Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Steju
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Steju »

Nechcem zakladať novú tému, ale súvisí to... poradili by ste mi, kde zohnať nasledujúce káble v rozumnej cene a kvalite?:

1) PJ-055* male -> 2 PJ-055 female (rozdvojka)
2) PJ-055 male -> 3,5mm male

*dá sa zameniť za 1/4" tak aby všetko správne fungovalo?

dík :)
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ryan Giggs napísal:Audio-Technica ATH-T500, Kingston HyperX Cloud/Takstar Pro 80, Shure SRH440.
Vďaka za tipy. Momentálne ale mám HyperX Cloud, no je tu problém. V ľavom slúchadle je počuť taký divný zvuk, neviem to popísať. Ako keby také mravenčenie (viem, blbé pomenovanie :D) Ten zvuk nie je hlasný, ale keď sa na to človek sústredí, tak to počuje a mne to dosť vadí. Všimol som si, že kábel nie je napevno v slúchadle, trochu s ním môžem hýbať (pár milimetrov) a keď ho zatlačím, tak ten zvuk nie je počuť. Môže byť zlý nejaký kontakt? Asi to dám reklamovať, ale neviem čo mám uviesť do vady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Neviem presne co chapat pod tym mravcenim. Rezonuje to pri urcitych tonoch, alebo to znie stale rovnako? Obcas sa stava ze sa k membrane dostane vlas ci necistota a moze to sposobovat prave nejake rezonancie. Ale moze to byt aj tym kablom. Tazko povedat.
rados915
Guru
Guru

Ťažko sa ten zvuk popisuje. Nie je príliš hlasný, ale ja sa na ten zvuk stále sústredím, inak sa to nedá, keď už som ho raz počul. Je to také jemné bzučanie. Nie vždy, skôr keď je nejaká časť v pesničke hlasnejšia, vtedy to je silnejšie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

a skusal si to aj s inym vstupom? je to urcite sluchatkami? ak ano, urcite reklamuj, to by robit nemali.
rados915
Guru
Guru

Tak počujem to posledný týždeň. Predtým to nerobili a nič som s nimi nerobil.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ to nerobi stale, ale len pri určitych frekvenciach, tak to môže byť to čo som pisal, že je tam na membrane nejaka nečistota.
rados915
Guru
Guru

A čo s tým môžem spraviť?
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

daj dole náušník a pozri, či nad meničom v tej pene nie je nejaký vlas napríklad, ak nie, tak reklamovať
Raden0
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Raden0 »

Ryan Giggs napísal:Napr. Ultrasone Go, Sennheiser Momentum On ear, AKG Y50, Fostex TH-7 - su trochu vacsie.
ultrasone go u nas nedostanem kupit, sennheiser su nad limit, akg y50 som skusal a tie su prebasovane, TH-7 su velke. chcel som objednat TH-5 ale nie su dostupne...
niekto nejake tipy?

možno by mohli byt aj stuple, ale obavam sa vypadavania z ucha
DropDead
Addict
Addict

to vypadávanie je vecou náušníkov, osobne mám také z pamäťovej peny a sú fantastické
Ryan Giggs
VIP
VIP

Go kupis napr. na imusicdata.sk. aj avpatro ich ma, a ak nie tak u susedov v ČR ich maju tiez.
TH-5 su rovnako velke ako TH-7.
Vacsina sluchadiel isla za posledny mesiac hore. Momentum boli uz aj pod 100 eur v nasich obchodoch.

Este mozno ATH-AX5iS, ale tie su tiez trochu vacsie. Takisto aj WS-55, ci RE70.

Ked si najdes spravne nastavce, nie je sanca zeby ti to vypadlo. Ale hlavne zvuk bude podstatne inde ako u prenosnych sluchadiel s hlavovym mostom.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Th5 som čítal že by mali byť menšie ..vieš odporučiť nejaké štuple?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Maju mensie menice, ale celkovo je tam velmi minimalny rozdiel. Ak vobec nejaky. Kazdopadne su vacsie ako sj55.

Zo spuntov napr. Vsonic GR07.
Raden0
Light Expert
Light Expert

Tie vsonic sú cez 100
rados915
Guru
Guru

Ryan Giggs napísal:Pokiaľ to nerobi stale, ale len pri určitych frekvenciach, tak to môže byť to čo som pisal, že je tam na membrane nejaka nečistota.
DropDead napísal:daj dole náušník a pozri, či nad meničom v tej pene nie je nejaký vlas napríklad, ak nie, tak reklamovať
Vďaka za help chalani. Dal som dole náušnik, slúchadlo som nerozmontoval, to sa mi nechcelo dávať dole štyri skrutky, aby som sa dostal aj pod penu. Aj keď som na pene nič nevidel, fúkol som na ňu a pretrel handričkou a zdá sa, že je problém vyriešený, pretože ten zvuk už nepočujem. Asi tam teda bol nejaký vlas alebo čo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Raden0 napísal:Tie vsonic sú cez 100
A to je taky problem tych 9 eur? Ako som pisal vyssie, tiez zdrazeli. Stali nejakych 90 eur. Kazdopadne aj keby stali 150, za ten zvuk to stoji.
filip.krajcar
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip.krajcar »

Ahojte mam teraz Razer Kraken 7.1 a rad by som sa ohliadol po novych, lahsich a pohodlnejsich sluchadlach(headsete).

Otazka na zaciatok, mozno niekto bude vediet reagovat, je velky rozdiel hrat CSko (jeden z tych lepsich rankov, kde aj to malicke dupnutie je dobre/potrebne pocut) na Stereu a Surround 7.1? Mne sa ta 7.1 osvedcila, ale vela ludi ma Steelseries Siberia V2 ktore su stereo a su spokojny, tak je tam nejaky vyrarny rozdiel? V com?

Co mi vadi na kralen 7.1 ?
- celkom bolia usi po dlhsiom case
- win volume musim mat pod 72 aby nebolo pocut taky maly jemny sum

V com su super kraken 7.1 ?
- digitalny mic
- 7.1

Co chcem kupit? (Poradit?)

1. Kingston HyperX Cloud 2 (7.1)
2. Corsair Void (wired /wifi, obe 7.1)
3. Steelseries V2

Prosim neradte mi svoje znacky ktore mate oblubene, nepotrebujem sluchatka na zaklade toho co maju v oblube ini, potrebujem poradit objektivne clovekom, kto si pozrie parametre jednotlivych veci a bude z toho vediet vyvodit nejak rozumny zaver, keb to bolo o preferovanej znacke, tak uz mam doma tie Corsairky

Vopred dakujem za rady a typy :)
DropDead
Addict
Addict

dlhšia verzia
Spoiler
ono sa to má tak, že všetky zvuky majú svoju frekvenciu, takže podľa toho, čo chceš počuť sa vieš orientovať tým smerom a investovať

ak by si nepotreboval headset, tak si dokážem predstaviť slúchadlá ako Air séria od Audio-Technicy

http://www.ebay.com/itm/Audio-Technica- ... Swo6lWQoig
to sú slúchadlá, kde pokiaľ si dobre pamätám, tak otvorenosť a zvukový charakter by mohli byť výhodou pri takýchto hrách, aj keď by nejeden človek povedal, že jednoducho uzavreté slúchadlá sú lepšie, čo zase len záleží od produktu

no keďže to je headset, čo používaš headset a hľadáš, tak v rámci zvukového charakteru Cloudy

avšak to celé nakoniec stroskotá na tom, že ak by chcel ozaj serióznu mieru takejto schopnosti/výhody v CSku a chcel by mať z hľadiska audia takú kontrolu, tak by musel adekvátne zainvestovať stovky eúr do každého prvku - slúchadiel, prevodníku a zosilňovača, čím by posunul svoju hranicu tzv. 3d imaginingu, priestorovosti a indetifikácie/separácie zložiek, ktoré chce na inú úroveň

ale...bože, sobotňajšie letánie...
TL;DR - za mňa jednoznačne cloudy
filip.krajcar
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip.krajcar »

Za cloudy nehra do karat len jedna vec :/ a to ta ze maju odopinatelny mic a ze sa neda proste len vypnut rychlo ked treba, vela krat ma niekto vyrusi pocas hrania a volania na TS a som si velmi zvykol na to ze mozem v pohode hrat s voice activation..

Steelseriesky takuto moznost maju, dokonca maju aj vysuvatelny mic, coz je v headsete dokonalost sama o sebe
Corsairy maju sklapaci mic, ale na jeho konci clovek vie vypnut mic

Ach toto bzde tazke rozhodovanie
Napísať odpoveď