Ked mas pracu pri ktorej sa musis vkuse stahovat a najom pri tvojom zarobku je len mala ciastka, tak asi nie. Oboje maju svojegogo956 napísal: Btw otazka ci sa viacej oplati kupa nehnutelnosti alebo celozivotny prenajom je individualna zalezitost, ale vo vecsine pripadov je to prva moznost.
Toto som chcel presne vediet. Jedna vec je ze ti najdu najomcu, urobia prvotne papierovacky, no potom je to uz na tebe.GothaR napísal:Realitky u nas poskytuju iba sprostredkovanie prenajmu. Robia ukazky bytu a poskytnu zmluvy a pravny servis. Po podpise zmluvy zaplatis poplatok vo vyske mesacneho najmu a od tej chvile je to na tebe. Musis sa starat o vsetky platby a byrokraciu okolo.
Ked som zil vo Francuzsku, bola moznost najst si byvanie cez agenturu alebo priamo cez majitela bytu (80% slo cez agenturu). Danej agenture ako poplatok za vybavenie najmu, plati najomnik ~ jeden mesacny najom. Agentura dostava urcite aj nejake male % z pravidelneho najmu.
Vsetky opravy, problemy s ubytovanim, mesacnymi platbami, riesia oni. Majitel neprichadza do styku s najomcom.
//autoeditácia príspevku (14 Apr 2016, 16:11)
Raz som byval v byte ktoreho majitel zil na Tahiti...