Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Arkaz
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa Arkaz »

Zdravim pani. Je daka moznost ako pozret ceny na elite teraz ked zmenili system ? nakupoval som tam na jeden ucet no vzdy som si pozrel aspon orientacne ceny a dal -30% . no teraz nevidim ziadne a zle sa nakupuje :D Vdaka
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

viem ti pozriet moje ceny orientacne s tym, ze ti ich dam v mojom nakupe, pridu ku mne a potom ti ich poslem postou :) samozrejme ak to bude lacnejsie :) daj co ti treba a potom uvidis
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Bezna zlava Elitu je 30 ci 35 percent. V tomto pripade ked nevidis ceny, tak pozeraj na autokelly.sk, tam su ceny pristupne. A tiez si musis dat dole percenta. Alebo skus Gafa Autodiely, tam su ceny konecne pre bezneho uzivatela, pre registrovaneho je to 5 percent dole, pri par nakupoch a kontaktovani mas dole 10 percent.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Fabo napísal:S najvyssou pravdepodobnostou ano.
Taaak auto som mal v servise, akurat som po neho bol. Nebolo to vobec hrozne...unik vody z chladica bol cez puzdro termostatu, cele to vymenili. Plus mi niekde unikal olej na tom vrchnom kryte motora, tiez to spravili.
Skusali pozriet aj trhanie s autom za studena...vraveli ze na pocitaci im ziadny chybovy kod nevyhodilo, po testovacej jazde, kde zistili, ze to fakt vynechava takt, skusili vymenit ignition coil , neviem ako sa tomu hovori po slovensky? zapalovacia cievka?
Po tejto vymene sa to ze vraj napravilo...ale nedal som im to robit, lebo mi to prislo dost drahe, asi to skusim sam.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Po vymene sviecok to islo okej a teraz ti zase za studena trha? Kolko si najazdil na tychto svieckach kilometrov a kedy sa to zase zacalo prejavovat?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Uz som ti to pisal, uz som cital o vela problemoch ako popisujes ty, ten motor je haklivy na sviecky a nic ine ako original motorcraft by sa tam nemalo davat.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Sviecky som menil pred mesiacom a pol...nejazdil som vela...par stoviek km.
Po vymene sa to zacalo prejavovat asi tak po dvoch tyzdnoch.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Privod paliva je v poriadku? Ake sviecky si tam daval?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Odmeraj / nechaj odmerat tlak paliva na vstrekovacej rampe. Ja som mal vskutku podobny problem a chyba bola v rozozranej hadicke v nadrzi, ktora bola medzi cerpadlom a vyvodom z nadrze do motora - palivo nemalo dostatocny tlak, lebo cez dierku v hadicke striekalo naspat do nadrze.

//autoeditácia príspevku (12 Jan 2016, 17:27)
+ mam aj ja otazku: da sa nejako zistit, aky typ / model sosovky + paraboly ide do konkretneho svetla? Ide o Opel Vectra C 2005 pred faceliftom. Teoreticky by som ptreboval zohnat 2 komplet sosovky na tieto svetla a kupovat cele svetla by bola zbytocnost, pokial by bola moznost kupit len stretavacie sosovky niekde na ebay-i, allegre atd.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Treba to pozriet niekde na Opel fore alebo skus tych co repasuju svetla, napriklad na dobresvietime.sk, robili svetla kamaratovi a krasa, chodia tam z celeho Slovenska ludia. Bezne sa robi Superb, rozne Audi, tiez BMW. Casta optika s parabolou bola Hella G2, G3, G4 a G6. Tieto komplet paraboly stoja tak okolo 150 eur, do toho sa odporuca aj nove sosovky. Predavaju sa aj AFS paraboly, to si tie natacacie pre adaptivne svetla.

Skus porozmyslat napriklad aj nad tym, ze ta niekto so starym autom nacuva a rozbije ti svetla :)

Co tam mas bixenon D2S alebo je tam H5/H7?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Vdaka za odpoved, tu stranku pozriem a napisem asi aj na opelclub forum.

No veru, uz som mal par prilezitosti, ako ziskat novy predok, stacilo menej skocit na brzdu... Ale co ja viem, ci to stoji za tie natahovacky s poistovnami atd.

A nie nie, ziadny bixenon ani len xenon, klasicke halogenky, su to H7/H7, jedna sa mi len o stretavacky, ktore maju sosovku - zhanam sosovku + parabolu za sosovkou. Verim, ze sa to da zohnat. :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Pri menej skoceni na brzdu si predok pekne zacvakas, lebo si nedodrzal bezpecnu vzdialenost. Jedine ze myslis, ze niekto vysiel z bocnej a donutil ta k prudkemu brzdeniu.
heker
Redeemer
Redeemer

Zhanas celu parabolu ci ako to volaju, po anglicky vari len "lamp". Hod si do Googlu Hella G4+, to je vec co zhanas, ze? Teda nemyslim to, ze to pasuje na tvoje auto, ale ze je to to co zhanas, ze?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Ano, zhanam to, ako si popisal, resp. toto (ilustracne/principialne) - parabola prichytena k sosovke do daneho svetlometu (halogen).
Prílohy
Hella EvoX-R bi-xenon projectors (1).jpg
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

radsej pozri na bazosi ci niekto nepredava vectru na diely a kupis cele svetlomety za par supov a mas pokoj
heker
Redeemer
Redeemer

Pokoj v com? Ze kupi vysvietene paraboly s vysuchanou reflexnou vrstvou, ktore budu svietit rovnako? Takto da mozno 150 eur za paraboly, 50 eur stoji demontaz+montaz+lestenie svetlometu. V horsom pripade este nove vybojky a ta svietivost je neporovnatelne ina. Skus si precitat nazory ludi, ktori presli touto zmenou. Videl som to na vlastne oci. Hlavnym problemom boli starsie Audi A6 (rok 2005-2008), potom Mercedes E v podobnych rokoch a BMW 3 tiez v podobnych rokoch. Neviem ktore firmy si priznali chybu, tusim Audi a aj Mercedes, nasledne preslo svetlo upravou a bola pozmenena parabola, svetlomet ako taky. Z internetu sice kupi za 150 eur mozno svetla, ktore maju 7 rokov, ale ked mu budu svietit rovnako, tak sa nikde neposunul. Pokial by mal svetlo rozbite, prasknute alebo nieco take, tak samozrejme, najlepsie kupit z internetu, len aby to vymenil. Lenze tu riesi nizku svietivost podla toho co citam a to inak ako novymi parabolami a prelestenim svetla nespravi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kde pise, ze kvoli slabej svietivosti?
heker
Redeemer
Redeemer

Pre aky iny dovod by to zhanal? Pri svetlach H5 a podobne sa tam nema co pokazit, jedine zla svietivost. Ak by to bol konektor, ten sa da opravit.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Problem je aj slabsia svietivost (80% aut ma presvieti aj ked som uz vyskusal vsetky drahsie ziarovky vratane Osram NB) a aj to, ze lave svetlo je z anglicaku a teda ma opacny lom svetla. Dala sa v nom posunut taka zarazka a luc svetla bola cista horizontalna ciara, zobral som pilnik a tak-povediac som z toho pracne vybrusil lom do spravnej strany. Nevyzera to zle, svetla sa daju aj nastavit, luc je orezany pekne a urcite nikoho neoslnujem. Problem je ten, ze to svetlo som kvoli "novemu smeru luca" musel nastavit vyssie a doprava a kedze sa naraz nastavuje dialkove aj stretavacie svetlo, tak dialkove svieti niekam nad pravu krajnicu. :D Navyse toto svetlo nema motorcek regulacie (vobec tam nebol). Ale ten uz som objednal, takze to povazujem za vyriesene.

Uz som sa skontaktoval s niekolkymi predajcami z bazosa, najlepsia ponuka je 30€ za obe svetla. Len otazne je, ci by to malo nejaky vyznam. Aj ked... za taku cenu.
heker
Redeemer
Redeemer

Ak ti ide o nove svetlo, tak paradna cena. Ak chces aj nieco vidiet, tak tam mozes dat hocijake vybojky, aj tak ti to nepomoze. Treba poriadne paraboly.
Napísať odpoveď