Dovody zvysenia koncesie su podla mojho skromneho nazoru alibisticke, a ako vzdy na Slovensku, slubia zvysenie kvality, ale poplatky sa zvysia a kvalita ostane, kde bola. Kedze k tomu tvrdia, ze je to kvoli nezavislosti RTVS, otvorene priznali, ze teraz nezavisla nie je.
RTVS
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: RTVS
Tiez dufam, ze opozicia to nenecha len tak... inac TV sledujem velmi malo, a z toho mala asi najviac RTVS. Skoda, ze maju tak malo investigativnej zurnalistiky. Chyba mi relacia typu Mate slovo s Jilkovou, kde na CT politikov pekne varia vo vlastnej stave
Dovody zvysenia koncesie su podla mojho skromneho nazoru alibisticke, a ako vzdy na Slovensku, slubia zvysenie kvality, ale poplatky sa zvysia a kvalita ostane, kde bola. Kedze k tomu tvrdia, ze je to kvoli nezavislosti RTVS, otvorene priznali, ze teraz nezavisla nie je.
Jasne, hlavne ze koncesie im zvysi "nezavisla" vlada, ktora bude o 2 roky opat posudzovat, ci sa koncesie zvysia, urcite sa rozhodnu nezavisle a nie podla toho ako "poslusna" bude RTVS. Tiez je absolutne "nezavisle" ze vlada ide vymenit riaditela.
Iba financovanie zo statneho rozpoctu, s danou sumou a danou valorizaciou, bez akehokolvek buduceho zasahu statu co sa tyka financovania a zasahov do vedenia, by prispela k nezavislosti.
Iba financovanie zo statneho rozpoctu, s danou sumou a danou valorizaciou, bez akehokolvek buduceho zasahu statu co sa tyka financovania a zasahov do vedenia, by prispela k nezavislosti.
Načo platiť, že budú kupovať drahé americké seriály ako Fargo a šport? Na to sú komerčné televízie a internet, nie to je cieľom existencie verejnoprávnej tv. Kto chce seriály nájde ich niekde aj na šport je veľa programov.
Ale nie všetkého je dosť, niečoho je aj mizerne málo, a tu vstupuje do hry verejnoprávna tv:
Minimálne by som očakával DENNE 1,5 až 2 hodinové diskusné relácie o súčasnom dianí v politike, v spoločnosti, hospodárstve, filozofii, školstve, kultúre, menšinách, bezpečnosti, súdnictve, štátnych orgánoch, polícii, EU, integrácii, NATO, vojne, utečencoch, o susedných štátoch a podobne. A to v hlavnom vysielacom čase, nie ráno, v noci o druhej a podobných nevhodných časoch. A to každý pracovný deň o súčasne aktuálnych témach. Tomu by som povedal, že je verejnoprávnosť, treba platiť a pozerať, nie platiť za americký hnoj, čo dávajú.
Pokým toto nesplnia bude RTVS len občanmi financovaná komerčná televízia so štipkou vládnej propagandy.
Skvelým príkladom sú nemecké verejnoprávne stanice, jedna radosť, že dávajú stále tie diskusné relácie, kde sa zúčastnia ľudia z rôznych sfér života, ako aj cudzinci, bežní občania, politici zo susedných krajín, spisovatelia, cestovatelia, vedci, hocikto v hociktorej téme. Každý má trochu iný pohľad, skúsenosti, iné videnie sveta, každý má svoju pravdu. Takéto niečo u nás chýba a na to by to mala byť RTVS robiť takéto relácie nie vysielať komerčné veci.
Verejnoprávna tv musí zaplniť priestor, ktorý nie je zaujímavý pre komerčné televízie nie ich napodobňovať, tak nemá opodstatnenie existovať.
Ale nie všetkého je dosť, niečoho je aj mizerne málo, a tu vstupuje do hry verejnoprávna tv:
Minimálne by som očakával DENNE 1,5 až 2 hodinové diskusné relácie o súčasnom dianí v politike, v spoločnosti, hospodárstve, filozofii, školstve, kultúre, menšinách, bezpečnosti, súdnictve, štátnych orgánoch, polícii, EU, integrácii, NATO, vojne, utečencoch, o susedných štátoch a podobne. A to v hlavnom vysielacom čase, nie ráno, v noci o druhej a podobných nevhodných časoch. A to každý pracovný deň o súčasne aktuálnych témach. Tomu by som povedal, že je verejnoprávnosť, treba platiť a pozerať, nie platiť za americký hnoj, čo dávajú.
Pokým toto nesplnia bude RTVS len občanmi financovaná komerčná televízia so štipkou vládnej propagandy.
Skvelým príkladom sú nemecké verejnoprávne stanice, jedna radosť, že dávajú stále tie diskusné relácie, kde sa zúčastnia ľudia z rôznych sfér života, ako aj cudzinci, bežní občania, politici zo susedných krajín, spisovatelia, cestovatelia, vedci, hocikto v hociktorej téme. Každý má trochu iný pohľad, skúsenosti, iné videnie sveta, každý má svoju pravdu. Takéto niečo u nás chýba a na to by to mala byť RTVS robiť takéto relácie nie vysielať komerčné veci.
Verejnoprávna tv musí zaplniť priestor, ktorý nie je zaujímavý pre komerčné televízie nie ich napodobňovať, tak nemá opodstatnenie existovať.
Cesar, verejnopravna televizia musi v prvom rade splnat urcite normy, zakony a pravidla, ktore platia. Su to napriklad direktiva z EU, slovenske zakony, vyhlasky a pravidla. Verejnopravna televizia musi vysielat urcite percento programov pre deti, dokumentov, sportu, politiky, zabavy, vlastnej tvorby, kultury, programu pre mensiny a neviem coho dalsieho, tieto veci su jasne stanovene a medzi tym je este priestor na filmy, serialy, trochu reklamy a uputavok. Neviem, ze ci sa da suhlasit s vyrokom, ze "Verejnoprávna tv musí zaplniť priestor, ktorý nie je zaujímavý pre komerčné televízie", pretoze verejnopravna tv musi splnat to co som napisal, bez ohladu na to, ze ci je to zaujimave pre komercne televizie alebo nie.
Z toho co si napisal sa mi absolutne nepaci, aby mala RTVS vysielat hodinu a pol, pripadne az dve hodiny denne diskusne relacie o politike a veci s tym suvisiacich. Nie je to nic co by ma zaujimalo. Pozriem si obcas politiku v nedelu na obed, vypocujem si to vecer v spravach, niekedy aj pocas dna v radiu. Ale nemyslim si, ze prave tento format by sa mal vysielat v hlavnom vysielacom case a to denno denne. Pokial by venovali napriklad 30-45 minut 3x do tyzdna takejto relacii, preco nie, doplnit to mozu este relaciami v rozhlase pocas dna, ked to ludia pocuvaju na pracoviskach, v autach alebo na zahrade. Ale som zasadne proti dlhym relaciam o politike v hlavnom vysielacom case.
Neviem ako beries televiziu ty, ja ju beriem akusi formu relaxu, zabavy a informacii. Relax je u mna prevazne sport. Za zabavu, ale zaroven aj relax beriem napriklad relaciu 5 proti 5, niekedy Aj mudry schybi. A tie informacie su dokumenty a spravy. A potom su tam filmy ci serialy, ktore pozeram napriklad ked sa nudim, ked sa mi nic nechce alebo to bezi len ako podmaz pri inej cinnosti. Neviem si vsak predstavit, ze by vecer po spravach mala nasledovat relacia s politikmi, politologmi, sociologmi, vojakmi a neviem kym dalsim napriklad o vojne na Ukrajine, potom by sa diskusia zmenila na problematiku utecentov zo Syrie, potom dalsi den by hodinu vykladali o kupe CT a ako sa nic vazne nestalo, ze to len opozicia skrieka dve na tri.
Z toho co si napisal sa mi absolutne nepaci, aby mala RTVS vysielat hodinu a pol, pripadne az dve hodiny denne diskusne relacie o politike a veci s tym suvisiacich. Nie je to nic co by ma zaujimalo. Pozriem si obcas politiku v nedelu na obed, vypocujem si to vecer v spravach, niekedy aj pocas dna v radiu. Ale nemyslim si, ze prave tento format by sa mal vysielat v hlavnom vysielacom case a to denno denne. Pokial by venovali napriklad 30-45 minut 3x do tyzdna takejto relacii, preco nie, doplnit to mozu este relaciami v rozhlase pocas dna, ked to ludia pocuvaju na pracoviskach, v autach alebo na zahrade. Ale som zasadne proti dlhym relaciam o politike v hlavnom vysielacom case.
Neviem ako beries televiziu ty, ja ju beriem akusi formu relaxu, zabavy a informacii. Relax je u mna prevazne sport. Za zabavu, ale zaroven aj relax beriem napriklad relaciu 5 proti 5, niekedy Aj mudry schybi. A tie informacie su dokumenty a spravy. A potom su tam filmy ci serialy, ktore pozeram napriklad ked sa nudim, ked sa mi nic nechce alebo to bezi len ako podmaz pri inej cinnosti. Neviem si vsak predstavit, ze by vecer po spravach mala nasledovat relacia s politikmi, politologmi, sociologmi, vojakmi a neviem kym dalsim napriklad o vojne na Ukrajine, potom by sa diskusia zmenila na problematiku utecentov zo Syrie, potom dalsi den by hodinu vykladali o kupe CT a ako sa nic vazne nestalo, ze to len opozicia skrieka dve na tri.
Koncesionárske poplatky sa podľa Danka zvyšovať nebudú
Myslim ze Danko mal tiez nazor, ze by treti kanal nemal byt o sporte, ale mal by obsahovat detsky program, len to neviem najst, ktovie ci treti kanal vobec bude a kedy...
Myslim ze Danko mal tiez nazor, ze by treti kanal nemal byt o sporte, ale mal by obsahovat detsky program, len to neviem najst, ktovie ci treti kanal vobec bude a kedy...
-
guess.whoo
Redeemer
kludne by to mohli spravit tak, ze doobedu rozpravky, poobedie tiez + dokumenty a od tej piatej ak je nejaky zaujimavy zapas aj z inych ako mainstreamovych sportov tak vysielat to
Absolutne suhlasim, vecer nejake zaujimave dokumenty, vzdelavacie a diskusne relacie na rozne aktualne temy, politicke aj nepoliticke, nazivo, s moznostou zapojenia sa divakov, nieco podobne ako bola Lampa so sirsim zameranim. Samozrejme pri MS, ME, prip. vikendovych podujatiach ako Davis Cup a pod. by sa mohol vysielat sport, ak sa obcas neodvysiela par dokumentov ci rozpravok, nic sa nestane, vecernicek by mal byt garantovany, mozno presunuty na Dvojku.guess.whoo napísal:kludne by to mohli spravit tak, ze doobedu rozpravky, poobedie tiez + dokumenty a od tej piatej ak je nejaky zaujimavy zapas aj z inych ako mainstreamovych sportov tak vysielat to
EDIT: Samozrejme, tie ine sporty by sa nemali vysielat prilis vela, aby to nedopadlo ako Slovak sport, ale taky florbal sa aj vysielal, aj vodne polo, teraz sa dari aj zenam v plazovom volejbale, takze podobny obsah v rozumnej miere by som privital a mohol by inspirovat aj mladych...
Nemas pravdu, to ze to nebude len sportovy kanal zacali tvrdit az po negativnych reakciach divakov, tu su citaty cankov ako dokaz, ze to netvrdim len ja:mikioko napísal:Veď tak to aj bude, o športovej trojke nikto nepisal, len ten rojko tu...
"Podľa Miku by tretí kanál mohol ponúknuť šport, spravodajstvo, prípadne aj ďalší obsah."
"Diváci by za to mali dostať tretí kanál, pravdepodobne športový."
"Trojka by bol športový alebo športovo-vzdelávací kanál, podľa rozhodnutia televízie."
"To, že bonusom za zdraženie má byť viac športu na obrazovkách, vedenie RTVS potvrdilo."
"Bude to plnoformátový kanál s výrazným zastúpením športu a spravodajstva, ale aj ostatných formátov vrátane prevzatých a akvizičných programov"
Aby sme sa posunuli dalej, co si o tom myslite o tomto, preco je pre Smer tato tema tak dolezita?
Minister Maďarič reaguje na koaličné hádky: Kvôli RTVS je pripravený podať demisiu
-
guess.whoo
Redeemer
do tychto zakulisnych veci vidi len malokto a absolutne to mna osobne nezaujima. zaujimat ma bude len to, kam moje peniaze z konces. poplatkov pojdu a co s nimi spravi RTVS
-
Andi_Cibula
Addict
Existencia verejnoprávnej TV je omyl, preto som hlasoval za poslednú možnosť.
Takze zvysenie koncesionarskeho poplatku SNS nepotporilo, ale vyhodit miliony za zmenu nazvu z RTVS na SRaT, tak to uz ano...To je veru konstruktivna kritika...To dokaze Na SRaT
http://mediaboom.sk/nezaradene/odstrani ... -vulgarna/
http://mediaboom.sk/nezaradene/odstrani ... -vulgarna/
-
hojko
Site Admin
Precital som si prave clanok o RTVS a kritiku, ktoru adresovali riaditelovi Mikovi. Mam pocit, teda pocit mam uz dlho, ale ma to teraz len utvrdilo, ze v Smere to nemaju v hlavach v poriadku. Stoji za precitanie: https://dennikn.sk/482196/novinarov-rtv ... iz-mikovi/
-
guess.whoo
Redeemer
tbh sledovanosti hlavnych sprav na rtvs pomohli hlavne reklamy na markize a jojke
Jasne, 1080p ani na satelite nevysielaju, mozno na par vynimiek, ale asi nie cele baliky.
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2016, 22:03)
RTVS získala "Oscara" za grafický dizajn
//autoeditácia príspevku (17 Jún 2016, 22:03)
RTVS získala "Oscara" za grafický dizajn