Aké pijete pivo?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Najlepsie pivo?

Kozel
156
20%
Saris
96
12%
Bazant
132
17%
Stein
5
1%
Mnich
14
2%
Corgon
43
5%
Staropramen
91
12%
Nepijem pivo
112
14%
Kelt
48
6%
Heineken
92
12%

Celkom hlasov: 789

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aké pijete pivo?

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som si zacal vozit bednicky piv z nemecka. naposledy som mal Gollera:

http://www.brauerei-goeller.de/brauerei.html

perfektne pivo, jedno z najlepsich co som doposial mal cest okostovat. bednicka zmizla za 2 dni :D

tiez som predtym skusal Erdingera:

http://www.erdinger.de/age.php?r=L2VuL2 ... tbA==&l=en

ten bol na moj vkus trosku horky, ale tiez fajn.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Skusali ste uz Zlatý Bažant ´73 vo flasi? Udajne to nie je len retro obal, ale aj povodna receptura. Ako vam chuti? Teraz k hokeju by sa dobre pivo hodilo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

uz som zopar flasi vypil. nie je zle, urcite lepsie nez klasicky zlaty bazant, ale nemam pocit ze by to bola nejaka extra specialita. proste normalne pivo.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mal som,je take..normalne. ked si kupis flasu, tak ju aj bez problemov dopijes, ale vyslovene na dalsie uz chut nedostanes, nic extra. inac ak sa bude z vas niekto motat po martinskom okrese, tak urcite vyskusajte nove martinske pivo martins(nemylit s martinskym rychtarom a martinerom), capovanu 12tku. 10tka im moc nevysla a flaskove som este nemal, ale ta 12tka je velmi vydarena, zatial sme sa zhodli, ze sa trocha ponasa na pilsner, ale je lepsie, stoji za vyskusanie.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Nepijem pivo ale známym nosím Jupiler.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Pozerám že to tu nejako utíchlo... Čo tak to trochu oživiť? Nejaké dobré návrhy pivá, ktoré by mal človek ochutnať?

Osobne to v poslednej dobe docela striedam v niekoľko mesačných cykloch... Z radlerov (hlavne Birell, iné veľmi v Alberte naproti nemajú, ale dosť mi chutí Smädný mních citrón) na starého dobrého Zlatého bažanta, potom na Kozla, teraz som prešiel na Heineken.

Osobne si rád dám aj domáce pivá robené v menších pivovaroch, no vďaka práci a potom ďalšej práci doma na to nie je až tak veľa času...
Uvidíme na čo prepnem ďalej, ale momentálne sa vidím pomerne dlho u Heinekenu. Slušné pivo s neutrálnou chuťou (podobne ako Zlatý Bažant, len je to iný typ neutrálnej chute :D), celkom fajn ku grilovanému mäsu na obed :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Si daj k jedlu vodu, ta ma tiez neutralnu chut :D :D kks..ako niekomu moze chutit heineken 10...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja mam celkom rád pivá s neutrálnou chuťou. Osobne medzi moje najobľúbenejšie patrí Zlatý bažant nealko. IMO dokonalé k obedu, ale Heineken je tiež dobrý.

Pijem rozdielne pivá podľa toho k čomu si ich dávam. Niekde vonku si dám iné pivo ako doma alebo pri obede. Plus je docela problém zohnať nejaké dobré pivo v Alberte. Dokonca ani ten Zlatý bažant nemajú, ten som tam videl asi len 2x a vždy som ho vykúpil, lebo to bolo len pár posledných plechoviek...

Daj nejaký tip na dobré pivo. Osobne alkohol nemusím, ale pivom takmer nikdy nepohrdnem.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Kto chce skusit dobre pivo tak by mal navstivit Bavorsko. Rozhodne tam ani jedno pivo(znacka) nie je zle. A je jedno ci je to svetle, kvasinkove pivo alebo tmave pivo. Dobra znacka je Paulaner a aj mnichovsky HB(Hofbräuhaus)
Tu na Slovensku akosi neviem na chut piva prist.
A samozrejme dobre piva su aj tie Ceske no nie kupovane tu na slovensku. Naposledy mi chutil Budvar na koncerte v Synottip arene.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Z českých sa mi zatiaľ z čapovaných najviac osvedčil Pegas Gold, keď je možnosť, treba jednoznačne vyskúšať :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Bazant nealko som pil davnejsie, ale vobec mi nechutilo (slusne povedane), bola tam taka zvlastna pachut, vlastne mi zatial ziadne nealko nechutilo, ten Bazant som ani nedopil. Je vsak mozne, ze to uz vylepsili, ale nemam chut to skusat.

Co sa tyka roznych 10°, tak vlastne ani neviem ake bezne predavane mi chutilo, suhlasim teda s ephramko-m, nechuti mi Bazant, ani Krusovice, aj ked 12-ky maju celkom slusne. Take 10-ky Kozel ci Corgon, tak to je uz totalny hnus pre mna (velmi slusne povedane).

Inak mi nejako prestali chutit cidery, aj ked vypijem len 4dl, tak mi je z toho nejak tazko.

Aby som aj nieco pochvalil, tak mi chutia Radlery, Kelt je fajn, ale najviac mi teraz chutia Bazant Citron-baza-mata a Bazant Bylinky (obe alko), nie prilis sladke, ani prilis kysle ci horke.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Akykolvek radler je dobry akurat tak od smädu.
A nealko "pivo" u mna nie je pivo. Ako povedal Pacho "štiny"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Zriedka kedy si dám pivo, aj to po nejakom ťažšom jedle.
Obľúbenú značku ani nemám, ale české pivá sú fajn, aj niektoré slovenské, ale nemecké nie sú moc chutné.
Ale najlepšie pivo aké som kedy pil asi bolo z Francúzska.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Ja som si z tych "beznych" piv oblubil Policku, ci uz 11° alebo 12°. Je to jedno z najlepsich ceskych piv. Inak ak budete v Brne, odporucam podnik Na stojaka, maju tam vyborne pivne specialy. Pravidelne to menia.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

farnell napísal:Tu na Slovensku akosi neviem na chut piva prist. A samozrejme dobre piva su aj tie Ceske no nie kupovane tu na slovensku.
To je dosledok tzv. licencovanej vyroby piva. Myslim, ze uz sme sa o tom kedysi v tejto teme bavili. Velke nadnarodne koncerny v ramci "optimalizacie vyroby" vyrabaju jednu znacku piva vo viacerych pivovaroch v roznych krajinach. Tvrdia, ze to je jedno, lebo pouzivaju tu istu recepturu, ale pokles kvality je podla mna citelny, takze to asi nebude celkom pravda (konroluju sami seba). Aj keby dodrzali zlozenie, tak budu urcite rozdiely v kvalite pouzitych surovin a v technologickom spracovani, co sa odrazi na chuti piva. A ano, vacsina u nas dostupnych "ceskych" piv je v skutocnosti z vychodu SR...a tie "nemecke" su zase z Polska.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

slovenské pivá nepijem

asi najlepšie, čo som kedy pil je korma - pivo zmiešané s medovinou
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

ephramko napísal: A ano, vacsina u nas dostupnych "ceskych" piv je v skutocnosti z vychodu SR...a tie "nemecke" su zase z Polska.
Nielen z vychodu SR ale aj z Madarska..vid kozel v 1,5l flasiach a plechovkach.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak to potom nemam aktualne info :D Kozel sa este nejaky rok, dva dozadu robil v Šariši, ci kde :D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Osobne byvam v Prahe, takze tu nei je problem zbehnut do pivovarov a dat si nejake ich vlastne pivo. Ja som skor z tych ludi co nema problem s takemr ziadnym pivom pokial to fakt neni nejaky hnus.

Preto mi celkom chuti Zlaty bazant (nealko som mal rad, lebo som ho mohol pit namiesto vody :D). Uvidime, asi niekedy zbehnem s kolegom do nejakeho pivovaru alebo podniku kde maju fakt velky vyber a spravim si nejaky zoznam :P
Zatial ale najst cokolvek podobne v normalnom obchode co si moze clovek kupit domov je problem...
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Je rozdiel pivo a pivo.

Ak ho chcem iba od smädu, je mi v podstate jedno aké europivo do seba dám, vrátane radleru - tu nemám nejaké nároky. Všetko je v podstate žltá pasterizovaná voda.

Ak si chcem pivo vychutnať, tak si dám nejaké špeciálne, filtrované, nepasterizované. - tieto pivá ale nič nehovoria "pivárom" odchovaných na bažantoch a plzniach :)

Taký medzistupeň je pre mňa bernard :)
Napísať odpoveď