Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa DropDead »

Výborne.
Spoiler
Začnem s témou K-čková i5 vs. i7. Preskoč stránky tipu userbenchmark a podobne; to sú treš stránky bez výpovednej lehoty. Recenzie človek nájde po internetoch či na weboch (anandtech, techpowerup, guru3d, bit-tech,...), tak na YT (linustechtips, jayztwocents,...).

Bavili sme sa aj o hrách, ja som už asi tri roky názoru, že ak je budget na to, tak definitívne by som pozeral po i7čkách (predtým tu bola ešte zlatá stredná cesta so Xeonmi ale to už je irelevantné), prečo? Preto, lebo pokrok v technológiach a nemožnosť poriadne optimalizovať hry spôsobili, že viac a viac hier aj pri takomto využití sa HT využije viac, než dosť (už ja pri i5-4690k by som sakra bral aj 4790k).
Pre tento účel dodám link na sériu videí, ktoré mám rád (vidno celý priebeh ako sa správa FPS a dokonca aj frame-tíme)
https://www.youtube.com/watch?v=XylVCItVhS4 (prípadne čisto recenziu na 7700k https://www.youtube.com/watch?v=43g3OTK2AbE ).
Všímaj si aj frame-time, ak uvidíš, že síce krivka u fps je rovnaká ale u frame-time vidíš výskok smerom dole, tak to znamená, že sa ukazuje stuttering, ktorý nemusí vždy byť zapríčinený pádom fps, no optimalizáciou, reakciou HW na nejaké prvky hry a podobne...

DirectX12 je ďalšou zaujímavosťou, kedysi sme boli v tom, že zaťaženia CPU sa budú znižovať, GPU budú pracovať efektívnejšie a to sa ukazuje aj teraz, avšak srandovne len za predpokladu, že je to spárované s dostatočne výkonným procesorom, takže aj vďaka DX12 hrám sa i7 oplatí (a už tu akýsi background mám a dúfam, že je dôveryhodné z mojej strany, ak poviem, že ja osobne (ak by ten rozpočet bol) by som aj čo i len pre hranie šiel do i7; nehovoriac o tom, že je som ten taký chaotik s troma oknami Chrome-u, kde na každom mám po 10-20 kariet, takže aj to v pozadí robí svoje (aj pri spotrebe RAM ovšem)). Výsledky DX12 titulov (napríklad Tomb Raider na videu) z videa tomu nasvedčujú.

Monitor, neodporúčam 2x 22", je to už tak zastaralé a nepraktické, osobne odporúčam 27" 1440p, napríklad ten Dell (myslím teraz U2715H), kde si posunieš (znovu) jednoducho hranicu až na 75Hz (oproti defaultným 60Hz - btw, toto sa deje už dva roky s Dell-áckymi panelmi, je to podľa mňa mazec). Ja osobne som spokojný až teraz so 40" a 4k rozlíšením.

Z odpovedí - znovu, máš možnosť takto (k čomu sa odporúčam prikloniť) ísť do skrinky a chladenia, ktoré ti všetok ten výkon udrží pokope s parádnymi teplotami a nízkou hlučnosťou.
Linkoval som Phanteks skrinku P400S, to je asi najlepší pomer cena/výkon/výbava/atď. na trhu so skrinkami. Ako som hore "zjazdil" hojka, SPC RG1 v takejto zostave NEMÁ čo robiť, potrebujeme poriadnu kvalitu, nie úplne základnú kvalitu.
Pokojne nemám problém povedať, že by som porozmýšľal ešte aj nad NZXT H440, Fractal Define C okrem tejto P400S. Treba využiť túto možnosť, ísť do možnosti s odhlučnením, šikovným dizajnom pre blokovanie šírenia hluku nesprávnym smerom a podobne.

Linkoval som Alpenfohn Wing Boost 2 ventilátory, znovu, existuje mnoho značiek a modelov, no aktuálne pri týchto cenách (aj osobná skúsenosť) sú toto neskutočné pecky, kvalitné ložiská, dizajn a hlavne prevádzkové vlastnosti. Ako skrinky, toto je ďalšia moja chuťovka a mal som toho už otestované veľa.

Linkoval som zdroj Corsair RM750i, ktorý nie je majstrom pomeru ceny a výkonu, pomeru cena/výkon kráľuje tomu Corsair Vengeance rada (z Amazon.de)
https://www.amazon.de/dp/B01CQ4B49S/ , avšak znovu, ak sa bavíme o zostave, kde chceme niečo lepšie, tak ideme hore s účinnosťou, čo znamená, že znižujeme príkon (vyššia účinnosť = menej straty z toho, čo prichádza, menej stratového výkonu zmeneného na teplo, takže menej potreby chladiť a z toho vychádzajúce menšie (ak vôbec, často sa už implementuje semi-pasívny mód) potrebné otáčky pre chladenie.
Pre všetko toto by som sa pozeral po
http://www.tichepc.sk/Super-Flower-Lead ... -750W.html (len teraz dorazili k nám)
Je to pokračovanie near-perfect platformy s drobnými vylepšeniami a hlavne novým ventilátorom (tentokrát už FDB ložiská), aktuálne je aj za fantastickú cenu. Toť by bola moja zbraň pre takúto zostavu. Ešte viac by som odporúčal nejaký Platiňák ale to by bolo ďalších 80€ a zase, ja by som do toho šiel, ak je rozpočet ale nikoho nútiť nebudem, je to už proste "step above perfect".

Linkoval som GPU GTX 1070 (konkrétne Phoenix od GW), tá je už naviazaná na reč pre 1440p rozlíšenie, je to sweet-spot - väčšina hier je možné potiahnuť až za 100fps a náročnejšie AAA tituly pokojne do 80-95 (aj tu pri tejto karte a najnáročnejších tituloch môže znamenať aj nepoužívanie náročnejších AA metód a len trebárs FXAA/SMAA/TAA). Pre 1080p je to GTX 1060. Luxus a možno nie už najlepší pomer cena/výkon 1070 pre 1080p a 1080 pre 1440p.
Konkrétne k Fénixke - je to aktuálne najlepšie riešenie pri zachovaní nízkej ceny, znovu...pomer cena/výkon. Spolu s MSI Gaming X sú to najlepšie riešenia na trhu (ešte ZOTAC najvyššie modely sú super ale tamto sú oveľa väčšie kravy).

O RAM, tu je to veľmi jednoduché, od uvedenia DDR4 a Skylake je ivdieť, že má zmysel sa znovu naháňať po vyšších frekvenciách (btw, na digitalfoundry channely je aj video, ktoré sa zaoberá čisto frekvenciami), avšak teraz pri týchto cenách...vždy boli modely s vyššími frekvenciami drahšie ale teraz je to také, že môžu byť buď za rovnakú cenu (pred nedávnom boli len o pár € drahšie ako 2400MHz ľudové voľby 3000MHz Kingstony) alebo menšiu alebo oveľa vyššiu...aktuálne sú za kúl cenu
http://www.tekra.sk/komponenty/corsair- ... 2b3000c15/ 114€ je topka.
Ak by nebolo nič za dostupnejšiu cenu (v podstate na úrovni cien s 2400MHz modelmi), tak 2400MHz nie je problém, pretože taktovanie pamätí je jednoducho - menia sa len dva parametre (frekvencia a napätie, ktoré sa dá proste na max a je to vybavené).

Storidž (a wall of text is coming!) je zložitou témou, je to fakt o ušití na mieru. Každý potrebuje "iné terabajty". Ak nepočítame HDD, ktoré sú omnoho pokojnejším trhom, tak sa dostávame na pole SSDčiek a to je niekedy riadny chaos. Trh sa dosť u SSD mení, no tu je super znovu to, že nie sme nejako extrémne limitovaní budgetom, takže môžeme tomu dať aj optimálnu kvalitu.
Je tu ťažké hovoriť aj o najlepšom pomere cena/výkon, pretože je tu priveľa premenných a hlavnou je aj samotná kvalita.
Už je to nejaká doba, čo ja som "all over" Samsung SSDčka...prečo? Pretože narozdiel od 2014-2015 tu už nie je vôbec balans medzi mnohými diskami mnohých výrobcov a hlavne cien...aj bez ohľadu na zdražovanie, ktoré začalo v novembri boli ceny divoké; všade striehli ultra-lacné SSD (TLC pamäte...ak náhodou nepoznáš omáčky okolo SSD a druhoch pamätí, tak pre základnú orientáciu mrkni na https://www.youtube.com/watch?v=I9mbZUI0J3A ) a pomaly ale isto to začalo zabíjať predaje kvalitnejších modelov a preto prišlo pri tých modeloch zlacňovanie a tak to teraz aj vyzerá.
Jednou z najlepších a najľudovejších (a kvalitných) možností boli SSD od Crucial-u, no teraz? Vydávajú jeden väčší bulšit za druhým...ak to nie je low-end, tak je to len ledva medio-cre produkt. Intel bol kedysi ľudovým, no je drahý, konkurencie neschopný (okrem pár modelov ultra-drahých NVMe SSD a serverovej lajny), a s ich ponukou často zastaraný; A-Data rebranduje a ich jediný dobrý model SP920 bol kedysi v 2014 výborným SSD, no už dávno to vyrába niekto iný alebo len je degradovaný (dokázané, riešil som to na inom fóre).
Je toho veľa, no Samsung ostal, lebo každé predstavenie prinesú SSD, ktoré dominuje nejakej kategórii, 750 EVO dominuje všetkým TLC SSDčkam a 850 EVO dominuje všetkým TLC SSDčkam a 750tke EVOčku s najpokročilejšou technológiou na poli SSD pod kapotou, kde pomaly ani nevidno negatívne prejavy TLC a implementácie tzv. SLC cache (aj keď nie úplne, samozrejme).
Ak ide o staré dobré MLC SSD, tak táto časť trhu je nudná v rôznorodosti, ak by si zavítal (už som to tu asi písal) na fórum živě, tak prídeš a zastrelia ťa ak spomenieš Samsung a nelinkuješ Kingston Savage (pre mňa treš) alebo KC400 (disk so super vlastnosťami irelevantnými pre koncového zákazníka a vhodné skôr pre business a enterprise prostredie) modely, keďže u nich idú v podstate stále len tieto MLC SSD. Ide o to, že aktuálne u mňa existuje len Samsung Pro (znovu Samsung) - Pro si drží pozíciu špičky na trhu (aj v portfóliu Samsungu) všetky tie roky a všetci ich v tomto musia rešpektovať a zaslúžia si to. A tam to aj končí, Plextor ešte stále predáva pár modelov ich 2014-2015 diskov, no už nie sú za dobré ceny, čo je škoda. Inak už tu naozaj nič naozaj nie je (som si na 90% istý).

Potom tu máme M.2 NVMe SSD (https://www.youtube.com/watch?v=opwON-7J_wI a https://www.youtube.com/watch?v=gABlQz0ktd0), ktoré prišli a zasiahli nás svojou rýchlosťou, už sa pomaly aj dostávajú ceny do normálu a vďaka bohu, Samsung už vidal ich nové modely, teda SM961 (OEM orientované SSD, našli by sme ho v NB a podobne, je tam kratšia záruka, vraj niečo o menšej podpore ale tomu ja osobne nerozumiem, no je lacnejšie a je to MLC, takže paráda), 960 EVO (NVMe diablova verzia SATA Evička) a 960 Pro (no...asi chápeš), síce sa bavíme o vyššej investícii, tak sa bavíme rovnako aj o 2-4x vyšších rýchlostiach a to je realita, kde sa zrazu môžeme znovu baviť aj o pomere cena/výkon.

Storidž by som riešil ako posledný, pretože toto sa môže stáť od 200€ do 500€. Ak by sme chceli šetriť, tak by som pozeral po 512GB Samsung Pro - kúpiš raz a máš pokoj (doslova) a HDD podľa potreby (WD Red alebo ja by som asi šiel ešte radšej do Seagate IronWolf (myslím) - nové a fresh disky od Seagate). Alebo 250-256GB NVMe SSD (či SM961 alebo niektorú z 960tok..to je jedno), keďže 500-512GB sú saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakra drahé a k tomu najlepšie 850 EVO pre ostatné hry - na tom NVMe by bol OS, SW a niekoľko hier. K tomu potom samozrejme HDD pre data.

V krátkosti ešte:
- CPU chladič - SPC Fera 3 (výborný chladič) na všetko okrem taktovania, taktovanie dá ale časom to bude priveľa pre ten ventilátor), na taktovanie fantastický Scythe Ninja 4. Je toho ešte mnoho na trhu ale aj bez ohľadu na pomer cena/výkon sa stačí držať týchto dvoch možností.
- Monitor - U 27" 1440p sú dve zaujímavé (za ľudské ceny) - Dell U2715H a Dell S2716DG - každý z nich je iný, obe sú výborné, záleží od použitia a toho, čo človek chce
- Klávesnica - Toto bude tiež zložitá téma, ja zo svojich skúseností aj skúseností sveta poviem, že ak chceme naozaj kvalitné klikatko, tak pôjdeme do mechaník, no aj tu sa bavíme o čomkoľvek od 40€ po 400€, no dá sa vybrať, ak sa človek drží základov - otázka k tomuto, ako si na tom s písaním bez pozerania na klávesnicu? chcel by si, aby ti to tam svetielkovalo ako bláznivé?
- Myšky sú jednoduchšie a lacnejšie záležitosti a teraz sa mi páči, čo je v ponuke, spomínal som konkrétne Logitech G403 - nie je drahá a je v podstate na stupni víťazov vo všetkom + má k tomu aj (spolu s Logitech G900) bezdrátovú verziu, ktorá v podstate už nuluje všetky nevýhody strachu z bezdrátových pre niečo iné, než nenáročné používanie.
....................
Pýtaj sa, potom niekedy zajtra/cez víkend niečo zbúcham do kompletnej podoby aj podľa potrieb na storidž
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DropDead: Zostava, ktoru si ty uviedol, tak to urcite nie je zlata stredna cesta. Je to uz niekde vyssie. Je tam procesor, ktory nevyuzije a kvazi aj grafika, ktora patri k top na trhu. Na co mu to bude??? Na co mu je jeden z top zdrojov za tie peniaze??? A na co mu je draha skrinka??? To, ze si tam dal SSD za 327 eur v podobe Evo 960 Pro 512GB (NVMe), to tiez nie je zlata stredna cesta, ale jeden z najlepsich diskov na trhu. Nevidim ziadny dovod, aby platil za 7700K, kedze to nevyuzije, aby platil za ten zdroj, skrinku a aj grafiku. Ano, dal som tam mini verziu GTX 1060, neni problem to zmenit za normalnu verziu s dual fan.
DropDead
Addict
Addict

Lenže on nemá obmedzený rozpočet, teda je to rozpočet, ktorý by prekračoval akúkoľvek reálnu využiteľnosť.

Každopádne nebudem tu opakovať to, čo je v spoilery o príspevok vyššie ale skrinka...ako sorry ale tvl, nemá 600€ rozpočet a nejde do i3ky a 1060 a jedného UV400, aby sme šli na kosť, chceme dať tej zostave kvalitný základ a v tomto bohužiaľ si budem hájiť svoje, lebo na mojom stole sa toho už vystriedalo dosť a skrinky poznám zhora dole, ich prednosti, nedostatky, kapacity a to, kde by sa aké mali objavovať a že, áno, skrinka nie je len krabica na komponenty.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nema obmedzeny rozpocet, to je pravda. Ma vysoky rozpocet na pocitac a cestovanie, ale pocitac pre neho nie je priorita a chcel by zlatu strednu cestu na ten pocitac. Ty si sem dal pocitac za 1800 eur, to veru zlata stredna cesta nie je, teda aspon nie pre mna. Ak povazujes za zlatu strednu cestu ten procesor ci grafiku, tak okej, mozno v tvojom pripade, ale v mojom pripade su to prilis drahe kusky na to, aby ich mal kupovat, ak to realne nevyuzije dnes alebo o rok. Aj to, ze si tam dal ten zdroj ci skrinku, z mojho pohladu su to u neho vyhodene peniaze. Mozno ti preslo vela skriniek pod rukou, ale zabudas na jednu vec a tou je, ze ten pocitac pojde rovnako v skrinke za 80 eur ako v skrinke Eurocase za 18 eur. Sam mam skrinku Gigabyte co stala hadam niekedy v roku 2009 ci 2010 tusim okolo 35-40 eur a nemam s nou problem, je to normalna skrinka, mam tam Xeon 1231 v3, 16GB RAM? GTX 1060 a ziadny problem. Mozno je skrinka lahsia, ma tensie plechy, no a??? Ako mi toto ovplyvnuje chod pocitaca, asi akurat tym, ze pri velkej zatazi pri hrani je trosku viac pocut zvuk ako by to bolo u skrinky za 80 eur, mozno nema taky prietok vzduchu a mam teplejsie procesor o 3 stupne a grafiku o 4 stupne, ale to su vsetko u mna take nepodstatne veci, nakolko ten pocitac funguje uplne bez problemov. Myslim si, ze moj nazor na skrinky poznas, uz som ho tu prezentoval a aj niekto dalsi je proti tvojim drahym skrinkam. Ale skutocne, nie je to vec, ktora spravi pocitac rychlejsim, vykonnejsim..., maximalne ho spravi tak trosku tichsim. Pri hrani mi vetraky na grafike a chladici nevadia, ze su trosku hlucnejsie, pretoze mam aj tak zapnuty zvuk z repro. Pri renderovani videa som zase mimo pocitaca a nechavam to bezat, takze daky zvyseny hluk opat neriesim. Nech si kupi trebars Zalman R1 za 44 eur, ved to je skrinka co si castokrat sam odporucal aj ty. Alebo nech nekecam, tak SilentiumPC Gladius M35 za 52 eur.
DropDead
Addict
Addict

Bravó, takže teraz preto, lebo ty máš šmece skrinku máme mať všetci, lebo PC ide rovnako ako s lepšou a nie je dôvod na upgrade.

Kvalita konštrukcie, poriadne plechy, žiadne vibrácie, ticho, odhlučnenie, PSU shroud, airflow dizajn, optimalizácia pre väčšie ticho - to je dôvod, prečo aj v mojich zostavách v tom príspevku na vianoce veľmi rýchlo prišla do návrhov P400S.
Niekde za tieto veci platíš 100+€, u P400S 80€.

Takýto prístup som videl XYZ-krát, pchať výkonné komponenty do starého šmeca a ešte na to hodiť nejaký špičkový zdroj za 5€. Nakoniec je tam pol tony prachu, káble kade-tade, celé to bruní a hučí - no diki pekne.
Ak takto pracuješ ty, nech sa páči ale ja mám svedomie, vedomosti a skúsenosti a podľa toho aj jednám, pretože sme v 21. storočí a MÁME právo na kvalitu a balans, nie na dobré výkonové komponenty a kulo ostatné veci.

R1 som odporúčal možno do 2015, kým neprišiel SPC s novými skrinkami a M35 nie je upgradom oproti RG1.

EDIT: Potom uplatnime túto logiku aj na iné veci - na chladič - ono to uchladí aj 19€ chladič ale s ventilátorom na 3000RPM a rovnako aj referák kúpme a pôjde to na 4000RPM, disk potom WD Black, lebo on je výkonnejší a síce bude ako vibrátor ale čo už, rovnako lacný zdroj, veď on len ventilátor pôjde na 2500RPM...

Výkon je dôležitý, no prevádzkové vlastnosti nie sú o nič menej dôležité. :roll:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pravdepodobne mas problem s citanim a pochopenim mnou napisaneho textu. Ak si si vsimol, tak uviedol chladic Fera 3, ktory je dostatocne vykonny a napokon, je to chladic, ktory odporucas v zostavach. Tiez je tam kvalitny zdroj od EVGA. Takze neviem co su splietas o referencnom chladici alebo chladici za 19 eur, pripadne co tu splietas o zdroji. A uz vonkoncom nechapem spomenuty WD Black, ktory som v zostave nespomenul od poriadne dlho a ak si poriadne pozries moj prispevok, tak uvidis, ze som tam odporucal Samsung Evo 850 + WD Red. Absolutne teda nechapem aky zmysel ma tvoje tliachanie o Blacku, referencom chladici a zdroji za 5 eur. O tom tu nepadlo ani slovo.
DropDead
Addict
Addict

A ty zase nečítaš nikdy, čo píšem (napríklad ten veľký spoiler) - Fera 3 bude musieť priveľa točiť, aby uchladila taktovanie.

Ten odstavec je porovnanie k tvojej logike so skrinkou. Všetko, čo som tam spomenul môže nahradiť už povedané (napríklad v tvojej zostave), veď ale výkon neubudne a ušetrí pár desiatok eur, tak prečo nie (už keď sme takto pekne začali).
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Nevravel, že nechce taktovať?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vravel, ved to je to. A ze kto tu nevie citat :D Asi obaja :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

To sa stava, netvarme sa, ze sme nikdy neprehliadli podstatnu informaciu pri citani (aj ked Drop ju prehliadol dva krat)

DropDead - vidiet, ze si nadsenec a to je dobre, hojko ma ale odhadol lepsie. Za ten rozdiel v zostavach som nasiel letenku na Honolulu a myslienka na lekciu ukulele pod palmami s nejakou kvetinovou slecnou ma nadchyna o dost viac ako na 100fps pri nejakom AAA titule :smt047

Podobne ako hojko som tiez nepochopil v com su high end case lepsie ked stoja tolko co stoja. Ja sa strasne rad necham poucit. Ocenujem featury ako je uchytavanie bez skrutiek takze pripadna vymena HW je lahka. Chapem, ze lepsi airflow udrzi o par stupnov lepsiu teplotu. A to ma byt vsetko?

Na druhej strane si velmi rad necham vysvetlit podla coho kupovat MB a PSU. V tejto oblasti som uplne duty.

Co si myslite o GIGABYTE GA-Z270P-D3 ? Resp. o celej tejto bundle https://www.novatech.co.uk/motherboardb ... 57600.html
Co si myslite o PCIe SSD https://www.novatech.co.uk/products/com ... 6g7x1.html ?
DropDead
Addict
Addict

Tak prajem príjemnú lekciu ukulele. :hehe:
heker
Redeemer
Redeemer

Nic ine ti neostava, jedine, ak by taktoval na Havaji v bedni za 100 eur, lebo ma lepsi airflow :D
DropDead
Addict
Addict

Nj, to aj auto je vlastne oveľa lepšie mať z fibeglassu ako z kovu, no nie?

Ako nech sa páči, nech je každému po svojom, ja to rešpektujem, no ja mám svoje "gajdlajny", podľa ktorých pracujem, bohužiaľ tento scenár je nepokrytý.
No a nakoniec čo čaká...príde s tým, že v podstate nemá rozpočet, respektíve väčšie lmity, no nakoniec viac ide po zostave osekanej po väčšine na minimum, takže tu sa niet o čom baviť z mojej strany.
heker
Redeemer
Redeemer

Preco to chces porovnavat s autom? Snazis sa porovnat neporovnatelne, nema vyznam tu do toho zatahovat automobil.
DropDead
Addict
Addict

Prečo? Vnútornosti rovnaké, akurát kvalita, pevnosť, hrúbka, izolačné vlastnosti, aerodynamický dizajn (v prípade skrinky airflow) a podobne je principiálne úplne to isté. :)
heker
Redeemer
Redeemer

Cize motor auta, prevodovku, masazne sedacky s odsavanim v kozi, klimu, webasto, navigaciu, parkovaci asistent, stresne okno, dialkovy start, asistent jazdnych pruhov, navigacia, led svetlomety, natacacie svetlomety, to by si k comu prirovnal na pocitacovej skrinke?
DropDead
Addict
Addict

"Vnútornosti rovnaké" ti to azda dostatočne nevysvetlilo? VŠETKY VNÚTORNOSTI rovnaké, akurát rozdielne karosérie, ktoré popisujem vyššie.
heker
Redeemer
Redeemer

LOL, ozaj mu spravi pevnost lepsi povit z behu pocitaca, pripadne hrubka plechu. Ci pocit, cy vykon, ci pohodlie. Toereticky sa hrubka prejavi z bizsej hlucnosti, ktora by sa dala merat na percenta. Kvalita je dost subjektivny pojem a o to neraz dokazujes aj ty, napriklad teraz pri vybere skrinky. Jedine co schvalujem je airflow, co vsak pri beznej zostave bez taktovania je podla mna aj tak dost irelevantne a taka zostava bude v pohode bezat aj v skrinke za 20 eur, ci uz sa ti tento nazor paci alebo nie, je to nazor pravdivy.
DropDead
Addict
Addict

Môj taktiež, ja mám svoje štandardy, ako som už niekoľkokrát spomínal. Ja som uviedol dôvody, sám som ich praxou za posledné roky overil a zistil, prečo mať kvalitný základ (skrinka, zdroj a chladenie) je vždy tak uspokojujúce, poskytujúce istotu a dlhodobú spokojnosť, a spoľahlivosť. Ticho, lepšie zvukovo izolačné vlastnosti, cable management a iné malé dodatky sú samozrejmosťou.
heker
Redeemer
Redeemer

Prepac, ale nevidim stale racionalne a akceptovatelne argumenty, aby som do pocitaca za 1000 eur mal dat 80 eur za skrinku, pretoze tie peniaze sa daju vyuzit efektivnejsie - zdroj, ram, grafika, ssd.
Napísať odpoveď