Na kolky krat ste spravili autoskolu?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Na kolky raz sa vam podarilo spravit vodicak?

Na 1.
94
85%
Na 2.
16
15%

Celkom hlasov: 110

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les > Neviem kde si prisiel na to ze stoji 12tis. Ja som zaplatil 6500 za instruktaz a 1000korun v kolkoch za samotny preukaz.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

Les napísal:V Amerike mam vodicak za $20 a to je v citane fotografovania a obdrzania vodicskeho preukazu. Preco u vas stoji 12 tis. sk ($400) t.j. 20x viac?
pretoze v amerike nepotrebujes autoskolu, moze ta ucit hocaka osoba co ma vodicak viac ako myslim 2 roky (ty vies asi lepsie)
u nas platime policii - institucii ktora vykonava vodicske skusky - 1 000 Sk kolok (taktiez vratane fotky) za skusky teda zhruba tych $35, cize kebyze to u nas funguje ako v USA tak by ten vodicak nevysiel o tolko viac

//edit: ja som platil za vodicak 8 500,- , a pokial viem podla noveho by to malo stat okolo 10 000,- +1 000 Sk kolok
petuliceq
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa petuliceq »

t0m4s3 napísal:55b a jazda na prvy krat.

polisi v MT uplny flegmosi, davaju to kazdemu ;)
Mno ja ked som robil tak vyleteli asiq 3ja z jazdy. Zenska co vybrzdila dajakeho chlapika ked nepouzila pripajaci pruh ale priamo sa drbla do cesty a priamo pred kamion, typek co pri cuvani sundal kuzel, a este jedna zenska, ale ta nevjem co spravila
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Les napísal:Ked sa "sparchas" v motore noveho auta, tak ti prepadne zaruka. A v Amerike si zavolam automobilovy klub, ktoreho som clenom (moze byt kazdy, kto si zaplati a skoro kazdy aj nim je, aby ste si zase nemysleli sprostosti) a ten mi vysle servis auto, ktore mi opravi zavadu na mieste, alebo moze moje auto aj odtiahnut. Mimochodom ked by som nemal benzin, tak mi tam napumpuje aj 3 galony (12l) benzinu, aby som sa dostal k najblizsej cerpacej stanice. Preco by mal niekto byt NUTENY aby vedel nieco o motore? V SR sa to asi robi preto, justify - neviem prelozit do slov. lebo je velmi vysoka cena kurzu. V Amerike mam vodicak za $20 a to je v citane fotografovania a obdrzania vodicskeho preukazu. Preco u vas stoji 12 tis. sk ($400) t.j. 20x viac?
Ja neviem ci si robis srandu ale aj ked si clenom neviem jakeho klubu tak ti mozu akurat fajne vybrat z penazenky a dovodov moze byt viac napr. auto sa ti pokazi v polke cesty a potom prides vytiahnes telefon a zavolas a v tom sa ti vybije baterka? alebo zeby tam nebol signal?kto by tam staval BTSky?To je chyba vas americanov ze sa odmietate ucit to dolezite. :!:
Ano mozno ti daju zadarmo benzin ked ti dojde pri Arei 51 ale to je ajtak malo pravdepodobne :D .
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Ja na 1. krat, jazda bezchybna, este ma aj ujo policajt pochvalil ze mam prehlad na ceste, auto pod kontrolou... A to bolo 20cm snehu... Akurat v den skusok napadalo cez noc...
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

na 1krat.s krakovskym to fakt neni lahke, ale neskor som mal pocit ze sa len tak vazne tvaril, to ze mal aspon 150 kg a fabca junior potom ako vystupil sa zdvihla asik o 10 cm, to je druha vec.aj tak som uz vsetko zabudol, aj jazdit.bo nemam vlastne priblizovadlo
aquafresh1
Star
Star

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

ja az na druhy,lebo som robil v blave a chytil som blbu otazku na technickej udrzbe(nieco o chladiacej sustave) :!: inak testy aj jazda na jednotku... :!: :roll:
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nymphested »

ja som platil daako 13.500.. myslim ze tak... aj A & B ..
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

worman napísal:O motore nemusis vediet nic? :shock:
To sa mi nece verit :x
v amerike nemusis nikde nic vediet, staci ze si mozes vsetko kupit .....

a btw vodicak som spravil samozrejme na prvy krat (55b z testu :wink: )
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

Testy som robil metodou ktora odpoved ti je sympaticka a konstrukcie pohoda (ak ti nejde moc teoria radsej si sadni dopredu) Jazda ak nedostanes maleho mirka tak tiez odbrnkas celkom easy si mylsim, len ho nedostat lebo poznam fakt minimum ludi cu u neho spravili na prvy krat jazdu (dvoch) jeden jazdi na autach od nepameti a druhy bol kamarat sa pred jazdou posilnil a cuduj sa svete :D
gl
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Ako ja sa teraz nemozem zdrzat komentara ale toto porovnavanie ceny vodicaku v USA a na SR proste parada aspon vidno ze USA ma vodicak kazdy debil co vie stlacit 2 pedale kedze mate automaticku prevodovku (manualna je asi az prilis zlozita na amika aby musel pocas jazdy autom este rozmyslat ako sa to radi ... :hehe:) a potom preco je v amerike taka brutalna umrtnost na cestach ... a toto ze sa ti pokazi auto zavolas si servis to asi tazko jedine zeby si si so sebou nosil stale satelitny phone inak sa nedovolas nikde kedze nemate ani 70perc pokrytie ...

btw ja som autoskolu spravil na 1x :-)
test myslim ze plny pocet bodov :) jazda pohodka a kuzelky tiez pohodka :)
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

na 1. X
test: 55b
jazda: v pohode(uz asi od 15tich som zvykaval jazdyt, pravdaze nie v meste)
parkovanie: skoro som tukol kuzel, ale nastastie nie.

zozen si testy, zorad si ich od 1 az po 35? ci kolko je ich tam
sprav si do velkeho zosita tabulku na boku daj cisla testov
hore daj cislo otazky
a vyplnuj a b c .... atd atd
a tie testy kde si spravil vela chyb sprav znovu a rob to dovtedy az kym si nebudes isty, ja som na prvy krat len podla usudku spravil vsetky testy az na 3, tie som si dovtedy opakoval kym som ich nevedel na 100% potom som si este presiel par krat tie ktore som spravil tesne cize cca50b

pri jazde fakt netreba stresovat, lebo som si vsimol na sebe, ze ked sedim vedla niekoho pri kom som nervozny (nadriadeny, ineho auto ... atd) pocas jazdy, tak robim take kiksi co by som inak nerobil. lebo chcem strasne opatrne jazdyt a nie instinktivne(podvedome) riadim ale z nervozyty a pokusam sa vedome sustredit na vela veci.
ty co vela jazdia mi daju zapravdu ze obcas si len zmyslia kam chcu ist a podvedome riadia auto a pri tom vedia robit ine veci a len okrajovo davaju pozor na cestu, ale pritom maju celu situaciu pod kontrolou.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Pom, to prichadza praxou...
Niekedy si tak vsimam ako jazdim, niekedy je to pohoda, no dakedy keby ma videli policajti, tak mam po vodicaku...
Je haluz, ked vam nefunguje tachometer. Mne nefunguje a jazdim odhadom... Ale raz som tak isiel v noci dole takou cestou a akurat predo mnou policajti isli. Nebol tam okrem nich nikto na ceste, lebo fakt to bolo neskoro v noci. Tusim z plesu som isiel... A oni isli dooost pomaly, tak som sa zaradil za nich, aby som ich neobehol, kedze mi nefunguje tachometer a nevedel som kolko ideme... Tak zacali spomalovat a ja tiez... Uz skoro zastali, koli mne, vtedy som si uvedomil ze by boli radi keby som ich predbehol, tak som ich zobral... Ale bola to sranda, ja som nechapal co robia, preco idu tak pomaly, oni urcite nechapali tiez preco sa za nimi tak vleciem...
zuzu44
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zuzu44 »

ja na prvykrat,na 55 bodov a jazdu v pohode tiez,ale jazdila som len chvilku a policat ked zbadal psa tak zacal stekat,bol to daky psychopat :cry: ....ale moc odvtedy nejazdim
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Les napísal:Ja som robil vodicak v USA a v kratkosti len tolko, kedze som sedel asi druhy krat za volantom v zivote, tak som uz pri budove odkial som riadil (cca 200m) som nezastavil na stopku, dokonca som ju preletel :)
Ihned mi instruktor povedal, aby som sa vratil k budove a tam mi oznamil priestupok, ktory som urobil. O 2 tyzdne som prisiel zas ale som si patricne nacvicil dopravne znacky a pod. a hladko som presiel, dostal som vodicak. Este jedna kuriozita - policajti s vydavanim a skusanim zaciatocnikov na kurze vodicskeho preukazu nemaju nic spolocneho. O motore nemusis tiez vediet nic, lebo je to hlupost, ktoru zaviedol bolsevik, lebo sa stale pripravovali na vojnu so "hnitym" Zapadom, takze chceli mat vela muzov, ktori sa rozumeju mechanike a oprave motorovych vozidiel. Tuto skutocnost mi povedal aj jeden majitel autoskoly, takze pravdepodobne v buducnosti to bude aj tak zrusene. Je to volovina.

A preco napr. 2 ziarovky musis mat v povinnej vybave auta, ked si to clovek na novom aute aj tak sam nevie vymenit? Je to tiez bolsevicka sprostost.
Dobre, ze este vam zakon neprikazuje, aby ste v batozinovom priestore nemuseli mat nejaky skladaci motocykel.
Mozem len a len potvrdit. Predvcerom som mal jazdy a dostal som vodicak. Je tu trikrat lacnejsi jak na slovensku, mozes ho mat od 16tich, jazda nie je s policajtom ale s instruktorom a test ma len 20 otazok. Btw... maju tu iba 16 znaciek... je to omnoho lepsi system jak na slovensku... az na ten vek
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:Ako ja sa teraz nemozem zdrzat komentara ale toto porovnavanie ceny vodicaku v USA a na SR proste parada aspon vidno ze USA ma vodicak kazdy debil co vie stlacit 2 pedale kedze mate automaticku prevodovku (manualna je asi az prilis zlozita na amika aby musel pocas jazdy autom este rozmyslat ako sa to radi ... :hehe:) a potom preco je v amerike taka brutalna umrtnost na cestach ... a toto ze sa ti pokazi auto zavolas si servis to asi tazko jedine zeby si si so sebou nosil stale satelitny phone inak sa nedovolas nikde kedze nemate ani 70perc pokrytie ...

btw ja som autoskolu spravil na 1x :-)
test myslim ze plny pocet bodov :) jazda pohodka a kuzelky tiez pohodka :)
Brutalna umrtnost? Povedal by som ze k poctu obyvatelov, aut a infrastrukture je to porovnatelne nizsie ako v nejakom felvideku...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:Ja neviem ci si robis srandu ale aj ked si clenom neviem jakeho klubu tak ti mozu akurat fajne vybrat z penazenky a dovodov moze byt viac napr. auto sa ti pokazi v polke cesty a potom prides vytiahnes telefon a zavolas a v tom sa ti vybije baterka? alebo zeby tam nebol signal?kto by tam staval BTSky?To je chyba vas americanov ze sa odmietate ucit to dolezite. :!:
Ano mozno ti daju zadarmo benzin ked ti dojde pri Arei 51 ale to je ajtak malo pravdepodobne :D .
No mozno na slovensku tak zoderu cloveka ale pri hustote premavky aka je na tunajsich cestach je dost malo pravdepodobne ze - dojde ti baterka na mobile - chyti ta sr.cka - nikde nikoho - cakas tri dni na pomoc kym niekto pojde okolo - nakonie chcipnes... este som o tom nepocul...
New yorsky automobilovy klub:

Kód: Vybrať všetko

www.aaa.com
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

panter2005 napísal:No mozno na slovensku tak zoderu cloveka ale pri hustote premavky aka je na tunajsich cestach je dost malo pravdepodobne ze - dojde ti baterka na mobile - chyti ta sr.cka - nikde nikoho - cakas tri dni na pomoc kym niekto pojde okolo - nakonie chcipnes... este som o tom nepocul...
New yorsky automobilovy klub:

Kód: Vybrať všetko

www.aaa.com
uz len na tej stranke hned je obrazok toho co som spominal neboj sa tam kde ty zastanes tak mozno prejde jedno auto za 2 hodiny aj to nevies ci sa na teba vykasle alebo ti nebodaj daco spravi.Chem len povedat ze vediet daco na viac o autach vobec nie je na skodu.Ale v USA to riesi AAA takze neni problem :D .
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Retsko napísal:Pom, to prichadza praxou...
Niekedy si tak vsimam ako jazdim, niekedy je to pohoda, no dakedy keby ma videli policajti, tak mam po vodicaku...
Je haluz, ked vam nefunguje tachometer. Mne nefunguje a jazdim odhadom... Ale raz som tak isiel v noci dole takou cestou a akurat predo mnou policajti isli. Nebol tam okrem nich nikto na ceste, lebo fakt to bolo neskoro v noci. Tusim z plesu som isiel... A oni isli dooost pomaly, tak som sa zaradil za nich, aby som ich neobehol, kedze mi nefunguje tachometer a nevedel som kolko ideme... Tak zacali spomalovat a ja tiez... Uz skoro zastali, koli mne, vtedy som si uvedomil ze by boli radi keby som ich predbehol, tak som ich zobral... Ale bola to sranda, ja som nechapal co robia, preco idu tak pomaly, oni urcite nechapali tiez preco sa za nimi tak vleciem...
ja som raz isiel do senca na skode120 co nemala tachometer a posilovac brzd, no poviem vam bola sranda :)
som bol zvyknuty na pohodlie a ze vsetko ide tak jemne a presne
a tam ledva sa dalo otacat kormidlom este aj za jazdy
no brzdy boli o krk
sedadlo bolo pokazene a nedalo sa nastavit do inej pozicie
prevodovka tipos bingo (ale bezchybne som zaradil vzdy, ale obcas vyhodilo rychlost :) ) no a obcas som hladal aj tu 5ku :lol: :lol: :lol:
rucicka nadrze v zakrutach ukazovala plnu nadrz :lol: a pri brzdeni zas rezervu :lol:
mal som proste zazitok z tej jazdy :)
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

Na prvy krat,a skusky som robil v LM 8)
Napísať odpoveď