Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Mne sa ešte ani raz nestalo,žeby odomna policajt pri cestnej kontrole nepýtal OP
Aký je rozdiel medzi týmito dvoma prípadmi parkovacích značiek?
Ešte upresním, že na začiatku daných ulíc je veľká značka ZÓNA zákaz státia s doplnkom: Státie povolené len s platnou rezidentskou parkovacou kartou a na vyznačených platených parkoviskách.
V prvom prípade nikde na okolí nie sú parkovacie automaty a v druhom prípade sú v blízkosti aj parkovacie automaty. Podľa letáku, ktorý tu roznášali, v prvom prípade môžem parkovať iba s rezidentskou kartou, v druhom prípade aj bez nej, ale musím zaplatiť. Tá dvojitá značka znamená, že musím zaplatiť a tá jedna značka znamená, že nemôžem ani zaplatiť? Nie sú to blbosti?

V prvom prípade nikde na okolí nie sú parkovacie automaty a v druhom prípade sú v blízkosti aj parkovacie automaty. Podľa letáku, ktorý tu roznášali, v prvom prípade môžem parkovať iba s rezidentskou kartou, v druhom prípade aj bez nej, ale musím zaplatiť. Tá dvojitá značka znamená, že musím zaplatiť a tá jedna značka znamená, že nemôžem ani zaplatiť? Nie sú to blbosti?
Nie, je to ta ista značka s tým, že na tej spodnej je ešte nakreslený spôsob parkovania a doplnková tabuľa určujúca úsek platnosti.
Ani jedna z tých značiek nehovorí o rezidenčnom parkovaní, iba o tom, že sa jedná o platené parkovanie.
Ani jedna z tých značiek nehovorí o rezidenčnom parkovaní, iba o tom, že sa jedná o platené parkovanie.
dopravná značka IP17a napísal:Značka informuje o povinnom platenom parkovacom státí a označuje parkovisko, kde zastavenie a státie vozidiel je dovolené len za dodržania podmienok vyplývajúcich z použitej značky. Inak je vodičom vozidiel na takto označenom mieste zastavenie a státie zakázané.
Takze v druhej foto je ta horna znacka zbytocna?
Čiže je to stále blbosť.. v podstate by tam ešte mali doplniť nejaké dodatkové tabule, aby to platilo tak ako chcú, že niekde môžu stáť iba rezidenti a niekde aj platiaci návštevníci.. nie? Pri súčasnom stave, ak zaplatím, môžem stáť všade.... aj keď nemám rezidentskú kartu, či?
Ešte doplním tú značku, čo je na začiatku každej ulice: V podstate všetky parkoviská sú vyznačené ako platené...
Ešte doplním tú značku, čo je na začiatku každej ulice: V podstate všetky parkoviská sú vyznačené ako platené...
Chalani, ideme po vedľajšej ceste a chceme ísť na hlavnú v smere, aký ukazuje šípka. Ideme v modrom aute a prichádzame do križovatky, po ceste vidíme značku "Daj prednosť v jazde" s rovnakou dodatkovou tabuľkou ako je na obrázku. Prídeme do križovatky a máme pred sebou nasledovnú situáciu...
Moja otázka znie, v akom poradí pôjdu autá
Moja otázka znie, v akom poradí pôjdu autá
-
nejakymarko
Addict
ja by som povedal, ze zelene sucasne so sivym, potom fialove a nakoniec modre
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
suhlasim
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
nie nakoniec modre a potom fialove?
nie, kedze fialove pojde hned za zelenym, lebo bude mat volnu cestu
Podla mna posledne pojde fialove, kedze nema co vojst do krizovatky a zaroven by som povedal, ze dava prednost modremu z pravidla pravej ruky.
súhlasím s tebouheker napísal:Podla mna posledne pojde fialove, kedze nema co vojst do krizovatky a zaroven by som povedal, ze dava prednost modremu z pravidla pravej ruky.
Modre by malo mat podla mna prednost pred fialovym, ale v praxi si myslim, ze by fialovy isiel skor. Samozrejme este tam je X faktorov typu ako rychlo vie fialovy / modry vystartovat, ci tam "zaspi" a bude cakat, lebo vaha atd.
Je to zapeklitá križovatka
dlho som tade chodil 50tkou a len som preletel na hlavnú v smere modrej šípky, ignorujúc, že mám dávať prednosť autám sprava a ignorujúc, že odbáčajúce auto z hlavnej mi môže (a nemusí) skrížiť cestu
. Každopádne už hodnú chvíľu si dávam na túto križovatku pozor...
Čo sa týka toho, kto pôjde posledný, zastávam názor, že modré auto pôjde posledné.
Čo sa týka toho, kto pôjde posledný, zastávam názor, že modré auto pôjde posledné.
Lietal si cez krizovatku a teraz tu diktujes kto dava prednost? Tak skus vysvetlit, ze preco modre auto pojde posledne, ha?
Jak diktujem ty lolo?
Normálne som napísal, že by som šiel posledný...
.
Pretože netušíš, kam pôjde fialový... môže ísť rovno do cesty, z ktorej vychádzal sivý a rovnako tak môže ísť popri modrom aute. Ani v jednom prípade nemusí mať smerovku, takže prd vieš o tom, ktorým smerom pôjde.
Na margo tej 50tky, nie je to veľmi frekventovaná križovatka, je pomerne prehľadná, takže sa dá ísť cez ňu v pohode 50tkou. Logicky, že v takej situácií, ako je na obrázku, by som tam asi nevletel 50...
.
Inak Heker, nejaký si nervózny v poslednej dobe. Deja sa niečo?
Pretože netušíš, kam pôjde fialový... môže ísť rovno do cesty, z ktorej vychádzal sivý a rovnako tak môže ísť popri modrom aute. Ani v jednom prípade nemusí mať smerovku, takže prd vieš o tom, ktorým smerom pôjde.
Na margo tej 50tky, nie je to veľmi frekventovaná križovatka, je pomerne prehľadná, takže sa dá ísť cez ňu v pohode 50tkou. Logicky, že v takej situácií, ako je na obrázku, by som tam asi nevletel 50...
Inak Heker, nejaký si nervózny v poslednej dobe. Deja sa niečo?
Na obrazku mas jasne nakreslene, kto a akym smerom pojde. Takze nechapem tvoju obhajobu o smerovkach, kto a kde pojde a podobne.
Heker ale on myslel realne sa na tej krizovatke nachadzat. Ziadne cumenie na obrazok so situaciou.
Bindo - on stale, na to si treba zvyknut
Bindo - on stale, na to si treba zvyknut
To som písal na margo toho, ako by vyzerala situácia v reále, čiže modrý by netušil, kam pôjde fialový.
Čo sa týka križovatky na obrázku, tak môj subjektívny názor je, že modrý by šiel ako posledný, pretože mi príde nelogické, aby fialový zastavoval v strede križovatky a dával prednosť sprava. Je to len môj skromný názor a preto som to sem postol, aby som vedel, ako sa správať v takejto situácií predpisovo
.
Čo sa týka križovatky na obrázku, tak môj subjektívny názor je, že modrý by šiel ako posledný, pretože mi príde nelogické, aby fialový zastavoval v strede križovatky a dával prednosť sprava. Je to len môj skromný názor a preto som to sem postol, aby som vedel, ako sa správať v takejto situácií predpisovo
Spravte tam kruhač a bude pokoj