1 Gbit wifi router
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 1 Gbit wifi router
Tak potom ber ac router.mac by mal podporovat ac a tie rychlosti su postacujuce.
tak ja nakoniec asi vezmem tento: https://www.alza.sk/asus-rt-ac55u-d2414622.htm
-
LukineskoNR
Expert
Tento nebude lepsie ma to ac a aj Lan ti urcite utiahne aj keby mas 300Mb ten je najrychlejsi na slovenskuRené napísal:tak ja nakoniec asi vezmem tento: https://www.alza.sk/asus-rt-ac55u-d2414622.htm
https://www.alza.sk/zyxel-nbg6515-d3999 ... d=18843092
-
hrban
Addict
u wifi routrov sú tie čísla strelené úplne z brucha. tie rýchlosti nikdy nedosiahne, môj mal problém potiahnúť 500/500 na wifi, takže kábel a basta. ťahal necelých 60Mbps pritom mal mať 300Mbps pri 2.4Ghz pásme.
Dakujem. Este taka otazka, aky je strop rychlosti cez wifi? Samozrejme orientacny. A ako som pisal, nove macy nemaju rj45
-
hrban
Addict
záleží ako od routra, tak aj od laptop-a a takisto od signálu, zarušenia a mnoho iných vecí. Ja som zo svojho asusu vytrieskal 60Mbps a mal dať 300. Prekážka je stena z 10 ypor-ky / ytong-u. Uvidíš čo dosiahneš ty.
Kup si taky ako mas teraz ale V2 a budes spokojny. Ja som tak spravil a spokojnost.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja ten Zyxel mam a mozem potvrdit ze cez wi-fi (5Ghz) nema najmensi problem davat okolo 110Mbit (bohuzial, viac moj internet ani neda, takze hludne by mohol davat o dost viac). Pricom 100Mbit je 10MB/s, co je viac ako dvojnasobok rychlosti aku ma teraz za dost nizku cenu. Len ten dosah 5Ghz by mohl byt problem.hrban napísal:u wifi routrov sú tie čísla strelené úplne z brucha. tie rýchlosti nikdy nedosiahne, môj mal problém potiahnúť 500/500 na wifi, takže kábel a basta. ťahal necelých 60Mbps pritom mal mať 300Mbps pri 2.4Ghz pásme.
-
kukiak
Addict
Na mojom asuse rt-18u, to davam na 2,4ghz..
-
Michaelo
Hardcore addict
JJ ten router nie je zly, ja som si kupil Zyxel hlavne pre 5GHz wi-fi (kedze ten asus je len 2,4GHz), kedze momentalne byvam v panelaku aj e tu tolko 2,4GHz wi-fi, ze nemam ani jediny kanal kde by sa neprekryvali dve wi-finy, no je tu iba jedina 5GHz wi-fi okrem mojej.
-
xH4wK
Mne dáva môj AirPort time capsule Na 5GHz v miestnosti s routerom 1000-1300Mbit (5m od routera bez prekážok stále okolo 900Mbit) a za 2 stenami na 2.4GHz 130-200Mbit
Tie vaše čísla mi príjdu veľmi nízke
Tie vaše čísla mi príjdu veľmi nízke
-
Michaelo
Hardcore addict
A divis sa, ked Time Capsule stoji cez 330€? Za tu cenu, dufam ze mi bude robit aj ranajky 
Ja mam U nas doma Asus RT-AC68U, na ktorom som testoval LAN rychlosti cez-wi fi a ma rychlosti vyssie jak ten tvoj Apple za o dost nizsiu cenu.
Jediny problem je, ze cena je stale okolo 190€, co je prilis vela za router do maleho bytu.
Ja mam U nas doma Asus RT-AC68U, na ktorom som testoval LAN rychlosti cez-wi fi a ma rychlosti vyssie jak ten tvoj Apple za o dost nizsiu cenu.
Jediny problem je, ze cena je stale okolo 190€, co je prilis vela za router do maleho bytu.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ja viem a na co by mi bol, ked mam v PC 7TB miesta a moj router ma USB 3.0 port?
Dalsia vec, s 2TB diskom stoji 330€ a so 3TB stoji 440€... WTF? 2TB disk stoji 90€ a 3TB stoji 120€... Apple
Realisticky, bez toho disku a elektroniky by stal okolo 220€ (a to som k Applu stedry, lebo oni tie disky kupuju omnoho lacnejsie, takze by to bolo skor 260€).
Dalsia vec, s 2TB diskom stoji 330€ a so 3TB stoji 440€... WTF? 2TB disk stoji 90€ a 3TB stoji 120€... Apple
Realisticky, bez toho disku a elektroniky by stal okolo 220€ (a to som k Applu stedry, lebo oni tie disky kupuju omnoho lacnejsie, takze by to bolo skor 260€).
-
xH4wK
Nuz neviem ake rychle je pripojenie cez wifi na tvoj disk ktory zapojis do USB portu na tvojom routeri.. ale time capsule mi dava okolo 85MB/s
A kedze tam mam svoju databazu filmov a zalohujem nan svoje devices tak je to pre mna dost podstatne.
Samozrejme pokial clovek pozera len na pomer cena/rychlost routera a funkcie tak by si nemusel kupovat airport zariadenia od apple.
Ale ak clovek hlada vykonne all in one tak podla mojho skromneho nazoru je taky time capsule dobra volba.. hlavne ak ma ine apple zariadenia.
A kedze tam mam svoju databazu filmov a zalohujem nan svoje devices tak je to pre mna dost podstatne.
Samozrejme pokial clovek pozera len na pomer cena/rychlost routera a funkcie tak by si nemusel kupovat airport zariadenia od apple.
Ale ak clovek hlada vykonne all in one tak podla mojho skromneho nazoru je taky time capsule dobra volba.. hlavne ak ma ine apple zariadenia.
-
Michaelo
Hardcore addict
Jo, ked si chces zalohovat veci do routeru a hlavne ak mas ine jablka, mozno ano. Ale ako zlozite je si to zalohovat napr. na PC ci NAS, kde si za rozdiel medzi cenou tohto routeru a ineho s rovnakymi rychlostami kupis 4TB disk (I ked ja som asi jeden z mala co svoj PC nikdy nevypina a restartujem ho tak raz za jeden az dva mesiace)?
Take nieco nie je pre mna ale, no ak to niekomu vyhovuje, tak preco nie?
Take nieco nie je pre mna ale, no ak to niekomu vyhovuje, tak preco nie?
Mas sice 80MB/s na wifi, ale co z toho? Kolko toho mam v mobile alebo tablete, ze mi nestaci rychlost 8MB/s? Na tych par fotiek, ktore bezia par minut? Ak chcem nieco tahat, tak si to pripojim kablom. Cela ta vec od Applu je predrazena vec. Ale chapem ta, ze si Apple pozitivny a tak je to pre teba perfektna vec.
-
xH4wK
No ja neviem skus si pripojit disk s ktorym mas 8MB/s a streamovat z neho full HD filmy s DTS zvukom na TV a pritom robit zalohu z NB alebo 'kupovat' nieco z netu na dany disk 
Ale chapem, ze to asi nie je pre kazdeho.. je pravda, ze som apple pozitivny, no vela veci mi proste konkurencia neda aspon teda nie bezproblemovo..
Keby som chcel rovnako vykonny router tak k nemu nepripojim disk aby bol rovnako rychly.. keby ze mam zase rychle NAS tak z neho nebude rychly router.. a ak by som chcel aj rychly router aj rychle NAS tak to ma vyjde drahsie ako time capsule. je to proste kompromis ktory ponuka za relativne OK cenu vsetko co potrebujem.
Taktiez mam apple TV 3 za super cenu a tak si proste z NB pustim akykolvek film bezdrotovo na telku s priestorovym zvukom v perfektnej kvalite.. jedna appka ktora sa vola Beamer mi dokaze pustit akykolvek format na apple TV.. to iste mozem si jednoducho z mobilu pustit appku pre magio TV alebo netflix a pozerat to vsetko bezdrotovo na telke, je to pohodlie za ktore si clovek proste priplati si myslim a konkurencia nic take bezproblemove a jednoduche na co proste povies "it works" neponuka..
Ale chapem, ze to asi nie je pre kazdeho.. je pravda, ze som apple pozitivny, no vela veci mi proste konkurencia neda aspon teda nie bezproblemovo..
Keby som chcel rovnako vykonny router tak k nemu nepripojim disk aby bol rovnako rychly.. keby ze mam zase rychle NAS tak z neho nebude rychly router.. a ak by som chcel aj rychly router aj rychle NAS tak to ma vyjde drahsie ako time capsule. je to proste kompromis ktory ponuka za relativne OK cenu vsetko co potrebujem.
Taktiez mam apple TV 3 za super cenu a tak si proste z NB pustim akykolvek film bezdrotovo na telku s priestorovym zvukom v perfektnej kvalite.. jedna appka ktora sa vola Beamer mi dokaze pustit akykolvek format na apple TV.. to iste mozem si jednoducho z mobilu pustit appku pre magio TV alebo netflix a pozerat to vsetko bezdrotovo na telke, je to pohodlie za ktore si clovek proste priplati si myslim a konkurencia nic take bezproblemove a jednoduche na co proste povies "it works" neponuka..
-
Michaelo
Hardcore addict
Tjn, ja som apple negativny (ked uz to takto pekne pomenovavame) a doma v obyvacke som mal Harman/Kardon domace kino, s 1080p projektorom a HTPC (2500K, SSD, 6970 DCUII, 8GB RAM) napojene kablom do RT-AC68U a streamoval som si filmy priamo z mojho hlavneho PC v izbe, no kludne som ich mohol mat aj na tom HTPC ci inde a streamovat cez wi-fi, kedze ten router ma sakra vykon.
A tiez som nemusel kupovat koli tomu novy PC, kedze to su komponenty ktore som upgradoval na novsie a stacila len HTPC skrinka.
A tiez som nemusel kupovat koli tomu novy PC, kedze to su komponenty ktore som upgradoval na novsie a stacila len HTPC skrinka.
Lebo vzdy idem robit zalohu, streamovat a nieco z netu v rovnakej chvili, ze? Kolko ma uz len ta zaloha pc? Nezalohujes len nove a pozmeneme subory, ale ty to vsetko prepisujes? Aspon mas dobry argument, ze ked robis 3 veci naraz, tak to bude problem.