Strana ĽSNS

Diskusie na politické témy...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Strana ĽSNS

Príspevok od používateľa -AA- »

Ku Kiskovi..

• "Pre mňa pán Kiska nie je reprezentant štátu, pretože viem, že je to bývalý úžerník a ja mám úctu k právu a zákonu. Je nedôstojné, aby prezident štyri vety nevedel povedať naspamäť a čítal ich z papiera. To je dehonestujúce pre Slovenskú republiku a mňa to uráža. O akom zašpinenom súdnom systéme to ale hovorí ? Kto ho zašpinil? Nie náhodou pán Kiska so svojimi exekučnými spismi? Veď ich mal 22 tisíc po celom Slovensku. Stačí, že vráti všetky tie úžernícke úroky a hneď odľahči súdy a zvýši dôveryhodnosť. Však on je prvý, ktorý má ten zašpinený systém na svedomí!"

Toto povedal Harabín. Aj keď neviem prečo sa to tu tak rieši.

http://www.naseslovensko.net/nase-nazory/vyhlasenia/kotlebova-vyzva-ficovi-podme-nazivo/
Prílohy
List-Ficovi-vyzva-do-televizneho-duelu.jpg
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

rebuss napísal: //autoeditácia príspevku (30 Jan 2017, 13:00)
Myslíš, že keby ich pozývali do politických debát a relácií, a to aj do verejnoprávnej televízie, tak by ich voličská základňa klesala? To je hlavný dôvod, aby nemohli prezentovať výsledky svojej práce, čiže rastie takýmto spôsobom lenže pomalšie.
V Slobodnom vysielači sa už Kotleba raz zhovadil a podla reakcií, ktoré som vtedy postrehol okolo toho možno o pár hlasov prišiel. Kľúčové ale je aby v tej debate s ním bol niekto, kto vie o čom hovorí. Doterajšia snaha Kotlebu cenzurovať z neho urobila mučeníka a podpora mu rastie raketovým tempom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Hegy napísal:Moralka by v mojom ponimani vyzerala takto: "okej, das mi az budes mat, chapem tvoju komplikovanu situaciu" a nie "TU TO PODPIS A SKONCILI SME, CAU".
to sa ale zase dostavame k tomu ze teda nikto kto podnika podla teba nemoze byt moralny... pretoze tak ako ty pises jednoducho podnikanie nefunguje.

problem neni v tom ci kiska je moralny alebo nie ale v tom ako ty vnimas moralnost.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Nehnevaj sa, preco by mal byt problem ako ja vnimam moralnost? Nie je to vari moja vec?
Zase, je to na dlhu diskusiu a je striktne subjektivne kto ma aky "prah" moralky, poziciavat peniaze AJ ludom, pri ktorych je zrejma neschopnost splacania a nasledne vymahanie jednoducho nepovazujem za moralne (ano je to postup korektny a vo vacsine pripadov v zmysle zakona). Nastastie, vela exekucii vyplyvajuce z moralneho podnikania p. prezidenta boli zrusene sudom, tam uz asi neslo len o moralku ale aj o obchodne praktiky na hrane zakona.
Kazdopadne, nepotrebujem tu ociernovat prezidenta, z tych exemplarov co sme tu mali je to rozhodne favorit, no moralny je asi ako Gasparovic recnik.
A mohli by sme to uz uzavriet, lebo podla teba je modra modrou podla mna je to skôr fialova a dohadovat sa tu o tom mozeme navzdy.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vlastnit pozickove firmy nie je problem, ale ked samotny sud jednu z nich oznaci za uzernicku, tak uz ide o problem. rozhodne to nie je nieco v com by mal mat prsty prezident.

a co sa tyka tvojej moralky, tak je to tvoja vec ako hovoris, ale mna by celkom zaujimali tie myslienkove pochody, ktore riesia kiskovu moralku, ale popritom im nie je zvlastne dat hlas strane, ktora mala na kandidatke mimo ine aj cloveka, ktory utocil s nozom na ludi. to si identifikoval ako nedostatocne nemoralne?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Lebo preca zaviedol hladki vo vlakov. :)
Asi zacnem viac pouzivat vyraz "kappa".
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Hegy napísal:Nastastie, vela exekucii vyplyvajuce z moralneho podnikania p. prezidenta boli zrusene sudom, tam uz asi neslo len o moralku ale aj o obchodne praktiky na hrane zakona.
beardie napísal:konkretizuj
ked je ich tak vela, urcite s tym nebudes mat problem, rad sa dozviem nieco nove
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Mas nieco s googlom? Pripadne nefunguje ti vyhladavacie okno na stranke, na ktoru som ta odkazal?
Napr.: https://otvorenesudy.sk/decrees/2439592?l=sk&q=triangel
https://otvorenesudy.sk/decrees/2434941?l=sk&q=quatro
https://otvorenesudy.sk/decrees/2390638?l=sk&q=quatro
...
...
Spoiler
Predložená žiadosť bola podpísaná stranami sporu a

podľa jej obsahu ju súd posúdil ako zmluvu o spotrebiteľskom úvere, na základe ktorej poskytol právny

predchodcažalobcužalovanej spotrebiteľskýúver. Úver bol poskytnutý prostredníctvom kreditnej karty s

možnosťou opakovaného čerpania. Zmluva neobsahuje žiadne úroky alebo poplatky, a preto tieto veriteľ

nemohol od žalovanej požadovať
a všetky jej platby museli byť započítané iba na istinu. Pokiaľ žalovaná

podpisom žiadosti vyjadrila súhlas s iným dokumentom, v ktorom sú úroky a poplatky uvedené, tak to

súd nemal preukázané, pretože tie ustanovenia žiadosti, ktoré by to mohli obsahovať (čl. VI), sú uvedené

výrazne menším písmom a žalobca žiadosť predložil vo fotokópii, ktorej čl. VI je nepreskúmateľný pre

výrazne menšie písmo a nekvalitnú kópiu.
V časti tak ide o nespôsobilý dôkazný prostriedok. Žalovaná

na splatenie úveru podľa VÚB, a.s., uhradila sumu 1 456,08 eur, no nie je preukázané, akú skutočnú

sumu z úveru čerpala, keď žalobca v konaní predložil iba výpisy z účtu za obdobie od 01.01.2009, no

žalovaná úver čerpala už od 28.06.2007. Žalobca taktiež predložil súdu cenník VÚB, a.s., účinný od

01.05.2009, a preto nebola preukázaná ani výška poplatkov a úrokov za obdobie pred týmto dňom.

Žalobca taktiež nepreukázal, čo predstavujú náklady na vymáhanie zahrnuté vo výpisoch. Žalobcovi

nebolo možné priznať ani len časť uplatneného nároku, pretože z predložených dôkazov nemal súd

spoľahlivo preukázané, aká bola skutočná výška žalovanou čerpanej sumy, keď žalobca nepredložil

kompletné výpisy a ani dôkazy o výške poplatkov a úrokov za obdobie od čerpania úveru do 30.04.2009,

ale ani spôsobilý listinný dôkaz preukazujúci, že žalovaná bola oboznámená a viazaná cenníkom služieb

vydaného veriteľom. Žalobcov nárok je čo do rozsahu nepreukázaný aj z dôvodu, že z výpisov je

zrejmé, že malo dôjsť k vyhláseniu okamžitej splatnosti úveru, avšak žalobca nepredložil žiaden dôkaz

o tom, či k vyhláseniu predčasnej splatnosti došlo účinne a v súlade s vyššie citovanými ustanoveniami

Občianskeho zákonníka a kedy k nemu došlo
. Vyhlásenie okamžitej splatnosti je pritom takou zmenou

záväzku, ktorá má zásadný význam aj pre výšku záväzku, pretože po vyhlásení okamžitej splatnosti už

nie je možné uplatňovať si riadny úrok a poplatky a má význam aj z hľadiska nároku na úrok z omeškania,

ktorého výška závisí od právnej úpravy účinnej v čase prvého dňa omeškania. Z uvedených dôvodov

súd žalobu v časti, v ktorej na nej žalobca zotrval, zamietol.
V spojleri som vyznacil dôvody, preco su pre mna tieto obchodne praktiky NEMORALNE to, ze nie su ani v sulade so zakonom, resp. spôsoby vymáhania uz rozhoduju sudy, ale to je na inu temu ktoru tu zacinat nechcem. Staci si par pripadov pohladat a sam si snad spravis obraz o tom, ako boli tie zmluvy asi uzatvarane, ked je vobec otazna ich vymozitelnost.
PS: je tam toho mraky, dalej ti ale vyhladavac robit nebudem. Ak ta to zaujima, listuj si to sam.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Kiska vytvoril biznis, ktory existuje vsade vo svete. Ak by sme tu nemali Kiskove quatro, asi by tu bolo nieco ine (resp. je)... To ze niektori chcu mat 50 palcovu telku aj ked vedia ze na to nemaju, su blbi... Tym ostatnym to moze pomoct, lebo nie kazdy ma na ucte 300 eur v zalohe ked mu odide doma chladnicka...

Heqy, pre tvoju informovanost ti radim, zisti co okrem quatra vybudoval, kam dava svoju vyplatu, ake hodnoty zastava...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

A po 88my (kappa) krat, je mi jedno aky biznis kto robi, ked neporusuje zakon, nech ho robi, nech je bohaty a uspesny ale v mojom ponimani rozhodne nie "moralny".
Ano to mu kvitujem B (charitativnu cinnost by mal konat kazdy, kto si to moze dovolit v kazdej forme, casto krat odpad ktory produkujeme niekoho vie vytrhnut z biedy) vsak nemaze A.
Ja pri posudzovani mojho videnia niekoho moralnej stranky sledujem hlavne motiv. Obavam sa ze sled jeho akcii malo motiv viac ako jasny. Nazor nemenim.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Hegy napísal:Nazor nemenim.
Az taky naivny nie som, to by som od teba necakal... v dnesnej dobe je len jedina pravda a to ta vlastna... na diskusne fora sa dnes nechodi sa niecomu priucit, nieco pochopit, ale utvrdit sa vo vlastnom nazore, prinajlepsie sa povadit :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Pekne si vystihol, to o co sa tu viaceri pokusate.
Ja sa poucim velmi rad vo vela temach to nemam problem priznat, ked ma nieco hlavu a pätu.
Vidim ze ani pravoplatne rozsudky nie su dostatocny impulz, tak potom ". v dnesnej dobe je len jedina pravda a to ta vlastna.." si ju nadalej uchovaj, no netlac ju cez mrtvoly ostatnym.
Ja nikomu nic netlacim, vyjadril som svoj pohlad na nasho prezidenta, podlozil som to korektne, vysvetlil najlepsie ako som vedel, nestaci - tym padom to pre mna hasne. Jednoducho sa stali veci, ktore sa vymazat nedaju (teda dali by sa, ale uz by sme sa tu zase bavili o tom, ako ne/funguje podnikanie) a tym sa u mna utvorila nejaka mienka. A to nie je mienka ze Harabin povedal, to je mienka na zaklade skutkov ktore sa stali cierne na bielom (vid predosle prispevky).
S tou vytkou si ma naozaj pobavil aj s tou "mojou" pravdou. Zial, tu "skutok sa nestal" nepomoze, lebo sudy to vidia inac.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Ja som si cca pred 10 rokmi kupoval PC cez Quatro, s tym, ze osobne som vedel do coho idem, ake rizika z toho vyplyvaju.
Na druhej strane, predajca ma pred podpisom o nicom neinformoval, len si vypytal udaje a nasledne podpis, pritom stacilo male 5 minutove skolenie, bez ohladu na to co o tom viem - t.j. ci si uvedomujem kolko preplatim, co sa moze diat pri meskani splacani, vyska urokov z omeskania, upomienky a v najhorsom exekucne konanie - vaznost dosledkov. Hej, predajcovi stacila motivacia, ze to preda a od quatra dostane peniaze za tovar, naco stracat cas nejakym vysvetlovanim. :roll:

Toto totizto si uvedomovoval malokto, hlavne v tych casoch ked sa rozbiehalo podnikatelske prostredie po 89, vacsina ludi absolutne nemalo sajnu, vacsina z nich muklovala (obdobie pred 89) niekde v tovarni a cely zivot videla TV s 3 kanalmi, venovala sa viacmenej len rodine a beznemu zivotu okolo seba.

Vnimam to tak, ze dost sa zneuzivala nevedemost ludi snad vo vsetkom, deje sa to aj dnes, ale uz nie v takom rozsahu.
Nuz ekonomia by musela byt odjakziva povinnym predmetom aspon od druheho stupna ZS.

Na tom sa Kiska nabalil, ved sikovny je, inak by prezidentom nebol, teraz sa venuje len tomu aby bol pekny pred oveckami, ale ved na tom nic zle nie je. Velmi dobre vie co je sila marketingu a on je toho vybornym prikladom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nezneuziva sa nevedomost ludi, zneuziva sa blbost ludi. predajca ti nic nepovedal, lebo si sa na nic nepytal.. tvoja chyba. takouto logikou by sme sa mohli dostat na uroven USA, kde ludia zaluju mcdonald za to ze ich neupozornil ze kava je horuca.

kazdy aspon trochu rozmyslajuci clovek hadam vie ze pred podpisom cohokolvek si ma precitat co vlastne ide podpisovat, kto to nespravi je to iba a iba jeho problem, nikoho ineho.

a neviem co tu splietas o 89, quatro vzniklo 99 a ty si si kupoval pc v roku 2007 (cca)...
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Az na to, ze quatro zacalo ponukat tie nehorazne uroky az ked to prebrala VUB... takze neviem co s tym ma Kiska ?
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

aacid, nauc sa citat alebo ti chyba kontextualne myslenie ? :D

k teme
http://www.teraz.sk/slovensko/poslancov ... lanok.html
https://www.facebook.com/slovak.slovens ... 8728479014

len nech riesia hluposti a potom sa cudujeme, ze im rastie popularita :roll:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

LSNS fanbase @nutshell:
Georgius Juraj Bravó dalších 5000 hlasov pre kotlebu :-D síce nezdielam ich postoje a hodnoty ale budúce volby im dam hlas len kvôli tomu jak z toho vykotí hore pč všetkých týchto slniečkárských pošukov ked vyfasujú 25%
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Drzte sa temy, ta je o LSNS a nie o Kiskovi.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Akych 5000 hlasov pre Kotlebu? Kontext chyba.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Prepac - prvy koment z buttheadovho facebook linku, co mi padol do oka :)
Napísať odpoveď