Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
ExtrA
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe

Príspevok od používateľa ExtrA »

Pawn Sacrifice Životopisný príbeh Bobbyho Fischera v hlavnej roli zo Spidermanom. Aj napriek tomu že sa moc v šachu nevyznám tak to bol v celku zaujímavý pohľad na údajne šachového génia. Šachisti si možno prídu na svoje. 8/10
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Bronson: Tom Hardy vylcuje v staršom filme. Celkom psycho-film a námet, o to viac psycho, že je to podľa skutočnosti. :)

8/10
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vcera som bol na polnocnej premiere Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Nemozem to hodnotit objektivnejsie, kedze som fanusik odkedy o sebe viem a pre mna je to najlepsia saga aka bola kedy sfilmovana. Cele univerzum ma pre mna zvlastny vyznam, takze keby to bolo najhorsie, poviem, ze je to najlepsie. Ale prave naopak. Abrams zase raz ukazal, ze je strasny pan vo svojom remesle a pripravil vybornu siedmu epizodu. Stari fanusikovia si najdu svoje, je tam vela nostalgie, mnohokrat ma clovek zimomriavky (teda aspon ja som mal). Vyprava, kostymy, hudba, kamera, dialogy, humor - vsetko je tam. Stare postavy sa vyborne prelinaju s novymi. Proste pre mna je to absolutna spicka a urcite pojdem este 2-3x do kina na to.

CSFD: 5*
IMDB: 10
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ooo...zakazujem si citat recenzie, lebo ja mam listky az na zajtra, ale nejak tomu nemozem odolat, a uz som sa nacapal, ze googlim prve recenzie a nazory.... :D Teraz si navnadil ty mna.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

p4ra napísal:Vcera som bol na polnocnej premiere Star Wars: Episode VII - The Force Awakens. Nemozem to hodnotit objektivnejsie, kedze som fanusik odkedy o sebe viem a pre mna je to najlepsia saga aka bola kedy sfilmovana. Cele univerzum ma pre mna zvlastny vyznam, takze keby to bolo najhorsie, poviem, ze je to najlepsie. Ale prave naopak. Abrams zase raz ukazal, ze je strasny pan vo svojom remesle a pripravil vybornu siedmu epizodu. Stari fanusikovia si najdu svoje, je tam vela nostalgie, mnohokrat ma clovek zimomriavky (teda aspon ja som mal). Vyprava, kostymy, hudba, kamera, dialogy, humor - vsetko je tam. Stare postavy sa vyborne prelinaju s novymi. Proste pre mna je to absolutna spicka a urcite pojdem este 2-3x do kina na to.

CSFD: 5*
IMDB: 10
tiez som bol na premiere, frajerka ma pozvala.

Ked zacal film, mal som usmev na tvari, sala nadsena, ludia tleskaju. v polovici filmu si hovorim, dali to. Efekty super, zabery paradne, humor, atmosfera povodnej trilogie je spat. potom ale prisla druha polovica, resp. posledna tretina a dam to radsej do spoileru.
Spoiler
Hlavny zaporak je uplny uboziak, uplakany wannabe Darth Vader? to ako fakt? Nic viac nepokazilo dojem z filmu nez ked si dal dole masku a zacal byt z toho vsetkeho akysi zmateny. Vader sa musi v hrobe obraciat. Ak v Epizode 1 to kurv**** Jar Jar, tak tu to skurvil hlavny zaporak, ale ze uplne. Mal som z neho pocit, ze je to obycajny bu*erant a nie niekto na kom ma stat nova trilogia. No mozno som mal od neho privelke ocakavania. Ak prve 2/3 filmu boli super, po konci som mal pocit ze som pozeral remake Epizody IV (bez Vadera) a nie novu VII. Chudak Luke, nepovedal ani jedno slovo. Han Solo bol opat vyborny, len ho je skoda :(
Najvacsou slabinou filmu su zaporaci Ci Darth Vader alebo Palpatine, tento zmrd nesiaha nikomu ani po opatok. Snad v dalsich dieloch to bude lepsie. Galaxia bez Darth Vadera je akosi prazdna.

Aby som len nehateoval, film je to vyborny, oplati sa to vidiet a som rad ze Star Wars su spat, len sa obavam o pokracovania aby to nebolo ako posledny Star Trek, sama akcia a ziaden Star Trek.

Za Epizodu VII davam 7 z 10

Je to lepsie ako povodna trilogia? Nie
Je to lepsie ako druha trilogia? Ano, ale.
Oplati sa 3D? Az na par zaberov myslim ze nie.

PS: Viete mi odporucit SW knizky? Urcite ich je vela a netusim ako sa v nich orientovat. Mozu byt aj v EN. Diky.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

zelovoc, odporucam precitat trosku viac o Kylo Ren-ovi, a pochopis tu scenu. :) Inak 3D mne vseobecne nemasti v kinach, zaobisiel by som sa bez toho.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

maaan ja mam listky az na utorok :D
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:zelovoc, odporucam precitat trosku viac o Kylo Ren-ovi, a pochopis tu scenu. :) Inak 3D mne vseobecne nemasti v kinach, zaobisiel by som sa bez toho.
Plne to zhodnotim, az uvidim celu trilogiu. Ale obavam sa Jar Jar Abramsa.

Ked porovnam VII s druhou trilogiou, tak pocit povodnej serie je naspat, ale chyba mi originalita, ktoru ta druha trilogia napriek vsetkemu mala aj ked zase nemala ten pocit. Co sa tyka Kyla Rena, kde to mam nacitat? Tato postava bude potrebovat najvacsi vyvoj.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
9/10

Dal sa sice vymysliet pribeh, ktory by sa schematicky az tak nepodobal na epizodu IV ale inak tomu naozaj niet velmi co vytknut. Nie je to lepsie ako stara trilogia ale ani zdaleka to nie je taky pruser ako bola svojho casu epizoda I. No nepacilo sa mi to viac ako epizoda III, aj ked po tej filmarskej stranke to bolo omnoho lepsie.
Spoiler
Nebolo uplne zrejme, ci Rey je Lukova dcera ? Ja mam z toho taky pocit, ze hej. Naco by ju tam inak za nim posielali ? To mohli poslat Leiu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mississippi Burning

Super film zo starej školy. Rok výroby 1988. Gene Hackman ako drsňák, mladý Dafoe ako agentík z FBI. Super atmosféra nenávisti a strachu v jednom južanskom zapadákove. Navyše inšpirované skutočnými udalosťami.

8/10
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak som sa dnes dostal k Jurassic World konecne. Nesluboval som si od toho nic, ale vyklula sa z toho pre mna enormna sracka. Som velmi rad, ze som na to nesiel do kina a nerozumiem, ze ako mohol ten film zhrabnut tolko penazi. Zle herecke obsadenie, katastrofalne dialogy, trapne situacie, a to nebudem zachadzat do toho, ake ubohe vyvrcholenie ma cely film. Jedine, co na filme bolo pozitivne su animacie a CGI dinosaurov. Tie su zvladnute bravurne. Inak by to bol pre mna cisty odpad.

CSFD: 2*
IDMB: 4.5
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Youth - skutocne krasny film.Skupina ludi na dovolenke ,odpocinku vo svajciarskych kupeloch .M.Caine ako stary hudobny vyhasnuty skladatel.Maradona ako tucniak ,ktory sa nevladze hybat,reziser ktory uz toci len sracky, ale stale chce natocit svoj posledny film(testament) ... no proste skupina postav z ktorych !kazda! je zaujimava.Kopec zaujimavych myslienok,trosku filozofovania,nadherna kamera,skveli herci 9/10 (odporucam mensinovemu divakovi)
http://www.csfd.cz/film/356139-mladi/komentare/

Victoria toto ma totalne minulo.Film natoceny na 1 zaber.Darmo sa reziser,kameraman chvali tymto pocinom, ked je to proste sracka.Zenska stretne partiu nesympatickych ozranov a zrazu su best friends forever.cele som to zvladol pozriet s miernymi preskokmi. 4/10
http://www.csfd.cz/film/405419-victoria/prehled/

Salvation
-strata 1/2 hodiny co som pri tom vydrzal.Tak amaterske spracovanie som dlho nevidel.A teb klise pribeh fuj.2/10
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

FLASH GORDON - http://www.csfd.cz/film/21635-flash-gordon/prehled/

No zasmial som sa dobre :D ... Samozrejme graficke spracovanie nemozem az tak brat do uvahy, ale zase oproti Star wars, to bolo velmi slabe... A tie dialogy robil asi dezo z hlbokeho s IQ 69 plus logika na bode mrazu :D , ale pobavilo i ked to isto nebol zamer filmu.
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Martian - 6.5/10 nebolo to zle, ale chybal mi tam nejaky dramaticky moment. ale na oddych fajn. Moon sa mi pacil daleko viac a mal aj tie dramaticke momenty. Na tento rychlo zabudnem, ale pozriet sa to da.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Revenant: Zmŕtvychvstanie v kinach to sice este nehraju ale uz unikla kopia tak som si to kukol a mozem zhodnotit ze Iñárritu ani DiCaprio nesklamali...film je tvrdy a brutalny svojim sposobom ako prezit neprizetelne, ale DiCaprio to samozrejme prezije :D ak je to podla skutocnej udalosti a tomu Glassovi sa stalo aspon polovica toho co vo filme tak musim uznat ze to bol megatitan... film sa mi pacil ale malo to strasne pomaly spad a nemuselo to mat tolko minut kolko ma inak ok. 8/10
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Bridge of Spies - cakal som na neho velmi dlho a naplnil ocakavania tak ako na Steva Spilberga aj na Toma Hanksa. 9/10 http://www.imdb.com/title/tt3682448/
dufam, ze zabojuje o Oscara
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

The Martian - no, tak konecne som to pozrel, ale trochu sklamanie. Celkovo hodnotim ako dobre, dajme tomu 7/10. Par veci mi ale vadilo. Necital som knihu a cely dej vlastne prezradili v trailery. Pocas filmu mi chybalo nejake napatie, ze ci to prezije, co sa stane atd. Nic take tam nebolo. SPOILER: Okrem toho vybuchu airlocku nic, vsetko sa mu darilo, jedlo mal, kludne si chatoval a aboslutne som o neho nemal strach. Dobra scena bola ked zalepil tou igelitkou zakladnu a pocital zemiaky. Zvuky vetra na pozadi a cakanie, ci to prasne alebo nie. To bola dobra scena, bohuzial len jedna z mala. Cize koniec filmy, zachranna akcia vo vesmire, to bol druhy dobry moment. Proste nieco tomu chybalo, viem co sa stalo v knihe, ze stratil spojenie, zasiahla ho dalsia burka atd. To vo filme malo nejakou formou byt. Tak isto sceny na zemi neboli uplne perfektne, Donald Glover mal velmi cudnu postavu, a mozno sme stravili prilis vela casu na zemi a riesenie ako tam poslat raketu namiesto toho aby Matt Damon riesil ako prezije, to mal vyriesene od zaciatku filmu. Herci vsetko super.

Inac film pekny, ale skor to bol taky blockbuster. Ked to mam porovnat s posledny filmom z vesmiru Interstellar, aj ked je to iny zaner, to bolo ovela lepsie, uz len vizualne zabery boli dych vyrazajuce.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

The Hateful Eight - pozerat Tarantinnove filmy je pre mna euforia...uff musim to este rozdychat :D 10/10 !

The Lobster toto je aky prepnuty film? :D nieco tak originalne, absurdne a drsne zaroven som este nevidel! 9/10
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

Hateful Eight
Za cely cas som sa nevedel od toho filmu odlepit. Neskutocne charaktery a pribehy postav a tie dialogy, ktore dokaze vymysliet jedine Tarantino. Situacie pri ktorych do poslednej sekundy neviem co sa stane a spektakularna atmosfera. Hudba od Morriconeho je ceresnickou na torte.Na tento film sa oplatilo cakat a hned na novy rok to idem kuknut do kina. Pre mna je toto film roka a radi sa medzi moje top filmy vobec.
9,5/10
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Po dlhej dobe som si konečne našiel čas a pozrel nejaké filmy :)

Focus - príjemná oddychovka, takéto filmy môžem a aj herecké obsadenie mi vyhovovalo 3,5*
Age of Adaline - zaujímavý námet, krásna Blake Lively, napriek tomu, že v podstate nič extra a v tom filme nestalo a vedel by som to zhrnúť do pár viet, stále bolo čo sledovať a nenudil som sa 4*
Maze Runer: Scorch Trials - podobne ako Focus, ten typ filmu, ktorý sa mi páči, aj keď námet nebol príliš originálny, komu sa páčila jednotka, mal by si pozrieť aj túto časť 3,5*
Napísať odpoveď