Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jojo1996
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Uber - preprava osob

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Či bude Uber aj v iných mestách (Žilina) nevie niekto?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To sa treba spytat Uberu, nie tu na fore. Ak sa nemylim, tak Uber je najma vo velkych mestach, cize skor ako Ziliny, tak by zrejme nasledovali najskor Kosice ci Presov. Ja som ziadnu spravu o novych mestach zatial nezachytil.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Par zaujimavosti z Uberu na Slovensku. Niekto sa nechal odviest z BA az do Kosic :D

http://www.etrend.sk/technologie/bratis ... ckrat.html
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Taký mini test. Konkurencia je fajn.

https://refresher.sk/39433-Na-rovnakej- ... ti-najviac
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ododnes aj v Brne
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dal som uberu este jednu sancu a zacal intenzivne pouzivat od 2/17 a spokojnost.Oproti skusenostiam z minuleho roka sa velmi zlepsili auto caka do troch minut od poziadavky, aj skorej. Samozrejme vela zavisi od polohy ci sa v blizkosti pohybuje vela aut alebo nie. V kazdom pripade je to ok.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Uber moze za to kolko cakas? Ak nemi blizko volne auto alebo su zapchy, tak logicky cakas dlhsie. Napokon ti dobu cakania aj orientacne ukazuje.
baldorex
Addict
Addict

Mne sa občas zobrazilo, že nie sú dostupné autá.
Tak som robil takú fintu, že svoju polohu zo zastrčenej ulice na sídlisku som ju presunul na hlavnú cestu, vzdušná čiara cca 150m a autá zrazu boli aj pre mňa :).
To sa stalo občas na začiatku, keď bolo ešte málo áut, teraz už dlho nie...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mam statisticky o dost horsiu skusenost s vodickami. Su sice mile ale ked zoberu jazdu tak su vzdialene 6minut potom idu 5minut opacnym smerom a nakoniec dorazia o 20minut.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Velmi zaujimava skusenost. Isiel som Uberom asi 10 az 15x, vsetci do jedneho mali pustenu Waze navigaciu, ci to bolo v Bratislave, v Prahe alebo aj v zahranici. Uplne vsetci. Predpokladam, ze ci ten Waze nemaju vodici predpisany alebo ci nie je daku sposobom prepojeny s Uberom, pretoze mi pride velka nahoda, ze ho mali vsetci. To by ale uplne odporovalo tomu co ty pises, ze auto islo na opacny smer, cakanie a neviem co dalsie. Ale nech napisu aj dalsi ludia ich skusenosti a to, ze ci mali vodici pusteny Waze.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Tiez som raz mal objednanu, zenu, dost som sa ponahlal... Vola mi ze bude 10 minut meskat, ze ide na WC. Reku dobre.. Dosla asi po 20 minutach a este sa ma spyta ci si moze zapalit, ci pockam :D.
baldorex
Addict
Addict

To vypadá ako by ešte dokončovali jazdu so zákazníkom a ešte pred koncom berú teba. Myslím že uber to neumožňuje, ale je možné, že ten zákazník pred tebou použil hopin napríklad. Čiže vtedy uber nevie, že má šofér zákazníka od "konkurencie". To by pekne vysvetľovalo situáciu, lebo neviem si to inak normálne vysvetliť (bolo by dobré si to nabudúce všimnúť, či je to len uber, alebo multi). A čakať 20 minút keď bolo deklarovaných 3-5 minút, to by som písal do hodnotenia a znížil počet hviezd...

Neviem či predtým nemali odporúčané Google mapy, ale videl som im aj Sygic aj Waze.

Použitie waze dáva logiku, keďže má najlepšie online info o doprave.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Stalo sa mi to 3x. Pozeral na mapku a oni isli uplne. opacne pritom z doprvnaho hladiska mi to nedavali zmysel.A minuty narastali, keby som vedel ze to bude trvat tak dlho tak si dopravu piriesin inac, pretoze tojezavadzanie.
baldorex
Addict
Addict

Mne ani okoliu sa to ešte nestalo, auto ide vždy ku mne a čas sa skracuje.
Ale už pre mňa prišiel aj klasický taxikár, ktorý používal navyše aj hopin a uber.

Preto mi napadlo to čo píšem hore, schválne si to nabudúce skontroluj.

Btw hlásil si to?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Vcera som skusal po dlhom case Uber, ukazalo mi asi 4 auta v okoli, hned po zadani mi jazdu akceptoval najvzdialenejsi vodic, ktory to mal 8 minut ku mne, co je na cakanie vecer v zime dost vela. Okamzite som jazdu zrusil. A isiel inym sposobom.

Velmi cudny sposob pridelovania jazd...
baldorex
Addict
Addict

To je neskutočné, až 8 minút by si čakal v zime, no fuj :).

A dovtedy si bol kde? V teple? Inteligentný človek si uber objedná ešte v teple a tam aj počká :).

A ako si to vlastne vyriešil, šiel si na vlak, alebo si dal tých 500 peši? :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

baldorex napísal:Mne ani okoliu sa to ešte nestalo, auto ide vždy ku mne a čas sa skracuje.
Ale už pre mňa prišiel aj klasický taxikár, ktorý používal navyše aj hopin a uber.

Preto mi napadlo to čo píšem hore, schválne si to nabudúce skontroluj.

Btw hlásil si to?
- tiez som mal aj taxikarov cez uber ale ti isli bez problemov. Mam to napisat do toho hodnotenia? Asi je to naozaj tak ze objednavku beru sko ako dokoncia staru jazdu ale zase neviem ci im to aplikacia vobec dovoluje
baldorex
Addict
Addict

Ja by som dal určite minimálne do hodnotenia, inak sa to uber nemá ako dozvedieť, že niečo nie je ok. A to čo píšeš ok nie je.
A možno by som kontaktoval navyše ešte aj uber priamo, nech to majú dvojmo a vďaka hodnoteniu budú vedieť, kto konkrétne to robí. Čím viac ľudí pridá takéto hodnotenie, tým vážnejšie to budú riešiť.

A vravím, aplikácia uber to dovoľovať nemusí (podľa mňa určite nie), zákazník pred tebou mohol využiť hopin a vodič ho vezie ešte niekde za roh a pritom od teba už prijal jazdu cez uber. Toto uber nemá ako zistiť keďže nemá prístup k info od hopinu... Takže jediná možnosť ako sa o tom uber dozvie je hodnotenie vodiča alebo priamo mail na uber.

Aspoň ja by som to tak riešil.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

test napísal:Par zaujimavosti z Uberu na Slovensku. Niekto sa nechal odviest z BA az do Kosic :D

http://www.etrend.sk/technologie/bratis ... ckrat.html
Nič výnimočné. Istý čas som bol taxikár v Košiciach. 5 krát som bol v Krakowe na letisku/250 eur/, raz vo Viedni/550 eur to bola špecialita, po prechode hraníc mi inčučunovia povedali že sú v EU načierno, inak vyzerali úplne slušne, bolo to v roku 2010 alebo tak nejak/, raz v Budapešti/220e/, dva krát v Bratislave/350 a 400 e/, raz v Banskej Bystrici /250e/ asi päť krát v Miškolci /100 e/, zhruba 10 krát na UA hranici /od 80-100 e/, Prešov, Michalovce, Humenné a Vranov to sa nedá zrátať, bolo toho veľa, naháňal som rýchlik z KE do BA, dobehol som ho v LM, za to som dostal 270 e, niekoľko krát vo Svidníku a Stropkove, ďalšia špecialita bola Košice-Slovenská Kajňa-Košice, dostal som 220 e a nakoniec vysvitlo, že tam moji cestujúci šli po dosť veľké množstvo pervitínu, ale rekord bol Amsterdam, tam som bol ako druhý vodič na kolegovu prosbu, za to som dostal 400e/. Pekné spomienky, ale niekedy šlo o krk. Skončil som keď bola žena v 9 mesiaci tehotenstva a dement na mňa vytiahol nabitú pištoľ. Len tak for fun, a smial sa ako psychopat. Pozdravujem imbecilného psychopata z Benadovej 2 v Košiciach.

Požiadavky ktoré som ale nemohol splniť bola cesta do Kyjeva, nemal som pas, nasadol mi ožran, hodil do mňa vyše tisíc eur a opakoval pajdi pajdi Kyjev, davaj. Inak ten človek mal pri sebe možno sto tisíc eur, dodnes nechápem čo to bolo za človeka, ale bol to ukrajinec. Ďalšia požiadavka nesplnená kvôli pasu bola cesta do Ivano Frankivska, tam išiel pán na pohreb svojho otca, odviezol som ho na UA hranicu a tam zavolal UA taxík. A posledná taká nesplnená špecialita kvôli pasu bola cesta Lvova. Slovák utekal na svadbu ale kvôli zmeškanému lietadlu nestihol vlak, tak to riešil takto. Zasa som ho odviezol na hranicu a volal UA taxík.

A čo sa týka kolegov, spomínam si na kolegu ktorý šiel z Košíc do Ríma, ďalej kolegovi nasadol pán v obleku, opýtal sa koľko by to stálo do Mníchova a späť, zapli taxameter, šli tam po dcéru toho pána, ktorá sa tam dostala do nejakej núdze. Inak preprava vyšla na vyše 2000 eur.

Čiže, jazda BA-KE, ver tomu, že to nie je nič výnimočné, nedeje sa to každý deň, ale je to celkom bežná jazda.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Spominam si, ze vela takychto jazd bolo ked buchla Eyjafjallajokul, v niektorych mestach s vacsimi letiskami bol problem zohnat taxik ak clovek nechcel ist daleko. A platilo sa....

Co sa tyka Uberu, riesili ste tu predchadzajuce jazdy, v Uberi sa to da normalne, ale ako zakaznikovi by ti to ukazalo, ze vodic ukoncuje predchadzajucu jazdu a mozes to samozrejme hned zrusit.
Napísať odpoveď