Windows 7

Informácie o software, ankety...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa strapaty »

jedine co priprav si velky papier lebo ak si dobre pamatam budu ti diktovat 8x7 cislic... ja si to vacsinou vkladam do textaku a potom si to este raz kontrolujem ... a 8x8 ich budesmusiet vytukat na telefone...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ja volavam do ceska. Poslu to do smsky :)
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Aj na sk cislo poslu sms?
filip.krajcar
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa filip.krajcar »

ja som to poriesil v pohode, zavolal som to do 5 minut to bolo hotovo a okej :)
nika147
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nika147 »

Zdravim. Mam taky problem. Bratranec mi doniesol ntb, lebo sa mu zmenil jazyk na anglicky. Ma slovensky windows, ntb kupovany na slovensku. Sekol mu, tak ho restartoval a win sa restartoval do anglictiny. Vsetko je nastavene na slovencinu, okrem display language. Problem je, ze nikde nemozem zmenit display language na slovencinu. Je to 32 bit win7 starter, takze ten language pack ani nemozem stiahnut. Pokial viem da sa to len v ultimate a enterprise. Nevie mi niekto poradit co s tym?
Vistalizator poznam, ale nechcela by som ho pouzivat, ked slovencina by mala byt default language.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

System restore si neskusal?
nika147
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nika147 »

Ano, skusala som. Ziaden efekt. Bud sa jazyk zmenil skor ako bola najstarsia zaloha, alebo neviem
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, instalujem windows 7 na notebook HP ProBook 4540s, naformatoval som cely disk, spustil som instalaciu, ktora uspesne dobehla. Problem vsak nastal pri bootovani uz nainstalovaneho systemu, kedy sa po POST screene s HP logom pc restartoval a stale dookola POST screen a restart... Ked ale stlacam esc dostanem sa do grub4dos (neviem odkial sa tam nabral, stiahol som ciste iso z netu, pretoze mam len licencny kluc), tam sa da vybrat windows 7 a vpohode nabootuje, no rad by som sa toho zbavil s chcel, aby nabootoval sam bez mojej pomoci. Neviete cim to bude? Dik.
server
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa server »

Ciste iso ako ciste iso.
Pokial sa pri instalacii dala vybrat verzia win7, tak ciste iso to nieje. Uz niekto spajal windows verzie do jedneho iso.
Stiahni si niekde ciste iso iba win7 verzie aku potrebujes, kde pisu, ze je stiahnuta z MSDN a nic tam nieje dorabane.
To si nainstaluj, zadaj kod zo stitku na NB-u a malo by byt vsetko v poriadku.
Ja tiez mam NB HP, stiahol som win7 pro x64, ktore bolo z MSDN, nainstaloval, zadal kluc zo stitku a vsetko slape ako ma.
Pekny den.

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. presne takto sa správalo, keď som inštaloval nejakú neoficiálnu už predaktivovanú verziu na jeden komp. Potom som stiahol čistú neaktivovanú originálku a všetko šlo.
server
Light Star
Light Star

Nemusi byt ani predaktivovana, proste je tam nieco poje_babrane a uz to robi voloviny.
Ktovie kto, co a ako tam dava, takym neverim. Mal som neaktivovanu verziu a predsa blbol win.
Nasiel som cistu z MSDN a v poho.
Aj na PC som nainstaloval cistu z MSDN, kupil orig. kluc a slapem v pohode.
Len neviem nikoho najst, kto vie s MSDN stahovat, potreboval by som posledne vydanie Win7 pro x64 sk.
:smt006

//autoeditácia príspevku (10 Apr 2016, 12:35)
Windows 7 Professional SP1 COEM Slovenčina

Aka je to verzia COEM :?: Hlavne co znamena to C :?:
Vopred vdaka.

Stahované zo stranky

Kód: Vybrať všetko

https://www.microsoft.com/sk-sk/software-download/windows7
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

- COEM Pack/System Builder Pack – pack purchased through OEM Distribution channel
- DIY – Do It Yourself – end customer using COEM software for their own use, not to pre-install and resell

OEM downgrade rights apply to COEM licenses which are pre-installed by a System Builder on a machine they are re-selling to an end customer. The DIY Personal Use License does not include downgrade rights.
server
Light Star
Light Star

Prepac, ale to mi nic nehovori. neviem po EN. Keby bol povolený podpis, tam to mám napísané.
Viem, ze dnes uz vacsina mladych vie po EN, ale bolo by dobré pisat aj po SK.
Taketo sa dozviem aj niekde na EN fore.
A preklad gúgel, to je ako preklad do krováčtiny.
Ale dakujem aspon za ochotu.
:)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

COEM je proste cez distribucny kanal, cize to bude verzia, ktora je stiahnuta z internetu z toho odkazu, ktory si uviedol ty.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, včera som kupoval Windows 7 home premium SP1 key cez net za 20 euro, stiahol tú verziu systému nainštaloval ale nejde to aktivovať, že to mam aktivovať cez telefon. Keďže v Mrkvosofte cez víkend nepracujú tak musím asi počkať do pondelka, ale druhá vec na stránke predajcu som našiel link kde stiahnúť inštalačku disku a po zadaní produkt keyu mi vyhodilo, že sa nedá stiahnúť a že key asi pochádza z predinštalovaného systemu a mam kontaktovať výrobcu. Už som napísal aj na stránku predajcu produktového kodu ale zatiaľ mi neodpovedali. Viete mi poradiť čo spraviť ? alebo je šanca aby mi ten key vymenili alebo že mi ho v microsofte aktivujú ? keď im poviem, že pevný disk som menil kvôli poškodeniu ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Povedz, ze si menil disk za SSD, mechaniku si menil za 1TB disk a doplnil si aj RAM, lebo ti bolo malo. To je dostatocna hw zmena, ktora by mala sposobit nemoznost aktivacie. Pozri, ze ci to nejde aj automatizovanou linkou, vid. tento navod: https://support.microsoft.com/sk-sk/kb/950929
Daniel9911
Professional
Professional

automatizovaní systém to nejde lebo mi povedal po nadiktovaní čisiel, že indetifikačne čisla niesú potvrdené a že budem presmerovaní na inú linku, ale je sobota takže tam nikto není takže asi len v pondelok môžem skúsiť zavolať. Inak dnes sa mi stala taká vec že som skúsil svoj OEM key ktorý mam na starom PC u otca a zadal ho do políčka a ono mi system aktivovalo len neviem či to potom nedeativuje u otca. Preto by som to chcel riešiť s tým keyom čo som kupoval.
server
Light Star
Light Star

Nemozes pouzit key z ineho PC. OEM je presne na tu masinu, na ktoru si to daval.
Mozes prist o licenciu a nebudes mat aktivovany win nikde.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

server: Mas pravdu, princip OEM je ten, ze je viazany na hardware (konkretne ten pocitac) rovno s kupou, teda viacmenej vsetky Win s predinstalovanym operacnym systemom. A bezne sa tie OEM licencie predavaju a nikdy s tym nebol problem. Dokonca poznam kamenny obchod, ktory ponukal v minulosti OEM licencie s hardware, ale za hardware povazoval aj lacnu mys ci klavesnicu od Microsoftu. Takze ti predal Windows za polovicnu cenu, ale musel si vziat k tomu mys alebo klavesnicu Microsoft za par eur. Ci to bolo v ramci podmienok OEM licencie, to neviem, skor asi nie, ale predaval to dlhodobo a nikdy nemal s nikym problem.
Daniel9911
Professional
Professional

hojko napísal:server: Mas pravdu, princip OEM je ten, ze je viazany na hardware (konkretne ten pocitac) rovno s kupou, teda viacmenej vsetky Win s predinstalovanym operacnym systemom. A bezne sa tie OEM licencie predavaju a nikdy s tym nebol problem. Dokonca poznam kamenny obchod, ktory ponukal v minulosti OEM licencie s hardware, ale za hardware povazoval aj lacnu mys ci klavesnicu od Microsoftu. Takze ti predal Windows za polovicnu cenu, ale musel si vziat k tomu mys alebo klavesnicu Microsoft za par eur. Ci to bolo v ramci podmienok OEM licencie, to neviem, skor asi nie, ale predaval to dlhodobo a nikdy nemal s nikym problem.
Ja som svoj OS na starý PC kupoval presne tak ako píšeš ale obchod kde som kupoval mi povedal, že by nepotrebovali nič iné na faktúru a vedia mi to predať. Ale vtedy som potreboval kupovať nový HDD tak som si to kúpil spolu s tým, takže asi problém nebol a Windows mi fungoval ako mal len problém bol že som ho vedel len raz aktivovať, ked som spravil clean instalaciu tak mi to na tej istej zostave nechcelo aktivovať tak som to musel cez automatizovaní systém. A k novému PC som už kupoval zo slovenského eshopu len digitálny key, ktorý bol použití a riadne deaktivovany neviem ako to deaktivujú či stačí len vymazanie OS z PC, ale ma to ani nezaujímalo lebo to bolo za 40 euro aj zo stítkom ktorý mi poslali následne cez poštu. Vtedy mi system bez problémov aktivovalo, ale teraz som asi natrafil na zlý key ale ten asi tiež dám nejako aktivovať. Tieto predinštalovane OS sú asi najhoršia vec, keďže si musíš sám robiť recovery DVD ak sa niečo stane. Proste nato by mali myslieť už výrobcovia Notebookov či Mini PC keď to predávajú, veď ruku na srdce kto si urobí recovery hneď keď dostane PC s predinštalovaným systémom. Predinštalované systémy majú svojú výhodu len v tom, že ti nainštalujú všetko vrátane ovládačov takže nemusíš nič hľadať. Ale mohli by dávať hněd aj Recovery DVD ak niečo veď to by asi veľká námaha nebola to pribaliť.
Napísať odpoveď