Netflix

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Netflix

Príspevok od používateľa aacid »

fakt tomu nechapes? uz len to ze stiahnut, teda niekde najst torrent a hodit ho do stahovaca, pockat kym sa stiahne, potom rozbalit a aktivovat plugin in, to je proste vsetko zbytocne naviac. netflix otvorim a pozeram, nic viac, to je vsetko, do 5 sekund pozeram dalsi diel serialu.
a hlavne nepotrebujem ani len sadnut k pocitacu, staci zapnut telku.

ja som sa uz tolko krat pokusal o nejaku automatizaciu, rozne kodi, popcorn time, couchpotato a sickbeard (dokonca som kvoli tomu usenet platil) a nikdy sa mi nepodarilo to dostat do stavu spokojnosti. vzdy tam bolo potrebne robit rucne veci, ci uz stahovat alebo dopasovavat titulky. obcasne stiahnes film, ktory ma natvrdo vpalene korejske titulky a podobne.

ano, netflix ma dost "chudy" obsah, ale serialy su tam perfektne a uz nemam tolko casu by som pozrel 20 dielov za vecer, takze aktualne netflix pridava viac zaujimavych serialov nez ja stiham pozerat. teda pre mna jednoznacne vyhrava netflix, totalne pohodlie oproti torrentom. ale to samozrejme neznamena ze nestahujem aj filmy cez torrenty.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Dnes pridali druhu seriu Jane The Virgin, kto hlada nejaku prijemnu oddychovku (romanticku :lol: ), tak nech si ho kludne pozrie, pozrel som len prvu seriu zatial, ale je to neskutocne zamotane :D
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Neviem z akých torrentov sťahujete filmy ale na cz torrent sú pri KAŽDOM filme, CZ titulky, takže netreba nič hľadať, nastavovať
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mirak2 »

na cztorrent je casto odpad, nie vzdy najkvalitnejsi release, pdipadne niektori ludia preferuju urcite specificke typy releasov, co sa tyka bitrate, rozlisenia alebo kodeku a nie vzdy sa na cztorrrent nachadza
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne, casto hladam nove veci, ktore by som chcel pozriet na forach z ktorych ich cocam a v 99% pripadoch (u serialov samozrejme) subory nahravaju do zlozky. Takze jedine co spravim je, ze skopirujem odkaz zlozky, jDownloader sam prida vsetky subory a ja len nastavim zlozku do ktorej toma ulozit a je hotovo - vsetko ostatne mi spravi EMBY sam (pricom v EMBY stahovanie chybajucich titulkov nema ako plugin, ale priamo v nastaveniach serveru)...

Mozno ze pre niekoho moze byt Netflix pohodlnejsi, ale pre mna nieje, a uz vobec nie s tym ako malo obsahu tam maju.
Taktiez, v 99% pripadoch ked mi vypadne net pozeram serialy alebo filmy, v takom pripade, mi je Netflix na absolutne H a so 100Mbit downloadom si stiahnem cast serialu (1,7GB | 1080p | +- 45 min.) behom cca 4 minut. Takze v tom nevidim absolutne ziadne minusy, akurat plusy: Co ked si chces nieco pozriet a vypadne ti net na 10 minut, alebo sa zrazu spomali ze ti nestiha nacitavat? Toto mi pride omnoho otravnejsie ako si to dat rucne stiahnut.

Plus, EMBY zvlada nahravat serialy a ukladat ich do PC. Taktiez je mozne si nastavit nejakeho download manazera, aby automaticky kontroloval zlozky na nove subory a stahoval ich do predurcenych zloziek... IMO, problemom je prilisna pohodlnost ludi, ktori si to niesu ochotni raz poriadne nastavit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

aacid: To je strasna namaha dat nieco stiahnut z torrentov. To, ze ty to asi nevies obsluhovat, to uz zial moj problem nie je. Plugin a nastavenie Kodi spravis len prvykrat, potom uz viac netreba, je to vlastne to iste ako ked nastavujes Netflix, pridavas si tam plateny ucet a pod. Pri tej ponuke Netflixu tam toho vela nenapozeras :D Nemozem si pomoct, ale mam pocit, ze chyba nie je v Kodi, ani v nastaveni, ale chyba je v tebe, ze to nedokazes stiahnut ci nastavit.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ty mas problemy s citanim, ci to robis naschval? ved ja nepisem o ziadnom nastavovani. proste jednoducha logika, ze otvorit aplikaciu/stranku a kliknut na film bude vzdy, vzdy a vzdy pohodlnejsie ako dat stahovat torrent, cakat kym sa stiahne, potom ho rozbalit, prekopirovat niekam kde to prehra telka...

ty to ozaj nevidis, ci len mas tu neuveritelnu potrebu stat si za svojim ako 12 rocna pubertacka?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hlavne si pozri co si pisal vyssie, trebars o aktivacii pluginu ;) V principe mas pravdu, ze je to o nieco jednoduchsie, ale ak ti staci ta obmedzena ponuke Netflixu.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Michaelo napísal:Nebol nahodou Popcorn time "zabanovany" (teda, vysoko ilegalny)? Viem ze som o tom davnejsie cital.

Plus, neviem ako vy, ale ja pouzivam EMBY. Stiahnem si nieco do PC (cocam z normalnych webov, torrenty nemam rad), EMBY to sam prida do zoznamu filmov/serialov, ak to neni v SK/CZ dabingu, alebo to nema SK/CZ titulky, tak ich sam najde a stiahne. Samozrejme si mozes media pozriet odkialkolvek (ci uz cez lan, alebo cez internet na dialku).
Ja osobne pozeram priamo na mojom PC do ktoreho to stahujem, ale segra a doma to maju nastavene tak, ze mozu pozerat cokolvek co mam v mojom EMBY na PC. Nemas ziadne starosti, proste si cocnes co chces a mas hotovo... PC ho vidia ako sietovy disk (zlozky s mediami, ale nie ako ich mas na HDD, ale ako ich vidis v prehliadaci/appke), telky ho vidia normalne cez DLNA atd...
Proste nieco podobne ako XBMC (KODI), ale ja osobne preferujem EMBY.
Co myslis zabanovane? Je to obycajny torrent client. Jeden krat skoncili a zacali robit projekt Butter. Ale povodny tvorcovia (aspon cast) obnovili povodnu verziu.

aacid: Prave pri popcorne to cakanie odpada, kedze pozerat pocast stahovania. A aj na spomalenopm telekom ADSL to ide v pohode.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

aacid napísal:ty mas problemy s citanim, ci to robis naschval? ved ja nepisem o ziadnom nastavovani. proste jednoducha logika, ze otvorit aplikaciu/stranku a kliknut na film bude vzdy, vzdy a vzdy pohodlnejsie ako dat stahovat torrent, cakat kym sa stiahne, potom ho rozbalit, prekopirovat niekam kde to prehra telka...

ty to ozaj nevidis, ci len mas tu neuveritelnu potrebu stat si za svojim ako 12 rocna pubertacka?
No to je problem ludi co tahaju torrenty, ale pochybujem ze neexistuje klient co ti dokaze rozbalit rar/zip (aj zahleslovany) tak ako to robi jDownloader.
A presuvat to niekam kam to prehra telka? Preco? Ak mas telku co ma pristup na lan, tak nic nepotrebujes, EMBY (aj KODI) maju vlastny DLNA server.
Takze po prvotnom nastaveni uz nerobis nic, okrem toho ze skopirujes linky, v jDownloaderi (alebo inej appke) nastavis zlozku kam ich ma stiahnut a to je vsetko. Rarka sa same rozbalia, EMBY ti tie serialy/filmy najde a zaradi do kniznice a mozes pozerat odkialkolvek... Ale tak toto je logika podobna apple ludom "ja toto nechcem, ono toho vie omnoho viac, je to milion krat lepsie, ale mne sa s tym proste nechce raz trosku pohrat"... Taktiez zalezi na rychlosti internetu. Ako som pisal, ja si cocnem celu seriu v 1080p skor ako stihnem dopozerat prvu cast.
Ak ti fakt vyhovuje odmezena ponuka Netflixu, tak si uzivaj ;) Ja na tuto temu koncim.

Pascalwb napísal:Co myslis zabanovane? Je to obycajny torrent client. Jeden krat skoncili a zacali robit projekt Butter. Ale povodny tvorcovia (aspon cast) obnovili povodnu verziu.
Nemyslel som zabanovane, ale vysoko nelegalne na pouzivanie a hlavne prevadzkovanie majitelmi. Preto ho povodni majitelia zrusili a niekto iny ho spustil a potom sa stalo to iste :D Proste mali problemy s legalnostou a vzdy to niekto iny forkol a pustil znovu (Piratebay anyone?)... Nehovorim ze je zly, appka vypada super, ale torrenty celkovo nemam rad, takze som ho ani velmi nevyuzival.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Pascalwb napísal:aacid: Prave pri popcorne to cakanie odpada, kedze pozerat pocast stahovania. A aj na spomalenopm telekom ADSL to ide v pohode.
schvalne som si popcorn time znova vyskusal, ide to fajn, len tam je rovnaky problem ako pri torrentoch vseobecne, pokial sa nejedna o nieco aktualne, tak sa mozes celkom dost nacakat (niekedy aj nedockat) a titulky skoro nikdy nesedia.

no a zase sa to tu z nejakeho dovodu meni na boj miesto diskusiu... preco sa tvarite ako keby si clovek musel vybrat, ze ked pouzivas netflix, tak nemozes torrenty a naopak.
my proste to co je na netflixe pozerame tam a to co tam neni, tak to stiahnem cez torrenty alebo nejaky fileshare. vybavene. a robim to tak prave preto, lebo netflix je neuveritelne pohodlny. dokonca serialy co som mal uz postahovane a su aj na netflixe som lokalne povymazaval, lebo ved na co...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zabudas na jednu vec a tou je, ze Netflix stoji mesacne 8/10/12 eur. Ak to chces na jedno zariadenie, tak 8 eur, ak chces UltraHD a 2 zariadenia, tak 10 eur. A to je dost podstatne, ze na ten obsah co ponuka Netflix a platit 8 eur, to sa mi zda zbytocne. To si rovno za 10 eur mozem dat satelit od DigiTV, tam mam 80 stanic, je tam kopa stanic na filmy, serialy, dokumenty, sport..., len tam nie su horuce novinky. Napokon tie novinky castokrat nie su ani na Netflixe, pretoze nechcu platit licencie za to a vsadzaju na vlastnu tvorbu, ktora je financne narocna, cisla hovoria az o 40 percentnom znizeni ponuky za posledne 4 roky: http://bgr.com/2016/06/16/netflix-strea ... ogramming/
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Alebo sharujete jedno konto 3-4 a je to ako návšteva do kina za momentálny obsah. Záleží od uhla pohľadu na celú vec.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hojko napísal:Nie je jednoduchsie si to stiahnut film/serial, pridat to potom trebars do Kodi (XBMC), k tomu plugin na titulky.com a nechat hladat titulky automaticky??? A mas prakticky vsetky novinky, zadarmo, vacsinu s titulkami.
no az na ten problem, ze je to zadarmo, nie? :D pri tom kvante tvorby sa vazne neda zaplatit vsetko, co si chces pozriet, ale trend je taky, ze sa tvorcovia podporuju.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal:Zabudas na jednu vec a tou je, ze Netflix stoji mesacne 8/10/12 eur. Ak to chces na jedno zariadenie, tak 8 eur, ak chces UltraHD a 2 zariadenia, tak 10 eur. A to je dost podstatne, ze na ten obsah co ponuka Netflix a platit 8 eur, to sa mi zda zbytocne. To si rovno za 10 eur mozem dat satelit od DigiTV, tam mam 80 stanic, je tam kopa stanic na filmy, serialy, dokumenty, sport..., len tam nie su horuce novinky. Napokon tie novinky castokrat nie su ani na Netflixe, pretoze nechcu platit licencie za to a vsadzaju na vlastnu tvorbu, ktora je financne narocna, cisla hovoria az o 40 percentnom znizeni ponuky za posledne 4 roky: http://bgr.com/2016/06/16/netflix-strea ... ogramming/
ja nezabudam, presne viem kolko stoji netflix, ved si ho platim (mimochodom za 10 eur mesacne nedostanes ultraHD, to je az od 12 eur). a mne to proste za tych 10 eur stoji, co je to dnes? to su dve piva (doslova, v poslednom case sme si zvykli na rozne pivne specialy az mi je niekedy zle z toho kolko penazi na to miname).

satelit od digitv... proti gustu... dakujem, ale ved mame aj beznu telku zaplatenu a to je na zaplakanie, mozno u teba to tak nie je, ale mne nejde o kvantitu ale o kvalitu. na netflixe toho mozno nie je vela, ale to co tam je je kvalitne (hlavne original tvorba), to sa proste s normalnou telkou neda porovnavat. a samozrejme ani netreba hovorit o tom ze 15 minut nejakeho obsahu strieda 10 minut reklamy a ze aj ked nahodou objavim serial, ktory chcem vidiet, tak som vacsinou obmedzeny jednym dielom za den/tyzden.

a samozrejme v neposlednej rade sa tu mozme zacat rozpravat o moralnej stranke veci, ja uz som si tak trochu zvykol na to ze pokial sa mi nieco paci, ci uz je to hra, hudba, film alebo serial, tak za neho zaplatim.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Argumentovat telkou je scestne, ved Netflix ponuka jednak kvalitnejsiu tvorbu, ale hlavne je to on-demand. Pri TV musis sledovat program, nemozes si to pauznut, atd. Ak chces TV s archivom, tak je to uz drahsie. Cena ako taka je v pohode, len za 1-2 mesiace tam clovek pozrie vacsinu zaujimavych veci a potom sa to (aspon pre mna) neoplati. Ak by tam boli najnovsie filmy kratko po uvedeni na blu-ray, tak by som za Netflix bez problemov zaplatil aj 2x tolko.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no prave o tom uvazuju teraz studia, ze budu hned davat (rozumej 1-2 tyzdne po premiere) obsah vo vysokej kvalite na nejaku streamovaciu sluzbu. malo by to byt vsak ale ukrutne drahe (40USD za film), avsak bude to zivna poda pre piratov :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No je to zamotany kruh. Filmove studia zarabaju na kinach. Televizne studia ked uz to chcu dat online, tak maju svoj streamovaci servis, co len vytvara rovnaky problem ako televizne stanice. Alebo su tie prava tak rozporcovane, ze v jednej krajine to na Netlixe je a v druhej nie. Aj ked Netflix zvysuje svoju tvorbu, stale je to malo.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Dnes som si všimol že do Netflixu pridali, telenovelu Skrytá Vášeň, nikdy by ma nenapadlo že tam dajú telenovelu
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

ak by niekto chcel skusit US netflix https://www.keenow.com/ (for free)

na mobile mi to po pridani DNS neslo, ale na pc v pohode :)
Napísať odpoveď