alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa Hegy »

No my nakupujeme na fakturu na splatnost a inu ako tuto moznost (tj. FA bez DPH) nemame, viac krat som sa informoval.
My sme nakupovat bez DPH nikdy nechceli.

baldorex nj to som si vsimol, ze je tam SK ic dph ale takto to proste je neviem preco to tak robia, to nie je nas vymysel

//autoeditácia príspevku (17 Okt 2016, 8:23)
Takze dohladal som info-mail zo zaciatku roka a malo by to byt takto:
[email protected] napísal:Vážený zákazník,

vzhľadom na zmenu slovenskej legislatívy s účinnosťou od 1.1.2016 v prípade nákupov na firemné registrácie a s vyplneneným a platným IČ DPH bude predajca Alza.cz a.s. vaše objednávky fakturovať s 0% DPH. Tento postup je platný pre všetky objednávky vytvorené na www.alza.sk mimo predajní Alza.sk. Informácie k nákupom s 0% DPH a odkazmi na platnú legislatívu nájdete aj TU.

Vaše objednávky s 0% DPH je možné doručiť kuriérom na adresu sídla spoločnosti alebo na adresy prevádzok uvedených na živnostenskom registri SR.

Pri objednávkach s osobným odberom na predajniach Alza.sk je potrebné predložiť výpis z obchodného registra a osvedčenie o registrácii daní. V prípade, že tovar nebude preberať priamo konateľ spoločnosti, je nutné predložiť overenú plnú moc.
Predloženie spomínaných dokumentov je potrebné len pri prvej objednávke v roku 2016, pri ďalších osobných odberoch Vašich objednávok budú pracovníci predajní overovať už len oprávnenosť daných osôb prebrať firemnú objednávku. Administratíva spojená s overovaním osôb je potrebná v zmysle ochrany podnikateľských subjektov pred zneužitím firemných údajov pre nákupy bez dane tretími stranami.

Ďakujeme za pochopenie.

Vaša Alza
Cize ak nakupujete na firmu a mate vyplnene IC DPH a napriek tomu nakupujete s DPH tak mi pls napiste ako to robite dik
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja nekupujem "na firmu". Normalne mam sukromny ucet v alze kde som si len pridal fakturacnu adresu firmy. Klasicky zaplatim aj s DPH a blocek (alza, a.s.) dam uctovnicke.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Skvely workaround, este ako donutit alzu ze firemny ucet je vlastne sukromny ale potrebujem to fakturovat na firmu ale bez ic dph :D
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Vymaž si v údajoch IČ DPH a Alza ti bude účtovať s DPH :).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

wladas: A mas tam v profile vyplnene ICO, DIC a IC DPH, teda je firma ja platcom DPH???
wladas
Redeemer
Redeemer

Mam tam len ICO a DIC. Firma samozrejme je platcom DPH. Ale ked na to kukam tak mam to asi zle :D
Firemne IC Dph som napisal v Alze do DIC

// ale to cislo je samozrejme rovnake akurat IC DPH ma na zaciatku SK
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hlavne, ze nas tu ukecavas ako to vsetko ide a napokon nevies spravne vyplnit ani len udaje firmy :D Predpokladam, ze Alza ma pri tom mnozstve objednavok system plne automatizovany a preto, ak si nemal vyplnene IC DPH kolonku so spravnym IC DPH, ktore mozu overovat cez Financnu spravu alebo nejaky finstat.sk, tak ti to normalne robilo faktury vratane DPH.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vsimli ste si, ze ako Alza zmizla z Heureky, ze pomaly zvysila ceny? Mam taky pocit, ze dnes maju dost veci drahsie ako ine obchody, aspon co som sledoval tie pocitacove komponenty na ktore sa primarne zameriavaju.
wladas
Redeemer
Redeemer

test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Cital si ten clanok alebo si ho len tak sem trestkol? Ten clanok bol na foru hned na to ako vysiel a nepise sa tam nic o tom, ze ci Alza dvihla alebo nedvihla ceny. Bud si ten clanok necital alebo si nepochopil tomu co som napisal v prispevku vyssie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Z dodavatelov, ktorych vyuzivam bola vzdy najdrahsia alza. Je mozne ze este viac zdrazeli.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Vsak ten novy showroom na Nivach sa z niecoho musi zaplatit.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

A sme tu zas... Pri poslednej objednavke upozornenie ze nebude dodana... Fasa...
Idem napisat stiplavy mail a uvidime do kedy si budu robit z ludi dobry den.
Prílohy
alza_herewegoagain.PNG
alza_herewegoagain.PNG (4.36 KiB) 1259 zobrazení
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Prečo neurobíš nákup inde?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Sirka sortimentu, dostupnost tovaru, v pripade ze sa dostanes do dobrych cennikov aj slusne ceny, je to po ruke, dobry reklamacny servis, popredajny servis, skvely prehladny eshop ktory sa moze zdat iba ako detail, ale ked hladas specificke veci ich filtre su k nezaplateniu, dohodnute platobne podmienky atd atd...

Ale napokon to asi vidim na zmenu dodavatela, myslel som si ze toto uz je za nami...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vidis to, ja som mal tiez plne zuby toho a vyriesil som to jednoducho. Zacal som kupovat u datacomp.sk a pohoda. Co mi vadi je, ze ked v pondelok na obed objednam tovar, v utorok pride mail o spracovavani a tovar mi pride az v stredu cez UPS. V Alze to bolo o den skor, ze este v pondelok podvecer tovar poslali a prisiel v utorok. Ale tak je to den naviac, takze mi to nevadi. Niekde ma datacomp.sk ceny vyssie, niekde nizsie, ked som naklikal jednu zostavu, tak to bolo plus/minus dake dve eura, to iste na tlaciarni a origo naplniach, tam bol Datacomp este o nieco lacnejsi. Ale hlavne ziadny problem s DPH, na mail odpisali behom 2 hodin, priznali si chybu a na ich naklady dorucili co bolo treba. Reklamaciu a vymenu som este neriesil, takze neviem posudit. A proste v Alze nekupim uz len z principu kvoli rieseniu tej DPH, radsej zaplatim o percento viac, ale nemam tazkosti a nestracam tym nervy. Velka skoda, ze Datacomp nema ten web tak prepracovany ako Alza, ale je to mozno len o zvykoch.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No prave, odkedy pouzivam web alzy nechcem pouzivat nic ine, to sa im musi nechat ze ten web je perfektny...
Ale mas pravdu uz na to kaslem, dnes som im pisal mail ze laskavo nech to daju do poriadku a odpisali mi iba ze objednavku mi vyexpeduju no ten blok mi v profile svieti stale a uz to nemienim riesit uz som to riesil hadam 3x.

//tak ma napada, nezriadime nejake vlakno s dodavatelmi ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Myslim, ze tych dodavatelov, ktori su spolahlivi a maju dobre ceny, tak tych vela nebude. Cize si myslim, ze sa to kludne mozes riesit pripadne aj v tejto teme. Alebo ak mas nejaky napad na temu, resp. ako to zhrnut a rozpisat, tak ju mozes kludne zalozit.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak som myslel zaviest nejaky pinned post s naozaj spolahlivymi dodavatelmi, este si to premyslim a nieco zlepim sam.

Inac u mna alza definitivna posledna kvapka, znemoznili nam nakupovat za vopred dohodnute platobne podmienky, deaktivovali mi to v profile priamo... To je krasa niekto u mna nakupovat za desat-tisice € urcite sa ho snazim takto zbavit.

//uz mi aj odpisali, vraj to je dobre.. :D
Prílohy
alza_herewegoagain.PNG
alza_wtf.PNG
alza_wtf.PNG (4.78 KiB) 1136 zobrazení
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Caute :)
Rejlamoval som v alze telefon (nokia lumia) s tym ze sa nahodne restartuje. Z reklamacie ho vratili s tym ze je to sposobene zle nalepenou foliou a ze to zaclana proximity senzoru (to ze je to absolutna hovadina mi bolo hned jasne). Ale foliu som odlepil a telefon sa stale nahodne restartoval. Telefon som zase reklamoval ale teraz mi to vratili s tym, ze sa chyba neprejavila. Je este nejaka sanca ze s tym nieco spravim? Vzhladom k tomu ze sa im ocividne ten telefon nechce riesit
Napísať odpoveď