Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Old Dirty Bastard
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

medrolist napísal:Old Dirty Bastard na bitstamp je len xrp,ltc a btc tá druhá nefunguj momentálne, no ideálne by bolo niečo ako kraken kde sa dá cez sepa poslať eura, tie povymieňať a hotovo. Len nič také asi nie je na tieto hodnotovo 0.001** eur mince. :-/
sorry, ja som bol v tom, ze chces kupovat bitcoin a to ty chces z nejakeho dovodu kupovat bytecoin (uspech tomu nezarucuje len fakt, ze sa to velmi nazvom podoba na BTC). co sa tyka altcoinov nemas vela moznosti. najjednoduchsie kupit BTC alebo ETH a potom zmenit za ine altcoiny.. ak nechces cakat na BTC, kup ETH a tie zmenis behom par sekund. ETH mozes kupit na krakene alebo na coinbase. na krakene funguje SEPA.
yoggy napísal:Ethereum nam isiel pekne hore, skoda ze som ho nekupil, tak pred troma dnami :?
este mas prilezitost, kedze v blizkej buducnosti to bude mat taku hodnotu ako nedavno BTC :D ale co si budeme nahovarat, aj tak to nikto nekupi, lebo je to riziko a potom ked bude mat hodnotu 500-1000€ napise "skoda, ze som nekupil skor" :smt033
samo717 napísal:Ahojte, naštudoval som si čo to ohľadom kryptomien ale stále niečomu nerozumiem. Možno primitívne otázky, ale mohol by mi ich niekto prosím vysvetliť?
1. Čo motivuje ľudí/firmy vyvíjať aplikácie - "peňaženky"? Keď si prevediem moje mince z burzy do nejakej desktopovej peňaženky, získava vývojár peňaženky nejaký poplatok? A teda týmto sú motivovaný vyvíjať peňaženky?
2. Ktorá je podľa vás najlepšia desktopova peňaženka? Multibit? Používate niekto offline peňaženku, kedy sa stiahne celý chain?
3. Ak si vytvorím account/adresu v nejakej desktopovej peňaženke, môžem ju použiť aj v inej desktopovej peňaženke od iného vývojára?
Viem, možno primitívne otázky, ale chcel by som tomu lepšie chápať.
Dík :)
niektori developeri penazeniek nezarabaju vobec, z toho software nemaju ziadny prijem, robia to ocividne len pre dobry pocit :) niektori maju moznost poslat cast poplatku za transakciu prave im, niektori sa spoliehaju na donations. niektori zarabaju na vlastnych poplatkoch, kt. integruju do svojich penazeniek. napr. pri nakupe kryptomien prostrednictvom debit karty a pod.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa medrolist »

A nemáš skúsenosť s litebit.eu? Tam sú aj malé mince a je tam sepa takže sa to dá ľahko kúpiť len či to nieje nejaká podlá stránka?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

vraj je to najvacsia zmenaren v holandsku, ale skusenosti s nou nemam..
nenasiel som ziadne aktualne recenzie, iba pozitivne skusenosti spred dvoch rokov.. ale nasiel om aj negativum, vraj niekoho odrbali o 5 litrov. lenze to je slovo proti slovu. pri mensich sumach by som to asi skusil.
ked sa pozries na live trading volumes, tak to vyzera dost v pohode. pokial neinvestujes naraz 10 tisice eur, budes ok.
https://www.litebit.eu/volumes
lenze preco radsej nekupovat na stranke, ktora ma vacsiu historiu a krytie? ako napr. kraken.
vidim, ze maju o 100€ vacsiu cenu na BTC ako napr. bitstamp, ale asi by som tam nikdy svoje BTC neposlal.. keby to bolo instantne a netrebalo cakat hodiny na potvrdenie, tak to skor, ale v sucasnom stave..
kazdopadne z minulosti som sa osobne poucil. nikdy by som na zmenarniach dlhodobo nedrzal mince. na akejkolvek. stat sa moze cokolvek. poslem peniaze, nakupim/predam, dam na penazenku/do banky. co najskor.
obchodoval som na 5 zmenarniach kde som dlhsiu dobu drzal mince a 3 z toho ukoncili prevadzku/hackli/vyhlasili bankrot/etc a bolo po minciach.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Tak zaregistroval som sa na krakene, že tam hodím aspoň 50-100€, ale verifikáciu trvá veľmi dlho :?
medrolist
Light Expert
Light Expert

Old Dirty Bastard: a je taká peňaženka kde si viem dať viac typov mincí? Či na každý jeden typ treba inú peňaženku? Ten Kraken je ozaj teda asi najbezpečnejší, pred 4 rokmi som tam dal len tak zo srandy 10eur do ltc a minulý týždeň som ich tam našiel, nestratili sa :) Myslíš teda aj tak, že aj na Krakene je nebezpečenstvo, že človek príde o všetko? A aký máš názor na Dogecoin? Mohlo by sa to dostať do konca roka na 50 centov?
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

medrolist napísal:Old Dirty Bastard: a je taká peňaženka kde si viem dať viac typov mincí? Či na každý jeden typ treba inú peňaženku?
- Presne toto zaujíma aj mňa ...
- A ešte keď si dávam tie údaje napr. na USB kľúč, tak sa to dá dať aj na jeden alebo je to lepšie dať dve meny na dva rozdielne USB kľúče, napr. BTC a LTC ?
- Tú offline peňaženku vytvorí ten software priamo z ich stránky? alebo existujú aj nejaké univerzálne offline peňaženky tretích strán. Ale z toho mám trochu strach, veď čo keď sa nejaká softwarová peňaženka prestane vyvíjať, čo potom, neprídem o všetko? asi je lepšie používať software priamo z oficiálnej stránky?
- Akú veľkosť má tá LTC databáza s ktorou sa synchronizujem, pri BTC je to údajne 150gb, ale koľko je to pri LTC? Alebo LTC fungujú na inom princípe a nie je potrebné sťahovať tie dáta do PC?
- Chcem tam totiž dať peniaze na dlhodobejšie 1 rok
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ako tiez som mal na zmenarniach nejake mensie peniaze 2-3 roky. a nic sa nestalo. ale ako vravim, ja som sa uz popalil a neverim nicomu. predsa len je to teraz bezecnejsie, kedze tie najvacsie zmenarne su licencovane, viazane zakonmi atd. cize ak aj o tie prachy prides, je realna sanca, ze sa k nim dostanes. kedysi to tak nebolo. taktiez tu nejde len o to, ze ta zmenaren zanikne. niekto moze ziskat pristup k tvojmu kontu a mas takisto po vtakoch.

co sa tyka tej penazenky, trebars exodus wallet ma v sebe zahrnutych viacero minci. s moznostou tie mince aj vymienat prostrednictvom integrovanej podpory cez shapehift. ale nie su univerzalne penazenky, ktore v sebe maju podporu desiatok minci. hlavne preto, ze tie mince samotne nemaju velku podporu. kazda ma v tom pripade vlastnu penazenku, ano.

ramaya: tie penazenky su navrhnute tak, ze pokial mas wallet.dat subor a pristup k heslu, tak to mozes pouzit prakticky na akejkolvek platforme. penazenky (software) nepouzivaju kazda inu metodu na vytvorenie tvojej penazenky (suboru s adresami a korespondujucimi privatnymi klucmi).
taktiez mozes na dlhodoby vklad pouzit takzvane paper wallet. skus si o tom spravit research. na paper wallet som mal ulozene bitcoiny cele roky. najbezpecnejsia metoda na trhu asi. pristup k minciam ma len ten, kto vlastni privatny kluc (ktory je na papieri napisany), cize ak ich mas ulozene na bezpecnom mieste, nikto ti mince neukradne. ak ten papier ale stratis, si v prdeli :) myslim si ale, ze stale bezpecnejsie ako drzat to v PC, kde sa ti moze kedykolvek dostat nejaky malware.

k dogecoinom.. tu mincu vobec neberiem seriozne.. nema to ziadny potencial, je to len joke podobne ako pepecoin by 4chan. to ale neznamena, ze sa na tom neda obchodovanim zarobit :) nemam sajnu aku budu mat v buducnosti hodnotu.. to ti nikto nepovie :) podla mna ale rast z dlhodobeho hladiska nebudu. su tu urcite lepsie mince a je ich dost, do ktorych mozes investovat. pozerat sa na to, ze cena za jednu mincu je nizka a preto urcite zarobim, ked stupne xkrat je hlupost, tak trh nefunguje. pozri sa kolko dogecoinov je v obehu.
medrolist
Light Expert
Light Expert

A ktoré sú tie lepšie mince? Vieš sa podeliť ? :D :) Ten ETH vypadá fajn a možno monero čo ešte okrem toho? BTC už asi došiel na max nie?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

ako na max, ked len dnes vystupal o dalsiu stovku :D
ja by som povedal, ze hodnota btc by mohla dosiahnut 3000-5000 za mincu, to je dost realne, pokial ale dojde ku scalingu. najlepsie cim skor.
momentalne skor nechapem preco stupa, kedze nedochadza k ziadnemu progresu. trh zrejme reaguje na prisluby aktivovania segwitu, lightning network, najnovsie smart contracts na styl ethereum. avsak coho z toho vsetkeho sa dockame je otazne. trh ale spekuluje uz predom.
vsak chod na stranku coinmarketcap.com a tam mas vsetkych vyse 700 minci. a na kazdej najdes stranku tvorcov s info o danej minci, ake su plany, co poskytuje, na co je dobra atd..
monero, dash, vertcoin, siacoin, reddcoin, antshares. to su mince, ktore imho zneju zaujimave a mohli by mat potencial
medrolist
Light Expert
Light Expert

Ten Redd stúpol o 1200% :D ale nie je na krakene :-/ BTC 3000-5000 do konca roku? Coinmarketcap stále pozerám čo ako rastie teraz spadol ripple či zase nestúpne, dá sa vychytávať také 1-2 dňové "investície" na "bubliny"? Alebo je to hlúposť?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ak ti tie peniaze chýbať nebudú, tak ivestuj
medrolist
Light Expert
Light Expert

Zase ale tak vačšinou to časom aj tak stúpne nie? Tieto štandardnejšie mince, krachla nejaká taká známejšia?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

no nie som vestec. keby som vedel, ze bitcoin do konca roka stupne co i len na 3000, tak naberiem z kadejakych bank pozicky a aj z nebankoviek a vsetko to investujem..
litecoin je dost znamy, kedze je to druha najstarsia kryptomena a ten krachol opakovane :) cakam, ze onedlho opat nastane pad. ale tak liteoin je len taky pump and dump. sem-tam sa nieco oznami, ludia to nakupia a potom zase rozpredaju. litecoin mal takto tri roky dozadu podobne hodnoty ako teraz. okolo 25-30USD za mincu. donedavna vsak mal hodnotu 2-3USD.
hociktora minca moze hocikedy krachnut a uz nikdy sa nemusi spamatat. donedavna bolo totiz tych minci na coinmarketcap vyse 800
keby to investovanie bolo take jednoduche, tak to robi kazdy.
netreba cakat, ze zratas zisky za tyzden. aj ked ak trafis spravnu menu, hlavne v tomto boome, lahko mozes.. skor by som ale investoval z dlhodobeho hladiska. aspon rok. ak sa ti ale bude po par mesiacoch pozdavat "zurocenie", tak mozes samozrejme predat a investovat do inej mince.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Aha takže je aj lepšie porozdelovať do viac mincí a možno aj nejaká vyletí nadštandardne :) Ty máš aké nakúpené ak sa môžem opýtať vidieť, že sa v tom vyznáš.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

tak nie je nikdy rozumne drzat vsetky vajcia v jednom kosiku :) diverzifikacia sa tomu hovori. ja mam nakupene len BTC a ETH. sem-tam zaobchodujem aj s altoinami, ked sa na to citim, ale nikdy v nich peniaze nedrzim dlhodobo, kedze su nepredvidatelne. ak sa mi pozdava zisk alebo viem, ze sa nieco chysta, predam.
medrolist
Light Expert
Light Expert

Aha dík za rady :)
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

yoggy napísal:Tak zaregistroval som sa na krakene, že tam hodím aspoň 50-100€, ale verifikáciu trvá veľmi dlho :?
ako si na tom s verifikaciou? u mna su to uz 2 dni a stale nic
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Stale nic :(
medrolist
Light Expert
Light Expert

Stále mi to nedá :D Nie je fakt nejaká dobrá zmenáreň kde je viac altcoinov na výber ako na Krakene (našiel som len ten litebit.eu čo som písal ale neviem hodnotenia aj na fb sú rôzne a tiež tam nie je zas až tak veľa altcoinov, potom bittrex ale tam treba riešiť kúpu btc niekde inde za eura potom peňaženku prevod do zmenárni..)? Ideálne by bolo keby sa tam dali posielať aj peniaze z banky a netrebalo riešiť peňaženky a kadečo. Lebo čo pozerám ten coinmarketcap, kopu takých malých coinov narástlo o stovky % za 7 dní a asi ešte nejaké aj budú rásť no na Krakene nie sú. Na Krakene sú len také viac menej stabilné, na nich so 100e moc človek nenamúti :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

cela tato bublina praskne coskoro aj tak.. prave preto, ze vsetko stupa, je to neudrzatelne. stupa kopa minci, ktore nemaju ziadne vyuzitie. jedine co sa s tou mincou robi je to, ze sa s nou obchoduje na burze a to je asi tak vsetko. cize investoval by som len prachy, kt. ti nebudu chybat..
je tu kopa novych investorov, kt. ani nevedia co robia a len kupuju mince napravo nalavo a cakaju, ze zarobia majland. ze to bude dalsi bitcoin. povedal by som, ze 90% nerobi ziadny prieskum, ziadne "due diligence" a investuju aj do shitcoinov, kt. samozrejme stupaju, kedze je po nich dopyt.
ked chces nakupovat mince, s ktorymi nikto ani na burzach neobchoduje, o co ti ocividne ide, kedze na burzach sa obchoduje len so zabehnutymi mincami, tak chod priamo k minerom..na diskusne fora.. na irc chaty. a prostrednictvom escrow alebo inych podobnych sluzieb si dohodni obchod a kup od nich nejake mince za nimi preferovanu menu. inak sa k nim nedostanes. ak teda neplanujes sam tie mince tazit..
Napísať odpoveď