Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Obávam sa, že ja nejaký použitý vrakoviskový výfuk nebudem vedieť kúpiť.. resp. nebudem vedieť odhadnúť, či je ok alebo nie.. ale ďakujem za rady. Keďže originálna súčiastka stojí do tých 50€, neoriginálna môže stáť do 30€, čo je myslím prijateľné a aj s prácou a tým vlnovcom by som sa mohol zmestiť do 100ky, to by mohla byť prijateľná čiastka za menej problémov pri predaji.. heh. Či to vydrží rok alebo 10 rokov, už nebudem riešiť. 
Výmena palivového filtra Golf IV
Včera sa mi stala taká kuriozitka pri výmene palivového filtra na golfíku, takže by som rád k tomu napísal pár slov a prípadne aj taký easy návod, ako zvládnuť jednoduchú vec, ktorá sa môže značne (neznalosťou systému) skomplikovať...
Výmena palivového filtra na benzínovom aute je jednoduchá vec, ktorá zaberie max. 10 minút, pokiaľ ide všetko ako má. Paliváč je na golfe pred zadnou nápravou na spolujazdcovej strane schovaný v takej priehlbine, kde ho drží eskapáska.
Postup výmeny je nasledovný:
1. Povoliť eskapásku, ktorá pevne drží filter
2. Vytiahnuť prívodnú a výstupnú palivovú hadičku (pozor, z filtra vytečie tak 3 deci benzínu)
3. Nasadiť nový filter v správnom smere (šípka na filtri smeruje v smere jazdy auta)
4. Utiahnuť eskapásku a je hotovo
.
Úplne jednoduchá vec, ktorú zvládne každý doma sám. To som si myslel aj ja, samozrejme mi to trvalo asi hodinu (vlastnou hlúposťou), pretože som ani za toho Boha nevedel prísť na to, ako povoliť rýchlokonektory na palivovom filtre... Trápil som sa s tým skrútený pod autom a nevedel si rady, googli ako to povoliť a aj tak som na nič neprišiel
. Riešenie (takmer ako vždy) bolo tak primitívne, že som sa musel sám na sebe smiať. Po obvode rýchlospojky je taký výstupok (na obrázku v rámčeku), tento výstupok treba nechtom zatlačiť a držať ho, konektor zatlačiť smerom dopredu a potom trošku väčšou silou vytiahnuť z palivového filtra, ktorý si pri tom treba pridržiavať druhou rukou. Naozaj to ide veľmi jednoducho, no kým som prišiel na to, ako ho vytiahnuť trvalo mi to hodinu...
. Dúfam, že tento post pomôže dakomu, kto bude zápasiť s podobným problémom doma a nebude si vedieť rady... 
Výmena palivového filtra na benzínovom aute je jednoduchá vec, ktorá zaberie max. 10 minút, pokiaľ ide všetko ako má. Paliváč je na golfe pred zadnou nápravou na spolujazdcovej strane schovaný v takej priehlbine, kde ho drží eskapáska.
Postup výmeny je nasledovný:
1. Povoliť eskapásku, ktorá pevne drží filter
2. Vytiahnuť prívodnú a výstupnú palivovú hadičku (pozor, z filtra vytečie tak 3 deci benzínu)
3. Nasadiť nový filter v správnom smere (šípka na filtri smeruje v smere jazdy auta)
4. Utiahnuť eskapásku a je hotovo
Úplne jednoduchá vec, ktorú zvládne každý doma sám. To som si myslel aj ja, samozrejme mi to trvalo asi hodinu (vlastnou hlúposťou), pretože som ani za toho Boha nevedel prísť na to, ako povoliť rýchlokonektory na palivovom filtre... Trápil som sa s tým skrútený pod autom a nevedel si rady, googli ako to povoliť a aj tak som na nič neprišiel
Nie som si uplne isty, ci to sem patri, ale ja som sa po "oprave" potesil podobne ako ked na aute opravim nejaku drobnost 
Pred casom som vymenil radio za Pioneer s USB vstupom a od zaciatku ma stvalo, ze si v adresaroch zoraduje pesnicky podla datumu pridania a nie podla abecedy. Az dnes som nasiel riesenie: http://techmadeplain.com/2014/how-to-so ... ar-stereo/
Ide o maly a jednoduchy program, ktory zoradi pesnicky vo FAT tabulke na USB kluci:
http://www.anerty.net/software/file/DriveSort/
Asi je pre radio jednoduchsie citat subory z FAT tabulky ako priamo z disku, no potom to takto blbne.
Pred casom som vymenil radio za Pioneer s USB vstupom a od zaciatku ma stvalo, ze si v adresaroch zoraduje pesnicky podla datumu pridania a nie podla abecedy. Az dnes som nasiel riesenie: http://techmadeplain.com/2014/how-to-so ... ar-stereo/
Ide o maly a jednoduchy program, ktory zoradi pesnicky vo FAT tabulke na USB kluci:
http://www.anerty.net/software/file/DriveSort/
Asi je pre radio jednoduchsie citat subory z FAT tabulky ako priamo z disku, no potom to takto blbne.
Mam problem s mitsubishi lancer 1.3 benzin 1997,nejdu mi zaradit rychlosti 2 4 a spiatocka,a neutral nemam rovno ale na stvorke.Dakujem
//autoeditácia príspevku (18 Aug 2016, 20:21)
Mam problem s mitsubishi lancer 1.3 benzin 1997,nejdu mi zaradit rychlosti 2 4 a spiatocka,a neutral nemam rovno ale na stvorke.Dakujem
//autoeditácia príspevku (18 Aug 2016, 20:21)
podla mna lanovody, ak ich vobec lancer ma... ak nie, tak gumene alebo silonove puzdra na tiahle radiacej paky...
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Zdravím. Neviem ani za nič nájsť na nete tie sklápacie clony (?) do interiéru proti slnku do Focusu 2003 1.8TDCI (3dv). Dá sa to ešte niekde kúpiť v novom stave?
-
hojko
Site Admin
Thommas: Ktore mas na mysli, normalne tienidla so zrkadlom co mas medzi hlavou a celnym sklom???
-
Thommas
Addict
Pravdepodobne áno. Akurát na obe strany (šofér a spolujazdec).
Podobá sa na tieto (toto je C-Max ak sa nemýlim).
Podobá sa na tieto (toto je C-Max ak sa nemýlim).
- Prílohy
-
- $_1.JPG (14.73 KiB) 1390 zobrazení
Ahojte,
ked si objednam tieto platnicky,tak mi pride kolko kusov?
2 na jeden kotuc alebo 4 na obidva kotuce?
Nie som si isty, tak sa pre istotu chcem spytat
dik
http://www.autodielygafa.sk/inshop/scri ... as=tecdock
ked si objednam tieto platnicky,tak mi pride kolko kusov?
2 na jeden kotuc alebo 4 na obidva kotuce?
Nie som si isty, tak sa pre istotu chcem spytat
dik
http://www.autodielygafa.sk/inshop/scri ... as=tecdock
-
tacosi
Moderátor
4 kusy,cize na P a L stranu. Dva s kontaktmi idu z vnutornej strany a zvysne z vonkajsej.
Zatekanie Golf IV (dvere, spolujazdec)
Keďže v posledných dňoch boli opäť výdatné dažde a mne začala do auta zase raz tiecť voda, povedal som si, že s touto vecou raz a navždy skoncujem
. Voda v interiéry nie je nič príjemné, hlavne ak sa káblové zväzky auta kúpu v kaluži fajnej čerstvej dažďovej vody. S týmto problémom som sa potýkal odkedy mám auto... Pri malých zrážkach to nebol problém, avšak pri jarných lejakoch a pri prietržiach, aké boli v poslednej dobe, som si pravidelne našiel pod spolujazdcom jazierko. Prírodu mám rád ale nie v aute...
Prvé pokusy odstrániť tento problém som robil na jar, kedy som pretesnil airbox kabínového filtra (zbytočne), ktorý podľa niektorých môže byť príčinou zatekania do auta (nebol). Našťastie včera ráno sa mi podarilo identifikovať miesto, kadiaľ voda do auta tečie - po prahu na spolujazdcovej strane a voda vytekala z dverí. Trošku som teda pogooglil a na zistil som, že ide o pomerne častý problém starších VW a Škodoviek, kedy vyhnije tesnenie medzi rámom dverí a sťahovačkou (čierny plech, na kt. je prichytený mechanizmus sťahovania okna). Počas intenzívneho dažďa voda steká po sťahovačke a vďaka nedokonalému tesneniu pretečie po ráme dverí a následne cez tapacír do interiéru. Oprava je jednoduchá - pretesniť silikónom. Okey, miesto identifikované, riešenie zvolené a ide sa na to....
1. Odmontovať tapacír dverí (3x torx zospodu dverí, 2x krížový šrób v madle dverí, 1x krížový šrób pri späťáku), miernym násilím vytiahnuť rýchloúchyty a pohybom hore vytiahnuť z drážky okolo okna. Poodpájať kabeláž, zhodiť lanko na otváranie dverí.
2. Teraz máme prístup k samotnej sťahovačke, 10 kľúčom treba povoliť skrutky, ktoré ju držia o rám dverí. Sťahovačka sa nemusí dávať celá dole, stačí ju povoliť na línii, ktorú som naznačil.
3. Jemne ju oddelíme od rámu dverí (tak, aby sme neohli plech), po tomto kroku ma čakalo nemilé (aj keď pre mňa milé) prekvapenie... v miestach pod reprákom bolo asi na 2 cm tesnenie úplne v prdeli, okolo špina... evidentne miesto, kadiaľ tiekla voda
, čo ma potešilo, keďže som sa dopátral konečne k chybe.
4. Odmastníme benzínom miesta, kam budeme nanášať silikón a vypodložíme, aby sa dal silikón naniesť medzi plech a rám dverí.
5. Nanesieme podľa potreby silikón a zaskrutkujeme späť skrutky, ktoré držia sťahovačku. Nakoniec po dotiahnutí ešte raz prejdeme silikónom zvonka, aby sme mali istotu, že nikde nezostala voľná špára.
6. Nahodíme späť tapec a robota je hotová.
Pre istotu som ešte vyčistil aj odtokový kanálik na dverách, aby som mal istotu, že voda bude vytekať z dverí správne. Či som problém vyriešil uvidím pri najbližšom lejaku, ja pevne verím, že áno
.
Prvé pokusy odstrániť tento problém som robil na jar, kedy som pretesnil airbox kabínového filtra (zbytočne), ktorý podľa niektorých môže byť príčinou zatekania do auta (nebol). Našťastie včera ráno sa mi podarilo identifikovať miesto, kadiaľ voda do auta tečie - po prahu na spolujazdcovej strane a voda vytekala z dverí. Trošku som teda pogooglil a na zistil som, že ide o pomerne častý problém starších VW a Škodoviek, kedy vyhnije tesnenie medzi rámom dverí a sťahovačkou (čierny plech, na kt. je prichytený mechanizmus sťahovania okna). Počas intenzívneho dažďa voda steká po sťahovačke a vďaka nedokonalému tesneniu pretečie po ráme dverí a následne cez tapacír do interiéru. Oprava je jednoduchá - pretesniť silikónom. Okey, miesto identifikované, riešenie zvolené a ide sa na to....
1. Odmontovať tapacír dverí (3x torx zospodu dverí, 2x krížový šrób v madle dverí, 1x krížový šrób pri späťáku), miernym násilím vytiahnuť rýchloúchyty a pohybom hore vytiahnuť z drážky okolo okna. Poodpájať kabeláž, zhodiť lanko na otváranie dverí.
2. Teraz máme prístup k samotnej sťahovačke, 10 kľúčom treba povoliť skrutky, ktoré ju držia o rám dverí. Sťahovačka sa nemusí dávať celá dole, stačí ju povoliť na línii, ktorú som naznačil.
3. Jemne ju oddelíme od rámu dverí (tak, aby sme neohli plech), po tomto kroku ma čakalo nemilé (aj keď pre mňa milé) prekvapenie... v miestach pod reprákom bolo asi na 2 cm tesnenie úplne v prdeli, okolo špina... evidentne miesto, kadiaľ tiekla voda
4. Odmastníme benzínom miesta, kam budeme nanášať silikón a vypodložíme, aby sa dal silikón naniesť medzi plech a rám dverí.
5. Nanesieme podľa potreby silikón a zaskrutkujeme späť skrutky, ktoré držia sťahovačku. Nakoniec po dotiahnutí ešte raz prejdeme silikónom zvonka, aby sme mali istotu, že nikde nezostala voľná špára.
6. Nahodíme späť tapec a robota je hotová.
Pre istotu som ešte vyčistil aj odtokový kanálik na dverách, aby som mal istotu, že voda bude vytekať z dverí správne. Či som problém vyriešil uvidím pri najbližšom lejaku, ja pevne verím, že áno
Iba idem a zrazu cítim že dačo...
Co myslite, olej menit asi samozrejmost co. Vybrat celu pretlakovu sustavu, precistit hadice, to je jasne ale co s IC, chcelo by to nejaky tlak, napadla ma wapka? Je to dobry napad?
Co myslite, olej menit asi samozrejmost co. Vybrat celu pretlakovu sustavu, precistit hadice, to je jasne ale co s IC, chcelo by to nejaky tlak, napadla ma wapka? Je to dobry napad?
Ahojte,
chcem sa spytat,ci sa da vymenit tesnenie v naftovom cerpadle
bez toho, aby som ho ovzdusnil.
Z cerpadla kvapka nafta,tak s najvacsou pravdepodobnostou to bude to tesnenie.
chcem sa spytat,ci sa da vymenit tesnenie v naftovom cerpadle
bez toho, aby som ho ovzdusnil.
Z cerpadla kvapka nafta,tak s najvacsou pravdepodobnostou to bude to tesnenie.
Myslim ze zavzdusnenie bude uplne najmensi problem.
O aky motor sa jedna ?
O aky motor sa jedna ?
No to bude casovane z rozvodu cize len na demontaz potrebujes zaistit rozvody.
caute, ako ste riesili drobne oderky od kamienkov?
na nete je plno roznych navodov, mna zaujimaju vase OVERENE postupy
thanks bros
na nete je plno roznych navodov, mna zaujimaju vase OVERENE postupy
-
guess.whoo
Redeemer
ak su ozaj drobne tak to neries..daj si namiesat farbu podla kodu, jemnucko to osmirgluj, osetri a zatri malym stetcom. nie je to poznat ani z blizka, len ked vies, ze su tam
vdaka, takyto postup som predpokladal, ale po zatreni stetcom netreba este vylestit? alebo daku finalnu upravu?guess.whoo napísal:ak su ozaj drobne tak to neries..daj si namiesat farbu podla kodu, jemnucko to osmirgluj, osetri a zatri malym stetcom. nie je to poznat ani z blizka, len ked vies, ze su tam
namiesaju mi aj male mnozstvo? ja by som chcel ozaj 2-3 drobnosti, mne by stacilo par ml (ako je lak na nechty aj s tym stetcom)
a kde namiesaju? v autorizaku?
-
RATZINGER666
Darca
boccaccio: take male mnozstvo objednaj za par libier z ebayu, dostanes to v malej flasticke aj so stetcom