PC pre deda

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nath4n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

PC pre deda

Príspevok od používateľa nath4n »

Nazdar. Chcem kupit dedovi PC. Je nenarocny pouzivatel. Predstavujem si nieco do 300€. Dakujem za kazdu radu :)
lukostrel77
Star
Star

Re: PC pre deda

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Chceš aj monitor či stačí bedna??Treba aj windows??
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dedo urcite oceni vybazenu kvalitu komponentov - post2251284.html#p2251284
nath4n
Light Star
Light Star

Iba bedna bez windows.. Inac procak od Intelu chcem, AMD nie :)
lukostrel77
Star
Star

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

čo postol heker tam je aj intel zostava s pentiom g4400,on asi to myslel....
heker
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, ze som myslel tu zostavu s Intelom od DropDeada.
nath4n
Light Star
Light Star

A čo toto:

CASE: https://www.alza.sk/zalman-t3-d503940.h ... d=18849057
PSU: https://www.alza.sk/approx-500w-d429240 ... d=18849164
MB: https://www.alza.sk/gigabyte-h81m-s2h-d ... d=18854473
CPU: https://www.alza.sk/intel-core-i3-4170- ... d=18854467
RAM: https://www.alza.sk/zeppelin-4gb-ddr3-1 ... d=18849305
HDD: https://www.alza.sk/wd-blue-1000gb-64mb ... d=18849714
DVD: https://www.alza.sk/asus-drw-24d5mt-cie ... d=18842867
FAN: https://www.alza.sk/arctic-f12-120mm-d3 ... d=18849245

Cena je 324,02€.

Už som rozmýšľal keď tam chodíme tak vkuse je niekto na PC a nech to už má nejaký výkon, tých 20€ navyše ma nezabije :) . Neviem nesledujem poslednou dobou skladanie PC takže ak je niečo zle tak ma opravte :) .
heker
Redeemer
Redeemer

Si riadne kuzlo zlozil. Na co chces radit s kupou pocitaca, ked si potom sam vyberies tento nezmysel co si tu rozpisal? Ten zdroj je dobra sranda, ten by som nevzal ani zadarmo a nie za to este platit 20 eur. Na RAMke si kolko usetril, zo 2 eura od Kingstonu, Corsairu alebo Adaty, oplatilo sa setrit? Preco tam nedas SSD radsej, potrebujes 1TB miesta? Daj tam SSD a na filmy si kuo napriklad z bazaru 1TB disk za 25 eur.
nath4n
Light Star
Light Star

Napísal som zhruba moju predstavu. Neviem či sa oplatilo šetriť keďže som to ešte nekúpil :roll: . Prečo všetci všade tlačia SSD, mne stačí obyčajný HDD :) . Z bazárov to kupovať nechcem, mám na nový :wink: . Ide o to že by som chcel tam i3 s HD4XXX. Dosku som vybral GIGABYTE lebo mám s nimi dobré skúsenosti, taktiež aj s HDD WD. Ram a ostatné veci som dal zhruba, neviem čo sa teraz oplatí :) .
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A už si mal možnosť vyskúšať takéto PC bez SSD a s SSD? Je to neuveriteľný rozdiel vo svižnosti!!! Raz vyskúšaš a nebudeš chcieť PC so spomaleným HDD.

Podobnú zostavu ako tu dával heker vyššie som kupoval asi 1-2 mesiace dozadu pre známu na bežnú prácu ako internet, office, kartičky.. a je to neuveriteľné delo! Určite omnoho svižnejšie ako to tvoje..
nath4n
Light Star
Light Star

Tak nehovorim ze nie ale opytat sa snad mozem? :) Preto je diskusne forum. Ja nevravim, ze ta zostava je zla alebo co ale nie kazdemu sa musi pacit to iste :) . Brm tak co by si ty navrhol, dobre to Pentium ale dosku by som GIGABYTE rad :) .
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A aký je problém v tej zostave zameniť dosku Asus H110 za niečo od Gigabytu s tým istým chipsetom? ;)
nath4n
Light Star
Light Star

Tak doska táto: https://www.alza.sk/gigabyte-h110-s2v-d ... d=18856815
Namiesto tej ram Crucial lebo ju už nemajú na sklade: https://www.alza.sk/kingston-4gb-ddr4-2 ... d=18855197
heker
Redeemer
Redeemer

Aky je dovod menit dosku Asus za Gigabyte? Clovek, ktory nema paru o hardware, da tam najhorsi zdroj na trhu, doplni Zeppelin pamatami, tak ide tlacit GB dosku a pisat, ze nechce AMD, ale chce Intel? Neuraz sa, hovno o tom vies, ale snazis sa stale robit svoju zostavu. Mal si niekedy moznost porovnat pocitac s normalnym diskom a potom po vymene za SSD, ze ako to behalo? Podla mna nemal, lebo by si sa neopytal tu hlupost, ktora tu zaznela. Pokial chces radu, tak si nechaj poradit a nesnaz sa zbytocne nieco menit, pretoze nemas k tonu ziadny dovod, nevies poskytnut argument, ze preco by bolo dobre to zmenit a nemas prehlad v hw.

//autoeditácia príspevku (17 Dec 2016, 10:25)
Preco ta GB a nie uvedena Asus?
nath4n
Light Star
Light Star

Nie teraz si nakupme vsetko rovnake. Pekne som sa opytal a ty tu len negujes vkuse. Je to DISKUSNE FORUM!!! Nie prikazove.. Keby to bolo na tebe tak sa to tu zavre a napise sa par prispevkov ako ma co byt a hotovo.. Proste ASUS nechcem!! Ty by si sa uplatnil v KLDR kde aj uces maju rovnaky..
heker
Redeemer
Redeemer

Co ma KLDR spolocne s tvojim pocitacom? Preco nechces Asus, mas s nim zlu skusenost? Mas zlu skusenost pri chipsete H110? Alebo? Argument ziadny, dokazy ziadne, vsak? Ked si sused kupi Skodu, druhy Hyundai, treti Seat, stvrty BMW, tak ty si nic od tychto znaciek nekupis, aby si nemal rovnaku znacku ako susedia? Komicke co predvadzas, bez znalosti hw si ides vyberat. Ako sa hovori - komu niet rady, tomu niet pomoci.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Ja by som sa inak spytal.
Co bude dedo na tom PC tak zazracne robit ,ze chces prenho "nadupany" pocitac?
Nestacilo by mu daco kompaktne a uz hotove?
A k tej doske. Asus nemam mam Intel (tiez ziadna slava) no aj ked som mal z Alza doma dosku od GB tak som bol nakoniec rad ,ze som ju vratil.
Nakoniec som zistil ,ze som mal chybny SSD a kupil som tak novy a odvtedy bol klud.
A preco nie SSD? Ak uz teda silou mocou chces daco stavat tak s HDD urcite nie.

EDIT:
uz som to nasiel... Nebude to iba pre deda. No v tom pripade ten SSD je minimalny predpoklad, ze to PC bude mat.
nath4n
Light Star
Light Star

heker - úlne si mi to znechutil, vraj "ideš si vyberať". Nikto mi tu okrem BRM nič normálne nepovedal. To ani nie je tvoja zostava ale niekto to vyskladal a ty to tu len postuješ. Vymysli dačo svoje a nie tu 3 príspevky o tom aké je to úžasné a ty si do toho nedal nič.. KLDR má to isté spoločné s PC ako značky áut čo si tu vypísal.. ale asi si chcel ukázať, že sa aj do toho rozumieš ;) .

farnell - prepáč, že čakám niečo za tie peniaze, že chcem investovať čo najlepšie.. Nadupany nie ale aby to aj niečo znieslo..

A teraz všetci poďte a nakladajte na GIGABYTE lebo sa mi tá značka pozdáva.. Niekto poskladá PC s ASUS doskou a už je to top.. Ale mám len taký pocit, že sa mu len pcháte s prepáčením do prdele...
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Pozri ja Ti to poviem inak.
Mne je u "prdele" co tam budes za svoje peniaze mat.... Iba som uvazoval.
heker
Redeemer
Redeemer

Je to zostava od DropDeada, ktora je vyborna. Nepotrebujem silou mocou nieco skladat, ked ta jeho zostava je vyvazena, su tam dobre komponenty a je tam asi to najvhodnejsie v tej cene, ktoru uviedol. Ak ta zaujimaju moje prispevky k zostavam alebo notebookom, mozes si prestudovat temu o zostavach - potrebujete-poradit-s-kupou-pc-navrh-zo ... 62276.html Alebo temu o notebookoch - potrebujete-poradit-s-kupou-notebooku-n ... 78786.html Tu mas diskusiu o pocitaci na pracu, ale tym pojmom pravdepodobne ani nebudes rozumiet, ale mas to ako priklad, ze ci sa rozumiem alebo nie - post2226116.html#p2226116 Ked sa nerozumiem podla teba, tak ok, tvoj nazor nepotrebujem menit.

Stale si nenapisal ziadny argument a protiargument na otazky, ktore tu padli. A to v suvislosti s SSD, ze ci si vobec mal moznost porovnat PC s SSD pred a po. A dalsia otazka bola v suvislosti Asus, H110, GB, porovnanie a skusenosti, ani k tomu si sa nevyjadril. Zamerne sa vyhybas otazkam, pretoze nemas odpovede a radsej budes mliet nieco o odbornosti ako by si sa tu mal zhodnit odpovedami typu - SSD som nemal nikdy moznost vyskusat, dosku Asus som nikdy nemal, kamarat mi povedal ake su GB najlepsie a najuzasnejsie dosky, chcem tam i3 alebo i5 a ani sam neviem preco iba som pocul ze su lepsie.
Napísať odpoveď