Bazoš.sk - skúsenosti, rady, upozornenia
Re: Bazoš.sk - skúsenosti, rady, upozornenia
Co tym ziskas navyse ked tam dojdes?
Navyše oproti čomu?
Bude mať tovar a podozrivú osobu na jednom mieste, privolaná hliadka si minimálne vyžiada osobné údaje a keď podá trestné oznámenie, bude vedieť na koho.
Teraz nevie nič, iba že tovar na bazosi je pravdepodobne jeho.
Bude mať tovar a podozrivú osobu na jednom mieste, privolaná hliadka si minimálne vyžiada osobné údaje a keď podá trestné oznámenie, bude vedieť na koho.
Teraz nevie nič, iba že tovar na bazosi je pravdepodobne jeho.
-
Old Dirty Bastard
Guru
nikde na bazosi som praveze nenasiel info o tom, ze by poskytovali ip adresu len policii. nasiel som tak akurat text o tom, ze zmazane inzeraty sa ukladaju.
baldorex: to sa lahsie povie, ako spravi. dojdes na miesto a co? zavolam policiu, typek mi utecie, pripadne nastane fyzicky konflikt, kym policia pride, moze ti ublizit.. ci ako, normalne ten predmet kupim, zavolam policiu ho zadrzat a potom budem vymahat peniaze od osoby, o ktorej neviem nic, ani kde byva, ani ako sa vola?
baldorex: to sa lahsie povie, ako spravi. dojdes na miesto a co? zavolam policiu, typek mi utecie, pripadne nastane fyzicky konflikt, kym policia pride, moze ti ublizit.. ci ako, normalne ten predmet kupim, zavolam policiu ho zadrzat a potom budem vymahat peniaze od osoby, o ktorej neviem nic, ani kde byva, ani ako sa vola?
keď naozaj máš možnosť zistiť že to je fakt tvoja vec ako píšeš (predpokladám asi výrobné číslo ?) tak kontaktuj bazoš a až keď si budeš istý že to je tvoja vec tak to rieš s políciou, takto nemáš najmenší dôkaz o tom že je to tvoja vec a polícia ťa maximálne vysmeje
Preco by policia mala prist a zadrzat ho, na zaklade coho?
To bolo na mňa? Ak áno tak si prečítaj ešte raz môj príspevok. Viem že pomalšie chápeš, daj si ešte šancu.
Ja píšem o zaistení tovaru, nie osoby. Osoba sa iba stotožní, keďže ide o kradnutú vec kde je podozrenie na trestný čin. Daná osoba môže ďalej vystupovať ako podozrivý, alebo kľudne ako svedok - keďže ten predajca nemusí byť zlodej.
Ja píšem o zaistení tovaru, nie osoby. Osoba sa iba stotožní, keďže ide o kradnutú vec kde je podozrenie na trestný čin. Daná osoba môže ďalej vystupovať ako podozrivý, alebo kľudne ako svedok - keďže ten predajca nemusí byť zlodej.
Ja som po dlhsej dobe vlozil inzerat - hned, do 5 minut som mal mail s textom "aktualny?".
Ked som odpisal, ze asi ano, kedze je to uplne cerstvy inzerat, mi prisiel tento mail z toho isteho mailu ako ten prvy.
Ked som odpisal, ze asi ano, kedze je to uplne cerstvy inzerat, mi prisiel tento mail z toho isteho mailu ako ten prvy.
- Prílohy
-
- fake.png (7.68 KiB) 2441 zobrazení
A kto je skutocny odosielatelom toho mailu?
Pre experta - Nereagoval zom na teba, ale na ODB.
Pre experta - Nereagoval zom na teba, ale na ODB.
-
Old Dirty Bastard
Guru
áno, bolo to na teba, nie len tak pre srandu som tam uvádzal tvoj nick.baldorex napísal:To bolo na mňa? Ak áno tak si prečítaj ešte raz môj príspevok. Viem že pomalšie chápeš, daj si ešte šancu.
nebuď múdry a neurážaj tu ľudí. a ja sa ťa ešte raz pýtam ako polícia zaistí ten tovar, ak sa s človekom stretnem na verejnosti. poviem mu nech tu počká 10min, že si idem vyzdvihnúť peniaze z bankomatu a medzitým zavolám políciu? a ak to bude ten zlodej a uvidí prichádzať políciu, určite tam bude ďalej stáť a čakať, geniálne. nie, najlepšie riešenie, rovno pred ním vytočím políciu a oznámim mu, že mám dôvodné podozrenie na to, že predáva kradnutý tovar
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2017, 13:30)
na zaklade toho, ze predava kradnutu vec podla fotiek, ktore ma v ponuke. kedze sa dana vec da velmi lahko identifikovat, pretoze sa jedna o jeden kus svojho druhu v skratke. je k tomu aj list vlastnicva a nieco na styl vyrobneho cisla, ano.heker napísal:Preco by policia mala prist a zadrzat ho, na zaklade coho?
ODB - môžeš to riešiť ako doteraz, podať trestné oznámenie (tentoraz skús úspešne), dúfať že to nebude trvať mesiace a tovar zatiaľ nezmizne.
Alebo to aktívne riešiť ako píšem hore, s určitým rizikom samozrejme...všetko závisí od toho ako veľmi chceš tú vec späť...
Alebo to aktívne riešiť ako píšem hore, s určitým rizikom samozrejme...všetko závisí od toho ako veľmi chceš tú vec späť...
-
Old Dirty Bastard
Guru
ani som nenapisal ako to cele dopadlo. netrvalo to mesiace, ba ani tyzdne. nakoniec sa policajti znamemu sami ozvali s tym, ze tovar nasli v nejakej bratislavskej zalozni. uplne necakane rozuzlenie, v ktore nikto nedufal.
by som chcel vedieť ako sa tí policajti dostali k tomu že ten tovar bol v záložni
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
policia bezne obchadza zalozne kvoli sperkom a drahsim veciam (mobilom)..neviem ci nemaju zalozne aj nejaku nahlasovaciu povinnost
a záložňa drží info o tom kto prišiel tie veci predať ?
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
sperky ano, tusim aj telefony...neviem zvysok
-
Old Dirty Bastard
Guru
jo, raz som v zalozni zakladal zlato (nejakych 120€) a normalne si opisovali udaje z obcianskeho preukazu. kazdopadne aj tak ma to prekvapilo, ze sa tym vobec niekto zapodieval. cakal som, ze spis zalozia a nebudu to dalej riesit. podcenoval som ich
minimalne policiu na zapadnom slovensku. tuna na vychode by sa tym urcite nikto nezaoberal.
o tie udaje ale inak nejde. ja ani neviem, ci ich zalozna mala vobec. typka zatial nechytili. len zhabali ten predmet a zalozna je stratova.
nejaky policajt sa proste zaoberal tym, ze ten konkretny predmet skontroloval podla vyrobneho cisla a priradil to k spisu. pripadne na take drahe predmety ma zalozna nejaky zoznam, ku ktoremu ma policia pristup.
koniec koncov mozem uz aj napisat o co ide, kedze je to vyriesene. islo o vzacne husle.
o tie udaje ale inak nejde. ja ani neviem, ci ich zalozna mala vobec. typka zatial nechytili. len zhabali ten predmet a zalozna je stratova.
nejaky policajt sa proste zaoberal tym, ze ten konkretny predmet skontroloval podla vyrobneho cisla a priradil to k spisu. pripadne na take drahe predmety ma zalozna nejaky zoznam, ku ktoremu ma policia pristup.
koniec koncov mozem uz aj napisat o co ide, kedze je to vyriesene. islo o vzacne husle.
Je nejaká možnosť ako si nastaviť na bazoši, že keď nejaký konkrétny užívateľ vystaví nejakú vec, aby mi prišla notifikácia o tom? Na mail/v appke/smska...niečo.
-
starysomar
Hardcore addict
Androidová aplikácia Bazoš má nejakého agenta - skús.
Chvália si to.
Chvália si to.
Pozeral som to, ale nedá sa tam nastaviť notifikácia na konkrétneho bazos užívateľa :-/
-
starysomar
Hardcore addict
Kedysi mal Bazoš "agenta". Už dlhšie nemá.