Preto sa to standardne robi tak, ze mas colnikov uplatenych a tovar ti pustaju bez tychto byrokratickych blbosti. Samozrejme to sa ti oplati riesit len ked objednavas casto..Noobsz DJ napísal:TommyHot colník ti nikdy nepovie, či to je alebo nie je falzifikát. Na to sú tam zástupcovia danej značky, ktorý posúdia, či sa jedná o falzifikát alebo originál. Brat s tým má skúsenosti už. Od colníkov dostal návrh s tým, že tovar bude spálený na jeho náklady, alebo sa o to môže súdiť. Radšej to nechal spáliť, i keď do spaľovne to asi aj tak nešlo, lebo počul dvoch colníkov ako sa bavili o tom, kto si čo vezme. Asi takto nejako to s tými falzifikátmi chodí. Nie všetko skončí v spaľovni.
Colnica mi zadržala balíček z Číny
-
TommyHot
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: colnica mi zadržala balíček z Číny
-
Soviet
Darca
Nejdem zakladat novu temu a tak sa opytam tu.
Posielal som si zo zahranicia (Sengen, nie EU) veci na Slovensko (oblecenie a pod) vo vacsej krabici. Vsetko som kedysi uz kupil zaplatil dan atd zato a mal to na slovensku. Kedze mam toho vela, bolo mi najednoduchsie to poslat postou. Sem som to doniesol ovsem lietadlom
Teraz mi to ale zadrzala colnica.
Zásielka predložená na colné konanie 25.11.2016 7:47
Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania. Adresát bude informovaný 24.11.2016 17:22
Hodnotu to ma ovsem daleko vacsiu ako 150eur, ale nieje to nic nove. Pouzivane veci co by sa mi tazko odnasali, kedysi kupene od niektorych mam aj faktury este. Mozu teda odomna pytat nejake velke poplatky? Je to posielane z mojho mena zo zahranicia na ine meno z rodiny na SVK (ale moje trvale bydlisko).
Snazil som sa tam dovolat, ale zatial neuspesne.
Posielal som si zo zahranicia (Sengen, nie EU) veci na Slovensko (oblecenie a pod) vo vacsej krabici. Vsetko som kedysi uz kupil zaplatil dan atd zato a mal to na slovensku. Kedze mam toho vela, bolo mi najednoduchsie to poslat postou. Sem som to doniesol ovsem lietadlom
Teraz mi to ale zadrzala colnica.
Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania. Adresát bude informovaný 24.11.2016 17:22
Hodnotu to ma ovsem daleko vacsiu ako 150eur, ale nieje to nic nove. Pouzivane veci co by sa mi tazko odnasali, kedysi kupene od niektorych mam aj faktury este. Mozu teda odomna pytat nejake velke poplatky? Je to posielane z mojho mena zo zahranicia na ine meno z rodiny na SVK (ale moje trvale bydlisko).
Snazil som sa tam dovolat, ale zatial neuspesne.
Nič si z toho nerob, platiť bude adresát, nie ty
.
Bolo fakt rozumné dávať tam iné meno...
Akurát nerozumiem, prečo to zadržala colnica, keď sa jedná o schengen.
Bolo fakt rozumné dávať tam iné meno...
Akurát nerozumiem, prečo to zadržala colnica, keď sa jedná o schengen.
-
Soviet
Darca
No su to veci premna, takze budem platit ja tak ci tak. Ako je to pisane na mamu, takze by to nemalo byt problematicke co sa tohto tyka.
Tiez mi to prislo divne, preco to zadrziavaju a trochu necakane. Lebo ak budu chciet aby som platil z hodnoty tej zasielky dan/clo, tak sa asi odstrelim. Zato by som poslal zasielku na dovolenku
Tiez mi to prislo divne, preco to zadrziavaju a trochu necakane. Lebo ak budu chciet aby som platil z hodnoty tej zasielky dan/clo, tak sa asi odstrelim. Zato by som poslal zasielku na dovolenku
To bol pokus o žart
.
Ešte môžeš skúsiť dodať prehlásenie, že sa jedná o osobné používané veci a nie tovar.
Ešte môžeš skúsiť dodať prehlásenie, že sa jedná o osobné používané veci a nie tovar.
-
chlapec10
Addict
Schengen nema nic spolocne s EU colnym priestorom... takze zadrzat to mali..
Kazdopadne zevraj sa to riesi nejakym prehlasenim, ale skusenost nemam
Kazdopadne zevraj sa to riesi nejakym prehlasenim, ale skusenost nemam
-
Soviet
Darca
Re: Colnica mi zadržala balíček z Číny
Diki chlopi. Skusil som im napisat email (telefon neberu) s popisom atd, tak pockam co napisu naspat. Snad sa to bude dat vyriesit prehlasenim
K najdrahsim veciam co tam mam, viem najst faktury. Teda viem dolozit, ze to bolo posielane kedysi na moju adresu na SVK aj so vsetkym co k tomu patri.
K najdrahsim veciam co tam mam, viem najst faktury. Teda viem dolozit, ze to bolo posielane kedysi na moju adresu na SVK aj so vsetkym co k tomu patri.
Chlapec akože nemá??? Veď schengen je o voľnom pohybe tovaru a osôb, nie členstvo štátu v eú.
Také švajčiarsko v eú nie je, ale v rámci schengenu sa nič nerieši. Naopak my keď sme ešte neboli súčasťou schengenu, ale štát eú áno, tak sme na hranici ukazovali doklady a platili clo....
Také švajčiarsko v eú nie je, ale v rámci schengenu sa nič nerieši. Naopak my keď sme ešte neboli súčasťou schengenu, ale štát eú áno, tak sme na hranici ukazovali doklady a platili clo....
-
chlapec10
Addict
Schengen - zrusenie viz resp kontrol na hranicach, ide cisto o urychlenie pohybu
EU - jednotny trh, zrusenie cla a podobne
2 rozdielne veci
Takze ak ti niekto posle z Svajcu tovar nad X eur, tak ti ho nasa colnica uplne legitimne zastavi ...
Ak ti niekto posle nieco z Anglicka nad XX eur, tak ti ho nasa colnicna nezastavi, aj ked UK v Schengene neni (ale EU ano)
A nie, ked sme boli v EU, ale nie Schengene, tak pas sme sice ukazovali, ale clo uz neplatili
EU - jednotny trh, zrusenie cla a podobne
2 rozdielne veci
Takze ak ti niekto posle z Svajcu tovar nad X eur, tak ti ho nasa colnica uplne legitimne zastavi ...
Ak ti niekto posle nieco z Anglicka nad XX eur, tak ti ho nasa colnicna nezastavi, aj ked UK v Schengene neni (ale EU ano)
A nie, ked sme boli v EU, ale nie Schengene, tak pas sme sice ukazovali, ale clo uz neplatili
Presnejšie sa jedná o Colnú úniu Európskej únie.. colná únia znamená, že krajiny v rámci nej nemajú medzi sebou žiadne clá a voči tretím krajinám uplatňujú jednotné colné pravidlá. Do tejto európskej colnej únie okrem krajín EÚ patria aj krajiny, ktoré nie sú členmi EÚ - napr. také Turecko. Na druhú stranu mám pocit, že Švajčiarsko ani Nórsko v nej nie je.. ale potom tam je ešte Európske združenie voľného obchodu, ktorého súčasťou je aj Švajčiarsko... alebo Európsky hospodársky priestor, ktorého členmi je aj Nórsko a Island. V zmysle nich by sa nemali uplatňovať medzi ich členmi žiadne clá...
-
Soviet
Darca
Tak nakoniec to dopadlo kus nechapavo. Sice zasielku zadrzali v Stvrtok a cely piatok boli ticho s danou informaciou ako som sem dal, ale dneska rano uz zazracne pokracuje dalej. Nikto nic odomna nepytal a ziadna odpoved na moj mail neprisla. Zaujimave
Vypravenie na doručenie 28.11.2016 6:57
Zásielka v preprave 28.11.2016 0:14
Vypravenie na doručenie 28.11.2016 6:57
Zásielka v preprave 28.11.2016 0:14
Normalna vec. Mne spravili to iste ale nastastie v ten den ho aj pustili dalej.
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk
Normalka Soviet, mne to niekedy aj 2-3 dno stoji na colnici a potom to pustia dalej.
-
tacosi
Moderátor
Rovnaka situacia
Dátum a čas Udalosť
16.11.2016 16:00 Príjem zásielky od podávateľa Zásielka podaná na pošte
20.11.2016 13:37 Výstup z krajiny podávateľa
25.11.2016 12:17 Vstup do krajiny prijímateľa
28.11.2016 08:40 Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania. Adresát bude informovaný
Kedze skutocna hodnota zasielky je 15,30€, a na baliku predpokladam 5 usd
tak by ma zaujimalo,ak by okolo toho boli ceremonie,tak si potom budu pytat aj nejake postovne,pripadne ine poplatky?
Dátum a čas Udalosť
16.11.2016 16:00 Príjem zásielky od podávateľa Zásielka podaná na pošte
20.11.2016 13:37 Výstup z krajiny podávateľa
25.11.2016 12:17 Vstup do krajiny prijímateľa
28.11.2016 08:40 Zásielka bola zadržaná za účelom colného konania. Adresát bude informovaný
Kedze skutocna hodnota zasielky je 15,30€, a na baliku predpokladam 5 usd
tak by ma zaujimalo,ak by okolo toho boli ceremonie,tak si potom budu pytat aj nejake postovne,pripadne ine poplatky?
-
Soviet
Darca
Obcas si vypytaju "trovne". Aspon sa mi stalo uz nieco take.
Umna to bolo teraz bez akehokolvek poplatku, ale krabica bola ovsem otvorena a nanovo zalepena paskami slovenskej posty. Nastastie je uz vsetko doma bez colneho dlhu.
Umna to bolo teraz bez akehokolvek poplatku, ale krabica bola ovsem otvorena a nanovo zalepena paskami slovenskej posty. Nastastie je uz vsetko doma bez colneho dlhu.
-
hojko
Site Admin
tacosi: Platil si teda 15,30 eur, vypytaju si od teba vypis alebo iny doklad. Prihlasis sa na eBay, Ali alebo kde to, hodis screen odtial, kde je vidiet cena tovar a cena dopravy. Prilozis este screen z platby alebo PayPalu, posles na mail. Kedze to nie je nad 22 eur, tak neplatis ziadne clo/DPH, tym padom neplatis nic, vsetko je na ucet colnice. Ak by to bolo cez 22 eur, tak platis uz DPH z tej sumy a teda platis aj colny servis 4-5 eur a postovne k tebe dakych 2-3 eur, uz som tu o tom pisal niekedy v lete alebo na jar, nepamatam presne. Ale v tvojom pripade nebudes nic platit.
-
tacosi
Moderátor
Diky za info. A nezvysila sa nahodou teraz niekedy hranica tych 22€?
-
hojko
Site Admin
Neviem o tom. DPH je od 22 eur, clo od 150 eur. Jedine co sa menilo (tusim od maja 2016), tak to bolo JCD a potrebne vyplnanie. Teba sa ta zmena ale netyka.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Teraz sa mi stalo tiez, ze mi stopli dvoch dronov v hodnote spolu 30 eur na colnici. Vsetko fajn, len to ich vypalne (manipulacny poplatok ci co, tak po tom ma uz nic neprekvapi). "Dojima" ma ta logika toho, ze po mne nieco chcu a ja si za to mam zaplatit. Nech si vyseru oko, ja som po nich nechcel, nech to stopnu 
Kolko je ten poplatok? Plati sa aj ked zasielka nepodlieha zdaneniu/clu? Zaujima ma to, nakolko som objednaval nieco z Gearbestu v hodnote cca 20.50 (uz vratane shippingu). V trackingu mam dnes informaciu ze zasielka bola zadrzana za ucelom colneho konania. Je trosku nelogicke, ak je tam prilozena faktura s ozajstnou cenou, aby po mne chceli poplatok za nejake konanie, ktore v prvom rade ani nemalo prebehnut. Vdaka.