Drobné opravy svojho auta / motorky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Drobné opravy svojho auta / motorky

Príspevok od používateľa Meken »

Prechadzal som si diely auta a vyzera to TEORETICKY na snimac otacok, rychlosti a vzdialenosti http://obchod.autokelly.sk/#PATH=313918 ... 4023|LNG=1
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Myslíš, že ti naraz odšiel snímač otáčok (na kľuke/vačke, neviem), snímač rýchlosti v prevodovke a snímač teploty chladiacej kvapaliny? :)
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Neviem preco uz nefunguje ten odkaz, no myslel som ze to je jeden snimac , ten prvy co tam bol :D .. Nevyznam sa, uvidim po diagnostike
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mám drobnú otázočku.. kedy a ako často sa zvykne zapínať ventilátor na chladiči? Na základe čoho dostáva impulz, aby sa roztočil? Momentálne mám nejaký problém, pri jazde mi ručička teploty začína vybehovať do červeného poľa, keď jazdím s otáčkami pod 2000, ručička mierne padne, v prípade jazdy bez pridávania plynu sa dokonca vráti na 90°C.. ale trochu pridám a opäť ide hore. Po otvorení kapoty som zistil, že sa netočí ventilátor, aj keď ručička je tesne pod červeným poľom.. môže byť chyba v ňom alebo aj niekde inde? Termostat bol menený v jeseni, chladiaca kvapalina sa mi nemíňa..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ventilator zapina pri teplote okolo 85 stupnov. Po vychladeni ho vypne. Pocas pomalej jazdy vonkajsi vzduch nestiha chladit motor, v lete to moze aj pri stati na mieste vybehnut na vysoku teplotu. Ja to vidim na termostat alebo relatko, ak tam dake je. Hlavny problem by som ale hladal v termostate. Moze mat pol roka, ale to neznamena, ze sa nemohol pokazit. Na diagnostike ti termostat neukaze. Takze najlacnejsie riesenie mas zacat vymenou termostatu.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

85? Nie nahodou 100? Pri 85 by mal byt este aj termostat zavrety.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

A nie 85 az 87 stupnov? 100 je uz podla mna vela.
brm
Darca
Darca

Žeby bol termostat zavretý a tak sa voda nechladí? Ale hadica z termostatu do chladiča je horúca. Predtým som mal problém s neustále otvoreným termostatom, motor sa v zime málokedy zahrial na prevádzovkú teplotu, tá hadica hneď po naštartovaní bola teplá.

Čiže každopádne, ak mi teplota na budíkoch vybehne nad 100°C, ventilátor by už mal fičať, nie?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Samozrejme. Ci myslis, ze to tam len tak vrie a ten tlak horucej vody a pary nevadi?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

V systéme je tlak, vyvrie to pri cca 130 stupňoch.
brm
Darca
Darca

Čiže je veľká pravdepodobnosť chyby práve toho ventilátora, keďže pri teplote nad 100°C sa netočí a teda nechladí..
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skontroluj poistky v motorovom priestore.
následne môžeš skúsiť vybrať relé ventilátora a prepojiť ho, pozerať, či sa točí vetrák. Relátka by mali byť dve na vetrák Low a hight. Skontroluj oba.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

test napísal:A nie 85 az 87 stupnov? 100 je uz podla mna vela.
Napr. v mojom pripade sa teplota pohybuje od otvorenia termostatu pri 89°C do cca 92°C, do kedy sa voda ochladni, klesne na cca 87°C a tak stale dookola. Pracovna teplota motora je 90°C.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

brm napísal:Mám drobnú otázočku.. kedy a ako často sa zvykne zapínať ventilátor na chladiči? Na základe čoho dostáva impulz, aby sa roztočil? Momentálne mám nejaký problém, pri jazde mi ručička teploty začína vybehovať do červeného poľa, keď jazdím s otáčkami pod 2000, ručička mierne padne, v prípade jazdy bez pridávania plynu sa dokonca vráti na 90°C.. ale trochu pridám a opäť ide hore. Po otvorení kapoty som zistil, že sa netočí ventilátor, aj keď ručička je tesne pod červeným poľom.. môže byť chyba v ňom alebo aj niekde inde? Termostat bol menený v jeseni, chladiaca kvapalina sa mi nemíňa..
teplota otvorenia termostatu je pre kazde auto ina a je stanovena vyrobcom, a je aj pre niektore krajiny ina. napriklad v tropickych krajinach sa pouziva termostat, ktory sa otvori pri nizsej teplote.

hadicu od termostatu po ve chladic mas teplu. aj chladic je teply? vystupna hadica z ventilatora je tiez tepla? moze toho byt viac.. aj vylamana vodna pumpa (pokial je plastova), zlomena oska na vodnej pumpe (ci mas kolobeh, to si vies overit). moze byt len zle cidlo na vystupe z chladica. neviem ake mas auto, ale odskusat by sa to dalo lahko a to konkretne mat zohriaty motor, odpojit to cidlo a vyskratovat ho v koncovke a mali by ist ventilatory (pokial to cidlo tam mas).. moze byt chyba aj RJ ventilatorov, v niektorych autach je samostatna, niektore auta ju maju v climatroniku... atd... je vela moznosti :)
brm
Darca
Darca

Tak nakoniec bol asi chybný ten nový termostat za 20€, fungoval asi polroka.. vôbec sa neotváral, resp. len veľmi málo.. asi preto mi tá ručička behala medzi 90°C a 130°C.. momentálne mám v aute termostat za 8€, snáď vydrží dlhšie. Idem ešte trochu pobehať po meste..

:)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Mal som problem s buchanim pri nerovnostiach na FF1.. V servise mi zahlasili, ze vymena obidoch prednych ramien + tycky stabiliztora cca 260€... Zda sa mi to trosku vela.. ci je to normalna cena?
brm
Darca
Darca

Čo je FF1? Ford Fiesta 1? Na to búchanie zvyčajne stačí vymeniť tyčky stabilizátora.. aspoň u mňa to tak stále pomohlo. Zajtra mi však známy bude meniť aj obidve predné ramená na Fabii 1, zajtra večer by som ti mal vedieť povedať výslednú cenu, čo ma to vyšlo u známeho.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

je to urcite vela. za material max 100€ a 160€ robota? no way
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ako tiez som kukal ze jedno rameno tak 30-40€.. Ale nie je bez vsetkych capov, silentblokov a podobne?
Tak mi vravel ze tycky po 20e ks.. co by sedelo celkom.. a za rameno 100-90€
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak ak bude menit len ramena, tycky a puzdra dajme tomu tak aj tak sa zmesti do 130 komplet.
ak aj capy tak to je nieco ine
Napísať odpoveď