Materstvo
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Materstvo
ANO
-
javatar
Hardcore addict
Nemusia byt len mlade. Neviem presne co sa tam vsetko deje ale zmeny v zenskom mozgu po prvom porode (tusim potom ako si privonia k dietatu) su velmi vyrazne. Google mi na to vyplul vela veci.
Z evolucneho hladiska to dava zmysel tiez. Zena ktora sa musi starat o dieta musi byt vyraznejsia a priebojnejsia ako predtym.
Z evolucneho hladiska to dava zmysel tiez. Zena ktora sa musi starat o dieta musi byt vyraznejsia a priebojnejsia ako predtym.
mne to príde, že im väčšinou dobre prepne
nematkam vyhadzajú na oči, že ešte neporodili, decko sa stavam stredobobom nielen ich vesmíru, ale vnucujú ho všetkým naokolo a potom samozrejme tá prehnaná ochrana... keby ste nevedeli, teraz sa nebojíme imigrantov, ale kliešťov
nematkam vyhadzajú na oči, že ešte neporodili, decko sa stavam stredobobom nielen ich vesmíru, ale vnucujú ho všetkým naokolo a potom samozrejme tá prehnaná ochrana... keby ste nevedeli, teraz sa nebojíme imigrantov, ale kliešťov
-
mirak2
Hardcore addict
ano. zenska je tehotna 2 mesiace a uz ma prestudovane vsetky internetove fora, vsetky blogy, vsetky knizky, vsetky casopisy, ma na vsetko ten spravny nazor a na stene jej pokojne moze visiet diplom z odboru GoogleMedicina.
-
Fabo
Hardcore addict
normalka, tehotenstvo a porod vyvolaju neskutocne zmeny.
-
p4ra
Redeemer
To len zenam drbe v poslednej dobe. Vsetky su najmudrejsie. Uz netreba ockovat, uz treba 6 kocikov, uz treba hento, treba tamto. Ani sa nad tym nepozastavujem viac.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
To až tak ich to zmení ?
najhorsie je porovnavanie. bud na FB, alebo na modrom konovi su v kontakte s inymi mamickami, ktore rodili v podobnom case a potom sa hystercia ked ich potomok uz nieco robi, alebo este nerobi
to nie len ženy, ale aj chlapi. môj brat bol vždy normálny človek so zdravými názormi - po tom ako sa im narodil syn mu preplo, je z neho totálny antivax fanatik. tiež až choro sleduje zloženia všetkých potravín - niekto chodí do obchodu so zoznamom čo kúpiť, on so zoznamom Éčiek ktoré nemá kúpiť
ja to chápem tak, že rodičia sa snažia chrániť svoje deti ako najlepšie vedia, čož je prirodzené. nanešťastie je tu pretlak "nesprávnych" informácií od rôznych fanatikov a tiež aj špekulantov ktorí chcú na tom zarobiť. taktiež si všimnite ako reklamy zneužívajú rodičovský pud tým, že ukazujú v reklamách malé deti aj na produkty, ktoré s tým nesúvisia.
kontrolná otázka: kto z vás už má dieťa?
ja to chápem tak, že rodičia sa snažia chrániť svoje deti ako najlepšie vedia, čož je prirodzené. nanešťastie je tu pretlak "nesprávnych" informácií od rôznych fanatikov a tiež aj špekulantov ktorí chcú na tom zarobiť. taktiež si všimnite ako reklamy zneužívajú rodičovský pud tým, že ukazujú v reklamách malé deti aj na produkty, ktoré s tým nesúvisia.
kontrolná otázka: kto z vás už má dieťa?
-
Andi_Cibula
Addict
S frajerkou hovoríme, že to sú také maminky, ktoré pôrodom získajú PhD. zo Všehovied. 
Také si to môžu aj do životopisu napísať a pri pohovore do práce po materskej sa ich budú pýtať na HR "Čo nám viete poskytnút ? Čo viete ?" "Všetko."
Také si to môžu aj do životopisu napísať a pri pohovore do práce po materskej sa ich budú pýtať na HR "Čo nám viete poskytnút ? Čo viete ?" "Všetko."
-
guess.whoo
Redeemer
moja nastastie ostala normalna. ale ohladom tej vakcinacie a co jest a nejest som zazil veru mnoho usmevnych situacii so susedkami a znamymi.
napr. na nasej ulici je jedna mamicka, ktora je mega prehnane obozretna v tom, co jej mala je, ale pritom jej dovoli jest psie granule ked krmi psov alebo jej da odpit z piva (ale nie ze cucnut penu, ale dobre deci a pol) a potom ma na ruke exem.
dalsia je zas zdravotna sestra a ta utiera vlhcenymi vreckovami malej ruky zakazdym ked sa chyti niecoho cudzieho alebo nieco zdvihne zo zeme.
ja sa o tieto veci moc nestaram, akurat sa snazime nedavat malej vela sladkosti a pit sladene vody.
napr. na nasej ulici je jedna mamicka, ktora je mega prehnane obozretna v tom, co jej mala je, ale pritom jej dovoli jest psie granule ked krmi psov alebo jej da odpit z piva (ale nie ze cucnut penu, ale dobre deci a pol) a potom ma na ruke exem.
dalsia je zas zdravotna sestra a ta utiera vlhcenymi vreckovami malej ruky zakazdym ked sa chyti niecoho cudzieho alebo nieco zdvihne zo zeme.
ja sa o tieto veci moc nestaram, akurat sa snazime nedavat malej vela sladkosti a pit sladene vody.
-
Soviet
Darca
Hej hej, zenam v tomto slusne prepina. Mali by tie internety zakazat. Ja som jedol dobrezenie obcas zo zeme, tulal sa kade tade a som tu zijem..Ale co uz no. Deticky budu rozmaznane a nachylne na choroby este viac
Vidim to u bratovho syna, kde tiez mama je prehnane obozretna na vsetko. Chlapec rozmaznany a dost casto chory, bo imunita nikde a v jedle vyberavy bo internety kazu..
No, tak netreba všetky hádzať do jedného vreca. Byť matkou je proste už celoživotná rola, ktorá zmení vnímanie. Žena sa viac začne zaujímať o to, čo je zdravé, časom o rôzne záujmové aktivity .... chce pre dieťa to najlepšie. A keďže na to sa nedá úplne pripraviť, tak sa snaží, ako najlepšie vie, ako byť matkou.
A navyše, každá cíti možno aj taký tlak, ako byť najlepšou matkou, najlepšou manželkou... tak nechce nič zanedbať.
My ženy sme občas starostlivé až príliš. Však ale tým sa muž a žena vyvažujú. Minule som o tom s drahým mala debatu. Lebo mám malú neter (1,5 roka) a tiež, keď len ide ku schodom, hneď ju chytám, aby nespadla, pozerám, aby nezačala sa dačím dusiť. A pritom však to dieťa nie je hlúpe, len to je proste v ženách, tá starostlivosť. Len možno niektoré to berú až príliš.
Tak chlapci, trpezlivosť a nadhľad. Však ono pri ďalšom dieťati sa to prehnané riešenie všetkého postupne skľudní
A navyše, každá cíti možno aj taký tlak, ako byť najlepšou matkou, najlepšou manželkou... tak nechce nič zanedbať.
My ženy sme občas starostlivé až príliš. Však ale tým sa muž a žena vyvažujú. Minule som o tom s drahým mala debatu. Lebo mám malú neter (1,5 roka) a tiež, keď len ide ku schodom, hneď ju chytám, aby nespadla, pozerám, aby nezačala sa dačím dusiť. A pritom však to dieťa nie je hlúpe, len to je proste v ženách, tá starostlivosť. Len možno niektoré to berú až príliš.
Tak chlapci, trpezlivosť a nadhľad. Však ono pri ďalšom dieťati sa to prehnané riešenie všetkého postupne skľudní
-
t0m4s3
Admin
Nejde o prehnanu starostlivost, ide o to, ze to o com este pred rokom ani nevedeli, ze existuje, tak zrazu o tom vedia vsetko prave oni najlepsie a iba ich nazor je najspravnejsi.
Tak.
Tak ale to sa dá fakticky aplikovať na hocičoho a hocikoho. Niekto sa začne zaujímať o psychológiu či navštívi kurz a myslí si, že je terapeut. Niekto začne posilňovať a začne poúčať skúsených trénerov atd atd...
A pokiaľ si niekto myslí, že len jeho názor je najsprávnejší a nie je ochotný si vypočuť nič iné, to je už o tej pýche. Nie o materstve samotnom.
A pokiaľ si niekto myslí, že len jeho názor je najsprávnejší a nie je ochotný si vypočuť nič iné, to je už o tej pýche. Nie o materstve samotnom.
Myslim, ze hlavnu pricinu v tom maju socialne siete ako modry konik a podobne. Je pekne ked to niekto pouziva na predaj/kupu veci pre deti ktore rychlo rastu, a da sa tam usetrit pekny peniaz. Ale ked sa tam radia ci mozu dat svojmu babatku to a to, a podobne...tak to je katastrofa...znudene mamicky na materskej, kopu krat sa divim ako maju cas vobec chodit na net, a pridavat fotky na facebook.
Najhorsie na tom je to, ze mam podobny pocit aj s chlapa...kamarat jeden uz ma podobne vyjadrovanie, ani nie tak konkretne o strave a podobne, ale o zivote o ''zodpovednosti'' atd...
Najhorsie na tom je to, ze mam podobny pocit aj s chlapa...kamarat jeden uz ma podobne vyjadrovanie, ani nie tak konkretne o strave a podobne, ale o zivote o ''zodpovednosti'' atd...
Však aj preto je dobré, keď má žena k sebe muža, ktorý ju vie prípadne usmerniť, aby toľko nepreháňala 
Na toto môj priateľ napr. vraví, že načo potrebuje žena čítať o tom, ako vychovávať dieťa, čo kedy robiť... že veď stačí to dieťa tak vnútorne počúvať, vnímať. Lenže tým, že je zahltená milión vecami, ako čo by "malo byť najlepšie", môže sa stať, že počúva rady všetkých ostatných (ktoré si často odporujú), len na to dieťa a jeho individualitu sa akosi zabúda.
Na toto môj priateľ napr. vraví, že načo potrebuje žena čítať o tom, ako vychovávať dieťa, čo kedy robiť... že veď stačí to dieťa tak vnútorne počúvať, vnímať. Lenže tým, že je zahltená milión vecami, ako čo by "malo byť najlepšie", môže sa stať, že počúva rady všetkých ostatných (ktoré si často odporujú), len na to dieťa a jeho individualitu sa akosi zabúda.