Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Frikso »

K tomu fordu s fabiou uz chybal len ego maniak oproti v tom peugeote, co sa neuhyba, vsak je v prave. Ti dvaja mozu ruky nohy bozkavat tomu oproti, ze to za nich odbrzdil a stiahol sa na bok.
Inak tomu fordu by som zobral papiere na poriadne dlho, ale nielen tu vidno dlhodobu a nutnu absenciu osvety bezpecneho predbiehania, defenzivnej jazdy a spravania sa na ceste (plati pre oboch a nielen pre nich).

Vodic, co prebieha si musi v prvom rade uvedomit casovy zisk (vacsinou zanedbatelny alebo rovno nulovy), ktory dosiahne svojim manevrom, moznost odlozit manever na iny, bezpecnejsi usek alebo nepredbiehat vobec.
Hovorim teraz vseobecne, ale z mojej skusenosti taka polovica, ak nie viac predbiehacich manevrov nema vyznam. Vela jazdim BA - TT a okresky po kraji a je to stale dookola:
- Na okreske zastup 80 - 90 km/h iducich aut par debilov "preskakuje" ostatnych v skulinkach protiiducich aut, pricom sa casto ani nedoskacu do predu k tomu, "co to brzdi".
- Silno predbieha na okreske a po vybehnuti na dialnicu, kde sa moze vysantit ma zrazu cas.
- Silno predbieha na okreske a v najblizsej dedine ti zacne odbacat pred nosom vlavo alebo to zatiahne kamsi do dvora, pred jednotu a pod.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty tu pises o dialnici, okrskach. Ja jazdim usek Martin - Zilina popod Strecno, to je ukazkovy pripad. Lepi sa vo Vrutkach, ja na tempomate az po tabulku konca mesta, uz chce obiehat cez odbocovaci, plnu ciaru, lotom v dvoch jazdnych plati 90 kmh vlavo a 70 kmh vpravo, takze mam 95 na tempomate a idem vlavo. Lepenie, blikacky, neuhnem sa, obehne ma vpravo, ukaze fuckera. Usek za hradom 50kmh, tlacenie, obiehanie cez plnu. Dalej 2x 70kmh, pri Hyze sa nelepia, lebo tam meravaju. A co z toho plynie? Ze sa stretneme na prvej, pripadne na druhej svetelnej v Ziline. Ziskal po ceste mozno minutu, ale strati ju na semaforoch.
Frikso
Darca
Darca

Usek popod Strecno je v tomto ucebnicovy. Tam je to, bohuzial, standard, ze sa tam takto jazdi. Alebo ked este nebola otvorena zlodej1na, tak od Nitry smerom na Levice. Clovek by si aj povedal, ze celkom pekny a prehladny usek, ale co tam dokazali niektori vodici vykuzlit brzdilo oblaky.
Inak dnes sa mi pokazila dashcam, to mam za to, ze kupujem lacne sunky z aliexpresu :?
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

heker napísal:....
To mi pripomína hlášku na začiatku filmu červený kapitán, keď v meste týpkov nebezpečne obehne nejaký mercedes a fízel zadrie: Kam sa ponáhľaš ty kkt, na ďalšiu červenú? :D Ale je to tak, akože toto sa mi potvrdilo už veľa krát, v meste moc ponáhľanie sa nemá zmysel. Samozrejme pokiaľ sa neponáhľaš tak, ako to robieval Giorgi Tevzadze alebo chalani zo Smotry. Ale to sú veci len pre silné žalúdky :o .
Frikso napísal:... od Nitry smerom na Levice. Clovek by si aj povedal, ze celkom pekny a prehladny usek, ale co tam dokazali niektori vodici vykuzlit brzdilo oblaky.
To je nebezpečná cesta, tam sa stretá všetka sebranka NR kraju, plus roboši z Mochoviec na firemných bielych fiatoch. No katastrofa hentá cesta, ako sa tam jazdí...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Na bielych fiatoch, oploch a rapidkach nechodia roboši, ale páni taliani.
Na tej ceste je problém, že je úzka, pomerne neprehľadná s množstvom zákrut, s prevýšením. Plus to, že je maximálne vyťažená, tak mnohí tam skúšajú šťastie, či niečo nevyletí zo zákruty.

Ja o tej ceste hovorím, že (ak nie si samovrah) ak stretneš kamión tak za ním ideš až do NR.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kridlo ako z Ferrari :D
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Chlapec nevybral,alebo este neprezul.
Rozdychat nehodu v 180-ke,sa nepodari kazdemu.
http://tv.sme.sk/v/34695/dopravna-nehod ... ciach.html
45 sekunda
Frikso
Darca
Darca

To musel byt pacient. Šťastie, že netrafil toho protiidúceho.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Mno, a z toho Passatu spravil týpek Robin Reliant :D .
Prílohy
2183742_1200x.jpeg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

bindo011: Pozeram, ze ho chcel dat do garaze a asi opravit, len si nevsimol, ze ma zabetonovany vchod do garaze :D
heker
Redeemer
Redeemer

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

mal ho drcnut, debila
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Citali ste aj clanok? Kamionista siel v zuzeni cez oba pruhy a nikto ho nemohol obehnut. Neobhajujem toho dementa v Supovi, ale po papuli by si zasluzili obaja.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

no nech sa poserie, tie zuzenia v cechach su tak ko*ot spravene, ze sa tam aj tak skoro neda obiehat, miesta pri kamione je tam MAX 30cm z kazdej strany, spravi ti vlnu kamion a nestastie na svete
polovicu zuzeni, ked som siel z prahy, som aj tak siel za niekym, kto sa bal obiehat kamion a len ten pruh teda blokoval, nikoho som zato nevybrzdil, ani som sa dokonca nehneval lebo oni to tam maju naozaj nachuja
heker
Redeemer
Redeemer

Melon ano, cital som ten clanok. Tak to aj kamionista vysvetloval.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Nepoznam zrovna henten usek, ale v ceskych dialnicnych zuzeniach jazdim casto a uplne v pohode sa vedla seba zmesti kamion a auto. A co som tak cital diskusiu na tej stranke, tak ludia co v tom useku jazdia potvrdili, ze mohol ist kludne vo svojom pruhu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Tiez neviem presne o aky usek islo ale priznavam ze zrovna v CZ sa mi par krat stalo ze som si nakladak netrufol predbiehat (ked som sa vystrcil na uroven nakladaku tak som lavym spetakom fackal znacenia a pravym som kresilil na jeho bocnicu) aj ked su pruhy vyznacene ako 2 a VOBEC by som sa nehneval, ak by kamionista isiel stredom, je to logicke a bezpecne. Ale bohuzial, ego menežerisa v superbe je privysoke inteligencia prinizka na chapanie takychto suvislosti.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Jazdím dosť často úsek Brno-Praha a síce sa na tých zúženiach dajú predbiehať aj kamióny, ale určite tam nie je miesta na pohodu. Menej skúsený vodič si tam môže ľahko spraviť novú fasádu na aute. Väčšinou na tých zúženiach predbieham len osobné autá a dodávky, kamióny a autobusy fakt len v prípade, že sa držia krajnice a nezasahujú do vedľajšieho pruhu, lebo oškretie auta, príp. nehoda mi nestojí za to, aby som do cieľa prišiel o 5 minút skôr.

Zrovna včera som išiel tento úsek a niektoré autá tam doslova lízali tie betónové zvodidlá pri predbiehaní kamiónov. Už som len čakal, kedy ich to odhodí k tomu kamiónu.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Skuseny vodic hoci vidi, ze sa tam opticky vojde by "do toho" nesiel, lebo je skuseny a vie, ze nie len ludsky faktor rozhoduje o tom co sa bude diat :)
Napísať odpoveď