Slobodný vysielač a iné alternatívne média
Re: Slobodný Vysielač
v mainstreame mas redakciu, na to aby dozerala, ci je hrniec cisty a ci je sanca, ze ti bude zle leminovana. tie hygienicke zasady sa volaju novinarska etika. a tam patri aj overovanie zdrojov. takze o "kufrikovej jadrovej bombe urcenej na zabitie civilov v Syrii, ktoru vedia pouzit len dvaja ludia na svete" skutocne nemoze mainstream ani pisat ani hovorit. SV mal o tom celu jednu relaciu. a to sa mali snad venovat pode ci vode, veciam kde ma ozaj zaujimalo preco je okolo nich taky poprask.
kym bude radio zit, tak budu pribudat ohlupnuti ludia, ktori pri kazdej zmienke o demonstracii budu vidiet deda zo Sorosky. lebo vsetci su platene "ouce" okrem nich. ved oni sa odpojili od Matrixu a pocuvaju SV
kym bude radio zit, tak budu pribudat ohlupnuti ludia, ktori pri kazdej zmienke o demonstracii budu vidiet deda zo Sorosky. lebo vsetci su platene "ouce" okrem nich. ved oni sa odpojili od Matrixu a pocuvaju SV
Takze za to, ze SV existuje, by si mal ripat do mainstreamu nech informuju ludi strucne, jasne a hlavne pravdivo, lebo zjavne to tak nefunguje.
Povedz mi ako je mozne, ze ludia pred 25 rokmi volili Meciara, potom Dzurindu, Fica, Radicovu, Fica. Nebol to mainstream, ktory siri informacie rychlostou svetla a prostrednictvom neho ludia reaguju na aktualnu situaciu?
Povedz mi ako je mozne, ze ludia pred 25 rokmi volili Meciara, potom Dzurindu, Fica, Radicovu, Fica. Nebol to mainstream, ktory siri informacie rychlostou svetla a prostrednictvom neho ludia reaguju na aktualnu situaciu?
ty chces od mainstreamu to, co nerobi ani alternativa: neinformuje strucne, jasne a uz vobec nie pravdivo.
takze vlastne alternativa robi to iste co mainstream a ku tomu este miesa hojny pocet klamstiev.
ked vznikli ine media ako statne, tak boli take, ktore boli proti Meciarovi, tie potom sice boli samozrejme za Dzurindu, ale zaroven boli tie, ktore boli proti nemu.
mainstream, ktory citam ja je proti Ficovi, no u alternativy, ako bojovnika proti systemu, som nepostrehol negativne reakcie na neho. prave naopak, ked sa v lete protestovalo pred Bonaparte, tak to boli protesty "slnieckarov, platene Sorosom, plne fetakov a buze****"... takze ja si myslim, ze skor alternativa je ta, ktora polarizuje spolocnost tak, ze vysledkom je nemoznost akcie voci Ficovi. ved s fetakmi a ludmi z mimovladok nemozme ist protestovat proti nasmu spolocnemu nepriatelovi. "nie sme ouce".
takze vlastne alternativa robi to iste co mainstream a ku tomu este miesa hojny pocet klamstiev.
ked vznikli ine media ako statne, tak boli take, ktore boli proti Meciarovi, tie potom sice boli samozrejme za Dzurindu, ale zaroven boli tie, ktore boli proti nemu.
mainstream, ktory citam ja je proti Ficovi, no u alternativy, ako bojovnika proti systemu, som nepostrehol negativne reakcie na neho. prave naopak, ked sa v lete protestovalo pred Bonaparte, tak to boli protesty "slnieckarov, platene Sorosom, plne fetakov a buze****"... takze ja si myslim, ze skor alternativa je ta, ktora polarizuje spolocnost tak, ze vysledkom je nemoznost akcie voci Ficovi. ved s fetakmi a ludmi z mimovladok nemozme ist protestovat proti nasmu spolocnemu nepriatelovi. "nie sme ouce".
Nejde o mna, len pisem o tom ako prirozene reaguju ludia. Tak nech mainstream zapracuje na objektivite a alternativa sama zanikne.
a v com neinformuju objektivne?
vratis sa spat ku 2003 a Iraku, ked tlmocili infomaciu z Pentagonu, ktoru nebolo mozno overit, lebo do Iraku nepustali nikoho zo Zapadu?
vratis sa spat ku 2003 a Iraku, ked tlmocili infomaciu z Pentagonu, ktoru nebolo mozno overit, lebo do Iraku nepustali nikoho zo Zapadu?
Ked sa dozvies, ze frajerka ti prespava s inym, budes jej doverovat ? Rozides sa s nou a najdes si inu. To plati aj pre media a co sa stalo aj v pripade SME ako si odidenci zalozili N, no lenze co sa nasledovalo tiez nebolo celkom ok, ESET, zakazovanie diskusii, spoplatnenie len niektorych clankov, zvolili si nestastny model podnikania.
V mojom pripade plati co sa tyka SV, ak by sa stalo, ze niekomu odmietnu dat priestor, u mna koncia. Hoci aj ked tam maju chodit rozpravat blazni typu, ze zem je doska, dobre, nech si to tvrdi, aspon mame sa na com bavit.
V mojom pripade plati co sa tyka SV, ak by sa stalo, ze niekomu odmietnu dat priestor, u mna koncia. Hoci aj ked tam maju chodit rozpravat blazni typu, ze zem je doska, dobre, nech si to tvrdi, aspon mame sa na com bavit.
co je zle na tom ESETe? sukromna firma vlozila do media peniaze. ked webdesignova spolocnost, ktorej konatel sympatizuje so SV daruje vyznamnu ciastku, tiez to bude vec, ktoru bude treba pripominat kazdu chvilu?
zamknute diskusie. staci sa pozriet na diskusie pod clankami na Pravde, ak nechceme ist na Facebook TA3, ci Sme a N. keby tebe niekto ustavicne nadaval, tak ho este pochvalis, nech v tom pokracuje?
lebo to je opat problem s alternativnymi infomaciami. napr. clanok o romskych komunitach a diskusii "presstitutky spinave, o tom, ze paraziti z osad maju lieky zadarmo a my musime platit nenapisete!!! postrielat vas aj s nimi". to iste v pripade migrantov, mozno este doplnene o video zo strajku taxikarov, ktore je premenovane na utoky imigrantov, alebo rozhovor so skutocnymi migrantami, ktoreho titulky su ale ucelovo zmenene tak ako vyhovuje ich autorovi.
hlavne ked tieto prispevky porusuju interne pravidla diskusie, s ktorymi kazdy diskuter ma byt oboznameny a suhlasit s nimi.
tu tiez nemozes davat odkazy na ilegalny software a podobne. aj ked sa niekto moze citit, ze je to proti jeho pravu.
spoplatnenie. tiez mam vyhrady. mne by vyhovovala moznost platit za clanok. lebo je dost tych, ktore ma uprimne nezaujimaju. o to radsej by som si precital tiez, z ktorych je verejny je perex.
// ad bavenie sa. vznikli na facebooku skupiny prave na bavenia sa na tychto blaznoch a im podobnych. aktivnu ucast v jednej z nich si mi tu vycital. takze kto sa smie bavit na tych blaznoch?
zamknute diskusie. staci sa pozriet na diskusie pod clankami na Pravde, ak nechceme ist na Facebook TA3, ci Sme a N. keby tebe niekto ustavicne nadaval, tak ho este pochvalis, nech v tom pokracuje?
lebo to je opat problem s alternativnymi infomaciami. napr. clanok o romskych komunitach a diskusii "presstitutky spinave, o tom, ze paraziti z osad maju lieky zadarmo a my musime platit nenapisete!!! postrielat vas aj s nimi". to iste v pripade migrantov, mozno este doplnene o video zo strajku taxikarov, ktore je premenovane na utoky imigrantov, alebo rozhovor so skutocnymi migrantami, ktoreho titulky su ale ucelovo zmenene tak ako vyhovuje ich autorovi.
hlavne ked tieto prispevky porusuju interne pravidla diskusie, s ktorymi kazdy diskuter ma byt oboznameny a suhlasit s nimi.
tu tiez nemozes davat odkazy na ilegalny software a podobne. aj ked sa niekto moze citit, ze je to proti jeho pravu.
spoplatnenie. tiez mam vyhrady. mne by vyhovovala moznost platit za clanok. lebo je dost tych, ktore ma uprimne nezaujimaju. o to radsej by som si precital tiez, z ktorych je verejny je perex.
// ad bavenie sa. vznikli na facebooku skupiny prave na bavenia sa na tychto blaznoch a im podobnych. aktivnu ucast v jednej z nich si mi tu vycital. takze kto sa smie bavit na tych blaznoch?
Len tak naliali nejaky ten milion € ano ? No na to, ze to bol kvazi projekt na papieri, nie je ziadna sranda, ale budis, sami sa tak rozhodli.
Preto tie diskusie nesledujem, radsej tych par minut venujem tu. Ale preco im nedopriat priestor nech sa vyblaznia ? Lepsie ako to vycenzurovat. Ked niet priestoru na diskusiu, vznikne jej alternativa. Dopyt a ponuku jednoducho nezakazes.
Preto tie diskusie nesledujem, radsej tych par minut venujem tu. Ale preco im nedopriat priestor nech sa vyblaznia ? Lepsie ako to vycenzurovat. Ked niet priestoru na diskusiu, vznikne jej alternativa. Dopyt a ponuku jednoducho nezakazes.
ved prave. sami sa rozhodli. aj ked su ludia, ktori by ma nazvali lavicakom, pre mna je pravo na vlastnictvo majetku a slobodne nakladanie s nim posvatne. takze ked odidencoch videli ludia z ESETu potencial, tak nevidim dovod, preco ich nepodporit.
priestor "vyblaznit sa", ked sa porusuje nie len pravidla interne, ale aj tie slusneho spravania a neraz aj zakon?
priestor "vyblaznit sa", ked sa porusuje nie len pravidla interne, ale aj tie slusneho spravania a neraz aj zakon?
No ale je to taký paradox.. odídu, lebo PENTA. Bez oligarchov atď. A prídu ďalší oligarchovia so svojím nezištným príspevkom.
neviem ci slovo "oligarcha" na mieste pri ESETe, ked zatial nema ziaden vplyv na politiku
Zatiaľ. 
Zuzana Hanzelova (RTVS) v reakci na post od Informačnej vojny, "alternativne media su cestou do basy"
Infovojna pod zjavne vymysleným pseudonymom Katalin Tara píše, že sú za svoje nezávislé spravodajstvo jednou nohou v base. Dovoľte mi zasmiať sa.
Už hodinu lovím v pamäti a snažím sa prísť na to, akú kauzu, ktorú mainstreamoví úplatní novinári zatajili, priniesli alternatívne médiá? Riešili niekedy niečo iné ako Putina, Rusko, očkovanie, Trumpa a gender ideológiu? Riešili skutočné problémy Slovenska? Za akú kauzu by im asi tak hrozila tá basa? Že objavili priamo z malej kancelárie na Slovensku, vďaka dobrým zdrojom priamo v Severoatlantickej aliancii, že NATO chce zlikvidovať Rusko z mapy sveta?
Na druhej strane brehu však stojí dosť veľa mainstreamových novinárov, ktorí chodia na súd ako na klavír. Máme na krku každý niekoľko žalôb a poviem vám, že je to všeličo, len nie príjemné. Vďaka tým fuj fuj zapredaným médiám vieme kto kupuje rómske hlasy v osadách, koľko mal Ladislav Bašternák zaplatiť na daniach a nezaplatil, ako draho nakupujú nemocnice, ako sa predávali emisie, a kto financuje niektoré politické strany.
Ja som v skutočnosti fanúšikom alternatívnych médií. Takých, ktoré makajú a prinášajú témy, ktoré naozaj unikajú štandardným médiám. Také VICE News šlo do toho - pokrývali palestínsko-izraelský konflikt, venezuelskú kriminalitu, utečeneckú krízu alebo konflikt v Sýrii. Majú reportérov v Moskve aj na Ukrajine. Informujú o Boko Haram v Nigérii, o nepokojoch na Haiti, pitnej vode v USA. A vysielajú to kde? Na youtube.
Nie trojhodinové krčmové reči nezaujímavých ľudí. Fakty. Niečo, čo iní prehliadli. Takýmto alternatívnym médiám fandím. Tie slovenské, bohužiaľ, len táraji šíriaci množstvo nepravdivých informácií. A je to škoda. Pretože tém je na Slovensku až až.
-
Solo_Kamen
King
infovojna už dávnoi nemá nič so Slobodným vysielačom. Ale pomôžem ti a ukážem ti, ako vyzerá kritika rádia, ktorá je aspoň trochu k veci.
ešt to nemám dopočúvané ale zaujimavý pohlad na to, kedy "tým zlým" nedávat priestor a kedy dávať. Tiež je tam dobre opísaný chronický problém nedostatočnej protiargumentácie niektorým hosťom v reláciach aj keď v tejto oblasti dochádza konečne ku zlepšeniu.
ešt to nemám dopočúvané ale zaujimavý pohlad na to, kedy "tým zlým" nedávat priestor a kedy dávať. Tiež je tam dobre opísaný chronický problém nedostatočnej protiargumentácie niektorým hosťom v reláciach aj keď v tejto oblasti dochádza konečne ku zlepšeniu.
ma-nema spolocne. to pre kazde z "altermedii" ma byt samostatna tema? spolocny ma obsah - geopoliticke hoaxy, nepravdy a bludy.
-
xH4wK
Chvilu som to pocuval a paci sa mi jedna vec.. ze oni sami suhlasia s tym, ze tam chyba ta protiargumentacia.. som len zvedavy, ci sa aj nieco zmeni..Solo_Kamen napísal:infovojna už dávnoi nemá nič so Slobodným vysielačom. Ale pomôžem ti a ukážem ti, ako vyzerá kritika rádia, ktorá je aspoň trochu k veci.
Ale taktiez mozno treba suhlasit s tym, ze ti co by mohli argumentovat do SV nechcu chodit aby to radio nelegitimizovali takze to je taky zacarovany kruh
Mozno by bolo riesenie dostat tam moderatora ktory vie kritizovat a pytat sa na vsetko, ktory je nestranny.
-
Solo_Kamen
King
ked máš problém z infovojnou a chceš sa on s nami podelit, tak si ju kludne založ alebo to daj do témy politika a nezavádzaj.jackb napísal:ma-nema spolocne. to pre kazde z "altermedii" ma byt samostatna tema? spolocny ma obsah - geopoliticke hoaxy, nepravdy a bludy.
preco by som si zaklad temu, ked jedna na vsetky bludmedia bohate staci.
-
Solo_Kamen
King
Preto že si rýpavý blbec, ktorý ignoruje fakty, preto. 
Re: Slobodný vysielač a iné alternatívne média
Kamen, teraz mozes slobodne reagovat na Hanzelovej kritiku IV, ci alter medii.