Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa guess.whoo »

asus + ssd dokup aspon tych 256gb
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

to su ale vsetko rose gold farba...tie som nasiel. hladam ho prave v striebornej, zda sa vsak ze to nie je dostupne nikde v okoli..
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ahojte. Mam svoj Dell e5420 uz vyse 5 rokov a uvazujem nad vymenou. Povodne som zamyslal kupu nejakeho lenova (x260) alebo dellu (nieco ako 7250, alebo 7450) so zarukou z bazosu, no napadlo mi ci by sa nenaslo aj nieco porovnatelne nove. Poziadavky su nasledovne:
-preferovana velkost displeja 12,5-13,3", max.14", no minimalne FHD rozlisenie
-Skor kompaktny notebook s vybornou konstrukciou
-graficka plne postaci integrovana
-nejake to HDMI, aspon 3 USB porty, citacka SD kariet, RJ45 su podmienkou (cize nic na styl super tenkych laptopov no s minimom portov)
-SSD disk aspon 256GB, najlepsie ak by bol v mSata ci m2 slote, aby som mohol doplnit klasicky (ako sekundarne ulozisko, nechcem so sebou vlacit externy disk) - nemusi byt priamo od kupy osadeny SSD, no musi mat aspon m2 slot

Cena do 1000€ max.
To je asi tak vsetko. Nejake napady alebo rady? Dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Zaujimva je rada Envy od HP. Alebo Zenbook od Asusu. Popripade si mozes doplatit na Dell.

HP Envy 13-d102nc Natural Silver: https://www.alza.sk/hp-envy-13?dq=4250315

Dell Inspiron 13z (5000) Touch sivý: https://www.alza.sk/dell-inspiron-13z-5000?dq=4526382

ASUS ZENBOOK Flip UX360UA-C4022R šedý kovový: https://www.alza.sk/asus-zenbook-flip-u ... 382520.htm
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Ahojte, zhanam pre priatelku pracovny notebook do 700€ max.

Klasika maily, internet, videa, korekcia fotiek a keby sa dali postrihat aj nejake jednoduchsie videa tak by bolo super.
Priorita je vykon, teda najlepsi procesor, grafika, ram v pomere cena/kvalita samozrejme funkcnost z dlhodobeho hladiska.
Ziadny HDD, iba SSD alebo mozno tie hybridy ak su schopne.

Znacku? Mam dobre skusenosti len s dellom a lenovom. HPcku by som sa vyhol..

Dakujem pekne
heker
Redeemer
Redeemer

Za 629 je tento Asusu, je tam uz Skylake, 512GB SSD, 8GB pamate, FullHD, USB-C, asi nema konkurenciu zvhladom na vykon. A za usetrene mozes vziat kocku na valentinsku veceru.

ASUS F556UR-DM210T tmavohnedý: https://www.alza.sk/asus-f556ur-dm210t- ... 524924.htm

Myslim si, ze v tejto cene vzhladom na to co to obsahuje, tak nema konkurenciu. Skoda, ze nie je viac farebnych kombinacii.
Awattar
Light Professional
Light Professional

hej je naozaj super porovnaval som ich tam dost. Pozeral som este Acer Aspire E15 za 629€ a Lenovo ideapad 310 za 609€ a tento Asus stale vyhraval..

Otazka je, ci sa da kupit aj niekde inde ako v alze a tych troch obchodoch co su na heureke.. Nikde v nejakom NAY, DATART a pod ho nemaju :/.
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

Caute, rozmyslam nad kupou Lenovo IP 510-15ISK 15.6.FHD/I5-7200U/8G/1TB/NV4G/W10 z Datardu za 629e. Oplati sa alebo ist do niecoho ineho? Ten procak i5 dvojjadro je teraz normal ci ist do 4jadra? Chcem aby na tom slapal sims4 bez problemov inak to bude na klasicku administrativu, videa atd. Vdaka za odpoved
heker
Redeemer
Redeemer

Ten Acer E15 neber, henten Asus je lepsi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jose13: Za tie peniaze dal heker odkaz na Asus, parametrovi o dost lepsi a hlavne s SSD diskom. To Lenovo sa moze voci tomu doslova strcit. Rozdiel medzi grafikami je v prospech Lenova, ale skutocni rozdiel vo vykone je do 10 percent, cize dost zanedbatelne.
Awattar
Light Professional
Light Professional

K tomu mojmu postu, je este nejaky iny notebook ktory by bol schopny v tej cenovej hladine?

Dakujem pekne
heker
Redeemer
Redeemer

Pochybujes, lebo s velkym SSD, s lepsim procesor, FullHD najlepsie s IPS, to pri tejto cene budes tazko hladat. Ale ak niekto vie, tak nech ti poradi teda.
Awattar
Light Professional
Light Professional

HW je naslapany, naozaj, ale aby ta konstrukcia aj vydrzala nejaky rok, bateria atd.. naozaj nemam s asusom skusenosti a pocul som viacmenej len zle, preto sa toho bojim.. Je pekny, vyhovuje aj vsetko.. ale.. neviem.. musim si ho asi niekde fyzicky obzriet..

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2017, 17:53)
Takze, na zaklade toho ze ani jeden notebook nevyhovoval, ci znacka, alebo VZDY bol nejaky komponent slabsi, tak si zdvihla rozpocet na 800E. A tu sa velmi zamiesali karty a co by clovek necakal, paradne kusky sa uz daju vybrat :D

Takze rozhodujem sa medzi tymito dvomi:
https://www.dell-shop.sk/dell-inspiron- ... 60-n2-511g (ano inspiron, doma mam inspiron a som stym ok, Vostro v tejto cene mal 4gb ram, integrovanu grafiku, atd... a este aj dizajn je na dell krasny)
https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-700- ... 2920#popis - tu neni o com, grafika ma viac GB co je super pri strihu a hlavne druhy disk - hdd je len plusom.

https://www.lenovo-shop.sk/lenovo-think ... 20ev0039xs Je super, len ten dizajn lenovacky 10 rocny by uz mohli posunut trochu dalej a preto tento asi nie..

Cize DELL Inspiron 15-7560 alebo Lenovo IdeaPad 700-15ISK Gaming Black ?
Neviem sa rozhodnut :/

Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ideapad by som vylucil, je tam lepsia grafika kvoli hraniu, co je u teba zbytocnost. Ci chces alebo nie, podla mna najlepsi je v tomto pripade Dell - vykonovo su procesormi dost podobne, grafikou tiez, Dell ma 256GB SSD, hlinikove telo a hlavne je tam NDB zaruka. Pre mna Dell vsetkymi desiatimi.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Ano suhlasim, ale 4gb grafika pomoze pri strihu nie?

//autoeditácia príspevku (15 Feb 2017, 18:18)
Inak ohladne tej zaruky dellu, ako to je ked si to chcem dat do nakladov?
Teda v praxi, ked to objednam na firmu, mam automaticky rok zaruku nie?
Ked si to objednam na fyzicku osobu, zaruku mam 3 roky od dellu a do nakladov si to dam tak ci tak..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pomoze v com, na zaklade coho si k tomu dospel??? Video a praca s videom je najma o procesore, nie o grafike. Video mozes strihat a renderovat aj na integrovanej grafike. Graficka karta sa dokaze vyuzit len v niektorych programoch, pripadne v niektorych pluginoch a to najma pri nVidia kartach a vyuziti CUDA jadier tychto kariet. Vzhladom na to, ze 940M, 950M a pod. su karty pre notebook a maju slaby vykon, tak je zbytocne ich porovnavat s desktopovymi kartami. 940M ma 384 jadier, 950M ma 640 jadier, taka 980M ma 1536 jadier. Ale treba si pozriet aj takty procesor a pamate, priepustnost pamate. Ved desktopova GTX 1060 6GB ma 1280 CUDA jadier, priepustnost pamate 192 GB/s, render 72,3 GPixel/s, 120,5 GTexel/s, 3,855 GFLOPS..., notebookova 940M ma priepustnost pamate 14,40 GB/s, render 8,58 Mpix/s, 25,73 GTexel/s, 823.3 GFLOPS. Cize ako vidiet, tak CUDA je to 72,3 vs 8,58, potom 120,5 vs 25,73 a 3,855 vs 0,823. Takze vyuzitie notebokovej grafiky a jej CUDA jadier pri rendere je parametrovo daleko za desktopovou kartou GTX 1060 6GB, ktora dnes stoji okolo cca 300 eur. Preto tvrdim, ze je to mozno aj neefektivne a lepsie bude renderovat procesorom, napokon nejaky Adobe Premiere Pro alebo Adobe After Effects nemusi ani 940M/950M v tom notebooku akceptovat.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne jasne viem.. len som myslel ze aspon trosku to pomoze to vyssie cislo, hlavne ked je tam 4GB.. btw v desktope mam nvidiu strix 970 alebo 980 gtx 4GB, tiez stale pred rokom nejakych 300-400e...
Ohladne zaruky? asi sa ti to este nezobrazilo ked som to editoval.

Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja tam vidim, ze je zaruka 2 roky. A to 2 roky na fyzicku osobu, aj pre podnikatelov. Cize si to kupis na firmu, das do nakladov a zaruku mas 2 roky.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Jasne uz vidim.
A tento Vostro ? o 20€ viac, ale vyssia trieda, antireflexny displej, 3 roky zaruka a jediny rozdiel co este vidim je v grafickej, ze nieje DDR5 ale DDR3, moc by to vadilo? + som este nasiel ze displej je TN..
https://www.dell-shop.sk/dell-vostro-15 ... cification
heker
Redeemer
Redeemer

TN displej v ziadnom pripade. To je stara technologia so zlymi pozorovacimi uhlami a zlymi farbami. Pozri si notebook co ma 10 rokov a porovnaj si farby s notebookmi co stoja dnes 1000 eur (maju IPS) - to je presne ten rozdiel. Vostro su pekne, ale tie displeje grc.
Napísať odpoveď