Parlamentné voľby 2016
Re: Parlamentné voľby 2016
inac to budu prve silikony v parlamente?
- Prílohy
-
- kristufkova.jpg (19.07 KiB) 1358 zobrazení
Super Chmelárov komentár.
Neviem ako vám, ale mne sa už zo slovenskej politiky obracia žalúdok. Pozrime sa teda na momentálnu situáciu. Mnohí ešte nepochopili, že v sobotu 5. marca 2016 sa udialo niečo ako prvé dejstvo revolúcie. Starý režim liberálnej demokracie so svojimi štandardnými stranami, pravidlami a politickým étosom Nežnej revolúcie sa zrútil. Viac ako štvrtina voličov volila nesystémové strany, z parlamentu vypadol posledný klasický politický subjekt s vyhranenými hodnotami a ideológiou (KDH) a po 71 rokoch sa do najvyššieho zákonodarného zboru vracajú čistokrvní fašisti. Za normálnych okolností by si to vyžadovalo obrovské štrukturálne otrasy. Ale na Slovensku?
Všetci sa tvária, že si to nevšimli a vyhlásili sa za víťazov. U predstaviteľov Smeru nebadať ani náznak sebareflexie. Zo svojho fiaska, pri ktorom prišli o tretinu hlasov, obviňujú novinárov, občianskych aktivistov, dokonca aj (neuveriteľné) liberálnu ľavicu... len nie vlastné zlyhania, vlastnú aroganciu moci a bezbrehé rozkrádanie, za ktoré sa ku koncu vládnutia hanbil aj ich vlastný minister spravodlivosti. A hoci nad Smerom už mnohí lámu palicu, treba upozorniť, že vládny monolit dnes hrá o všetko, takpovediac o život a rozhodne sa nevzdá bez boja. V opozícii by ho totiž rozložili kauzy, ktoré po ňom ostali a na ktoré sa už teraz teší Daniel Lipšic – aj preto sa Robert Fico nevie dohodnúť s Andrejom Dankom práve na prevzatí ministerstva vnútra, lebo tento rezort sa ukazuje byť v budúcej vláde najdôležitejší. Ak sa aj Ficovi nepodarí zostaviť vládu, urobí všetko pre to, aby rozložil možnosti jej zostavenia druhou stranou.
Súčasná opozícia však na tom nie je o nič lepšie. Richard Sulík spustil po prvom exit poole také orgie osláv, až by nestranný pozorovateľ mohol získať dojem, že SaS nedostala 12, ale aspoň 30 percent. Chápem síce, že človeku, ktorý ešte pred troma týždňami tŕpol, či sa vôbec dostane do parlamentu a dnes má pred očami vidinu premiéra, sa môže z takéhoto obratu situácie zakrútiť hlava, ale triezve posúdenie celkových výsledkov nedáva žiaden dôvod na jasanie. Táranie Sulíkovho tímu, že majú šancu zostaviť „mimoriadne stabilnú pravicovú vládu slušných ľudí“ ste mohli brať zhovievavo v čase heroínového oparu volebnej noci, ale nie takmer týždeň po voľbách. Lebo je nad slnko jasnejšie, že takáto vláda 6 + 3 subjektov (SaS, OĽaNO, SNS, Sieť, Most, Sme rodina + OKS, Nova, Zmena zdola) nebude ani stabilná, ani pravicová, ba ani len slušná. Bude to divoký nestráviteľný guláš absolútne protichodných záujmov závislý od čudákov, konšpirátorov, hulvátov, ba aj rasistov a nacionalistov.
Odhliadnime teraz od toho, že strany, ktoré pred desiatimi rokmi najviac kritizovali Smer za spojenectvo s SNS, sa dnes najviac uchádzajú o jej priazeň – hoci je naozaj zvláštne, že na pravej strane politického spektra nedostala amnéziu iba Iveta Radičová, ktorá pripomenula to, čo nikto nechce počuť: že podstata politiky tejto strany sa nezmenila. Mňa najviac zaujali hry okolo Borisa Kollára. Nepochybujem o tom, že tie diskreditačné materiály sú dielom Kaliňákovho ministerstva vnútra s cieľom rozložiť rodiacu sa koalíciu. Jedna vec sú však metódy a druhá vec čisté fakty: Boris Kollár sa dokázateľne kamarátil a obchodoval s mafiánmi – toto je zanedbateľný fakt?!? Odkedy? Vám sa bežne stáva, že chodíte na dovolenky s členmi podsvetia a že vás vidia v spoločnosti mafiánskych bossov? Nič na tom nemení ani Sulíkova reakcia, že aj on sa stretával s Kočnerom – práve naopak! Aj on najprv tieto kontakty zľahčoval a potom pod verejným tlakom pripustil, že to bola chyba – dnes to nevadí? Dokonca ani Danielovi Lipšicovi, najväčšiemu moralizátorovi na našej politickej scéne?
A táto tragikomédia pokračuje, keď viacerí prominentní členovia tohto veselého spolku od Miroslava Beblavého cez Igora Matoviča až po Daniela Lipšica označia Smer za „najväčšie zlo“, pretože za ním stojí oligarchia – a vôbec im neprekáža, že minimálne dve strany z ich budúceho koaličného guláša majú rovnaké kriminálne pozadie. Na čom chcú založiť étos alebo aspoň priority takejto vlády? Dnes ráno nám to predviedol Richard Sulík s Borisom Kollárom. Tľapli si na spoluprácu s tým, že Boris Kollár – a teraz dobre počúvajte – bude súčasťou koalície, lebo chce „ustrážiť tety Anky a masérov“, no nevezme žiadne ministerstvo, lebo sa nechce „ušpiniť“. Takže ako je to vlastne? Boris Kollár priznal, že táto vláda bude mať tiež špinavé oligarchické pozadie, ale on túto špinu bude nielenže podporovať, ale bude jej súčasťou – bez zodpovednosti. Lebo ako manažér musí vedieť, že „tety Anky a maséri“ sa dajú ustrážiť len pri prevzatí ministerstva. Ešte stále sa necítite ako medzi bláznami?
A teraz príde pointa: Kollár nechce ministerstvo, ale trvá na protirómskych zákonoch. Lebo na tých sa zhodnú sulíkovci nielen s kollárovcami, ale aj kotlebovcami. Veď nie je náhoda, že Richard Sulík v predvolebnej debate povedal, že sa zhodne s Mariánom Kotlebom „snáď vo všetkom okrem NATO“ a že na Kollárovej kandidátke dominoval Oskar Dobrovodský. Úprimne: keby boli poslanci úprimní a priznali sa vám, koľkí z nich súhlasia s agendou Mariána Kotlebu, no nemôžu si to dovoliť, lebo by sa verejne znemožnili, behal by vám mráz po chrbte. A ja mám nepríjemný pocit hraničiaci s istotou, že Kotlebov duch bude súčasťou akejkoľvek koalície, ktorá z tohto chaosu vzíde.
Celkom na záver poviem, že som vydesený z klesajúcej úrovne slovenskej elity, najmä z jej slovníka. Výrok predsedu jednej z najvplyvnejších strán OĽaNO Igora Matoviča – “Nestačí, že Fico nebude premiér. DNA nezmeníte, Smer, to sú zlodeji, ktorí tu vládnu a treba ich vykynožiť do jedného” – rovnako ako výkrik novinára Eugena Kordu, ktorý v každom druhom článku moralizuje o slušnosti – „Neskočme tým sviniam na lep!“ – svedčí o tom, že táto krajina sa prepadla do hlbokého suterénu politickej kultúry, že fašizoidné tendencie nie sú problémom iba jednej výstrednej strany. Lebo po týchto voľbách už nebude môcť moralizovať nikto z tých, ktorí dýchavične zliepajú nezlučiteľné, ktorí opustili všetky princípy len preto, aby sa dostali k moci a ktorí ukázali, že im neprekáža etnická neznášanlivosť, hulvátstvo, nespravodlivosť, korupcia a rozkrádanie bez ohľadu na to, kto tieto neduhy pácha – ale iba mocenskí konkurenti.
Nie, toto ešte nie je dno. Katastrofa je nevyhnutná.
http://transparency.blog.sme.sk/c/40719 ... sefty.html
to je chore, neriesim to jeho dohadzovanie kseftov kamaratom, ved to robi kazdy politik, takze je to ok
skor ma trapi co si robi so zupnym casopisom, to je chore... clanok o zosekavani dlhov a je tam preciarknuta karikatura zida??? co ma banskobystricky zupny dlh spolocne s zidmi? okrem teda jedneho zasraneho nacka co tomu sefuje?
fuj, zle mi je z neho a rovnako zle mi je z kazdeho kto mohol take hovado volit... slusny clovek by sa za take nieco mal hanbit a nie sa tym vychvalovat ako hrdo zvolil nacka do parlamentu.
to je chore, neriesim to jeho dohadzovanie kseftov kamaratom, ved to robi kazdy politik, takze je to ok
skor ma trapi co si robi so zupnym casopisom, to je chore... clanok o zosekavani dlhov a je tam preciarknuta karikatura zida??? co ma banskobystricky zupny dlh spolocne s zidmi? okrem teda jedneho zasraneho nacka co tomu sefuje?
fuj, zle mi je z neho a rovnako zle mi je z kazdeho kto mohol take hovado volit... slusny clovek by sa za take nieco mal hanbit a nie sa tym vychvalovat ako hrdo zvolil nacka do parlamentu.
really?...že minimálne dve strany z ich budúceho koaličného guláša majú rovnaké kriminálne pozadie....
ze si hubu otvara prave Edo, ktory posledne 4 roky Smer len jemne podpichoval a nakoniec si 4 mesiace pred volbami zalozil stranu, ktoru v tichosti aj pozastavil
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Toho Chmelara uz nemozem ani citit. To je taky namysleny potkan, ktory zobral snad patent na vsetku mudrost slovenskej politiky.
Tak ked niekto povie na zaklade dovolenkovej fotky z roku 2005 ci kolko, kde sa nachadza Kollar s "Piťom" ze ma rovnake kriminalne pozadie ako cely SMER. V pohode sa to cita, pekne pise, suvislo, Slovensky...
Odporucam pozriet z archivu ta3 rozhovor s politologom Horskym. Velmi múdro rozprával.
A to, ze tak funguje Smer ti nevadi?aacid napísal:http://transparency.blog.sme.sk/c/40719 ... sefty.html
-
Soviet
Darca
A potom, ze to vypada tak ako to vypada vsade, ked to je "ok" a neriesis toaacid napísal: to je chore, neriesim to jeho dohadzovanie kseftov kamaratom, ved to robi kazdy politik, takze je to ok
nerieste chlapci, nepochopili ste ironiu.. stranu alebo dve som presne o tom pisal.
-
ROKI49
Medium Professional
p4ra napísal:Toho Chmelara uz nemozem ani citit. To je taky namysleny potkan, ktory zobral snad patent na vsetku mudrost slovenskej politiky.
presne moja rec, arogantny namysleny smrad. aj ked v niektorych veciach to vystihol, ale je to sranie si do ust od neho. odkedy neskutocne kydal na Kisku pred volbami ho nemozem vystat (a to nie som ziadny Kiskov fanatik)
Skôr bola pozastavená a v rámci kampane sa vyhraňoval voči SMERu dosť jasne.beardie napísal:ze si hubu otvara prave Edo, ktory posledne 4 roky Smer len jemne podpichoval a nakoniec si 4 mesiace pred volbami zalozil stranu, ktoru v tichosti aj pozastavil
Neviem prečo by mal byť ten text od neho "sraním si do huby."
Neriešme Chmerála, ten človek je aspoň úprímný ľavičiar a ponúka trocha iný pohľad ako mnoho novín z pravého spektra.
V podstate je jeden z mála -ak nie jediný - skutočých ľavičiar (a zelených), ktorý dostáva mediálny priestor.
Zvyšok sú buď pravičiari hrajúci sa na ľavičiarov (SMER) alebo rôzne kryptokomunistické postavičky (KSS, Blaha a pod.)
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Okrem toho, že 13:55 sa nám predstaví náš budúci poslanec v plnej kráse, všimnite si prosím reakciu policajta v 14:57.
Nič necharakterizuje Slovensko lepšie.
V podstate je jeden z mála -ak nie jediný - skutočých ľavičiar (a zelených), ktorý dostáva mediálny priestor.
Zvyšok sú buď pravičiari hrajúci sa na ľavičiarov (SMER) alebo rôzne kryptokomunistické postavičky (KSS, Blaha a pod.)
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Okrem toho, že 13:55 sa nám predstaví náš budúci poslanec v plnej kráse, všimnite si prosím reakciu policajta v 14:57.
Nič necharakterizuje Slovensko lepšie.
to video som videl, smutno mi z neho bolo... tupe hlavy. je mi jasne ze taki ludia su, nepochopim ale ako sme mohli dopustit aby sa dostali az do parlamentu.
hlavne ked je take mnoztvo ludi co ho volilo a pritom su to normalny ludia (kolega vedla mna sedi taky), lebo protest, lebo rebelia... kazdeho jedneho takeho by som postavil do centra toho vyholeneho davu, vedla skupinky primitivov hadzucich kamene na zeny a deti, ci by aj potom este stale chceli volit kotlebu.
pekny biely den.
hlavne ked je take mnoztvo ludi co ho volilo a pritom su to normalny ludia (kolega vedla mna sedi taky), lebo protest, lebo rebelia... kazdeho jedneho takeho by som postavil do centra toho vyholeneho davu, vedla skupinky primitivov hadzucich kamene na zeny a deti, ci by aj potom este stale chceli volit kotlebu.
pekny biely den.
Neviem co sa ti na tom komentari zda super. Mne sa zda sugestivny az manipulativny, svoje nazory a predsudky vydava za fakty, vytahuje vety z kontextu a dava im novy vyznam. Hovori o opozicnom rozkradani aj ked vacsina stran ma za sebou za poslednych 10 rokov max. 1 rok vladnutia. Aj logicky je ta argumentacia slabo postavena - najprv sa stazuje ze Kollar je napojeny na mafiu, ale vadi mu ze odmietol realnu moc v podobe miest vo vlade?hughito napísal:Super Chmelárov komentár.
Ved som bol tiez ironicky, pochopil som to az moc dobreaacid napísal:nerieste chlapci, nepochopili ste ironiu.. stranu alebo dve som presne o tom pisal.
Este mame pred sebou tyzden bahna....Trussardi napísal:http://www.tyzden.sk/nazory/30425/nesko ... 15d&v=4234
dobre rano p korda, skoro vas osvietilo