Chlapci ja sa čudujem Strapetému, že tu s vami o tomto diskutuje dlhšiu dobu, lebo ja mám chuť to vzdať po pár príspevkoch...

. Vôbec nechápete pointu toho, čo sa vám snažím povedať.
Okey, uvediem jednoduchý príklad, ktorý snáď všetci pochopíte... Každý z nás vie, čo je to soľ a aká je dôležitá. Z vedeckého pohľadu je to iba NaCl, chlorid sodný... biela kryštalická látka, rozpustná vo vode, korozívna, elektricky dobre vodivá. A teraz sa na to pozri optikou nie vedca ale optikou kuchára alebo človeka, ktorý si chce osoliť jedlo. Je ti u prdele, že je to NaCl, že má katióny, anióny... je ti u prdele ako soľ vznikla a ako sa spracováva... jediné, čo je dôležité je to, že dá jedlu chuť a že je slaná. A presne pre to, mi môže byť jedno, akým spôsobom sa človek "zalúbi"... nie je dôležité, čo mozog vylučuje do tela, nie je dôležité ako dlho to trvá, nie je dôležité, že mozog vylučuje nejaké sračky do tela. Či mi chceš povedať, že ťa vážne zaujíma, keď sa maznáš s frajerkou, že aká látka ti ide do mozgu?

Vplývajú niektoré z týchto faktov na to ako vediete svoj život? Majú niečo spoločné s vašim správaním? Veda a medziľudské vzťahy (príp. zákonitosti života) sa nedajú "merať" a vysvetľovať tým istým metrom... Život nie je o tom, že v tvojom tele prebiehajú chemické reakcie. Či vážne si pripadáte tak plytkí? A teraz neurážam, normálne sa pýtam, pripadáte si tak plytkí, že žijete iba ako nejaké biologické stroje v kt. bežia chem. reakcie a tým to hasne? No ja si myslím, že nie, myslím si, že človeku bolo dané do vienka žiť hlbšie, na dosť odlišnej úrovni ako je tomu u iných živočíchov.
Ale veď ja tu nepopieram fyzikálne ani chemické zákony, ja iba tvrdím, že je hlúposť dívať sa na človeka ako na "zmes chemických látok" ktoré spolupracujú. To je celé, čo hovorím.
Vidíte a opäť...

chytíte sa slovného spojenia "vyššia sila"... okey, tak bežte povedať ľuďom, čo majú rakovinu, že to je normálka, to skrátka len prebehnú nejaké chemické reakcie, treba len vyvraždiť dáke bunky v ich tele a bude všetko okey. Zatiaľ si na chemoterapiách môžu čítať Mendelejevove tabuľky... Alebo povedz 30 člennej rodine na pohrebe, že veď to je nič, pohodka... že vlastne nič sa nestalo, že ten človek bol vlastne len nejaký zhluk atómov uhlíku, vodíku a nejakých chem. prvkov. Úplne tu opovrhujete ľudskosťou a staviate človeka do pozície stroja, tovaru... nejakého výrobku. A áno, musím vás urážať, lebo názory ktoré tu prezentujete mi pripomínajú názory v Nacistickom nemecku. Tam mal život človeka asi takú hodnotu, akú mu tu dáva taký Harrison alebo mLuks. Pričom posledný menovaný, povie, že láska je len chem. reakcia a v zápätí reaguje na moju drzú poznámku tak, že má dvojročný vzťah... tak kto je tu šiši?
Chlapci, táto diskusia je len o tom, že stále si vyberáte nejaké dve, tri vetičky z predošlých príspevkov, citujete ich, pričom vôbec nechápete kontext a uniká vám pointa tých príspevkov ako celku. Ale nebudem sa na vás preto hnevať, isto je to len tým, že váš mozog momentálne nevylučuje nejakú chem. látku, ktorá má na starosti chápanie

.
A na záver zareagujem na beardieho... ja sa neutiekam k žiadnym bytostiam. Ale ako môžeš povedať (nepriamo), že nič tu nie je mocnejšie ako človek? Ozaj? To mi chceš povedať, že človek je najmocnejší v celom známom vesmíre? My ľudia sme z pohľadu času (keď berieme do úvahy vek vesmíru) iba zasraté malé zrniečko prachu v púšti a chceš mi povedať, že to je nejaká výhra? Na Zemi bol už kadekto pánom... baktérie, hmyz, plazy, dinosaury, cicavce, človek... a pochybujem, že sa ten vývoj pri človeku zastaví. Ostatne myslím si, že človek, nech je akýkoľvek... vždy v okamihu smrti pocíti nesmiernu pokoru pred svetom.
AllGoneDead... na tvoje slabé odpovede nemá ani zmysel reagovať

. Píšeš tie isté žvásty, s ktorými tu hustíte do Strapatého a prakticky do hocikoho, kto sa snažil poukázať na to, že kresťanstvo nemusí byť len o fanatizme a zdeformovaných ideáloch. A napísať, takto verejne, že láska je iba proces ľudského tela... čiže v preklade je to len o šukaní a o tom urobiť si dobre... ááách, šak ozaj ci to už j*be?