Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa seth82 »

http://domov.sme.sk/c/20137108/kotleba- ... akych.html

Všetko samý mierumilovný jedinec, inteligencia z nich priam žiari.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No vytváranie rôznych polovojenských skupín a domobrán, k ničomu dobrému ešte neviedlo.
Podľa mňa v tomto prípade by mal štát už zakročiť tvrdo.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

Samotná myšlienka podľa mňa nie je zlá - vytvoríme skupiny, ktoré budú v rámci určitých právomocí dohliadať na poriadok vo vlakoch, v ktorých sa dnes môže voziť kadejaká socka. Áno, existuje železničná polícia, ale ani tá nemôže byť všade a viac ľudí jednoducho s väčšou pravdepodobnosťou dokáže zabrániť trestnej činnosti páchanej vo vozni.

Zaujímalo by ma však, za čo toto financuje?! Ak je to za peniaze z volieb, tak dajme tomu - OK, vždy lepšie než to všetko ukradnúť do vlastného vrecka. Ak budú robiť to, na čo tam oficiálne sú a v budúcnosti zabránia prepadu/znásilneniu, či len upokoja začínajúcu potýčku etc., nemám s tým problém. Pri zistení nekalej činnosti zo strany ľudí ĽSNS som samozrejme za to, aby bolo toto zrušené.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tebe uchádza širšia pointa, že tu nejde o "bezpečnosť vo vlakoch," preto okrem iného, tie sú bezpečné úplne dostačujúco. Po prvé, Kotleba si takto robí kampaň a PR, je to čistý populizmus. Po druhé, historicky vieme, že od akékoľvek "domobrán" nemožno čakať nič dobré. Vždy to boli, sú a budú len násilné polovojenské zložky a nástroje daných politických subjektov.
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

Financie budú z toho, čo dostali ako strana za výsledok volieb.

Kotleba na to ide veľmi dobre.
Ostatní politici idú medzi ľudí iba pred voľbami kvôli hlasom a potom na nich 4 roky doslova serú. Momentálne sa dohadujú čo a ako rozkradnú...
Kotleba je zatiaľ v uliciach. Ľudia vidia jeho robotu. Vidia že sa o ich problémy naozaj niekto nielenže zaujíma, ale ich aj aktívne rieši.

Vlaky - neviem či sú ešte aktuálne rumunské gangy, ktoré okrádajú spiacich ľudí v kupé...nedávno mi jeden rumun na parkovisku nákupného centra ponúkal hodinky a zlato. Behali tam asi piati po parkovisku, boli dotieraví a agresívni. Polícia nie je a nemôže byť všade, ani tá železničná. Takže ľudia toto asi ocenia.

Rovnako ako keď videli ich robotu a nasadenie keď pomáhali pri povodniach - písal o tom na blogu sme aj Bránik.

Kotlebove hliadky si dajú sakra pozor aby neporušili zákon, idú po nich všetci - doslova von na čarodejnice - politici aj médiá. Paradoxne to kotlebovi ešte viac pomáha, ľudia ho budú viac vnímať ako martyra....

Keby teraz boli voľby, môj odhad je, že Kotleba by mal cez 30%, hlas by mu dali aj ľudia čo neverili že sa do parlamentu dostane a aj ľudia, čo sa hanbili že by mu hlas dali....
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ešte ak by mi niekto z fanúšikov vysvetlil, prečo Magián dosadil 11-krát trestaného (11-krát! odsúdeného) Martináka na post v Banskobystrickej regionálnej správe ciest, kde sa stal kontrolórom na úseku vnútornej kontroly. A či sa tam dostal na základe svojich vlastných schopností, alebo sa tam dostal tak klasicky - po politickom rebríku - teda spôsobom, ktorý Magián a jeho pseudostrana tak vehementne kritizovali. Istotne nájdete nejakú racionálnu odpoveď. Vopred ďakujem.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

Hughito: Ja viem že si robí PR, ale vžite sa trochu do hlavy bežného človeka. Sám sa snažím vždy uvažovať jednoducho a logicky. Máš tu človeka, ktorý podniká určité reálne kroky - populistické, ale aspoň to vidno. Ak niekto navrhne napr. významnú reformu Zákonníka práce, čo si pod tým má bežný človek predstaviť? Ako konkrétne sa zmení jeho život a v horizonte koľkých rokov?!

Naproti tomu tu má Fica s vlakmi zadarmo, darčekmi pre dôchodcov alebo Kotlebu s hliadkami vo vlakoch, návrhom znížiť počet darmožr...ehm...podpredsedov parlamentu, angažujúceho sa v každodenných problémoch bežných ľudí. Proste veci s jasne viditeľným efektom pre každého. Tu v tejto krajine proste nikoho nezaujíma že krajina niekam napreduje, keď on ako jednotlivec si musí utiahnuť opasok.

Dobre píše Hovko, Kotleba robí len to, čo mu prinášalo ovocie doteraz.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Nastastie nas zivot je tak kratka udalost ze vobec netreba hladiet do buducna. A mysliet na nasich potomkov... o prosim ta seth spametaj sa...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dante Flyshit napísal:Samotná myšlienka podľa mňa nie je zlá - vytvoríme skupiny, ktoré budú v rámci určitých právomocí dohliadať na poriadok vo vlakoch, v ktorých sa dnes môže voziť kadejaká socka. Áno, existuje železničná polícia, ale ani tá nemôže byť všade a viac ľudí jednoducho s väčšou pravdepodobnosťou dokáže zabrániť trestnej činnosti páchanej vo vozni.
Kopa bullshitov, vdaka ktorým je dnes Kotleba vo vláde.
1. také skupiny nepotrebujeme vytvárať, pretože už existujú - volajú sa Želežničná polícia
2. vo vlakoch sa nepreváža kadejaká socka, ale cestujú nimi občania SR
3. Želežničná polícia ma vlaky podľa informácií celkom slušne pokryté, navyše ak pripustíme, že nemôže byť všade, tak Kotlebovci sú kvantové častice, že sa nachádzajú na viacerých miestach súčasne?
4. Viac polície =/= väčšia bezpečnosť. Nikdy to neplatilo a nikdy to platiť nebude. Existujú určité extrémne prípady, ale napr. +2500 kalinákových sbskárov tebe ako radovému občanovi žiadnu väčši bezpečnosť neprinesie
hughito
Redeemer
Redeemer

Asi tak, nebudem sa alebo po iných opakovať. Ide o "riešenia" v obrovských úvodzovkách, Kotleba zatiaľ nič reálne neurobil, ak teda nerátame do rodinkárstvo a pod., lebo to boli fakt reálne kroky. Zbytok je tvrdý populizmus a propaganda, ale niektorí ľudia sú blbí/zúfalí/neviem akí, takže mu to žerú.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hovko napísal:Kotleba na to ide veľmi dobre.
Ostatní politici idú medzi ľudí iba pred voľbami kvôli hlasom a potom na nich 4 roky doslova serú. Momentálne sa dohadujú čo a ako rozkradnú...
Kotleba je zatiaľ v uliciach. Ľudia vidia jeho robotu. Vidia že sa o ich problémy naozaj niekto nielenže zaujíma, ale ich aj aktívne rieši.
hlavne tu je vidno ze kotleba nie je ozajsny politik. vobec na to nejde dobre, on si to iba mysli.

vies preco ostatni policiti idu medzi ludi iba pred volbami? pretoze ludia zabudaju a to velmi rychlo. ty si spominal co ktori politik robil pred 4 rokmi? riadil si sa podla toho?
pokial nebudu hliadkovat vlaky cele tie 4 roky (o com dost pochybujem), tak si na to pri dalsich volbach nikto nespomenie. a pokial si na to niekto spomenie tak iba v style "robili to vtedy, preco to nerobia teraz?"

tam je vidno najvacsi rozdiel medzi ficom a kotlebom, obaja idu cestou populizmu, akurat fico ma 1000x viac skusenosti. on nebude kazdy rok davat ludom 10 eur za plyn, on to spravi iba pred volbami a to uplne staci.
hovko
Light Star
Light Star

begbeee napísal:Kopa bullshitov, vdaka ktorým je dnes Kotleba vo vláde.
1. také skupiny nepotrebujeme vytvárať, pretože už existujú - volajú sa Želežničná polícia
2. vo vlakoch sa nepreváža kadejaká socka, ale cestujú nimi občania SR
3. Želežničná polícia ma vlaky podľa informácií celkom slušne pokryté, navyše ak pripustíme, že nemôže byť všade, tak Kotlebovci sú kvantové častice, že sa nachádzajú na viacerých miestach súčasne?
4. Viac polície =/= väčšia bezpečnosť. Nikdy to neplatilo a nikdy to platiť nebude. Existujú určité extrémne prípady, ale napr. +2500 kalinákových sbskárov tebe ako radovému občanovi žiadnu väčši bezpečnosť neprinesie
Bullshit? Kdeže.
1 takéto skupiny sú všade vo svete, občania ich vytvárajú pre seba, ako reakciu na to, že polícia nemôže byť všade. Inak, v čr majú okrem polície vo vlaku aj súkromnú sbs, to nikomu nevadí?
2 občania sú rôzny. Od slušných ľudí až po zlodejov a socky

3 polícia nie je a nemôže byť všade. Každé navýšenie "personálu", ktorý v prípade problému zasiahne v rámci zákona je vítané. A hlavne keď to štát nič nestojí

4 súhlasím. Polícia ako inštitúcia je u nás nefunkčná a plní iba kasu pokutami a chráni zlodejov.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

1. menuj konkrétne.. všade na svete je všade a nikde
2. drvivá väčšina cestujúcich vo vlakoch nie sú zlodeji ani socky, štatisticky rovnaký počet sociek stretneš v obchode, pred Tescom možno ešte trochu viac
3. prečo potom nenavýšiť počet personálu polície? Keďže hliadky neprešli žiadnou inštitucionalizáciou aké mám garancie, že sú si vedomý, čo je v rámci zákona? Ja sa môžem cítiť ohrozený ozbrojenými skupinami ľudí pohybujúcich sa vo vlakoch, ktorý mi vnucujú ochranu.
4. ak niečo nefunguje tak ako má, tak to treba zmeniť a zfunkčniť, nie vyvtárať duplicitné inštitúcie navyše právnicky v šedej zóne
hughito
Redeemer
Redeemer

Treba sa pozrieť na fakty. Tie vždy totálne rozložia tieto kotleboviny.

Výstižný je aj tento komentár:

Kód: Vybrať všetko

Keď holohlaví mladíci kopali do bezvládnych ľudí ležiacich na zemi pri bare Mariatchi, Ľudová strana Naše Slovensko nehovorila o hliadkach, ktoré by mali chrániť slušných ľudí. Keď drôtovali sánku rómskej študentke farmácie po tom, ako ju v Detve napadli dvaja útočníci so slovami o imigrantoch, šéf ĽSNS Marian Kotleba na miesto nechcel posielať domobranu. 7. apríla vo vlaku smerujúcom z Nových Zámkov do Zvolena okradol (že vraj) róm dievča a Kotleba tvorí vlakové hliadky.
Možno pridať aj iné udalosti, ako hádzanie kameňov po arabskej rodine, tam tiež neposielal hliadky. Ani už bývalý poslanec zbil niekoho len kvôli farbe pleti atď. Súčet neonacistického násilia, to je naozaj široká paleta útokov.
Prílohy
kotleba vlaky.png
hovko
Light Star
Light Star

1 napríklad usa, kde majú políciu funkčnú

2 plne súhlasím, väčšina ľudí je slušná. Ale stačí jeden zohratý rumunský gang a polovica cestujúcich je bez mobilu

3 lebo to stojí veľa peňazí
Hliadky majú rovnaké práva a povinnosti ako každý iný občan. Ohroziť ťa môže aj ten sympatický cestujúci vedľa teba, nikdy nevieš čo kto je. Ochranu ti nikto nenúti.

4 prosím zobuď sa :). Ty si nejaký politik či úradník? :)
Že zmeniť a zfunkčniť - to je vďaka byrokracii beh na roky....
A aká právnicky šedá zóna? Buď je niečo v rámci zákona alebo nie.
Došlo k nejakému porušeniu zákona?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

begbeee napísal:1. menuj konkrétne.. všade na svete je všade a nikde
2. drvivá väčšina cestujúcich vo vlakoch nie sú zlodeji ani socky, štatisticky rovnaký počet sociek stretneš v obchode, pred Tescom možno ešte trochu viac
3. prečo potom nenavýšiť počet personálu polície? Keďže hliadky neprešli žiadnou inštitucionalizáciou aké mám garancie, že sú si vedomý, čo je v rámci zákona? Ja sa môžem cítiť ohrozený ozbrojenými skupinami ľudí pohybujúcich sa vo vlakoch, ktorý mi vnucujú ochranu.
4. ak niečo nefunguje tak ako má, tak to treba zmeniť a zfunkčniť, nie vyvtárať duplicitné inštitúcie navyše právnicky v šedej zóne
3. Preto, že topujeme pocet policajtov per obyvateľ SR v ramci EU, mame viac policajtov ako staty v dlhodobych vojnovych konfliktoch. Akurat ze nerobia to, co by mohli aby boli prinosom, nie su dosadzovani tam, kde ich tak zalostne treba.
4. Absolutny suhlas, podme na to, kratkou cestou si zratas 1+1 (Smer, Kalinak) a zistis, ze tudy cesta nevede. Tak ako v biznise, niekedy treba proste hotfix kym bude umoznene riadne riesenie, najblizsie 4 roky to vsak realne nevyzera.

A nesuhlasim s hotfixami, bol by som velmi stastny keby sa zoptimalizovali nase policajne zlozky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

domobrana nie je hotfix
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

to ako keby ti hotfix tvojej aplikacie robil random hacker z internetu...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

v urovni problem vs. kratkodobe riesenie to asi problem ale vyriesi ;) a uplny random hacker z internetu to asi tiez nebude ked sedi vo vedeni firmy

a ako som pisal, som proti hotfixom, treba zacat riesit problem no to sa najblizsie 4 roky (a potom mozno dalsie 4) zial diat nebude
hughito
Redeemer
Redeemer

Aký problém? A čo môže vyriešiť hentaký brav vo vlaku? A k tomu, že neporušujú zákon.. porušujú prepravný poriadok a aj tým zákonom to je na hrane.

Po prvé, nemôžu tam rozdávať len tak hocičo. Po druhé, vo vlaku nemôže pôsobiť "organizovaná skupina," ktorá tam cielene ide vyvíjať nejakú činnosť. A po tretie - keď človek ako osoba vidí trestný čin, môže zasiahnuť atď. Ale keď to už robí niekto takto organizovanie, tiež to vyvoláva otázky..
Napísať odpoveď