ako tiez som mal na zmenarniach nejake mensie peniaze 2-3 roky. a nic sa nestalo. ale ako vravim, ja som sa uz popalil a neverim nicomu. predsa len je to teraz bezecnejsie, kedze tie najvacsie zmenarne su licencovane, viazane zakonmi atd. cize ak aj o tie prachy prides, je realna sanca, ze sa k nim dostanes. kedysi to tak nebolo. taktiez tu nejde len o to, ze ta zmenaren zanikne. niekto moze ziskat pristup k tvojmu kontu a mas takisto po vtakoch.
co sa tyka tej penazenky, trebars exodus wallet ma v sebe zahrnutych viacero minci. s moznostou tie mince aj vymienat prostrednictvom integrovanej podpory cez shapehift. ale nie su univerzalne penazenky, ktore v sebe maju podporu desiatok minci. hlavne preto, ze tie mince samotne nemaju velku podporu. kazda ma v tom pripade vlastnu penazenku, ano.
ramaya: tie penazenky su navrhnute tak, ze pokial mas wallet.dat subor a pristup k heslu, tak to mozes pouzit prakticky na akejkolvek platforme. penazenky (software) nepouzivaju kazda inu metodu na vytvorenie tvojej penazenky (suboru s adresami a korespondujucimi privatnymi klucmi).
taktiez mozes na dlhodoby vklad pouzit takzvane paper wallet. skus si o tom spravit research. na paper wallet som mal ulozene bitcoiny cele roky. najbezpecnejsia metoda na trhu asi. pristup k minciam ma len ten, kto vlastni privatny kluc (ktory je na papieri napisany), cize ak ich mas ulozene na bezpecnom mieste, nikto ti mince neukradne. ak ten papier ale stratis, si v prdeli

myslim si ale, ze stale bezpecnejsie ako drzat to v PC, kde sa ti moze kedykolvek dostat nejaky malware.
k dogecoinom.. tu mincu vobec neberiem seriozne.. nema to ziadny potencial, je to len joke podobne ako pepecoin by 4chan. to ale neznamena, ze sa na tom neda obchodovanim zarobit

nemam sajnu aku budu mat v buducnosti hodnotu.. to ti nikto nepovie

podla mna ale rast z dlhodobeho hladiska nebudu. su tu urcite lepsie mince a je ich dost, do ktorych mozes investovat. pozerat sa na to, ze cena za jednu mincu je nizka a preto urcite zarobim, ked stupne xkrat je hlupost, tak trh nefunguje. pozri sa kolko dogecoinov je v obehu.