Ich pravost potvrdit na ich stranke vlozenim serial numberu.brm napísal:21.10. som objednával a včera mi to prišlo domov, 2x Xiaomi powerbank za 45 USD, žiadne DPH, žiadne clo. Na krabičke Xiaomi boli nejaké akoby kolky potvrdzujúce originalitu, ale keďže som originál Xiaomi powerbank nikdy v živote nevidel, neviem potvrdiť ich pravosť..
Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody
-
mirak2
Hardcore addict
prave som si kupil novy xiaomi telefon z ibuygou, moja skusenost s obchodom:
kupene a zaplatene na black friday 27.11., dnes 8.12. to kurier doniesol, ziadne clo, ziadne dph, aj ked pre istotu som mal priplatene import duty. som spoko
kupene a zaplatene na black friday 27.11., dnes 8.12. to kurier doniesol, ziadne clo, ziadne dph, aj ked pre istotu som mal priplatene import duty. som spoko
Ide Vam objednat nieco z Aliexpressu? Nejde mi nic. Pise mi to "This product can't be shipped to the selected region." a pritom som tam kupil uz 8 veci. Nastavene mam aby mi zobrazovalo len veci ktore je mozne posielat na Slovensko ale i tak nic. Dokonca ked skusam kupit tie veci co som uz kupil z kosika sa dalej nedostanem. Tak isto i na tie veci pise "This product can't be shipped to the selected region.".
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Bud maju vypadok alebo triafas stale na jedneho predajcu pod x nickami, ktory neposiela na Slovensko.
Mate niekto skusenost s tym, ze z DX prisla zasielka, ktoru zadrzali na colnici, ale podpisali ste tu cast, ze neprijimate zasielku a odoslali to naspat? Vratili peniaze bez problemov aleb ich najprv treba kontaktovat? A ako dlho to trvalo? Vdaka.
Preco si to vlastne neprebral? Vsak ake su podmienky na clo a DPH poznas, je to 22 a 150 eur. Aky nol dovod neprebratia potom a vratenia spat? Neviem ako to na Ali funguje, pri zadrzani fejku otvoris dispute a vratia peniaze. Ale ci pri tvojom umyselnom neprebrati poslu spat a vratia ti plnu sumu, netusim.
Zatial to len zadrzali, este ani papier z colnice neprisiel. Ale s tou danou to bude stat takmer tolko, co by to stalo tu na Slovensku, preto rozmyslam nad touto moznostou. Ci to plati len pre fejky?
Uvidis co pride z colnice. Mozno to v pohode pustia, mozno budu chciet od teba za kolko si to kupoval. Pockaj a uvidis, teraz zbytocne predbiehas.
-
audiotrack
VIP
tak načo si to objednával?MFa napísal:Zatial to len zadrzali, este ani papier z colnice neprisiel. Ale s tou danou to bude stat takmer tolko, co by to stalo tu na Slovensku, preto rozmyslam nad touto moznostou. Ci to plati len pre fejky?
ak to neprebereš, budeš mať veľmi ťažké vyhádať späť peniaze. Zásielka ti bola doručená, len ty si ju neprebral. Nezlyhal predajca ani dopravcovia.
heker, nestalo sa mi prvy krat, aby mi nieco zastavili na colnici, takze postup poznam. Akurat som prvy krat uvazoval nad neprevzatim zasielky (zatial som vsetky prevzal a DPH zaplatil).
Ocakaval si, ze tam budes platit clo ked si to objednaval?
Podla mna nepochodis u predajcu s vratenim penazi
Ked som zacal nakupovat z ciny tak 3-4 roky dozadu, tak vtedy nezastavovali na colnici skoro nic, tak 10% balickov. Co si vsimam poslednu dobu tak zastavuju vascinu, teda aspon mne. Ale dufal som, ze to nezastavia a tym padom sa dani vyhnem. 
Jj, presne tak, 3 4 roky späť to nebolo také, teraz každá zásielka co mi ide tiež, z aliexpressu, končí na colnici, cez ebay co beriem, tak ani jedna, tak co môžem objednavam cez ebay
-
guess.whoo
Redeemer
vy si myslite, ze oni skumaju z akeho eshopu to ide?
proste ked skener ukaze elektroniku tak to stopuju. takisto "znackove oblecko"
Väčšinu Ti zastavujú, ale objednávaš s tým, že tento Ti nezastavia? Zaujímavé..MFa napísal:Co si vsimam poslednu dobu tak zastavuju vascinu, teda aspon mne. Ale dufal som, ze to nezastavia a tym padom sa dani vyhnem.
Nie, nemyslím si že sledujú odkiaľ sa nakupuje, ale či z ebayu alebo aliexpressu, nakupujem rovnaké druhy tovaru, či nejakú autodiagnostiku, k mobilom veci a pod, tak ebay som nemusel nikdy nic dokladovat, platiť navyše. Aliexpress da sa povedať, že u tych drahších vecí vždy. Čiže väčšie percento zásielok mne osobne zachytávajú co idú z aliexpressu
-
guess.whoo
Redeemer
tak predpokladam, ze autodiag a veci na mobil boli lacne. oni tam tiez nie su blbi co skenuju tie zasielky a dokazu uz za tie roky odhadnut kolko co moze stat a ak sa im zda, ze je cena vyssia a malo by sa platit bud DPH alebo Clo tak to stopnu...nic ine za tym netreba hladat
MFa - Vacsinu ti zastavuju a teraz si dufal, ze ti to nezastavia? Komicke. Dufam, ze ti za tu vychcanost predajca nic nevrati.
Chlapi, dnes som objednal rodičom Android TV Box z ebay-u. Bral som to z anglického ebay-u, pričom pri vyhľadávaní som vybral možnosť, nech je daná vec z EU. Našiel som vhodný TV box, samozrejme sa platil shipping a pri item location bolo uvedené, že je z UK. Cena bola samozrejme o cca 15 € vyššia, ako keby som ho objednal priamo napríklad z čínskeho gearbestu, pretože to chcem mať skôr doma a vyhnúť sa patáliám s colníkmi. No boli už prípady, že predajca bol čínsky zmrd, čo sa skrýva za anglického predajcu a veci boli zaslané z Číny a teda následne aj s problémami tým spojené. Čo v takom prípade, ak mi príde tracking number s čínskym číslom? Otvorím hneď case, kde im pekne vysvetlím, že predajca ma ofajčil, alebo počkám, kým to príde a nepreberiem zásielku?