Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa hughito »

Čo sa môže stať, ak prejdem ako chodec na semafore cez červenú a poblíž sú policajti?
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

mozes dostat pokutu, ale musia Ti to samozrejme dokazat...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Niekto mi nedávno tvrdil, že ak sú policajti dvaja a zhodnú sa na tom, že daný občan porušil nejaký zákon, môžu mu dať pokutu. Čiže ak niekto napríklad prejde na červenú cez prechod a dvaja policajti dosvedčia že naozaj na červenú prešiel, môžu mu dať pokutu a aj keby to chcel dať na správne konanie, tak má smolu, pretože slovo dvoch policajtov je viac ako jedno slovo bežného občana. Môžte mi sem dať nejaký dôkaz o tom, že toto je blud?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja zasa vychadzam z toho, ze policajti su jeden organ, tym padom je to slovo proti slovu... potom by u nas uplne zbytocne kamerovali vsetky stopky a semafory...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Nebudú ti držať paprču s perom aby ti tam načmárali tvoj podpis.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

RATZINGER666 napísal:
Čiže môže prerušiť jazdu napríklad kvôli narovnaniu si chrbta. Zastaví, vystúpi, narovná si chrbát, sadne a ide ďalej. Jazda bola prerušená, podmienka splnená...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, tak. Alebo ocuras kriky na plote a ides dalej, ale to by ti mohli dat pokutu proti verejnemu poriadku. Principialne si vsak jazdu prerusil.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ak je na zaciatku ulice tabula ZONA P RESERVE s dodatkovou tabulou Len pre vlastnikov rezidečnej parkovacej karty od 18:00 do 08:00 za tabulou su vsetky parkovacie boxy vymalovane X (krizik).

Smie sa parkovat na inom mieste ako su tieto boxy ak je to inak v sulade so zakonom? /prilohy/
Ak ano, smiem na taktomo nie-boxovom mieste stat bez tejto parkovacej karty?
A posledna pojem parkovat == zastavit a stat? (tym narazam na mozny workaround, ze ak by som bol perzekuovany za statie mimo takeho boxu ze ci opravnene a ak sa nesmie parkovat, ci sa smie zastavit a stat)
Prílohy
ulica1.PNG
ulica2.PNG
ulica3.PNG
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pokial je parkovisko oznacene prislusnou znackou a na takomto oznacenom parkovisku su zakreslene parkovacie boxy alebo ciary, smies stat iba v ramci nich, nikde inde...

// np :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Oukej dakujem.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hegy: Nie si mi ty sused? :D
Toto som sa tu chcel spytat aj ja.
Mam doplnujucu otazku, ked v ramci tento zony su vyznacene parkovacie miesta, ktore nie su ciarknute krizikom, na tych mozem stat? Samozrejme, ze je to myslene, ze ano, ale v ramci poriadku nemali by byt tieto oznacene ako free, kedze su v ramci zony?

Inak uzasni ludia su niektori. Typek ma garaz, pred garazou prijazd do garaze, kde v podstate moze parkovat len on, za oknom rezidencnu kartu a stoji na jednom zo 4 volnych miest pre nerezidentov uz tyzden bez pohnutia. Samozrejme ze to miesto mu je k domu najdalej zo vsetkych moznosti (vratane garaze, vyhradenych miest a miesa pred garazou). Neviem, ci to robi naschval alebo je len zabrzdeny, ale nez to parkovanie zaviedli, tak som ho inde nez pred svojou garazou stat nevidel.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pokial sa jedna o zonu, nemozes tam parkovat aj tak... to by musel byt tabulou vyznaceny iba urcity pocet boxov...

k tomu druhemu pripadu: toto je bezna prax, ako si ludia vedia zarezervovat jeden box extra, takisto to byva so zaplatenym miestom, kde si parkuju svoje druhe auto s inym ecv...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Frikso napísal:Hegy: Nie si mi ty sused? :D ..
Neviem kde byvas :)
Inak kuk sem: nazor-na-situaciu-navrhy-riesenia-parko ... 97633.html
Mohlo by ta to zaujimat
Frikso
Darca
Darca

RATZINGER666 napísal:pokial sa jedna o zonu, nemozes tam parkovat aj tak... to by musel byt tabulou vyznaceny iba urcity pocet boxov...

k tomu druhemu pripadu: toto je bezna prax, ako si ludia vedia zarezervovat jeden box extra, takisto to byva so zaplatenym miestom, kde si parkuju svoje druhe auto s inym ecv...
Ano, to viem, ze to tak robia, ked maju napr. 1 reserve len pre seba. Toto je vsak iny pripad, ten clovek ma len jedno auto a obrovske mnozstvo moznosti, kam ho dat. Stoji tam s nim bez pohnutia uz tyzden. Vo vseobecnosti tu nebol problem s parkovanim. Len ked pridem vecer domov, zo 4 rezidentske volne a tento expert non-stop na free mieste, tak to zamrzi.

Hegy: Kusok odtial, jak si daval tie screeny z google maps. Nemas tam nahodou garaz? Hladam niekoho s kuskom volneho miesta v garazi na parknutie motorky. Za flasu kvalitneho ci rozumny najom..
Ja mam svoju garaz az v palenisku a je to otravne, lebo ked chcem len niekam vybehnut na moto, tak nez tam dojdem idem radsej rovno autom..

/Inak parkovacia politika sa vztahuje aj na nehnutelnost/byt a pocet vozidiel k nej prisluchajucej? Lebo nic take som nenasiel. Zda sa mi celkom nefer, ked tu ma niekto trvaly a 2 auta na garzonku, zatial co ja nemozem mat ani jedno na trojizbak. Nechce sa mi prehadzovat trvaly a riesit vsetky papiere, kedze este neviem, ci tu ostanem natrvalo.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

on ale nestoji nespravne, takze mozeme zostat iba pri tom, ze je asi iba blbec :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Frikso, som v podobnej situacii, potreboval som sa kdesi spratat s frajerkou kym vybavime kupu bytu.
BTW az teraz si uvedomujem ze ti najvacsi chudaci vobec nie sme my, ktori nemozeme parkovat v rez. zone. Daleko vacsi chudaci su ti, co bojovali doteraz aj o ten posledny kusok miesta na okolitych uliciach a teraz im tam parkuje naviac polka Silvanskej, Lackovej a spol cize to vidim tie ulice co su za MiU KV, pri skole a okolo, permanentne super-full, ti ludia co tam ziju z toho musia mat ohromnu radost teda...

Ad garaz, chcel som velmi, pytal dokonca som reagoval na jeden inzerat no ale 120€ mesacne za 80 rocnu garaz 6x2 kde sa mi snad ledva vojde auto mozem ***ať :) mam 2x vacsiu v Petrzalke a platim polovicu, vlastne mam 2, este jednu v Rači a spolu za ne platim 180€ ale ta v Rači je 2-garaz aj s jamou. Ak by si si chcel garaz kupit, tak po 20k idu :) krasa.
Frikso
Darca
Darca

Ano, cele sa to presunulo oproti k tej sportovej hale/skole. Predtym tam bolo vnoci zopar aut, teraz je to tam kazdy vecer plne. To, co pytaju za tie garaze je chore, nech si nechaju.
Ja som zvedavy, ako vazne budu tie zony brat mestski, lebo realne tymto krokom ubudli miesta. Jednak tie, ktore si ty vyznacil, ale aj parkovanie vstrede dolu na Karloveskej pri mäsiarovi alebo pozdlzne miesta na Suchohradskej. Tym, ze to vyznacili sa tam premerne vojde menej aut, lebo tie boxy su kazdy jeden ako na A8L a stoji tam twingo.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja idem trosku potrapit MP.
Neviete niekto kedy mozu vykonat odtah? Mozu ma odtiahnut v pripade ze nikoho/nic neblokujem len stojim na rez.park.mieste bez prislusnej karticky?
Ak MP nevie osadit papucu, ako to riesi?
Mam taky "plan", budem parkovat nadalej v tej zone (ako to robim dodnes) a budem cakat co sa bude diat.
Papucu mi nebudu vediet dat, odtiahnut ma (snad) nemozu dat a pokutove listocky predsa vzdy moze odviat vietor. Koniec - koncov, som zvedavy ako mi budu dokazovat ze som tam parkoval vo vyhradenom case :psssst: :oops:
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Koniec - koncov, som zvedavy ako mi budu dokazovat ze som tam parkoval vo vyhradenom case :psssst: :oops:
Odfotia si ťa? Prip. natočia na video? (snáď vieš, že dátum a čas zhotovenia sa dá vytiahnuť zo súboru) ...takto to robia košický, keď sme minule volali MP kvoli tomu že niekto zaparkoval auto tak, že blokovalo výjazd z dvora, pekne z každej strany si to odfotili , aj priamo z dvora a šup na odťahovku.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, dokumentuju to fotoaparatmi a videokamerami, otazka vsak je, ci sa neda napadnut to, ze fotoaparat ako pristroj nie je certifikovany (kvoli datumovej a casovej stope), podobne ako musi byt pri merani rychlosti ci mnozstva alkoholu v krvi...
Napísať odpoveď