Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa MFa »

heker podrazdeny a agresivny ako vzdy :D "Dufam, ze ti za tu vychcanost predajca nic nevrati.". Bohuzial, uz som to prevzal a zaplatil, takze sa netes.

Chcel som tym povedat len tolko, ze pred par rokmi som objednal 4 telefony, nestopli ani jeden. Tak isto cca 8 autokamier (z toho 5 ich islo v jednom baliku) a nestopli to. Na zaklade toho som dufal, ze by ani tuto zasielku nemuseli stopnut.

jimmy_xp: uz sa mi stalo aj to, ze vec mala byt odoslana z nejakeho skladu v Holandsku, trackovacie cislo malo na konci dokonca NL, tak som bol spokojny. Ale trvalo to 2 tyzdne, kym to prislo a aj tak to zadrzali a musel som platit DPH, pretoze predajca to len ofejkovaval tym, ze to posielal z pobocky holandksej posty v Cine (aspon tak mi to bolo vysvetlene CU).
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no ja som sa s tym este nestretol, ze ked zvolim "item location" na EU ze by mi to prislo z vonka. urcite by som to potom riesil cez resolution centre
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Vďaka za info. No nemaľujem zatiaľ čerta na stenu, možno to bude celé v pohode. Potom môžem napísať ako to dopadlo.
rufo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rufo »

caute ludia, mam otazku objednal som si saty pre priatelku cez aliexpres a prisiel iny vzor, tak som otvoril dispute s tym ze chcem vratit peniaze alebo saty co som si objednal, seller mi odpisal ze mi vie dat zlavu na dalsi nakup a ze ci by som mohol zavriet distupe, je nejaka sanca ze sa mi peniaze vratia? ked nezavriem dispute tak sa to da nejak reklamovat alebo co? diky za rady
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

trvaj na dispute..ziadna zlava
rufo
Medium Expert
Medium Expert

ok, tak ked prejde ta doba (dispute time) tak to bude riesit uz priamo AX a vratia mi peniaze?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Trvaj na dispute. On ma cas na vyjadrenie, ked nesuhlasis ty s ustupkom a on na vrateni, sprav screen komunikacie a daj to k tomu dispute, rozhodne tam Aliexpress a v tvoj prospech.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Malo by byt v zaujme predajcu to riesit, nakolko on tie peniaze este nema - ma ich aliexpress a nevyplati ich predajcovi pokial TY nepotvrdis, ze vsetko prislo ako bolo objednane. A kedze neprislo a ty si otvoril dispute, tak ich nedostane, kym sa nevyriesi toto. Ak to nebude riesit, zasiahne do toho samostny aliexpress, ktory, ak mas pravdu a dokazy (napr. foto), rozhodne v Tvoj prospech a peniaze ziskas spat. Rozhodne dispute neuzatvaraj, chce to len cas a trpezlivost, drzim palce.
heker
Redeemer
Redeemer

K dispute sa pridava aj penalizacia. Takze ak ti Ali vrati peniaze, teda plnu sumu za objednavku, okrem toho este penalizuje predajcu + mozes mu pridat negativne hodnotenie.
rufo
Medium Expert
Medium Expert

super tak dakujem vam za objasnenie :)

//autoeditácia príspevku (13 Feb 2016, 13:36)
noo tak mi napisal ze mu mam poslat saty spat a da mi full refund, ako to riesite vy v takomto pripade? neviem co stoji balik do ciny ale urcite to nebudu 2 ecka
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Kolko stali saty?
heker
Redeemer
Redeemer

Pocitaj, ze ten balik do Ciny bude tak 10 eur, pozri si cennik na posta.sk, tam to najdes. To uz sa ti asi neoplati posielat. Ja by som trval na tvom otvorenom dispute s tym, ze nech ti zaplati postovne za saty do Ciny, pretoze to jola jeho chyba a to postovne je drahe, stoji xx eur a tebe sa to neoplati.
rufo
Medium Expert
Medium Expert

MFa napísal:Kolko stali saty?
8ecok, napisal som teda ze dispute bude otvoreny do konca a ze je to jeho chyba ze mi poslal nieco ine a ze postovne bude viac ako samotna cena siat cize sa mi to ani neoplati
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Stalo sa niekomu už, že na aliexpres mu nenahralo k feedbacku fotky?

Ten ich support je na smiech.
heker
Redeemer
Redeemer

Support nie je na smiech. Ale ked Ali pouziva miliarda ludi a len 0,1 percenta im napise poziadavku na support, tak chvilu trva, kym odpisu.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Myslel som priamy chat.. strašný bizár. "I see. I see. I do understand..." a toto dookola.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Ahojte, kupoval som nieco z Gearbestu. Chcel by som sa len spytat, ak ste niekto niekedy nahodou mali posielany balik cez Bpost International, ze ako este dlho trvalo, kym vam bol doruceny, pokial sa vam v ich trekingu objavila tato sprava: Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days. Pytam sa len koli tomu, ze cislo z tohto ich trekingu nepreslo do trekovacieho systemu nasej posty, hoci sa pise, ze balik uz 16.3 prebrala nasa posta, a tak nemam prehlad, kedy ho mozem ocakavat. Vdaka...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

v najblizsich dnoch :D. co ine chces pocut, pravdepodobne to je este na colnici, do tyzdna to mas doma imho.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

kukiak napísal:v najblizsich dnoch :D. co ine chces pocut, pravdepodobne to je este na colnici, do tyzdna to mas doma imho.
Ok, vdaka za preklad. Ale ide len o to, ze ma trochu znepokojuje, ze pohyb tej zasielky u nas uz nemozem sledovat. Predtym som objednaval z ineho obchodu, islo to cez DHL, a ked to prevzala od nich nasa posta tak, aj s tym povodnym track-cislom som bol schopny sledovat tu zasielku aj cez tracking nasej posty. Inak ta colnica ma napadla tiez, bolo to predsalen v hodnote cez 70€. Uvidime. Mne len islo o to, ci niekto nema skusenosti pri doprave touto konkretnou spolocnostou. Na zahranicnych forach, co som cital, mali ludia nejake problemy s dorucenim, pritom tiez obdrzali tu istu spravu ako ja, ze im to ma byt dorucene v priebehu dni, a v jednom pripade bola zasielka dokonca vratena spat odosielatelovi, hoci podla uz dosla do cielovej krajiny a aj adresa bola spravna...
ZMRZO
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ZMRZO »

Zdravím 2016-04-17 som objednal tablet z EU Dealextremu , platil som cez paypal no uz je to skoro 5 dni a na objednavke mam status PaymentConfirmed a nic sa nedeje ....ako dlho moze trvat nez tovar odoslú ? Máte niekto s tým skúsenosti ? Dik za info
Napísať odpoveď