Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
matus217
Light Expert
Light Expert

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa matus217 »

Nejake navrhy a vylepsenia ?
Podla komponentov je zameranie zjavne - namakana herna masina co vydrzi nieco aj do buducnosti.

Co sa tyka grafiky, som vylucne proti AMD. Pouzival som ich dlhe roky, chcem ist jednoznacne do nVidie.
Co sa tyka maticnej, tam to zjavne zavisi len na osobnych preferenciach, kedze vsetky v podstate ponukaju to iste...
Poprosim neriesit, ze sa jedna o alzu. Osobne dovody, je to nevyhnutne aby to bolo z tamadial.

Dilema je este pri monitore, ci ist do 24/27. Bojim sa, ze 27ka bude na obycajnom pc stoliku dost velka. Zase na druhu stranu, rad by som sa uz posunul do 2K rozlisenia z FHD. Myslim si, ze ten asus je momentalne za tu cenu ta najlepsia dostupna varianta - 144mhz/2K a na IPS panel ma velmi dobre hodnoty odoziev a minimalny ghosting.

Vdaka za rady a pripomienky.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Zbytocny zdroj, este zbytocnejsie doska a najzbytocnejsich 32GB pamate. Dosku si bral podla cenu a aj grafiku, ze cim drahsie, tak tym lepsie? Cela tvoja zostava je asi to, ako ked si niekto kupi ojazdenu Fabiu, ktora ma 200 000km, za 300 eur to da cipnut, za tisic tam kupi siroke kolesa na nizkoprofilovych gumach, dalsiu tisicku da do hudby, potom spravi sportove sanie, vyfuk, folie, karbonova folia na strechu a kapotu, sportove znizene tlmice a ine veci, ktore stoja peniaze, ale v principe to bude stale len Fabia, ktora sa na 170 km/h na dialnici dostane za 150 sekund, cela bude frzgat, hucat a rozpadat sa. Vlastne, bude to na dialnici taka ista Fabia, ako susedova, ktora ho stala 2x menwj penazi.

Z mojho pohladu na tvoju zostavu sa nikam nedostanes ako keby som poskladal nieco obdobne o mozno 400 eur lacnejsie. Za tych 400 si mozes kupit este notebook, konzolu, televizor, dovolenku alebo odlozit. Zvaz, ze ci to skutocne ma cenu kupovat, lebo ja tvrdim, ze nie.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Podla komponentov je zameranie zjavne - namakana herna masina co vydrzi nieco aj do buducnosti.
Co sa tyka grafiky, som vylucne proti AMD. Pouzival som ich dlhe roky, chcem ist jednoznacne do nVidie.
ty si pekne v p*ci....

hento, ten tvoj predrazeny brajgel, kde platis viacmenej za marketing, ponosi po luniku...
ak mam byt uplne konretkny... buducnost je 4K a VR v podobe oculusu... tak do dvoch rokov to bude
standart, pri takto narocnom renderingu 3d scen, sa totalne vymyva rozdiel medzi amd/intel CPU, a ide
o cisty raw vykon GPU...

https://www.alza.sk/amd-fx-8370-s-wrait ... 00.htm?o=1 218
https://www.alza.sk/kingston-16gb-kit-d ... 44.htm?o=3 75
https://www.alza.sk/samsung-950-pro-256 ... 75.htm?o=3 193
https://www.alza.sk/intel-535-480gb-ssd ... d=18852256 153
2x https://www.alza.sk/sapphire-nitro-r9-3 ... 37.htm?o=8 732
https://www.alza.sk/asus-970-pro-gaming ... d=18852675 128
https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 95.htm?o=3 144
https://www.alza.sk/fortron-aurum-pt-85 ... 3.htm?o=11 214

dovi dopo

PS> na 4K su dnesne karty malo, situacia sa zmeni prichodom polarisu/pascalu... v tomto pripade, polaris, pretoze to bude priamo
amd karta a uz teraz zacina byt jasne, ze ta karta bude mat vdaka kvalitnejsej architekture o nieco navrh (minimalne v spotrebe na hruby vykon)
nvidia bude bezat na 16nm, amd na 14nm finfete, ktoru budu mat aj nove amd procaky a konecne sa datiahnu na intel...

zaverom mala ukazka toho, kde sa dnes pohybuju vykonom dnesne top karty
http://www.gamersnexus.net/guides/2285- ... -benchmark
matus217
Light Expert
Light Expert

Vraj vymyva rozdiel intel/amd CPU :D to je ako porovnavat fabiu a porshe ako je v predchadzajucom prispevku... k tomu sa tiez dostanem. http://www.cpu-world.com/Compare/448/AM ... 6700K.html ten debilny AMD moze mat aj 20 fyzickych jadier a aj tak je mu to hovno platne. uz len z principu stavat cely pocitac na zastaralej AMD architekture, musel by ma dat saleny pozdravit. Taktiez preco nepouzit najnovsi chipset a DDR4, ked je to uz cenovo pomerne realne.

Nemam osobne nic proti AMD grafikam, len po skusenostiach s ovladacmi a stym, ze sa v kuse musi nieco srat, na nieco sa caka a podobne na to nemam nervy. Nehovorim, ze xFire riesenie je zle. Taktiez som nad tym uvazoval, ale nakoniec som zvolil single core grafiku, ktorej vykon je takmer rovnaky a casom, ked ceny klesnu a vyjde nova rada ju mozem doparovat takou istou do SLI. 32GB RAM je tam pri tejto cene dane uz cisto ako rezerva miesto 16GB. Tych 50 eur nie je fakt smerodajne pri takejto polozke.
heker napísal:Zbytocny zdroj, este zbytocnejsie doska a najzbytocnejsich 32GB pamate. Dosku si bral podla cenu a aj grafiku, ze cim drahsie, tak tym lepsie? Cela tvoja zostava je asi to, ako ked si niekto kupi ojazdenu Fabiu, ktora ma 200 000km, za 300 eur to da cipnut, za tisic tam kupi siroke kolesa na nizkoprofilovych gumach, dalsiu tisicku da do hudby, potom spravi sportove sanie, vyfuk, folie, karbonova folia na strechu a kapotu, sportove znizene tlmice a ine veci, ktore stoja peniaze, ale v principe to bude stale len Fabia, ktora sa na 170 km/h na dialnici dostane za 150 sekund, cela bude frzgat, hucat a rozpadat sa. Vlastne, bude to na dialnici taka ista Fabia, ako susedova, ktora ho stala 2x menwj penazi.

Z mojho pohladu na tvoju zostavu sa nikam nedostanes ako keby som poskladal nieco obdobne o mozno 400 eur lacnejsie. Za tych 400 si mozes kupit este notebook, konzolu, televizor, dovolenku alebo odlozit. Zvaz, ze ci to skutocne ma cenu kupovat, lebo ja tvrdim, ze nie.
Nech sa paci, typicky slovacisko. Otvori usta a uz z nich idu same sracky a ziadne realne rady a pripomienky. Ak ti tato zostava, co som spominal pride ako stuningovana fabia, potom musis mat lobotomiu mozgu alebo inu vrodenu vadu. Zdroj zbytocny, za tuto cenu ? Ci ty by si tam radsej dal nejaky co sa dava rovno ku casekam za 30ecka vsak ? Take ze skalovatelnost do buducna moznost rozsirit druhou grafikou boze chran... Zbytocna doska ? 220e za tretiu dosku ktoru som tam poslal Ti prijde vela ? 32GB pamate, pri vyslednej sume a rozdiele 50e nema zmysel uvazovat nad 16GB. Grafiku som chcel 980Ticko. Vies mi vybrat lepsiu variantu ? S tymto AiO vodnikom dosahuje ta grafika perfektne teploty a netreba riesit nic ine.

Strasne sa mi paci, ze ked tu vidia ludia nejaku drahu zostavu, nenapadne ich k tomu konstruktivna kritika. Ako prve ich napadne, co by s tym preboha robil, preco tolko penazi minut, kde usetrit kazdy cent.

Taktiez uzasne je, ake su tu diametralne odlisne nazory oproti 90%tam ludi na nete, ktory skladaju high-end gaming stroje a vacsina komponentov je rovnaka ako u mna. Potom su to vsetci banda ko*ot a mali by sme kupovat 4 rocne AMD dosky a procesory.

Dakujem za reakcie, neprekvapili, nesklamali :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

matus, pustili sa do teba ako hyeny, čo ? no nevadí, poďme na to...

- načrtol si zostavu v parádnom duchu, akurát výber niektorých prvkov je nešťastne predimenzovaný, no pozrieme sa na to
- proti alze ja mať nič nebudem, osobne som všetkými desiatimi za alzu, som ochotný v 80% prípadoch aj doplatiť tých pár eúr navyše za cenu bezproblémových reklamácií (napríklad produktov, ktoré kúpiš od ruky)

- s MG279Q si to odhadol presne, aktuálne je to parádny kúsok, i keď je tam bohužiaľ ten problém, že má FreeSync, takže ak ťa veľmi neťaží zmysel G-Sync-u a FreeSync-u, tak to je v pohode - aj za cenu toho, že s nVidia grafikou FreeSync nepoužiješ je ten monitor viac, než diabolsky parádny - aj keď úprimne...zdražel, a nepekne ! a ty linkuješ k tomu zánovný ale čo ja viem...používaný tovar, záruka 21 mesiacov, nie je to špatný deal (ak je príslušenstvo komplet, tak prečo nie)

- krátko k produktívnemu kolegovi, s ktorým sa veľmi radi nemáme - ja som len zejral na to, čo tu nadelil, no to je hnus, pane velebnosti, skritizuje tvoj návrh a potom tu hodí také perly, že mi z toho stúpol tlak na galaktickú hodnotu, prečo ?
- dáva ti nekresťansky predražený procesor (btw, rovnaké CPU ako FX-8300 o 90€ lacnejší) akurát s lepším chladičom (sorry, stále sme pri boxe, nič to nezmení)
- zabije to gigantickou skrinkou (ktorá na CF nie je absolútne potrebná)
- a humus zdroj, ktorý ja z duše nenávidím (a celú tú šmejďácku značku, ktorá robí buď šit alebo neoprávnene predraženú strednú kvalitu) za tak nekresťanskú cenu, že tlak mi z galaxie stúpol až k okraju celého vesmíru - nehovoriac o tom, že o 15€ drahšie je https://www.alza.sk/corsair-hx1000i-d2143958.htm a ty vole, v živote FSP nedosiahne ani na kilometer kvalitu toho zdroja...máš tak obrovské medzery v týchto vedomostiach, že ma tieto tvoje výstrely niekedy absolútne dostanú, tebou linknutý zdroj je na tom horšie ako matúšom spomínaná 850 G2 o 70€ lacnejšia, nehovoriac, že za 220€ je na alze rovnako taký corsair AX860i a to je rovnako úplne iná liga ale...poďme ďalej..

neviem, či si niečo vypil, mystyque alebo len máš dobrý deň ale toto je fakt magorina

- rovnako, flame-u je tu na tri príspevky (so mnou štvrtý) dosť
..............................................................................................................................................
najprv k tvojej zostave

- chápem, čo si chcel dosiahnuť ale nešiel si na to správne, ako si aj sám spomenul tú MB - nie je žiaden dôvod dávať tie peniaze za tú dosku - škálovateľnosť (SLI scaling,...) ti dá rovnako doska za 120-150€, ak chceš pomyselnú škálovateľnosť pre SLi/CF, tak musíš siahnuť do profi čipsetu X99 a Haswell-E procesorov, tie majú viac PCI-e liniek, ktoré teoreticky majú pomôcť k tomu, aby si nemal pri SLi/CF degradovaný PCI-e slot ale to je pekné akurát v teórii, v praxi to nemá zmysel a škálovateľnosť to nenavýši

- rovnako si zvolil produkty s AiO vodnými setmi - vieš o tom, že to je definícia produktu, ktorý nechceš mať pre beh na dlhé trate ? sú kazivé, postupne degradujú, majú nekvalitné vodné pumpy, ktoré môžu odísť alebo len začať nepríjemne "vrčať" a podobne ?

- RAM - ako...tu je to asi tak, ak máš naozaj priveľa peňazí, tak do tých 32GB choď, ty si pánom svojich peňazí ale pri aktuálnom optime 8GB je 16GB požehnaním na roky a 32GB na hry je irelevantných

- proti SSD nič nemám, stojí nekresťansky veľa ale je to nová technológia s gigantickými rýchlosťami a ak také chceš, tak to ti vyčítať nebudem
------------------

zobral som si tvoju zostavu (dosku som vybral sabertoothku) a hodil ju tu bez monitora
http://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm? ... D686F627F3
to máme za 2392€

takže som si zobral, že tých 2400€ bude pomyselný rozpočet na skrinku - btw, berieš tak parádnu zostavu, čo periférie ? myš, klávesnica, podložka, slúchadlá,... ? ja som ich zaradil do svojej...pre istotu...pri tom rozpočte :lol:
http://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm? ... D686F64788
okolo 2030€ bez periférií (s nimi 2381€)

nie je to final, je to len iný pohľad, no aby si rozumel, prečo tam je to, čo tam je...
Skrinka:
- tu niet o čom, nemám nič proti Define R5, je to parádna voľba, ak by si chcel niečo kompaktnejšie, určite žmurkni na novinky od Corsair - 400C, 400Q
Ventilátory:
- takýto budget je idálny na to, aby si skrinku adekvátne vybavil chladením, čo sa stane skalopevným základom pre každý zostavu teraz aj v budúcnosti (o noctue nižšie pri CPU Chladiči) - tie noctua ventilátory (NF-A14 do prednej pozície (oboch alebo do tej vyššej) a do zadnej; NF-S12A na spodok skrinky) sú ventilátory, ktoré aj o 6 rokov pôjdu tak ako keď ich kúpiš - parádne výkone a mŕtvo ticho (dával som FLX verzie, ktoré shippujú s redukciami otáčok, ak sa ti nechce babrať s reguláciou)
PSU:
- pokiaľ nechceš v budúcnosti ísť do SLi/CF je 750 luxus a aj keby si chcel, 750G2 utiahne aj dve 980Ti ale tu tiež nepoviem ani slovo, ak by si šiel do vyššej wattáže, zdroj je niečo, čo sa oplatí (ak sa vyberá rozumne, čo oproti tvojej voľbe nezvládol ani mystyque, ostrieľaný profík z 2005)
MB:
- ako som písal vyššie, okrem dizajnu dosky, čo si mal ti nedajú prakticky nič viac ako tá, ktorú som dal ja - zase, kľudne môžeš ísť vyššie ale +-150€ by bol naozaj maximum, už ani tie ti nič nedajú
CPU:
- bez výhrad, no priprav sa na OC ovšem (rovnako aj pamätí)
CPU Chladič:
- tu ti poviem len toľko - Noctua je skalopevná značka s neskutočnou tradíciou, ktorá robí tak kvalitné produkty, že tie môžeš mať 8 rokov a stále si špička - viď. NH-D14, ktorá je aj po 7 rokov jedným z najlepších a určite najspoľahlivejších chladičov - žiadna AiO voda ti tak nevydrží, zomrie, zhlučnie, a znenávidí ťa tak ako ty ju...
GPU:
- znovu, o hybridke viem, no nestojí to za to, ako hovorím, tá AiO voda sa nakoniec stane posledným klincom do rakvy pre tú kartu a nehovoriac o tom, že príde pascal a tam sa oplatí zase upgrade a z lacnejšej sa ti bude upgradovať ľahšie...čo neznamená, že je horšia, ba naopak, je parádna
RAM:
- silné odporúčanie kašľať teraz na 32GB RAM, ak nakoniec budú potrebné, tak ich kúpiš, keď budú oveľa lacnejšie
SSD:
- ako som písal vyššie, bez výhrad, len by som myslel na to, že asi budeš mať aj nejaké dáta a tam by bolo dobré nejaký disk na data (WD Red rada napríklad)
Myš, Klávesnica, Podložka, Slúchadlá:
- všetko parádne kúsky, kvalita, kvalita a kvalita, dal som to len tam, aby sa vyplnil rozpočet, netuším, či a čo z tých vecí už máš

skús sa vyjadriť a môžeme potom ďalej pracovať na tom...sorrka za dlhší príspevok
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zacnem od najdebilnesich po tie menej debilne vety, co tu zazneli...

takze
>Vraj vymyva rozdiel intel/amd CPU :D to je ako porovnavat fabiu a porshe
ty dilino, si si aspon pozrel nejaky bench run v 4K ? alebo 1440p ? lebo trepes, tu sa kochaj ako 200e procak dava rovnake vysledky v narocnej scene ako ten za 400...
http://media.gamersnexus.net/images/med ... -4k-vh.jpg
http://media.gamersnexus.net/images/med ... 0tx-vh.jpg

tak, ideme dalej
>Taktiez preco nepouzit najnovsi chipset a DDR4, ked je to uz cenovo pomerne realne.
ano, DDR4 ti pomozu asi tak v fps, ako hrnciar volicom v novej vlade... a aj chipset samozrejme

haha, toto je fakt dobry blud
>Nemam osobne nic proti AMD grafikam, len po skusenostiach s ovladacmi a stym, ze sa v kuse musi nieco srat, na nieco sa caka a podobne na to nemam nervy. Nehovorim, ze xFire riesenie je zle. Taktiez som nad tym uvazoval, ale nakoniec som zvolil single core grafiku, ktorej vykon je takmer rovnaky a casom, ked ceny klesnu a vyjde nova rada ju mozem doparovat takou istou do SLI. 32GB RAM je tam pri tejto cene dane uz cisto ako rezerva miesto 16GB. Tych 50 eur nie je fakt smerodajne pri takejto polozke.
Sklamem ta... dnes max pouzitelnych na gaming je 8Gb, neexistuje titul co vyuzije viac pameti... 16GB je rezerva na VR... ak niekedy na to zarobis...

no a teraz z ineho konca, dropdead, studna vedomosti o PC, vacsina vsak nacitane z webu, ziadne realne skusenosti...
- dáva ti nekresťansky predražený procesor (btw, rovnaké CPU ako FX-8300 o 90€ lacnejší) akurát s lepším chladičom (sorry, stále sme pri boxe, nič to nezmení)
keby si nemal tak male IQ, vsimol by si si, ze medzi 8370 a 8300 je rozdiel asi tak 700mhz na jadro, ano kedze si si pozeral popis na alze a tvoj rozum ti nedovolil pochopit ze tam maju preklep, sorry nemozem za to... dalej by si si vsimol, ze je tam nieje osadeny box ale novy AMD cooler, ktory ma od boxu hodne daleko a ktory bude osadzovany aj na Zenoch, viac si pocitaj na nete, to ti ide dobre,...

a nakoniec... hmm toto ma fakt zaujalo
a humus zdroj, ktorý ja z duše nenávidím (a celú tú šmejďácku značku, ktorá robí buď šit alebo neoprávnene predraženú strednú kvalitu) za tak nekresťanskú cenu, že tlak mi z galaxie stúpol až k okraju celého vesmíru
recenzie zdroja ktory si ty postol, par vynatkov-
Zdroj nechcel fungovať s káblami, ktoré boli už naťahané po predchádzajúcom zdroji (iná značka ale aj tak kvalitn zdroj a teda aj káble). Takže som musel všetky káble na novo odpojiť a zapojiť.
hrozný kabely
při hraní GTA V nevydržel a šel na reklamaci, asi smůla na kus

fakt super zdroj....

poradim ti,...

pocitaj si nieco o PT serii fortronu ty dilino... lebo evidentne sa stracas v tom co pises....

http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... 6&reid=398
jj johnyguru je pre teba urcite hovno, tak ako aj http://www.kitguru.net/components/power ... -review/7/

The FSP Aurum PT 1000W is a very well built, high grade supply suited to power hungry multi GPU system builds. While competition in this sector is very aggressive, the FSP Aurum PT can hold its own against any other unit we have tested.

zaverom pre dropdeada a toho trolla co tu pise ako zaj*be dva litre za zostavu na hry - je to bullshit, troll chcel iba rozvirit trochu hladinu, ktora bola kludna... tak napisal post o tom ako si NE-kupi take PC... peace
matus217
Light Expert
Light Expert

mystique napísal: zaverom pre dropdeada a toho trolla co tu pise ako zaj*be dva litre za zostavu na hry - je to bullshit, troll chcel iba rozvirit trochu hladinu, ktora bola kludna... tak napisal post o tom ako si NE-kupi take PC... peace
pocuvaj ma sem ty ko*ot, resp. budem ta volat chudacik. to je skor prihodne. proste chudak. musel som zrusit predchadzajuci prispevok, kde som sa siel realne bavit s DropDeadom, ktory je intelektualne o 3 galaxie inde ako ty a musel som reagovat na tie tvoje srance.
V prvom rade zlaty moj, nikde som Ta neurazal ani nic podobne, pricom Ty zacnes prvy prispevok tym, ze som v pi*i a druhy, ze som dilino. Prva vec - tvoja matka ta asi neucila slusnemu spravaniu. Druha vec - zjavne z toho sedenia za pocitacom uz nedokazes s ludmi realne ani komunikovat. Tretia vec - clovek si ide kupit pocitac za sumu pre bezneho priemerneho slovaka (napr. chudaka ako ty) nepredstavitelnu, lebo si z podpory nenasetri ani za 10 rokov na to a z toho dovodu musi byt automaticky troll a jeho zostava je bullshit :D Ved Ty by si sa z tej zavisti mal dat liecit. Predstav si, ze su ludia, ktori chodia do prace a realne zarabaju. A potom za tie realne peniaze mozu kupit aj takyto pocitac. A presne kvoli tomu ho takto dimenzujem, pretoze cakam aj na VR. Zase krasna veta: Ak na to niekedy zarobis. Ba predstav si, ze zarobim :) Musis mat velmi tazky zivot s tolkymi komplexami a zavistou chudacik. K teme sa uz nemusis vyjadrovat, pretoze si zatial neprispel nicim konstruktivnym nez len urazkami a vysmievanim sa. A obranovat SRACKA procesor od AMD 2ma grafmi z !JEDNEJ! hry je tiez trochu na zamyslenie. A zhovadit kvalitny PSU jednym laickym komentarom z alzy, k tomu nemam co dodat.
DropDead napísal: skús sa vyjadriť a môžeme potom ďalej pracovať na tom...sorrka za dlhší príspevok
DropDead dakujem Ti velmi pekne za inteligentny a konstruktivny prispevok. Presne nejaku takuto reakciu som ocakaval. Pravdupovediac s AiO rieseniami nemam skusenosti a neviem ako su na tom z dlhodobeho hladiska. Prave preto som cakal, ze sa k tomu niekto vyjadri. Vysledky dosahuju pekne, ale taktiez som cital, ze sa vacsinou kombinuje med s hlinikom, dochadza casom ku galvanickej korozii a dopadne to nakoniec cele zle. Len som nevedel, o akych casovych horizontoch sa bavime. Nehovoriac o opotrebovani cerpadla a podobne.
Vynechajuc AiO riesenia s Noctuami uplne suhlasim. To bola druha volba po vodnikoch.

MB som pozeral v takomto cenovom horizonte z toho dovodu, ze povodne som to cele staval na inom chipsete. Povodne som chcel ist do X99ky, procak i7 5820ka - 6 jadro a tam sa tie MB hybu priblizne v tejto cene. Mnoho ludi ignoruje MB a daju len to najlacnejsie, chcel som nieco hoci nad dimenzovane, ale nech je to kvalitne a co to vydrzi.

Disk mi zatial staci ta 512GB 950ka od Samsungu, na multimedia mam ine externe uloziska.

Ostavaju akurat tie ramky a principialne s Tebou suhlasim, takze mozno tam nakoniec pojdu aj tie 16GB kingstony, ktore si posielal.

Co sa tyka periferii, tie som nepostoval ziadne, lebo si myslim, ze to je cisto na osobnych preferenciach a spustilo by to dalsi flame. Ale tie, ktore si poslal su v skustku vydarene kusky.

Monitor som si nevsimol, ze je zanovny. Zjavne ho alza stiahla z predaja alebo maju nejaky iny problem. Ma len adaptive, teda free synce to viem. Gsync by bol lepsi, ale ten cenovy skok mi uz pride ako uplna hlupost. To radsej vezmem tento, pustim ho na 144Hz a je to.

Takze ak to mam celkom zhrnut, vdaka za rady a principialne s tvojou zostavou suhlasim. Este sam porozmyslam, preco sa finalne rozhodnem.

//audiotrack: trošku sa kroť
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

V kratkosti ti to poviem takto, doteraz si o vr ani necekol, az do momentu kym som to nespomenul, doteraz nemas ani sajn co to obnasa,... nevypravaj o veciach ktorym nerozumies a bez si kupit 32gb ddr4 pameti
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

mystique nehnevaj sa, ale ten forton zdroj čo si postol stojí za hovno už len z obrázkov z tej recenzie, črevá zdroja sú veľmi slabo ošetrené proti vibracií kondíkov a tým pádom čakaj následné ''bzučanie'' zdroja. A celkovo ma tá recenzia nejak neočarila...Síce sa týpek snaží opísať čo vidí, ale robí to zle a body dáva z asi brucha a počíta k tomu aj odkiaľ vietor fúka.... a dať za taký zdroj 220€ mi príde veľa...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mystique to prestrelil zdrojom, to je fakt, mozno aj procesorom. Ale vo velkej casti ma pravdu. Miesto toio ten tuningovy expert s Fabiou alias matus217 tu struha frajera, nadava uzivatelov a tak podobne. Myslim, ze by bolo vhodne to tu upratat.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ja vam neviem, ale je to o preferenciach, roky mam fortrony v bedni a roky nemam problem,... ani po upgrade grafik, atd, sam mam aurum v kompe asi 5 rok, vymenil som dve grafy za ten cas a stale som v poho,... a mohol by som pokracovat,...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ale tak zdroj za 220€ ? keď sú oveľa lepšie 100€ ? to je to iste ako cpať intel procesor do low budget zostavy, a to vnútro toho fortonu stojí za hovno....šetrené kade sa dalo.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Skoda dalej pisat, kludne si kup ten co postol dropdead, pozorovatelny vysledok bude rovnaky
Este dodam, ma to platinum certifikaciu a zostava je zamerana na crossfire, preto je zainvestovane do zdroja

Este par linkov pre vodica fabie kedze tvrdi toto:
A obranovat SRACKA procesor od AMD 2ma grafmi z !JEDNEJ! hry je tiez trochu na zamyslenie.

Kedze niesi sam schopny vyhladavat v google, tu mas:

http://www.techspot.com/review/1096-sta ... page3.html

Opakujem sa, cim narocnejsia scena, tym mensi rozdiel v cpu

Na uplny zaver dodam, ze zostava bude mat mierne vyssi vykon v 1440 rozliseni a viac a stoji o 600 eur menej,...
matus217
Light Expert
Light Expert

mystique napísal: Opakujem sa, cim narocnejsia scena, tym mensi rozdiel v cpu
Core i7-6700K is able to max out the GTX 980 Ti at just 2.5GHz, while the FX-9590 requires its full 4.8GHz turbo boost clock speed to achieve the same thing.
:D :D Vizia do buducnosti jak svina Ti poviem.

A celkovo, co mate s tymi Fabiami. Zamyslite sa chlapci...

:D do cloveka sa pustia dvaja inteligenti ako hyeny a ked im na to odpise ma sa krotit, pretoze jeden ma pod menom VIP. mystique, mohol by si tam mat aj kral sveta, mam to u riti. nie som na tomto fore den, tyzdne, mesiac ale takmer 10 rokov. Ale niektore veci su proste konstantne, nemenne. Ludia ako ty. Uz vtedy si bol ko*ot a stale si nim ostal :D Vy dvaja ste ma len zase utvrdili v tom, preco som na dlhy cas zanevrel na slovenske fora. Vdaka za pripomenutie. Kludne ma z tadialto aj uplne vymazte. Diskusie s takymito ludmi nemaju zmysel.

DropDead este raz vdaka za pripomienky.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mystique napísal:Skoda dalej pisat, kludne si kup ten co postol dropdead, pozorovatelny vysledok bude rovnaky
Este dodam, ma to platinum certifikaciu a zostava je zamerana na crossfire, preto je zainvestovane do zdroja
EVGA Supernova G2 má vyššie skóre na jonnyguru ako ten 220€ forton čo si postol ty, keď sa už oháňame recenziami.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?na ... y&reid=380
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A?? mam sa teraz zastrelit ci? je to taktiez dobry zdroj

//autoeditácia príspevku (22 Mar 2016, 10:41)
matus217 napísal: :D :D Vizia do buducnosti jak svina Ti poviem.

A celkovo, co mate s tymi Fabiami. Zamyslite sa chlapci...

Core i7-6700K is able to max out the GTX 980 Ti at just 2.5GHz, while the FX-9590 requires its full 4.8GHz turbo boost clock speed to achieve the same thing.DropDead este raz vdaka za pripomienky.
Ked dojdu argumenty, zacinas sa ohanat tymto??? A co teraz, vo vysledku stoji ten procak daleko menej, vysledok rovnaky,.... nechapem pointu
Bude lepsie ked si najdes preco to tak je, ma to svoj dovod a celkovo 9590 je zbytocnost,...
DropDead
Addict
Addict

och, toto "pekne" pokračovalo teda...

k mystyqueho príspevku sa akurát vrátim k Aurumu, v podstate ide asi o to, že ja viem o viaceroho zdrojoch, ako si myslíš, mám vedomosť o zdrojoch od najznámejších značiek až po zdroje, o ktorých väčšina ľudí nepočula, čím chcem len naznačiť len to (a to je už na tebe, či to prijmeš alebo ma pokarmuješ, aby som to radšej skúsil so spevom), že si nevyťahujem veci len tak z rukáva a trepem od buka do buka - nech to znie akokoľvek neuveriteľne, nemám záujem kritizovať produkty, ak neviem, že sú naozaj špatné, cenovo neprijateľné (ako som písal o FSP a predraženou strednou triedou...extrémne predraženou strednou triedou) a podobne, aj samotnému fortronu som myslel, že dám šancu, keď prišla Hydro G rada ale skončilo to sklamaním...absolútne konkurencieneschopné produkty

hrban tiež vystihol podstatu zdroja + linčok na G2 750tku, kde si naštuduj ty, ako vyzerá "výkonovo" kvalitnejší zdroj, teda vo všetkom...

matúš, prečo si upustil nakoniec od 5820k a X99 platformy ? každopádne aj keď skylake prišiel s vylepšeniami (hrubého výkonu) je podľa mňa pre beh na dlhšiu dráhu aj tak lepší (podľa môjho gusta)

btw, ten monitor za tú cenu je dobré aspoň skúsiť (môžeš ho vrátiť, ak bude problém) - ak by tam bolo komplet príslušenstvo a aj v krabici, tak prečo nie - to bude pravdepodobne kúpený v rámci toho (garancia vrátenia peňazí do 2 mesiacov)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mystique, nech si pozrieš google, tak na tomshardware, a plno iných zahraničných fórach sa do takýchto zostáv vôbec neodporúča FX-9, žiaľ bohu, je to zlý procesor v porovnaní s konkurenciou, i keď si treba priplatiť za i7 ale je to neporovnateľné, dokonca aj 4690k ho rozdupe a to sú procesory v rovnakej cene...
DropDead
Addict
Addict

ako FX-8300 (btw, mystyque ma ani v tom nepochopil)...je to rovnaké jadro ako každá FX-83XX a OC je rovnaké akurát s tým - o čom podľa mňa nevedel - dokáže pracovať na taktoch ako vyššie modely ale s o niečo nižším napätím - info od týpka na overclock.net, ktorý mal tony skúseností s taktovaním všemožných AMDčiek, takže to nie je len blud vycucaný z prsta...

a je to dobré CPU ale riešil by som to do oveľa oveľa lacnejších zostáv, teda tam, kde by sa uvažovalo nad takou i3-6100, tam by to cenovo bolo podobné
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hrban, fx9 je naozaj zbytocnost,... vela tepla a malo muziky, preto nieje ani v zostave ale ta poznamka o rozdupani, to bude nejaky vtip ze,...
Bavme sa k teme, ukazte mi porovnania CPU v 4k alebo 2k s highendovymi vga, kde intel rozdupe amd
Hrban nepis hluposti, ukaz grafy,... fps v hrach intel vs amd a dopln cenu k cpu
Napísať odpoveď