Gravitácia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Gravitácia

Príspevok od používateľa beardie »

agud napísal:Asi neviem čítať. Môžeš mi tu vypísať dôvody prečo sa všetka voda neroztečie rovnomerne medzi všetky ostrovy?
preco by som to robil, ked si tie dovody ty sam priniesol v tom clanku, ktory si citoval?
nevies uz ani, co citujes? alebo mas problem s porozumenim citaneho textu?
agud
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa agud »

Ako vidím, žiadna konkrétna odpoveď, iba otázky.
Voda v nádobe neovplyvňuje intenzitu gravitačného poľa, ale prameň áno. Prameň ovplyvňuje elektrickú vodivosť zemskej kôry a preto je nad prameňom väčšia intenzita gravitačného poľa. Prútik nereaguje na vodu, ale na rozdielnu intenzitu gravitačného poľa. Prútikár určil hĺbku podľa veľkosti geopatogénnej zóny.
Družice ovplyvňujú atmosférický tlak rovnakým spôsobom, ako skondenzovaná voda v oblakoch. Najprv by museli byť urobené merania, na akej ploche ovplyvňuje družica atmosférický tlak a až potom je možné robiť výpočty. Je rozdiel, či odstredivá sila družice ovplyvní atmosférický tlak na ploche 1 ár, alebo 1 ha.
Vďaka družiciam sa začal Mesiac vzďaľovať od Zeme. Je len otázkou času, kedy Zem stratí Mesiac a my sa ocitneme v dobe ľadovej.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Ako vidím žiadna odpoveď, len ďalšie nezmysly.
Neodpovedám ani na to, čo si napísal aj keď sú to blbosti. Čakám, kým odpovieš na všetky moje otázky.
Ak chceš viesť rozumnú diskusiu na úrovni, máš najlepšiu príležitosť. Vedu môžeš poraziť len vedou.
beardie
Redeemer
Redeemer

agud napísal:Vďaka družiciam sa začal Mesiac vzďaľovať od Zeme. Je len otázkou času, kedy Zem stratí Mesiac a my sa ocitneme v dobe ľadovej.
zaujimave
takze chces povedat, ze Mesiac sa od Zeme vzdaluje len poslednych 60 rokov?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja chcem vediet ako to bolo so skoncym prilivom pred 100 rokmi a este pred tym. ci to este Mesiac zvladal poskavovat a pinkat vodu sem a tam? ale zle zle druzice ho vypudili.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Myslim ze by vsetkym prospelo ak by aguda uz nikto nekomentoval...
agud
Spammer
Spammer

94jakub napísal:Ak chceš viesť rozumnú diskusiu na úrovni, máš najlepšiu príležitosť. Vedu môžeš poraziť len vedou.
Čo je podľa teba rozumná diskusia? Slepo veriť vyhláseniam vedcov? V prospech vedeckej teórie o atmosférickom tlaku neexistuje žiaden dôkaz. Chceš mi tvrdiť, že keď vo vzduchovom stĺpci nahradím časť vzduchu skondenzovanou vodou, hmotnosť vzduchového stĺpca sa zmenší?
Ja som vzorec uviedol 6. 4. Uveď, o koľko zmení atmosférický tlak 1 tona vody v oblaku a ja ty vypočítam o koľko zmení atmosférický tlak družica o hmotnosti 1 tona.
V priloženom obrázku sú nakreslené polohy družíc. Môžete porovnávať koľko družíc sa nachádza nad ohrozenými ostrovmi.
http://techbox.dennikn.sk/wp-content/up ... GS-GEO.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

geostacionarnych minimalne mnozstvo, z logiky veci ich nad Tichym oceanom netreba
presne tak, ako je nakreslene na tom obrazku

takze dalsia tvoja blbost zrusena tvojim vlastnym prispevkom...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Napríklad nevyhovárať sa stále na nejakých vedcov. Bavíme sa tu my a nie nejaký vedci.
Takže, žiadne ďalšie "chceš mi tvrdiť," keď som o atmosférickom tlaku v tebou citovanom príspevku nespomenul ani slovo.
Doteraz sme my odpovedali na tvoje "chytré" pseudoteórie. Kým neodpovieš na otázky aj ty, nemá význam sa tu baviť.
agud
Spammer
Spammer

ja som vám vysvetlil, prečo je atmosférický tlak najmenší vtedy, keď je hmotnosť vzduchového stĺpca najväčšia. Ani jeden ste nedokázali obhájiť vedeckú definíciu atmosférického tlaku.

Medzi najviac ohrozené ostrovy patria Maldivy. Nachádzajú sa na 74° východnej dĺžky. Tieto ostrovy ohrozujú satelity insat-2a, 2d. keby sa vám chcelo hľadať, nájdete si to aj sami.
Satelit o hmotnosti 1 t ovplyvní atmosférický tlak približne 6,6 krát viacej ako 1 t skondenzovanej vody v oblaku. O vplyve atmosférického tlaku na výšku hladiny mora som tu tiež priložil dokument, alebo chcete spochybňovať aj tento dokument?
beardie
Redeemer
Redeemer

agud napísal:Satelit o hmotnosti 1 t ovplyvní atmosférický tlak približne 6,6 krát viacej ako 1 t skondenzovanej vody v oblaku.
hej, lebo tlak si povie, ze zly zly satelit ho viac sere, a preto si pomysli, ze by na neho rovnaka hmotnost mohla posobit viac :lol:
agud napísal:Tieto ostrovy ohrozujú satelity insat-2a, 2d.
2D je na 93.5E, takze trepes

satelit je vo vyske 300-30 000 km, ako moze ovplyvnit tlak x-krat viac ako voda, ktora je max do vysky 10 km?
konkretne tie, ktore si spomenul, su geostacionarne, cize vo vyske 35 000 km, vies vypocitat, aky maju vplyv na cokolvek na zemi, ak maju hmotnost 2 tony?

pre porovnanie mozes zahrnut standardne stredne naplnene jumbo, ktore ma 350 ton a lieta v 11 km :)
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Odpovede. Potom ti tu veľmi rád vyvrátim všetky tvoje báchorky.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

beardie napísal:hej, lebo tlak si povie, ze zly zly satelit ho viac sere, a preto si pomysli, ze by na neho rovnaka hmotnost mohla posobit viac :lol:

2D je na 93.5E, takze trepes

satelit je vo vyske 300-30 000 km, ako moze ovplyvnit tlak x-krat viac ako voda, ktora je max do vysky 10 km?
konkretne tie, ktore si spomenul, su geostacionarne, cize vo vyske 35 000 km, vies vypocitat, aky maju vplyv na cokolvek na zemi, ak maju hmotnost 2 tony?

pre porovnanie mozes zahrnut standardne stredne naplnene jumbo, ktore ma 350 ton a lieta v 11 km :)
Ty chces od neho matematiku? Ved utecie :o
agud
Spammer
Spammer

beardie napísal:hej, lebo tlak si povie, ze zly zly satelit ho viac sere, a preto si pomysli, ze by na neho rovnaka hmotnost mohla posobit viac
Veľkosť odstredivej sily nezávisí iba od hmotnosti ale aj od polomeru obežnej dráhy.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Odstrediv%C3%A1_sila
Vďaka väčšiemu polomeru dráhy pôsobí družica väčšou odstredivou silou ako voda v oblaku.
beardie napísal:2D je na 93.5E, takze trepes
Ja som vychádzal z priloženého obrázku, asi je tam preklep.
beardie napísal:satelit je vo vyske 300-30 000 km, ako moze ovplyvnit tlak x-krat viac ako voda, ktora je max do vysky 10 km?
Vďaka rotácii Zeme pôsobí proti gravitácii zeme 1 t vody nachádzajúca sa na zemskom povrchu odstredivou silou 33,69 N. vo výške 1 km to je 34,27 N a vo výške 10 km to je 34,31 N.
Keď sa družica o hmotnosti 1 t nachádza na zemskom povrchu pôsobí proti gravitácii Zeme odstredivou silou 33,69 N. umiestnením družice na obežnú dráhu do vzdialenosti 36000 km sa odstredivá sila zväčší na 227,66 N.
Vďaka tejto odstredivej sile došlo v oblastiach nad ktorými sú rozmiestnené stacionárne družice k trvalému poklesu atmosférického tlaku a preto v týchto oblastiach došlo aj k trvalému stúpnutiu hladiny mora.
beardie napísal:pre porovnanie mozes zahrnut standardne stredne naplnene jumbo, ktore ma 350 ton a lieta v 11 km
Lietadlo drží vo vzduchu vztlaková sila a nie gravitácia.
beardie
Redeemer
Redeemer

aky vzorec si pouzil?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ved on on je uplne mimo a neovlada ani zaklady matematiky. Pokial zvacsim polomer (R) tak sa odstrediva sila naopak zmensi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Drahy augid vies preco druzice nepadnu z neba, alebo neuletia do vesmiru?

Pretoze sa pohybuju takou richlostou, aby ich odstrediva sila sa rovnala gravitacnej. Takze je uplne jedno, kde druzica je, ak vazi 1 tonu, tak bude na nu podsobit 10KN gravitacnej sily, no jej pohyb vytvara (na nu) 10kN odstredivej sily. (Edit: plati to pre kruznicove drahy.)
http://www.kosmonautix.cz/2014/02/rychl ... prehledne/

Inac dost zasadna vec, aky mas argument alebo dokaz na to, ze odstrediva sila posobi na ine telesa?
agud
Spammer
Spammer

t0m4s3 napísal:Ved on on je uplne mimo a neovlada ani zaklady matematiky. Pokial zvacsim polomer (R) tak sa odstrediva sila naopak zmensi.
Pozrel si si vzorec na výpočet odstredivej sily?
odstredivá sila = hmotnosť x uhlová rýchlosť na druhú x polomer dráhy
Keď sa hmotnosť a uhlová rýchlosť nemenia, zo zväčšujúcim sa polomerom dráhy sa zväčšuje aj odstredivá sila.
harrison314 napísal: Pretoze sa pohybuju takou richlostou, aby ich odstrediva sila sa rovnala gravitacnej.
Konečne si napísal niečo rozumné s čím sa dá súhlasiť. to ostatné sú hlúposti.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

K mojim otázkam pribudla ďalšia.
Dokáž, že uhlová rýchlosť sa so zväčšujúcim sa polomerom dráhy nemení.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

agud napísal: Pozrel si si vzorec na výpočet odstredivej sily?
odstredivá sila = hmotnosť x uhlová rýchlosť na druhú x polomer dráhy
Keď sa hmotnosť a uhlová rýchlosť nemenia, zo zväčšujúcim sa polomerom dráhy sa zväčšuje aj odstredivá sila.
Zabudas ale na jednu vec, pre aku vztaznu sustavu to plati. Aka odstrediva sila by posobila na druzicu vzdialenu 10 svetelnych rokov? Hmotnost a uhlova rychlost sa nemenia.
Vies, aky je rozdiel medzi odstredivou a dostredivou silou?
Napísať odpoveď