Ked je to cirkevna definicia, tak sem na nu daj link.strapaty napísal:"Ved ono to su synonyma. Je to to iste. Ak niekto neveri v boha je to ateista." - ty ale stale hovoris o viere v jeho existenciu ... ja hovorim o viere v boha ako o vstahu s nim(ako je chapany v cirkvi a v nabozenstve...) ... cize ateista neveri v existenciu v boha ... neveriaci clovek je clovek ktory nema vieru ... to ze nema vieru moze vychadzat z toho ze neveri v jeho existenciu (ateista) alebo z toho ze nema z bohom vstah (vieru) neveri v boha ako najvysie a jedine dobro .... pripadne nechce zivot podriadit jeho voli ...
No neviem ci zomieranie vlatnych deti od hladu je malichernost. A ci je lepsie ich nakrmit alebo sa s nimi modlit (tvoj dalsi text).strapaty napísal:"To je vtip? Veriaci nemaju ziadne problemi? ja mam presne opacny pocit."- maju ale docasnost a malichernost problemov znizuje ich zavaznost ... clovek ktory nelipne uz na svojom zivote konforte a svetskych veciach tak pre neho svetske poblemi nie su skutocnymi problemami .. lebo sa snazia na to pozerat ocami boha... MT 6, 21 Lebo kde je tvoj poklad, tam bude aj tvoje srdce.... Mt 6, 24 Nikto nemôže slúžiť dvom pánom. Buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, alebo k jednému bude lipnúť a druhým pohŕdať. Nemôžete slúžiť Bohu i mamone Alt. bohatstvu, majetku. 26 Pozrite sa na nebeské vtáky: nesejú, nežnú, nezhromažďujú obilie do sýpok, a váš nebeský Otec ich živí. Či vy nie ste oveľa viac ako ony? 27 A kto z vás si môže svojou ustarostenosťou predĺžiť život čo len o jediný lakeť?
Mne prave pride toto chore, to ze deti zomieraju je OK, ale to ze nie su indoktrinovane to je uz zlo? Kde je ta tvoja moralka teraz?
A pri tych citaciach si uvedomujes, ze musis zit v realnom svete, ktory je z nejakeho materalu? Preco potom Cirkvi tak zalezi na majetku?
Co takto rozmyslat o chorom uvazovani pri umierajucich detoch?strapaty napísal:"Ak ma pravo boh, ma pravo aj rodic. Je dokazane, ze bez rodicov by to dieta nikdy nemalo sancu sa narodit. Ale nie je ziaden dokaz o vplyve boha na narodenie dietata."- toto je presne to chore a namyslene vnimanie sveta proti ktoremu bojouju vsetci ludia ktory su za zivot... proti nazorom ktory nerespektuju prirodzeny poriadok veci ... a vrazda prirodzena nie je ... co smrt samotna ano