"Počas doby platnosti platobnej karty nesmie byť účet, ku ktorému je karta vydaná, zrušený."
ja to chapem tak, ze tam treba ucet drzat, az kym karte nevyprsi vydana platnost
"Platnosť karty 4 roky"
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/plato ... ontactless
toto si pri podpise zmluvy urcite nikto nevsimne a vidia len "bezkontakta karta mastercard zadarmo"
tiez som chvilu patral, kym som sa k tomu infu na ich webe dopracoval.
pracovnik na pobocke tiez nikomu nepovie tieto podmienky, ked si niekto kartu vypyta, nema povinnost.
na druhu stranu ale pracovnik u ktoreho som bol ja mi tu kartu ani nenukal, nastastie. ak by mi ju ponukol, tak by som asi nevahal, kedze je zadarmo.
no nejako treba tych ludi udrzat a ocakavat, ze z nich vymacknu prachy behom 4 rokov, ked su vsetky bezne sluzby zdarma
este vtipnejsie bude, ked niekto kartu strati po 3 rokoch a vydaju mu novu na dalsie 4 roky.
pricom v tom case uz mozu zmenit obchodne podmienky a zacar uctovat poplatok aj za vedenie uctu.
nebol by som prekvapeny.
tieto praktiky su riadne zakerne, tiez som podpisoval zmluvu s UPC na 2 roky, kde boli stanovene pevne ceny za poskytovany internet a po par mesiacoch zmenili cennik, no zmluvu zrusit kvoli tomu nemozem.