Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

pozri sa, tak funguju vsetky startupy.. ti ludia co robia pre tu firmu dostavaju len podiel v spolocnosti a nic viac. mozu potom cakat, ci ich akcie budu mat nejaku hodnotu alebo nie. sanca 50/50. to iste som ponukol ja. co do toho projektu prinasam? asi to najdolezitejsie, peniaze. a riziko straty nesiem len ja. ja som investor. a ponukal som podiel 50/50. no ked sa ti to zda malo, ok..
moze byt supermega talentovany programator, ale ked raz nema po ruke sumu 50 tisic eur na spustenie takeho projektu, tak bud si najde investora alebo zoberie hypoteku :) cize asi tolko k tomu. "kod" bude mat zdarma, ale za nieco tie mince musi aj nakupit, aby s nimi mohol obchodovat.. ked sa zmieri s tym, ze ta hypoteka, kt. si zobral a bude splacat 30 rokov sa mu moze zo dna na den stratit alebo si najde investora, kt. bude ochotny mu dat 50 tisic, no strings attached, tak more power to ya. napad mate super, tak som zvedavy kolko takych zmernari sa tu v najblizsich rokoch otvori :roll:

co sa tyka fio, tak uz som si tam otvoril ucet a mozem potvrdit, ze prevod z bitstampu tam funguje.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ty ale neponúkaš 50/50.
U teba je vysoká pravdepodobnosť 0, 50/50 je možnosť aj motyka vystrelí.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

90% startupov taktiez zanikne..
stale nechapem kde je problem..ponukam 50/50 partnerstvo.
u mna je to sanca 50/50 na zisk.
u programatora je taktiez sanca 50/50, ze si zarobi.
sancu na uspech mame obaja rovnaku, pricom o peniaze nepride ten clovek nikdy, len o cas.
asi potom nehladam programatora, kt. ma bohaty rodinny zivot, konicky a rad cestuje ;)
ak podla teba 0, tak to len hodnotis pracu toho programatora a nie mna, ako investora :)
clovek dnes caka asi, ze mu peniaze spadnu same z neba, sheesh.. treba pre to nieco spravit, ja som uz spravil..

ak sa najde viac investorov, potom mozeme zaplatit programatora, ok, lebo sa tu ocividne buduje nejaka skupina ochrany zabiteho casu talentovanych ludi
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Aj čas je investícia.
Neviem ktorý programátor sa pustí do takého neistého projektu s obrovským množstvom práce.
"Zabitých pár mesiacov po večeroch a víkendoch...."
Sľúbim ti veľa, ale možno ti nedám nič :).
Mám len istotu makačky :).
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak to si este asi nepocul o silicon valley. uz sa opakujem. takto zacinaju vsetko startupy.
je to absurdne prirovnanie, ale neviem uz ako inak to mam vysvetlit. myslis, ze bill gates ked este operoval z ocovej garaze tiez platil kamosom hodinovu mzdu?

//taktiez tych "par mesiacov" je diskutabilny casovy horizont. ak je to talentovany clovek, tak to mozno zbucha za tyzden, co ja viem.. ak je to praca na polroka, ok.. ako som vravel, nie je to pre cloveka, kt. ma aktivny zivot s konickami a pod., mozno je to praca pre cloveka, kt. ju samotnu berie ako konicek a sanca na zarobok je uz len lukrativny bonus. ok, prispevok som tu uverejnil. taky clovek bude sam vediet ci na to ma za predpokladu, ze ho taka nehorazna ponuka neurazila, povedane bolo dost, povedal som co som chcel, dalej sa tu nebudem o tom zbytocne bavit, nepotrebujem tu obhajovat svoj "neferovy pristup" :lol:

//PPS, uz mi to neda.. ty vole tuna ludia zbuchavaju podnikatelske zamery co to nikdy v zivote nevideli, aby dostali prispevok od statu na podnikanie. urcite popri tom do toho vrazaju aj vlastne prostriedky, kedze podnikat treba 3 roky a ten prispevok je 3-5 tisic podla regiona za cele 3 roky. kazdy den dufaju, ze neskrachuju alebo ze na konci mesiaca budu aspon na nule, ale podnikat musia a na vrch toho vsetkeho v tom utopia vsetok svoj volny cas, pripadne ani ziadny volny cas nemaju. a tuna ma bude niekto buzerovat za strateny cas, kt. je tiez investicia (ja som tiez investoval cas a nervy do tych penazi). uplne si mi pripomenul diskutujucich na sme ohladom noveho zavodu amazonu v galante. "za 920€ v hrubom nech si tam robia sami", nejaki moc panski ludia sa tu nazbierali..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

je to vzdy na programatorovi ci chce teple miestecko niekde s pravidelnym platom, ale bude robit na tom co mu diktuje sef, ale pojde do niecoho svojho ale riskuje ze projekt neuspeje.

ODB tu hlada partnera, nie programatora, kto to nechape, nech neriesi, viditelne to nie je pre neho.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jedina vec na ktoru od zaciatku poukazujem je, ze ide o velmi riskantny podnik a aj ked ODB urcite biedu netrie tak strata niekolkych desiatok K by ho pravdepodobne nepotesila. Zmenarni na elektronicke peniaze je dost a mnohe z nich maju dlhorocnu pozitivnu reputaciu, takze pokial nejaka nova nebude mat signifikantnu vyhodu tak velku sancu na uspech nedavam. A zohnat dobreho, skuseneho programatora bude mozno vacsi problem ako sa zda, hlavne financny. Jedine nejakeho fanatika ktory to bude robit hlavne z passie, apropo ODB ak potrebujes niekde investovat € tak su aj lepsie moznosti /nie, ja ta na nic konrektne nabadat nebudem, neboj sa :D /
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak daj vediet ake ine moznosti napr. :) neviem ci je momentalne na trhu nieco zaujimavejsie ako kryptomeny samotne.. da sa tam zarobit velmi vela velmi rychlo, ale samozrejme to nie je istota.
priklad XRP tokeny k ripple. este v marci mali hodnotu 0,009USD, aktualne 0,30. tzn. investovany 1BTC do ripple tokenov v marci co bolo okolo 1000€ by ti dnes hodil vyse 30BTC, teda nejakych 50 tisic eur.
v podstate to iste mozes dokazat aj s akciami, penny stocks, stock options a pod., ale myslim, ze co sa kryptomien tyka, sanca na uspech je vacsia :D hlavne posledny mesiac. ak si investoval do akehokolvek altcoinu v top 20-50, tak si urcite nieco zarobil. vela ludi pocita zisky na 1000+%
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ano, je to velmi zaujimave ale to je hlavne preto, ze ide o neregulovany trh. Investiciu do inych mien ako BTC povazujem za cistu loteriu kvoli moznym manipulaciam velkych investorov. Tie nedokazes predvidat a musis mat stastie na spravny vyber "malej" meny, ktorej kurz neskor niekolkonasobne vzrastie. Vyhodne je to fakt iba pre burzy, ale ako pise gogo, na uspesne zavedenie noveho portalu uz moze byt neskoro.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ODB: to zhodnotenie nejdem komentovat. Neuvazoval si skor nad investovanim do uz zabehnutej zmenarne?
Osobne si myslim, ze mas velmi zly timing. Posledneho pol roka btc lame all time high a v takejto situacii by som urcite neinvestoval.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som tiez uvazoval nad investovanim do cryptomien, ale je to strasne rizikove. furt vidim ako niekto pise ako tie meny rastu a za par mesiacov mas 100 nasobok, ale aka je likvidita tych mien? ak by som mal ozaj 50 tisic eur v nejakej kryptomene mozem ich teraz v jednom momente vymenit za realne eura?

priznam sa stale tomu nerozumiem, je to podla mna strasna bublina, je tu hromada kryptomien, kazda ma nejaku hodnotu ale aka je realna vyuzitelnost? preco maju tu hodnotu? cisto len preto lebo s tym ludia spekuluju. skor ci neskor ta bublina praskne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Likvidita je velka ak si na velkej burze, problem je v tom, ze pri ostatnych menach okrem bitcoinu prakticky nemas podla coho predvidat ci hodnota pojde hore alebo dole. Bitcoin samotny sa vyuziva aj na bezne platby a je v nom vela penazi. Preto mi to pripada, ze reaguje na trh a nepodlieha manipulaciam. Navyse aj vykyvy ceny su pomalsie, hodnota sa nemeni o desiatky percent za den. Bohuzial (pre novych investorov) bitcoin je teraz na maxime.
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JaQuBe »

caute, viete mi poradit nejaku online penazenku na BTC/LTC/XRP kde dlho netrva verifikacia a a najlepsie je vklad mozny kartou? taktiez aj burzu na tieto meny lebo vsetko co poznam je v poslednom case zalagovane alebo pochybne...nejake osobne skusenosti? diky
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak ti mozem poradit, tak teraz do toho neinvestuj, pride korekcia, minimalne v BTC
JaQuBe
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JaQuBe »

beardie napísal:ak ti mozem poradit, tak teraz do toho neinvestuj, pride korekcia, minimalne v BTC
ja chcem hlavne LTC a ziadne zavratne sumy len nech sa naucim pouzivanie
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Old Dirty Bastard
tak pokial ocakavas od investicie navratnost v stovkach ci tisicke percent p.a. tak to skutocne o nejakej alternative ku kryptomenam neviem.Ale BTC ma obrovsku volatilitu, takze ako rychlo clovek zarobi tak aj ryhlo moze o znacnu cast prist. Ono pokial ma clovek velke oci, tak vzdy aj riziko je vysoke. Akcie alebo komodity maju relativne nizke vynosy ale o to su bezpecnejsie ako investicia. Pripadne investicia do umenia, do zbierok,pripadne kupa pody-tam je tiez z dlhodobeho hladiska perspektiva rastu.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

aacid napísal:ak by som mal ozaj 50 tisic eur v nejakej kryptomene mozem ich teraz v jednom momente vymenit za realne eura?
jednoducha odpoved: ano
https://coinmarketcap.com/currencies/views/all/ pozri sa na stlpec Volume (24hod) len na prvych 10 menach a to ti da lahku odpovedat na to, ci svojich 50 tisic lahko zmenis za realne prachy :D
dalej sa pozri na celkovy kapital vsetkych kryptomien, ktory je aktualne vyse 60 miliard a to ti da dalsiu odpoved, ze kryptomeny netreba brat na lahku vahu. vsetky tie kryptomeny, kt. maju vyssie hodnoty prinasaju na trh nieco unikatne, cize nie je to len o spekulaciach.
nastuduj si napriklad nieco o Ethereum smart contracts. niektore meny maju velky potencial, preto sa stale oplati investovat.

//autoeditácia príspevku (18 Máj 2017, 10:05)
gogo956 napísal:Old Dirty Bastard
tak pokial ocakavas od investicie navratnost v stovkach ci tisicke percent p.a. tak to skutocne o nejakej alternative ku kryptomenam neviem.Ale BTC ma obrovsku volatilitu, takze ako rychlo clovek zarobi tak aj ryhlo moze o znacnu cast prist.
ta poopravim. BTC malo obrovsku volatilitu kedysi :)
ak si investoval 2011, si dnes ziskovy. ak si investoval 2012, si dnes ziskovy. ak si investoval 2013-2016, si dnes ziskovy. vsetci ti ludia sa urcite nebudu stazovat na vysoku volatilitu. samozrejme, ze cena klesa a stupa ako na kazdom trhu, ale z dlhodobeho hladiska stale len stupa a oplati sa to urcite viac ako investovat do nejakeho fondu v banke.
ak mas pocit, ze bitcoin dosiahol svoj vrchol, nemusis predsa kupit 1BTC, da sa kupit aj 0,1, aj 0,001. pripadne mozes investovat do mladsej meny, ktora ma podobny potencial, ved ich je dost.
je to naozaj az taka obrovska volatilita, ked behom mesiaca stupne/klesne cena o par percent? taketo situacie sa bezne deju aj pri fondoch. z casu na cas bitcoin vyraznejsie narastie/klesne, ale medzitym si udrziaval dost konstantne hodnoty.
raz som cenu BTC nesledoval vyse polroka a zmenila sa doslova len o par percent. stabilnejsie ako niektore fondy.
ten narast ma ale nejake opravnenie, nie? nerastie to snad len kvoli insider tradingu alebo fiktivnym nakupom. proste sa do toho dostava stale viac a viac ludi/spolocnosti/krajin.
a ked raz ma ta minca deflacny charakter, tak je logicke, ze cena casom rastie a nie opacne ako je to pri inflacnych "papierovych peniazoch", kde sa stale dotlacaju dalsia a dalsie podla potreby.
ano, teraz konkretne BTC vyrazne narastol o vyse 20-30% behom kratkej doby (niektore dalsie meny narastli o 100-400% a udrzali sa, ale to neriesi nikto :D) a musim sa priznat, ze osobne nevidim zmysel za tym narastom v cene. a nikto ti nepovie preco je to tak. ale osobne si taktiez myslim, ze uz nikdy nespadneme pod nejakych 1500.
//mozno jedine ak nastane hard fork-chain split, bude korekcia-panika, ale cena opat rychlo vystupa imho//
ked si vezmem kolko penazi sa investovalo a stale investuje do ich tazenia.. tak sa citim ako keby som zil v nejakej science fiction poviedke. mysim, ze bitcoin sa uz davno dostal do stadia "too big to fail" (zlikvidovat ho mozu uz len core developeri, kt. sa na tom aktivne uz dlhsiu dobu podielaju :D keby nebolo ich, cena by bolo momentalne imho este vyssie).
si zober take centralizovane tazenie v cine. kde zakladaju obrovske fabriky na tazenie a maju zmluvy s lokalnymi hydroelektrarnami, kt. im dodavaju lacnu elektrinu, aby si zvysili fabriky profit. to nie je ziadna sranda. to sa dnes deje. seriozny biznis.
investorov nezaujimaju ani problemy so scalingom a poplatky za spracovanie ocividne.
kedze ma bitcoin problemy so scalingom take, ake ma a tie problemy sa tak skoro nevyriesia, lebo uz sa aj tak riesia 2 roky a nikam sme nedospeli. je tam hardcoded limit transakcii denne na nejakych cca 300tisic, pricom kazdy den je dalsich 150 tisic nepotvrdenych.
protokol ako taky funguje a na tom sa nic nezmenilo a nezmeni. mam taky pocit, ze ludia bitcoin beru uz vacsinou ako store of value, digitalne zlato, nie ako menu. poplatky sa zvysuju a kavu si uz za btc nekupim. lebo za 5 dolarovu transakciu zaplatim 2 dolare poplatok za spracovanie. ale taki, co investuju tisice, tym mozu byt 2 dolare ukradnute. vzdy tam bude spusta ludi, kt. tam budu drzat znacnu cast svojho net worth.
predpoklada sa, ze tych ludi s postupom casu vzdy len pribudne viac a mince budu mat vzdy len vacsiu cenu, kedze su deflacneho charakteru, teda nikdy ich nebude viac ako je pevne dany limit.
rolu v cene hra urcite vela faktorov. urcite za to z vacsej casti moze aj fakt, ze v japonsku je bitcoin legalnym tendrom, nedavno to vlada schvalila :) kto by to bol kedy povedal, vsak? ludia sa smiali este 2013, ze bublina praskne "ako moze niekto za rad cisel a pismen zaplatit 1000€" a ti, co vtedy investovali sa na tych ludoch smeju dnes.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa medrolist »

Ahojte je Kraken.com bezpečný na nákup/predaj kryptomien? Alebo je nejaká lepšia "zmenáreň"?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

kraken je bezpecny, neviem ci lepsia, ale popularny je pre europanov napr. bitstamp
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bitstamp ma nevyhodu, ze meni len BTC a XRP
Napísať odpoveď