strapaty napísal:ja neodsudzujem nikoho .. odsudzujem skutok cize vrazdu ... a vraha nech sudi na to urcena statna moc
"Vrazdu mame definovanu v nasom pravnom systeme" tak zjavne cast populacie nesuhlasi z neuplnostou tejto definicie a snazi sa ju redefinovat ...
Ale ta cast je zjavne prilis mala, a teda prevazna cast spolocnosti je proti redefinovaniu. Z toho vyplyva, ze podla spolocnosti ide o moralnu vec, ale ty sa nam zakazdym snazis nahovorit, ze to je amoralne.
Tresty ktore za to chcete zaviest su niekolkonasobne vyssie ako pri vrazde. To by ma len zaujimalo, preco ma podla vas cena zivota dvojaky meter.
strapaty napísal:"tak mu nemame dat nic" kde pisem ze sa mu nema dat nic ... ma dostat rovnako ako ten co trpi beznymi chorobami
Nauc sa vyjadrovat, pripadne si pohladaj vyznam slov ktore pises, pretoze diskusia v ktorej jasne napises A a potom tvrdis, ze ty si myslel B nestoji za nic.
Potom mi skus definovat co patri medzi "bezne" choroby, pri ktorych nedostanes od zdravotnej nic. Nasledne by si mohol pridat nejake cisla, ktore jasne dokazuju, ze tieto "bezne" choroby nie su preplacane a ostatne ano.
strapaty napísal:ale uvedomsi ze vdaka ludok ktory na svoje zdravie kaslu a ich liecenie ide do miliard € zomieraju nevinne deti na choroby lebo nie je dostatok penazi na vyskum a zariadenie nemocnic... k
Som si myslel, ze poistovne preplacaju liecebny proces, nie ze financuju vyskum a zariadenie nemocnic..
strapaty napísal: ked ma clovek peniaze na prezieranie sa .. alkohol ... cigarety
Zacal si tu pisat o obezite, ale zrazu, ked uz zjavne nemas argumenty zacnes pisat o cigaretach a alkohole.
1. Clovek sa vobec nemusi prezierat aby bol obezny, staci ze sa stravuje nepravidelne, ma malo pohybu, a cast jeho stravy tvoria nezdrave veci. Nemusi minut viac nez ty, nemusi mat vacsi kaloricky prisun ako ty, ale moze byt obezny.
2. Vacsina fajciarov si nic take neuvedomuje, je to rovnake ako pri akejkolvek inej zavislosti. Poznam dost fajciarov, aby som vedel, ze napis na krabicke, alebo nejaky obrazok fajciara aj tak neodradi.
Inak niekedy v roku 2013 malo rakovinu pluc 13-15 milionov ludi, ale tu si tiez treba uvedomit, ze ju nesposobuje len fajcenie. A takziez to nie je az take rozsirene ochorenie.
V skratke, ochoriet moze ktokolvek, bez ohladu na to ci si to zapricinil sam alebo nie.
strapaty napísal:odvody vsetkych co na vyrobe predaji preprave pracuju ... cca je to 2,5 z ceny 3€ cize z toho fajciara za 40 rokov ma stat 5/6 cca 36500€ a kde su este alkoholici ...
Takze stat zinakusje tieto peniaze, ktore nasledne prerozdeli a cast z nich ide do zdravotnictva. Ked fajciar ochorie, tak si ma sam platit liecenie? Ved on na rozdiel od teba kazdy rok zaplati statu viac za svoje neduhy. To, ze peniaze v zdravotnictve sa rozkradaju, rovnako ako aj v inych rezortoch je jeho chyba? Ale ty od neho chces aby platil este viac. Skor by si mal riesit ako stat naklada s peniazmi, nez to to ci niekto fajci alebo nie
strapaty napísal:a tak isto uvalit tieto dane na nezdrave produkty a podporovat predaj vyrobu zeleniny a ovocia
Lebo len zelenina a ovocie su zdrave... Inak sa skus pozriet na to, co by takato podpora znamenala. My si nedokazeme vypestovat skoro nic, teda by sme museli dovazat, Ak by to bolo globalne, tak by bol vacsi dopyt, co by znamenalo, ze treba pestovat viac a najlepsie za malo. Teda by sa zacal rychlejsi rozmach geneticky modifikovanych zdravych potravin. Bolo by to skutocne zlepsenie?
Posledna vec, ak chces zdanit vsetky zavislosti, tak dufam, ze rovnake nadsenie prejavis aj pri zdaneni nabozenstiev. Tie, totiz taktiez mozu za mnozstvo chorob, casto vsak psychyckeho a nie fyzickeho charakteru. Dokonca by sme prestali s odlukou, lebo by ste si to platili sami. A potom by sa ukazalo, kolko veriacich skutocne mame.