Colnica mi zadržala balíček z Číny
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: Colnica mi zadržala balíček z Číny
A co v pripade,ze zastavili zasielku v hodnote 15€ a poslu takyto list? Clo ani dph sa jasneze neplati,ale co postovne ?
Aké poštovné?
Ak zastavili zásielku v deklarovanej hodnote 15€, tak majú podozrenie že má zásielka hodnotu vyššiu a budeš musieť preukázať objednávku a platbu...
Ak zastavili zásielku v deklarovanej hodnote 15€, tak majú podozrenie že má zásielka hodnotu vyššiu a budeš musieť preukázať objednávku a platbu...
-
tacosi
Moderátor
Vychadzam z jeho listu,kde je uvedeny poplatok za postovy servis. Posta teda robi nejake ukony suvisiace z preclenim? Pretoze ak nie,tak zaco si uctuju 3.6e za list a 4.5 za balik? A ak nejake ukony robia,tak znova,,preco ten rozdiel medzi balikom a listovou zasielkou ?
Rozlišuj prosím pojmy poštovné a poplatok za poštový servis 
Je to trochu rozdiel a uľahčuje to komunikáciu.
V podstate nerobia nič. Colnica vypočíta DPH, sumu zaplatíš na pošte + ten poplatok, potom ideš opäť na colnicu a pätu a dostaneš zásielku. Dhl a ups majú tie poplatky vyššie - ak sa nimi necháš zastupovať....na pošte platíš poplatok aj keď si všetko vybeháš sám.
Je to trochu rozdiel a uľahčuje to komunikáciu.
V podstate nerobia nič. Colnica vypočíta DPH, sumu zaplatíš na pošte + ten poplatok, potom ideš opäť na colnicu a pätu a dostaneš zásielku. Dhl a ups majú tie poplatky vyššie - ak sa nimi necháš zastupovať....na pošte platíš poplatok aj keď si všetko vybeháš sám.
Uz sa o tom pisalo v teme. Balicek moze byt akoze z USA, ale obalka/krabica kludne v anglictine, popis v anglictine a ine. To ako med si ojednas z Ciny a akoze to ide z Holandska. Oni vedia preco to zastavili. Mozu pytat od teba doklady o platbe, vypis z PayPalu alebo karty, moc tam nevyspekulujes. Mozes to sfalsovat, ale tym padom nesies aj to riziko.
no klasika, holandania alebo nemci maju v pazi a kludne balik z ciny pustia dalej ale slovenski colnici sa musia hrat na poslusnych chlapcov a zadrzat to aj ked sa na to ina EU krajina vykasle... je to uz fakt trapne. a este si tu buzeraciu platis z dani.
-
mirak2
Hardcore addict
nie je to o tom, ze to ma riesit cielova krajina? neviem si celkom predstavit korespodenciu medzi nemeckym colnym uradom a nejakym random slovakom alebo madarom, co si objednal nejaku blbost z ciny.
btw. niekolko krat som si objednal xiaomi telefon z ibuygou z ciny (nie, urcite nie z europskeho skladu) na slovensko, shipping cez dhlko a ani raz to nezastavili. teraz som si objednal xiaomi yi kameru z gearbestu (velka zlava..), pricom kameru som si nechal poslat dhlkom a kupil som hned cez gearbest aj accessories ako case atd a to som si nechal poslat cez nlpostu. oba prisli do rakuska v rovnaky den, akurat tu kameru mi stopli a este stale ju nemam doma, lebo retardi "ma nevedeli kontaktovat" (neviem ci v dhlku alebo na rakuskej colnici) a zistil som to, az ked som sa ozval dhlku. top, would do it again.
btw. niekolko krat som si objednal xiaomi telefon z ibuygou z ciny (nie, urcite nie z europskeho skladu) na slovensko, shipping cez dhlko a ani raz to nezastavili. teraz som si objednal xiaomi yi kameru z gearbestu (velka zlava..), pricom kameru som si nechal poslat dhlkom a kupil som hned cez gearbest aj accessories ako case atd a to som si nechal poslat cez nlpostu. oba prisli do rakuska v rovnaky den, akurat tu kameru mi stopli a este stale ju nemam doma, lebo retardi "ma nevedeli kontaktovat" (neviem ci v dhlku alebo na rakuskej colnici) a zistil som to, az ked som sa ozval dhlku. top, would do it again.
-
Fabo
Hardcore addict
hej, nejak tak to je. Cinania vylozia v Rotterdame kontajner, uz s podacimi listkami Holandskej posty. Tam sa neprecli, kedze nebol "doruceny" ale pokracuje dalej na dodanie zakaznikovi v inej krajine EU.
Predpokladam ze mi do zadrzali ze? Akrat mi nic nedoslo. Mam ich ja kontaktovat ked sa asi neuracuju?[SK]Delivery attempted
2017-06-19 11:46:00
[SK]Arrival to office of exchange
2017-06-17 07:44:00
[SK]Custom clearance completed.
2017-06-12 17:55:24
[SK]Delivery at office of exchange
2017-06-12 14:16:18
[SK]Custom clearance processing.
2017-06-12 14:11:20
Arrived at AMSTERDAM AIRPORT
2017-06-10 16:34:13
Departed Facility in HONG KONG INTERNATIONAL AIRPORT
2017-06-10 06:45:45
Arrived at Sort Facility HONG KONG INTERNATIONAL AIRPORT
2017-06-09 15:00:56
[CN,SHENZHEN]Departed Facility in SHENZHEN
2017-06-08 20:47:02
[CN,SHENZHEN]Arrived at Sort Facility
2017-06-08 06:28:47
[CN,SHENZHEN]Shipment information received
2017-06-06 14:46:21
custom clearance completed, tak ti to asi nezadrzali. akurat sa ti to postarka nedoniesla domov. najblizsie dni ti to dojde, alebo ti dojde papier.
To vyzerá, že 19.6. ti to už chceli doručiť, ale asi si nebol doma. Ak ti to ide cez slovenskú poštu, choď sa opýtať na svoju pobočku (číslo zásielky budeš vedieť čeknúť aj cez tandt.posta.sk), ak to šlo cez nejakého kuriéra, skús ho kontaktovať.
Praveze cislo podacieho mi na SK poste nefunguje. Nikto nevolal. Ziadny listok.
tak treba cakat.