Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Príspevok od používateľa heker »

Jose, zase si nefandi, ze Alza ti reklamaciu vybavi za tyzden. Niekedy ano, niekedy nie. Ja sam som napriklad pri reklamovanych diskoch cakal mesiac. Cakal som, ze mi pride tovar a co sa stalo? Dostal som dobropis. Pre niekoho fajn, ze dostal naspat peniaze, ale bolo to v case zaplav v Thajsku a ceny diskov prudko vyleteli. Takze za tie peniaze som uz taky disk nekupil, uz si to presne nepamatam, tusim to bol 2TB disk od WD, za tie peniaze sa dal kupit akurat 1TB. Ak niekomu stoji 50 eur naviac za to, ze by nemal mat problem pri reklamacii, tak prosim. Moje posledne 3 pc, ktore som pre seba posledne roky kupoval, aj notebooky pre seba a rodinu = ani jedna reklamacia, klop, klop, klop. Pardon, jedina reklamacia bola ten disk v roku 2011/2012. Ako som uz pisal, ludia maju moznost rozhodnut sa kde nakupit, ja nikoho nenutim nakupovat v Alze, Gigastore, Datacompe alebo na Amazone.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ja keď som reklamoval v Alze disk Seagate tak mi to menili kus za kus, akonáhle prebrali môj disk tak obratom posielali nový. Napr. v Datacompe som musel čakať 30 dní aj to tuším bolo viac kým mi poslali novy disk.
Jose13
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Jose13 »

heker napísal:Jose, zase si nefandi, ze Alza ti reklamaciu vybavi za tyzden. Niekedy ano, niekedy nie. Ja sam som napriklad pri reklamovanych diskoch cakal mesiac. Cakal som, ze mi pride tovar a co sa stalo? Dostal som dobropis. Pre niekoho fajn, ze dostal naspat peniaze, ale bolo to v case zaplav v Thajsku a ceny diskov prudko vyleteli. Takze za tie peniaze som uz taky disk nekupil, uz si to presne nepamatam, tusim to bol 2TB disk od WD, za tie peniaze sa dal kupit akurat 1TB. Ak niekomu stoji 50 eur naviac za to, ze by nemal mat problem pri reklamacii, tak prosim. Moje posledne 3 pc, ktore som pre seba posledne roky kupoval, aj notebooky pre seba a rodinu = ani jedna reklamacia, klop, klop, klop. Pardon, jedina reklamacia bola ten disk v roku 2011/2012. Ako som uz pisal, ludia maju moznost rozhodnut sa kde nakupit, ja nikoho nenutim nakupovat v Alze, Gigastore, Datacompe alebo na Amazone.
A kde si kupoval? Mas skusenost s comp4u.sk? Inak Alza si nemoze dovolit odrbavat zakaznikov, kedze nemale peniaze vrazaju do marketingu Comp4u abo ina mala firmy maximalne zmeni nazov a ide dalej...
heker
Redeemer
Redeemer

V Alze. Na WD som cakal mesiac, pri inom disku okolo roku 2010 to vymenili behom par dni. Takze je to zrejme ako kedy.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Tak to bolo tuším 2012 ak sa dobre pamätám, takže teraz to môže byť už iné a hlavne človek sa modlí aby sa mu nič nepokazilo hlavne disk lebo tie ceny elektroniky išli neskutočne hore.
heker
Redeemer
Redeemer

Ved som pisal, ze to bol rok 2010/2011 pocas zaplav v Thajsku, ze som cakal na dobropis mesiac. Tusim v roku 2010 mi to vymenili za novy disk, ale nie na pockanie, trvslo to asi tyzden. Aka je situacia teraz neviem, myslim si vsak, ze to zalezi od konkretnej situacie, konkretnej znacky a modelu, aj od skladovych zasob, pokynov distributora a neviem co dalsie. Jedna vec je reklamacia disku, ktory je na prvy pohlad bez mechanickeho poskodenia, pri reklamacii im ukazem vytlaceny screen z HD Tune a ina reklamacia bude, ak im donesiem po roku pouzivania zakladnu dosku a poviem, ze je pokazena doska. Je sanca, ze ten disk pri stasti vymenia kus za kus, doska zrejme pojde na reklamaciu a bude sa cakat.
marcel33
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa marcel33 »

Ahojte,

momentalne mam zostavu
I7 4700MQ
8gb ram
Nvdidia GT745M

vec sa ma tak ze zrejme mi odisla pamat na grafike, seka to, cize asi sa posuniem k novemu notebooku.

Jedina vec ktoru od neho chcem je strih mojich cestovatelskych videi z gopro.

co by ste mi odporucili ako dalsi krok?
Priznam sa ide mi o cenu, nemam moc vela financii momentalne, ale sekane video ma nuti ku kupe noveho stroja.

Dakujem vam za navrhy a odpovede.
heker
Redeemer
Redeemer

Ja by som ti odporucil to napisat do temy o kupe notebooku, nie do temy o kupe pc. Na notebooku toho nic moc nepostrihas a ak ano, tak si priprav 1000 a viac eur, ale aj to nebude nic extra.
marcel33
Amateur
Amateur

A co nejaky stolovy imac, pouzivany do 700, ci tiez blbost?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

To je už pohoda s tým rozpočtom, am4 doska, 8/16 gb ram, 1700 ryzen, atx skrinka, ssd 240 gb od Samsung, ideál do m2, 400vka zdroj a nejaká lacná vga do 50e,....
marcel33
Amateur
Amateur

hmm trosku zmena planu. Viete mi navrhnut zostavu do 500€ na strih? Viem ze to nebude ideal, ale...

Idealne nieco hotove, alza alebo nieco, pocitac som si skladal naposledy 5-6 rokov dozadu :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Strih videa, ideálne niečo hotové do 500€. :D To je ako "Chcem športiak na lámanie rekordov na Slovakia Ringu, nový práve z fabriky, do 2000€".

Nie ideál ale dokantrená hlúposť. Ak som dobre pochopil tvoj príspevok, tak to chceš mať čo najrýchlejšie, že? Tu by bolo najideálnejšie počkať pár mesiacov na príchod "nižších" Rezňov (AMD RyZen), pôjde o veľmi výkonné procesory za veľmi prívetivú cenu - hlavne na takúto produkciu.
marcel33
Amateur
Amateur

Ja som si bol vedomy ze sa pytam trochu irelevantne :)

Myslel som to tak ze rozpocet 500€ , strizna z toho nebude to je jasne, ale naco sa zamerat, ktory procesor, kolko pamate ci 8GB staci atd.
DropDead
Addict
Addict

Tak ešte si nám nedal vedieť ani v čom pracuješ - to dá tiež plno info.

No vo všeobcnosti viac jadrové CPU, nVidie (CUDA), 16+gb pamäte...
marcel33
Amateur
Amateur

Premiere pro. Niesom ziadny profik, striham si len pre seba, ale celkom casto.
heker
Redeemer
Redeemer

Premiere Pro ma vyuzitie 4-jadrovych CPU, v pohode vyuzije aj 16GB RAM a aj CUDA u nVidie vyuzije. Ked si vezmem, ze len ramky stoja cez 100 eur, k tomu zdroj 60 eur, skrinka hoci 40 eur, tak ostava 300 eur na dosku, procesor, grafiku a disk. GTX 1050 stoji 150 eur, SSD 90 eur, ostava 60 eur na dosku a procesor. Doska za 60 eur by sa nasla, ale na procesor uz nemas. Kde chces stiahnut cenu, co ides do Pentium G, vyhodis grafiku a budes na integrovanej, das len 8GB RAM alebo miesto SSD kupis 1TB disk? Skus napisat tvoju predstavu.
marcel33
Amateur
Amateur

No ked si vezmem ze este predvcerom som bol pri notebooku..., predstavu velmi nemam.
16GB by bolo fajn, 250 ssd mi staci.

Ak by to bolo aspon rovnako svizne-nesvizne ako mam teraz v NB, bol by som spokojny.
I7 4700MQ
8gb ram
Nvdidia GT745M
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

https://www.alza.sk/amd-fx-6300-d360498.htm?o=1 100e
https://www.alza.sk/msi-970a-g43-d38875 ... d=18852675 61e
https://www.alza.sk/kingston-16gb-kit-d ... d=18852923 122e
https://www.alza.sk/samsung-850-evo?dq= ... d=18852255 102e
https://www.alza.sk/gigabyte-gtx-1050-t ... 46.htm?o=2 158e

zdroj + skrina 90e

633e

usetrit sa da na:
-miesto 256gb ssd zoberes 128gb - na pracu by mal stacit, zvlast ked uvazim ze system ti zobere do 50gb, zvysnych 70gb mas na video.... to je minus 50e
-miesto 16gb ram zoberes 8gb ram - tu je velmi otazne nakolko ti to ovplyvni vysledny cas renderu... mozno niekto kto v tom sw robi by vedel povedat,... googlit benchmarky sa mi nechce takto vecer, anyway minus 60e

na intel platforme tam nevojde ta 1050ti, a teoreticky aj tu by sa dalo usetrit kupou obyc 1050... ale javi sa, ze tie cuda jadra maju hodne velky vplyv na vykon v tejto aplikacii...takze na zvazenie... 30e dole
DropDead
Addict
Addict

Marcel, ja to osobne vidím tak, že buď:
a) počkáš, došetríš - niekedy koncom jari/v lete príde RyZen (6jadro - 12 threadov) so 700€ rozpočtom by to už mohol byť aj celkom karneval
b) kúpiš teraz a tu by si najviac získal bazárom, no to tiež nebude ideálne, no možno nájdeš zaujímavé kúsky, napríklad

https://pc.bazos.sk/inzerat/70923438/In ... 9-32GB.php
dole v popise má celú zostavu - chce za to 465€ - i7-3770k, 32GB pamäte; dal by som to do novej skrinky (SilentiumPC Regnum RG1 - 30€), kúpil na to chladič (SilentiumPC Fera 3 - 27€), dokúpil trebárs k tomu disk (Seagate Barracuda 1TB - 53€) a mal to bez grafiky (len integrovka),

prípadne
https://pc.bazos.sk/inzerat/68990355/Pr ... rtichy.php
marcel33
Amateur
Amateur

chlapi diky moc. Uz 630 by som vedel dat dokopy, ale zaroven ten bazos je tiez super.

Pripadne ten novy, v alze to aj zlozia? Win si uz nahodim sam pripadne.
Napísať odpoveď