Materstvo

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Materstvo

Príspevok od používateľa begbeee »

Aj vam sa zda, že ako mladé baby porodia tak im nejako prepne a začnú sa správať akoby im pôrod zvýšil rozhľadenosť, inteligenciu a vôbec dostali patent na rozum?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Materstvo

Príspevok od používateľa Grim »

ANO
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Nemusia byt len mlade. Neviem presne co sa tam vsetko deje ale zmeny v zenskom mozgu po prvom porode (tusim potom ako si privonia k dietatu) su velmi vyrazne. Google mi na to vyplul vela veci.

Z evolucneho hladiska to dava zmysel tiez. Zena ktora sa musi starat o dieta musi byt vyraznejsia a priebojnejsia ako predtym.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

mne to príde, že im väčšinou dobre prepne

nematkam vyhadzajú na oči, že ešte neporodili, decko sa stavam stredobobom nielen ich vesmíru, ale vnucujú ho všetkým naokolo a potom samozrejme tá prehnaná ochrana... keby ste nevedeli, teraz sa nebojíme imigrantov, ale kliešťov
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ano. zenska je tehotna 2 mesiace a uz ma prestudovane vsetky internetove fora, vsetky blogy, vsetky knizky, vsetky casopisy, ma na vsetko ten spravny nazor a na stene jej pokojne moze visiet diplom z odboru GoogleMedicina.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

normalka, tehotenstvo a porod vyvolaju neskutocne zmeny.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

To len zenam drbe v poslednej dobe. Vsetky su najmudrejsie. Uz netreba ockovat, uz treba 6 kocikov, uz treba hento, treba tamto. Ani sa nad tym nepozastavujem viac.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

To až tak ich to zmení ?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Az tak zmeni je sialene slaby vyraz .... slovami to nejde opisat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

najhorsie je porovnavanie. bud na FB, alebo na modrom konovi su v kontakte s inymi mamickami, ktore rodili v podobnom case a potom sa hystercia ked ich potomok uz nieco robi, alebo este nerobi
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

to nie len ženy, ale aj chlapi. môj brat bol vždy normálny človek so zdravými názormi - po tom ako sa im narodil syn mu preplo, je z neho totálny antivax fanatik. tiež až choro sleduje zloženia všetkých potravín - niekto chodí do obchodu so zoznamom čo kúpiť, on so zoznamom Éčiek ktoré nemá kúpiť :)

ja to chápem tak, že rodičia sa snažia chrániť svoje deti ako najlepšie vedia, čož je prirodzené. nanešťastie je tu pretlak "nesprávnych" informácií od rôznych fanatikov a tiež aj špekulantov ktorí chcú na tom zarobiť. taktiež si všimnite ako reklamy zneužívajú rodičovský pud tým, že ukazujú v reklamách malé deti aj na produkty, ktoré s tým nesúvisia.

kontrolná otázka: kto z vás už má dieťa?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

S frajerkou hovoríme, že to sú také maminky, ktoré pôrodom získajú PhD. zo Všehovied. :)
Také si to môžu aj do životopisu napísať a pri pohovore do práce po materskej sa ich budú pýtať na HR "Čo nám viete poskytnút ? Čo viete ?" "Všetko."
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

moja nastastie ostala normalna. ale ohladom tej vakcinacie a co jest a nejest som zazil veru mnoho usmevnych situacii so susedkami a znamymi.

napr. na nasej ulici je jedna mamicka, ktora je mega prehnane obozretna v tom, co jej mala je, ale pritom jej dovoli jest psie granule ked krmi psov alebo jej da odpit z piva (ale nie ze cucnut penu, ale dobre deci a pol) a potom ma na ruke exem.
dalsia je zas zdravotna sestra a ta utiera vlhcenymi vreckovami malej ruky zakazdym ked sa chyti niecoho cudzieho alebo nieco zdvihne zo zeme.

ja sa o tieto veci moc nestaram, akurat sa snazime nedavat malej vela sladkosti a pit sladene vody.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hej hej, zenam v tomto slusne prepina. Mali by tie internety zakazat. Ja som jedol dobrezenie obcas zo zeme, tulal sa kade tade a som tu zijem..Ale co uz no. Deticky budu rozmaznane a nachylne na choroby este viac :) Vidim to u bratovho syna, kde tiez mama je prehnane obozretna na vsetko. Chlapec rozmaznany a dost casto chory, bo imunita nikde a v jedle vyberavy bo internety kazu..
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

No, tak netreba všetky hádzať do jedného vreca. Byť matkou je proste už celoživotná rola, ktorá zmení vnímanie. Žena sa viac začne zaujímať o to, čo je zdravé, časom o rôzne záujmové aktivity .... chce pre dieťa to najlepšie. A keďže na to sa nedá úplne pripraviť, tak sa snaží, ako najlepšie vie, ako byť matkou.
A navyše, každá cíti možno aj taký tlak, ako byť najlepšou matkou, najlepšou manželkou... tak nechce nič zanedbať.

My ženy sme občas starostlivé až príliš. Však ale tým sa muž a žena vyvažujú. Minule som o tom s drahým mala debatu. Lebo mám malú neter (1,5 roka) a tiež, keď len ide ku schodom, hneď ju chytám, aby nespadla, pozerám, aby nezačala sa dačím dusiť. A pritom však to dieťa nie je hlúpe, len to je proste v ženách, tá starostlivosť. Len možno niektoré to berú až príliš.

Tak chlapci, trpezlivosť a nadhľad. Však ono pri ďalšom dieťati sa to prehnané riešenie všetkého postupne skľudní :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nejde o prehnanu starostlivost, ide o to, ze to o com este pred rokom ani nevedeli, ze existuje, tak zrazu o tom vedia vsetko prave oni najlepsie a iba ich nazor je najspravnejsi.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak.
zuzanuska
Professional
Professional

Tak ale to sa dá fakticky aplikovať na hocičoho a hocikoho. Niekto sa začne zaujímať o psychológiu či navštívi kurz a myslí si, že je terapeut. Niekto začne posilňovať a začne poúčať skúsených trénerov atd atd...

A pokiaľ si niekto myslí, že len jeho názor je najsprávnejší a nie je ochotný si vypočuť nič iné, to je už o tej pýche. Nie o materstve samotnom.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Myslim, ze hlavnu pricinu v tom maju socialne siete ako modry konik a podobne. Je pekne ked to niekto pouziva na predaj/kupu veci pre deti ktore rychlo rastu, a da sa tam usetrit pekny peniaz. Ale ked sa tam radia ci mozu dat svojmu babatku to a to, a podobne...tak to je katastrofa...znudene mamicky na materskej, kopu krat sa divim ako maju cas vobec chodit na net, a pridavat fotky na facebook.
Najhorsie na tom je to, ze mam podobny pocit aj s chlapa...kamarat jeden uz ma podobne vyjadrovanie, ani nie tak konkretne o strave a podobne, ale o zivote o ''zodpovednosti'' atd...
zuzanuska
Professional
Professional

Však aj preto je dobré, keď má žena k sebe muža, ktorý ju vie prípadne usmerniť, aby toľko nepreháňala :)

Na toto môj priateľ napr. vraví, že načo potrebuje žena čítať o tom, ako vychovávať dieťa, čo kedy robiť... že veď stačí to dieťa tak vnútorne počúvať, vnímať. Lenže tým, že je zahltená milión vecami, ako čo by "malo byť najlepšie", môže sa stať, že počúva rady všetkých ostatných (ktoré si často odporujú), len na to dieťa a jeho individualitu sa akosi zabúda.
Napísať odpoveď