Zákon o cestnej premávke
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
ako myslis platit? kup si mesacnu
Podľa mňa by to malo platiť, veď ak príde na Slovensko akýkoľvek iný zahraničný turista s ľubovoľnou značkou, tiež si musí kúpiť diaľničnú známku.
-
Arkaz
Addict
Jj vraj plati pytal som sa na policii. Mam cesku prevoznu tak som kupil mesacnu a zadal krajinu registracie cesko.
Mam taku mozno blu otazku, ale ak idete z vedlajsej na hlavnu cestu, podla obrazka (cervena sipka) tak davate smerovku doprava alebo dolava ?
Z tejto vedlajsej cesty je prikazane ist doprava, do lava je zakaz odbocenia. Vzdy ked tadial idem, tak auta z vedlajsej davaju lavu smerovku, aj ked podla mna to je odbocenie d oprava nei ? Tak preco kazdy dava lavu smerovku ?
Z tejto vedlajsej cesty je prikazane ist doprava, do lava je zakaz odbocenia. Vzdy ked tadial idem, tak auta z vedlajsej davaju lavu smerovku, aj ked podla mna to je odbocenie d oprava nei ? Tak preco kazdy dava lavu smerovku ?
- Prílohy
-
- Unfasdfasfdsafasdfsdafasdftitled.png (5.73 KiB) 1031 zobrazení
Lebo sú blbí. Koľkokrát vidím že aj pod značkou prikázaný smer jazdy (napr doprava) ľudia veselo smerovkujú opačne (doľava).kutya napísal:Tak preco kazdy dava lavu smerovku ?
-
Grim
Darca
Ak je tam pripájací pruh, tak doľava. Ak nieje, tak doprava.
A ked je ten uhol vedlajsej cesty taky, ze ide takmer rovnobezne s hlavnou, na vedlajsej je znacka zakaz odbocenia dolava ... date pravu smerovku ?
Pripajaci pruh nie je.
Pripajaci pruh nie je.
- Prílohy
-
- Unfasdfasfdsafasdfsdafasdftitled.png (5.6 KiB) 1016 zobrazení
-
RATZINGER666
Darca
do pripajacieho ziadnu, az ked vychadzas z pripajacieho, tak lavu... ak nie je pripajaci, tak pravu... nech je uhol akykolvek...
Sice neviem ako je to z hladiska vyhlasky ale pravy blinker nevidia auta na hlavnej. Takychto situacii poznamnviac
-
RATZINGER666
Darca
...tak ked uz je to take neprehladne, vidia aspon auto... okrem toho je to znamenie aj pre ostatnych ucasnikov, nie len pre auta iduce po hlavnej..
-
t0m4s3
Admin
Takato krizovatka bude vzdy upravene znackou Daj prednost v jazde a vyznacenim hlavnej cesty, cize z hlavnej nepotrebujes blinker vidiet, pretoze ti davaju prednost.
A pokiaľ je tá vedľajšia cesta oddelená čiarami.. už je to akoby pripájací pruh? 
- Prílohy
-
- Unfasdfasfdsafasdfsdafasdftitled.png (5.75 KiB) 995 zobrazení
Spominana situacia je aj v Raci na Puchovskej ulici. Znacka hovori o odbacani vpravo, realita je taka, ze existuje naznak pripajacieho pruhu a vacsina ludi aj tak blika vlavo.
https://www.google.sk/maps/@48.2197832, ... 6656?hl=en
https://www.google.sk/maps/@48.2197832, ... 6656?hl=en
Tu je to také diskutabilnejšie, v podstate je to takmer kópia toho obrázku:
https://www.google.sk/maps/@48.690057,2 ... 6656?hl=en
Tu je značka zákaz odbočenia vpravo, ale vyzerá to aj ako pripájací pruh, ja tam zvyčajne blikám vpravo - v špičke sa tam zvykne zipsovať, čiže aby ten na hlavnej videl, že chcem ísť pred neho. Keby tam neboli čiary, asi by som neblikal, resp. by som skôr blikal vľavo.
https://www.google.sk/maps/@48.690057,2 ... 6656?hl=en
Tu je značka zákaz odbočenia vpravo, ale vyzerá to aj ako pripájací pruh, ja tam zvyčajne blikám vpravo - v špičke sa tam zvykne zipsovať, čiže aby ten na hlavnej videl, že chcem ísť pred neho. Keby tam neboli čiary, asi by som neblikal, resp. by som skôr blikal vľavo.
-
hrban
Addict
brm, neblikáš ak ideš po hlavnej... u neho sa pripájaš z vedľajšej, to je trochu iná situácia.
btw tá púchovská tiež nie je potrebné blikať, ak cúvnete trochu ta vidíte radenie pásov, viacmenej, tí čo sa pripájajú su v priebežnom páse a tí z hlavnej, sa paradoxne pripájajú do toho pruhu, čiže oni sú povinní blikať doprava.
btw tá púchovská tiež nie je potrebné blikať, ak cúvnete trochu ta vidíte radenie pásov, viacmenej, tí čo sa pripájajú su v priebežnom páse a tí z hlavnej, sa paradoxne pripájajú do toho pruhu, čiže oni sú povinní blikať doprava.
Presne takato ista krizovatka je na vyjazde v Bučanoch na hlavnu v smere TT do PN.
Mozno dvaja z 10 daju vzdy lavu smerovku.
K tej neviditelnosti pravej smerovky.
Takmer kazda takato krizovatka je opatrena znackou daj prednost v jazde v smere vyjazdu na hlavnu cestu a to bohate staci, navyse uz z principu by mal vodic jazdiaci na hlavnej ceste zvysit v takomto pripade obozretnost.
Mozno dvaja z 10 daju vzdy lavu smerovku.
K tej neviditelnosti pravej smerovky.
Takmer kazda takato krizovatka je opatrena znackou daj prednost v jazde v smere vyjazdu na hlavnu cestu a to bohate staci, navyse uz z principu by mal vodic jazdiaci na hlavnej ceste zvysit v takomto pripade obozretnost.
hrban.. po hlavnej samozrejme neblikáš, ale ak ideš z vedľajšej cesty, čiže ideš takto rovno? 
Dobre ze si zacal s tym blikanim po hlavnej.
Mas situaciu kde je hlavna 90° do prava dajme tomu... Vo vrchole obluka z lava je vedlajsia. Ak pokracujes po tejto hlavnej tak pouzijes smerovku v pravo alebo si na hlavnej a tak smerovku nepouzivas? Ako to je? Ja odpoved poznam
Mas situaciu kde je hlavna 90° do prava dajme tomu... Vo vrchole obluka z lava je vedlajsia. Ak pokracujes po tejto hlavnej tak pouzijes smerovku v pravo alebo si na hlavnej a tak smerovku nepouzivas? Ako to je? Ja odpoved poznam
farnell.. samozrejme blikáš aj keď ideš po hlavnej... aby ostatní vedeli, ktorým smerom ideš.
Ale čo som ja dal križovatku vyššie, tam je zbytočné blikať na hlavnej.
Ale čo som ja dal križovatku vyššie, tam je zbytočné blikať na hlavnej.
No ale smutne je, ze vodici na to v 99% jabu