pracu a nema ziaden prijem bude posudzvana samstatne cize ak nema narok na podporu v nezamestnanosti dostane socialnu davku ... ale ak ste manzelia ak nema narok na podporu v nezamestnanosti tak nema narok ano na socialne lebo sa berieic spolocny prijem + vselijake vvyhody ...obedy za 5 centov preplatenie cestovného detom fakticky ak zena ma 4 deti a je socialny pripad moze dostat na dávkach v cistom okolo 700 € ak ste manzelia a ty zarobis viac ako je vase zivotne miminum (na 5 clenu rodinu cca 600€)nedostanes nic..
Ale ty tu predpokladas, ze jeden z dvojice je nezamestnany. To je podla mna zly predpoklad, pretoze je pravdepodobnejsie, ze homosexualny par bude zit vo vacsom meste. Tam ich nebudu vsetci poznat a pozerat na nich ako na odpad spolocnosti. To ma zas vplyv na nezamestnanost. Pravdepodobne najviac homosexualov zije v bratislavskom kraji, ktory ma najnizsiu nezamestnanost. Tak preco predpokladat, ze budu nezamestnany?
strapaty napísal:vysvetlim ti to asi takto .. opak civilizovaného je barbarske ... divoske ... pre europana je civilizovane ine ako pre astekov .
Stale nechapes co vravim. Opakujem sa uz asi treti krat. Takze, kazda civilizacia ma ine moralne hodnoty a inak rozlisuje dobre a zle. Pre nich to moze byt uplne normalne a bezne. To, ze pre teba to nie je civilizoane na tom nic nezmeni...
strapaty napísal:myslim ze ani ja ani ty niesme asteci ... ani fasisti .
v tom co si pisal si nieco take naznacoval, ale ok
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

AllGoneDead napísal:Pravdepodobne najviac homosexualov zije v bratislavskom kraji, ktory ma najnizsiu nezamestnanost. Tak preco predpokladat, ze budu nezamestnany?
Toto predpokladám nemáš podložené žiadnymi údajmi? Nie je to len preto, že vo väčších mestách býva väčšia tolerancia k rôznym kultúram, názorom, ľuďom a preto je o nich v Bratislave najviac počuť?

strapaty: K vyživovacej povinnosti. To znamená, že by štát nemusel platiť sociálne dávky nezamestnaným homosexuálom(tomu, čo žije v páre) a ušetril by.

Tiež ma zaujalo keď píšeš o S+D alebo o spomínanom praktizovaní ukrižovania na Filipínach. Považuješ to za zaujímavé pod dohľadom lekárov. To ti nepríde nemorálne, keď sa tou morálkou tak oháňaš? Nemal by ten lekár byť potrestaný, že necháva iného človeka trpieť, keď chceš za potraty pomaly trestať ešte aj vrátnika v nemocnici?
Takéto fanatické ubližovanie si a vyžívanie sa v tom nemá moc ďaleko od samovrážd a eutanázií.
Ale je zaujímavé, že jedno považuješ za nemorálne hodné pekla a na druhej strane podobne zvrátenú vec považuješ za ... "zaujímavú skúsenosť."
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

94jakub napísal:Toto predpokladám nemáš podložené žiadnymi údajmi? Nie je to len preto, že vo väčších mestách býva väčšia tolerancia k rôznym kultúram, názorom, ľuďom a preto je o nich v Bratislave najviac počuť
Scasti pre druhu moznost, ktoru si spomenul, lebo to hovori aj zdravy rozum. Okrem toho som vygoogli nieco taketo, http://dispersus.blog.sme.sk/c/361522/k ... -a-cr.html, kde chlapik robil vzorku profilov na nejakom webe. Tam bratislava jednoznacne viedla. Aj ked uznavam, ze to nemusi byt tak ako to ten chlapik pisal, ale na druhej strane neviem ci takuto statistiku na slovensku vobec mame :)
Napísať odpoveď