My sme nakupovat bez DPH nikdy nechceli.
baldorex nj to som si vsimol, ze je tam SK ic dph ale takto to proste je neviem preco to tak robia, to nie je nas vymysel
//autoeditácia príspevku (17 Okt 2016, 8:23)
Takze dohladal som info-mail zo zaciatku roka a malo by to byt takto:
Cize ak nakupujete na firmu a mate vyplnene IC DPH a napriek tomu nakupujete s DPH tak mi pls napiste ako to robite dik[email protected] napísal:Vážený zákazník,
vzhľadom na zmenu slovenskej legislatívy s účinnosťou od 1.1.2016 v prípade nákupov na firemné registrácie a s vyplneneným a platným IČ DPH bude predajca Alza.cz a.s. vaše objednávky fakturovať s 0% DPH. Tento postup je platný pre všetky objednávky vytvorené na www.alza.sk mimo predajní Alza.sk. Informácie k nákupom s 0% DPH a odkazmi na platnú legislatívu nájdete aj TU.
Vaše objednávky s 0% DPH je možné doručiť kuriérom na adresu sídla spoločnosti alebo na adresy prevádzok uvedených na živnostenskom registri SR.
Pri objednávkach s osobným odberom na predajniach Alza.sk je potrebné predložiť výpis z obchodného registra a osvedčenie o registrácii daní. V prípade, že tovar nebude preberať priamo konateľ spoločnosti, je nutné predložiť overenú plnú moc.
Predloženie spomínaných dokumentov je potrebné len pri prvej objednávke v roku 2016, pri ďalších osobných odberoch Vašich objednávok budú pracovníci predajní overovať už len oprávnenosť daných osôb prebrať firemnú objednávku. Administratíva spojená s overovaním osôb je potrebná v zmysle ochrany podnikateľských subjektov pred zneužitím firemných údajov pre nákupy bez dane tretími stranami.
Ďakujeme za pochopenie.
Vaša Alza