Drobné opravy svojho auta / motorky
Re: Drobné opravy svojho auta / motorky
Epoxidovy tmel je asi slabsi, ja som mal na mysli dvojzlozkove lepidlo. To rozmiesas a po par minutach to zatvrdne s tym, ze lepi kov, sklo a kadeco ine.
Napriklad: http://www.pattex.sk/s-pattexom-to-zvla ... pidla.html
Drzi aj v hrubej vrstve, pretoze samotne lepidlo si drzi tvrdost.
Napriklad: http://www.pattex.sk/s-pattexom-to-zvla ... pidla.html
Drzi aj v hrubej vrstve, pretoze samotne lepidlo si drzi tvrdost.
To teoreticky moze pouzit aj tekuty kov. Pripadne lepidlo/tekuty kov a ten srob s podlozkami. Ale kto vie ci to vydrzi. Kolko stoji taka nadrz niekde na vrakovisku, po com sa to pohybuje?
-
nejakymarko
Addict
Tak nie zajtra, trosku neskor, ale nakoniec sa to vyriesilo diagnostikou, bol som inde, a neakym sposobom mi ulozili do pamate vychodi bod strmenov, ci co a vsetko frci, ako manejakymarko napísal:vobec by som sa nenahneval, keby to stalo len par drobnych![]()
Zajtra dam kazdopadne vediet, co bolo vo veci
-
yoggy
Dnes som aplikoval epoxidove lepidlo, co postol Gothar (Vdaka)
Pri aplikacii este trochu kvapkala nafta, po naneseni lepidla uz nie, tak dufam, ze to bude ok
Zajtra natankujem do bandasky a pomaly budem nalievat, snad to nepovoli, lebo dalsi hovor od mestskych, ze mi tecie z auta nafta a nasledny prichod "hasicov", uz nechcem zazit 
Pri aplikacii este trochu kvapkala nafta, po naneseni lepidla uz nie, tak dufam, ze to bude ok
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Nebude to ok nadlho. Mal si auto zdvihakom nahnut,aby nic nekvapkalo,odmastit a az potom davat lepidlo.
Ja osobne by som volil druhu nadrz,nez sa obavat opakovacky a riskovat viacero neprijemnosti vratane moznej mastnej pokuty,ked pri znovuvyteceni dojdu hasici odstranovat nasledky a zistia,ze bola lepena.
Ja osobne by som volil druhu nadrz,nez sa obavat opakovacky a riskovat viacero neprijemnosti vratane moznej mastnej pokuty,ked pri znovuvyteceni dojdu hasici odstranovat nasledky a zistia,ze bola lepena.
Ako to mal odmastit?
-
yoggy
Dnes som bol natankovat, previezt sa(cez 30km) a vyzera to celkom ok, ani kvapka *klop klop*
Kupil som epoxidove ultra strong lepidlo od Pattexu, tak snad to nieco vydrzi
Kvoli blbej dostupnosti, to bol trochu problem naniest, tak to vyzera dost blbo
A odmastoval som to technickym benzinom, ale uroven paliva bola po tu dieru, tak stale nejaka "kvapka" vysla, aj ked mas pravdu, ze keby som to dal na zdvihak, tak by ten problem nebol, ale pri mojom stasti, by to na mna padlo
Celkove naklady: cca 6 euro za lepidlo a technicky benzin + 10 za bandasku + 30 uniknuta nafta
Pekny ucet za niekoho debilitu
Btw. co sa tyka hasicov, tak vramci bratislavy maju na to firmu co to odstranuje, pytal som sa mestkacov, ze ci budem nieco platit za to a oni, ze nie, kedze to bolo neumyselne a bezne sa take veci stavaju
Firma len dosla, posypala to niecim a do 5 minut max boli fuc, ani na dieru nepozerali ani nic, ze odkial to ide alebo co, len sa ma pytali, ze ci to este stale tecie, ci mi na to maju nieco dat
Ziaden protokol ani nic som nevyplnal 
Kupil som epoxidove ultra strong lepidlo od Pattexu, tak snad to nieco vydrzi
Celkove naklady: cca 6 euro za lepidlo a technicky benzin + 10 za bandasku + 30 uniknuta nafta
Btw. co sa tyka hasicov, tak vramci bratislavy maju na to firmu co to odstranuje, pytal som sa mestkacov, ze ci budem nieco platit za to a oni, ze nie, kedze to bolo neumyselne a bezne sa take veci stavaju
- Prílohy
-
- 18492325_1200443370082271_437540597_n.jpg (22.75 KiB) 1395 zobrazení
-
tacosi
Moderátor
Odmastovaci pripravok nalejes na latku-handricku,ktora je omotana na kusok palicky,elektrody,alebo niecomu podobnemu co je poruke a "strkas to do diery tam a spät"heker napísal:Ako to mal odmastit?
Myslis, ze to takymto strkanim odmastis? Podla mna nie.
-
tacosi
Moderátor
Ale hej. A lepsie je,ked tu latku potom vymenis za druhu a zopakujes to este raz,pretoze ta prva uz bude trocha mastna.
-
Grim
Darca
Peugeot 306 1.4 SL 1998 (TU3JP)
Sem tam za jazdy vynecháva motor (auto poskočí), keď dám neutrál tak to po chvíli skape. Keď hneď potom naštartujem, tak v pohode naskočí. Mám pocit, že to robí pri dlhšej jazde (15 - 20 km) na diaľnici. Na krátkych trasách, alebo keď sa vlečiem cez dediny 60km/h aj 25km, tak v pohode, ale už mi to raz skapalo aj keď som išiel 60km/h cez dedinu asi na 15tom km. Kde môže byť problém? Nechcem vyhodiť zbytočne 200€ za palivový filter a čerpadlo.
Sem tam za jazdy vynecháva motor (auto poskočí), keď dám neutrál tak to po chvíli skape. Keď hneď potom naštartujem, tak v pohode naskočí. Mám pocit, že to robí pri dlhšej jazde (15 - 20 km) na diaľnici. Na krátkych trasách, alebo keď sa vlečiem cez dediny 60km/h aj 25km, tak v pohode, ale už mi to raz skapalo aj keď som išiel 60km/h cez dedinu asi na 15tom km. Kde môže byť problém? Nechcem vyhodiť zbytočne 200€ za palivový filter a čerpadlo.
Zacni najlacnejsim - vymen sviecky. Pozri ci to nema skrtiacu klapku alebo vahu vzduchu, aj tam moze byt problem.
-
Grim
Darca
Sviečky to asi nebudú, to by museli vypovedať všetky naraz v tom istom momente.
Každopádne mám iný problém. Potrebujem vymeniť homokinetický kĺb, ale nikde neviem zohnať na moje auto. Všetky sú len pre ABS a ten má väčší priemer a nezmestí sa cez dieru v náboji kolesa. Tí, čo ste schopnejší a orientujete sa v týchto veciach, nevedeli by ste mi pozrieť, či by sa nedal zohnať homokinetický kĺb na auto Peugeot 306 (7B, N3, N5) 1.4 SL (1998) Typ motora TU3JP. Musím to auto dať čo najskôr dokopy, bez auta nedokážem existovať.
Každopádne mám iný problém. Potrebujem vymeniť homokinetický kĺb, ale nikde neviem zohnať na moje auto. Všetky sú len pre ABS a ten má väčší priemer a nezmestí sa cez dieru v náboji kolesa. Tí, čo ste schopnejší a orientujete sa v týchto veciach, nevedeli by ste mi pozrieť, či by sa nedal zohnať homokinetický kĺb na auto Peugeot 306 (7B, N3, N5) 1.4 SL (1998) Typ motora TU3JP. Musím to auto dať čo najskôr dokopy, bez auta nedokážem existovať.
Sviečky, zapaľovacie káble a cievky. Už len keď tie sviečky vyberieš a pozrieš môžeš odhaliť viacero problémov. Nepoznám ten motor, ale kedže je starší, môže mať jednu cievku pre všetky sviečky, treba skontrolovať či nie je mechanicky poškodená, dá sa skontrolovať aj premeraním.
Budem u kamaráta na budúci týždeň meniť na Accente (2007, 1,5crdi) čapy a všetke tlmiče. Vedeli by ste poradiť nejakú značku tlmičov? Akej sa vyhnúť, prípadne nejaké konkrétne kúsky?
-
Arkaz
Addict
vacsina odporuca sachs no ja som zvolil KYB su to japonci. a zatial spokojnost.
Objednavať budem odtiaľto: http://autodielygafa.sk/inshop/scripts/ ... arID=19907
Cenový rozdiel medzi Sachs a KYB v predných tlmičoch je zanedbateľný, ale v zadných je skoro 12€. Do zajtra sa musím rozhodnúť
Prípadne by mi pomohlo keby niekto vedel ktoré z nich sú tvrdšie, lebo na aute mám ešte povodne a sú na môj pocit dosť mäkké.
Cenový rozdiel medzi Sachs a KYB v predných tlmičoch je zanedbateľný, ale v zadných je skoro 12€. Do zajtra sa musím rozhodnúť
Prípadne by mi pomohlo keby niekto vedel ktoré z nich sú tvrdšie, lebo na aute mám ešte povodne a sú na môj pocit dosť mäkké.
12 eur je nic, je to dlhodoba investicia. Co pruziny, tie nechavas povodne stare?
Fuuuu, netuším. Auto už má cca 223 000km. Tlmiče sú povodne a zadne už aj vytečené
Je to povinnosť ich meniť pri výmene tlmičov? Absolútne netuším. Pripadne to môžem nejak skontrolovať či ich treba meniť?
Neskontrolujes to. V servise by zo skusenosti mohli nieco vycitat, ale nemusia. Zivotnost pruziny je velka, kludne aj 20 rokov a pol miliona kilometrov. Lenze ak auto jazdilo casto zatazene, tak ta ucinnost moze byt o nieco nizsia, cim vznika odlisna funkcnost ako pri novej. Asi sa s tym zbytocne netrap, uvidis po vymene, ved v najhorsom by ta v servise upozornili, ak by si mal auto padnute pre poskodene pruziny.